Rady v ťažkej finančnej situácii
Dobrý deň dievčatá. Ocitli sme sa vo velmi zlej financnej sutuácii. S priatelom mame syna 2,5 ročneho a priatel ostal bez práce. Samozrejme si prácu hladá. Problém je však že sa mu nedarí. Chodi aspon na brigady no s toho platil nájom tento mesiac a na iné nám neostava. Tak isto aj ja som bola uz umyvat raz okna ale mala som s toho len 10€ a bohuzial nemame na stravu a ani žiadne zásoby. Nič nežiadam len rady co mam robit. Hlavne mi ide o syna aby mal. Ďakujem
@anonym_955b82 veď som ti vysvetlila, keď bude fakturovať na jednu szčo žena aj muž, tak už nemajú šancu dokázať, že sú fiktívna firma 🤷🏼♀️😅. Riešila som to s 2 účtovníkom aj s právnikom, takže veľmi veľa ich bude stále v suchu.
@anonym_5830ff no tak potom sa to stale bude odlabavat
@anonym_5830ff no tak potom sa to stale bude odlabavat
@anonym_955b82 keby tí chudáci dostali dačo navyše okrem zvyšovania preddavkov od štátu za to, že riadne odvádzajú, tak by určite nik nemal potrebu odrbávať. Lenže všetci chcú zarobiť čo najviac, platia minimálne odvody (čo plne chápem), lebo keď sú PN nedostanú nič, do dôchodku im ide pár smiešnych percent,… takže musia si šetriť sami 🙂
@anonym_955b82 keby tí chudáci dostali dačo navyše okrem zvyšovania preddavkov od štátu za to, že riadne odvádzajú, tak by určite nik nemal potrebu odrbávať. Lenže všetci chcú zarobiť čo najviac, platia minimálne odvody (čo plne chápem), lebo keď sú PN nedostanú nič, do dôchodku im ide pár smiešnych percent,… takže musia si šetriť sami 🙂
@anonym_5830ff ano