icon

Rady v ťažkej finančnej situácii

25. sep 2025

Dobrý deň dievčatá. Ocitli sme sa vo velmi zlej financnej sutuácii. S priatelom mame syna 2,5 ročneho a priatel ostal bez práce. Samozrejme si prácu hladá. Problém je však že sa mu nedarí. Chodi aspon na brigady no s toho platil nájom tento mesiac a na iné nám neostava. Tak isto aj ja som bola uz umyvat raz okna ale mala som s toho len 10€ a bohuzial nemame na stravu a ani žiadne zásoby. Nič nežiadam len rady co mam robit. Hlavne mi ide o syna aby mal. Ďakujem

Strana
z4
sweet20
25. sep 2025

@anonym_autor ake davky poberate? Myslim rodicovsky, priatel pobera davky v nezamestnanosti? Aky mate prijem do domacnosti? Nema vam kto v rodine pozicat?

kiwi3
25. sep 2025

hm, to je tusim uz aspon 10. podobna tema tento tyzden. skus pozriet starsie temy vpravo v podobnych diskusiach.

zmrzlinka2021
25. sep 2025

@anonym_autor choď ty do práce. Priateľ nech ide na RD. Jeho rodičia a tvoji, oslovte ich

autor
25. sep 2025
@sweet20

@anonym_autor ake davky poberate? Myslim rodicovsky, priatel pobera davky v nezamestnanosti? Aky mate prijem do domacnosti? Nema vam kto v rodine pozicat?

@sweet20 ano mam rodičak ale to som dolozila na najom a na plienky… nemá nič okrem brigad kde zarobil 300€ ale to je uz fuč kvoli najmu

autor
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor choď ty do práce. Priateľ nech ide na RD. Jeho rodičia a tvoji, oslovte ich

@zmrzlinka2021 nemame nikoho kto by pomohol

sweet20
25. sep 2025

Preco nedostava davku v nezamestnanosti?

anonym_955b82
25. sep 2025

mame tematicky tyzden, zajtra dalsia tema o davke.
autorka, a teda, nemoze muz ist na rodicak a ty do prace napriklad?
alebo uz ani ty pracu nemas?
preco si robite deti ak nemate rezervy? prosim !
verim ze mas aj rodicov, oni vam nemozu pomoct?

autor
25. sep 2025
@sweet20

Preco nedostava davku v nezamestnanosti?

@sweet20 mesiac je bez prace. A pracu si hlada

anonym_74ae20
25. sep 2025
@anonym_autor

@sweet20 ano mam rodičak ale to som dolozila na najom a na plienky… nemá nič okrem brigad kde zarobil 300€ ale to je uz fuč kvoli najmu

@anonym_autor rodicak + 300 eur len na nájom? To koľko platíte?

anonym_955b82
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto nie je odpoved na otazku. preco teda, este raz, nedostava davku v nezamestnanosti?

januska12323
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je aká odpoveď? Mal sa registrovať na úrade práce, zaplatili by mu zdravotné plus by dostal dávku v nezamestnanosti ak má na ňu nárok. Ty nemôžeš ísť nazad do práce?

januska12323
25. sep 2025

Napíš rovno všetko.

vladuska20
25. sep 2025

A on nedostal vyplatu predoslu??sak tento mesiac by mal,ci to je dalsi mesiac uz bez prace???

denkabemommy
25. sep 2025

@anonym_autor máte 2.5r dieťa, čo tak ísť do normálnej práce obaja? Dieťa je veľké, 2 príjmy aj keby minimálky + pár mesiacov rodičák. Super, to by ste mali z čoho 😉. Takže moja rada, zdvihnúť riť a ísť pracovať. A keď nevieš kde začať tak do každej reštaurácie ťa vezmú na výpomoc cez obedy.🤷🏼‍♀️

Tento mesiac mala mužovi prísť posledná výplata nie? + dávka v nezamestnanosti. To ste sa mali mať ako prasatá v žite 🙈. Zas ďalšia čo tu prišla žobrať so nedomysleným príbehom.

autor
25. sep 2025
@januska12323

@anonym_autor to je aká odpoveď? Mal sa registrovať na úrade práce, zaplatili by mu zdravotné plus by dostal dávku v nezamestnanosti ak má na ňu nárok. Ty nemôžeš ísť nazad do práce?

@januska12323 na urade prace je. Ale nedostava nič. Bohuzial dnes urady nedaju len tak ludom

rozculena
25. sep 2025
@anonym_autor

@januska12323 na urade prace je. Ale nedostava nič. Bohuzial dnes urady nedaju len tak ludom

@anonym_autor keby si netrepala
určite bol szčo na švarcsystém a neplatil odvody

vladuska20
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor daju ale musel by mat riadne odpracovane a nie ako velky podnikatel,zivnostnik,ze???

zmrzlinka2021
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor

Netrep prosím ťa. Evidentne ste obaja divni. On akože z úradu práce nič nedostáva, ty si asi celoživotne nezamestnaná a nemáte rodičov, súrodencov, priateľov, proste nikoho.

denkabemommy
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Netrep prosím ťa. Evidentne ste obaja divni. On akože z úradu práce nič nedostáva, ty si asi celoživotne nezamestnaná a nemáte rodičov, súrodencov, priateľov, proste nikoho.

@zmrzlinka2021 🤣 veď to tu máme klasickú story, potom autorka príspevku nás buď douráža alebo sa prestane ozývať🙈.

anonym_3f018e
25. sep 2025

Stále dookola táto klasika
Sme na mizine, zhodou náhod nemáme ani jeden žiadnu rodinu, žijeme samy vo vesmíre a zhodou náhod nám v tom vesmíre vybuchla aj posledná chladnička s jedlom takže nemáme čo jesť a ani čo piť.

A vlastne v tom vesmíre nie je ani žiadna práca, ani brigáda, takže si nemáme ako finančne prilepšiť a vlastne v tom vesmíre, keby som vyšla z pohodlia domova tak by mi odtrhlo aj ruku, čiže radšej sedím doma a ťukám tými zdravými rúčkami do klávesnice.

anonym_c2499c
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021 nemusí spĺňať podmienky na vyplácanie podpory. Muž nemusí ísť na rd, ty vieš pracovať aj pri ňom. Ja robím od dcerinych 9m, on ak je doma a nevie si nájsť prácu nech sa stará o dieťa ty o financie

0silvia0
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to co je za odpoved, ze bohuzial dnes urady nedaju len tak ludom? Akoze len tak? Ved ak ma narok a vybavi si, tak ma. Ked nema narok, tak nema. Nemusite sediet pri dietati obaja doma, brigadujte na striedacku, ved nemate kojenca doma.

sasa1310
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa vráť do práce ty

rozculena
25. sep 2025

že dnes úrady nedajú len tak....som sa zasmiala.Dajú,keď má nárok.
určite ti to on povedal,že mu nedali....ale prečo,to ti už nepovedal?

sasa1310
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo klameš? Veď keď pracoval, tak musí dostať dávku v nezamestnanosti. Stačí spĺňať podmienky

klarissa25
25. sep 2025

To si jedno okno umyla za 10e? Za co chces nieco pd uradov ked vy uradom nedavate nic? Ak by pracoval dlhodobo tak by mal narok na podporu, a asi neprisiel o pracu len tak… sikovnych ludi nevyhadzuju

rozculena
25. sep 2025
@sasa1310

@anonym_autor čo klameš? Veď keď pracoval, tak musí dostať dávku v nezamestnanosti. Stačí spĺňať podmienky

@sasa1310 ktovie,ako to tam je....bral na ruku bez zmluvy,bol "zamestnanec" na živnosť a neplatil odvody....som zvedavá,čo z tohoto ešte vznikne

zuzanita1609
25. sep 2025
@rozculena

@sasa1310 ktovie,ako to tam je....bral na ruku bez zmluvy,bol "zamestnanec" na živnosť a neplatil odvody....som zvedavá,čo z tohoto ešte vznikne

@rozculena už sa autorka asi neozve, pretože dostala úprimné odpovede 😏.

zmrzlinka2021
25. sep 2025
@denkabemommy

@zmrzlinka2021 🤣 veď to tu máme klasickú story, potom autorka príspevku nás buď douráža alebo sa prestane ozývať🙈.

@denkabemommy

A preto chudobný človek neznamená automaticky aj chudáčik. Veľa z nich si za to môže a v živote si to neprizna

anonym_176bd2
25. sep 2025

Prosim pri tychto temach piste rovno aj cisla uctov. My vam vsetkym rad radom posleme peniaze.

Strana
z4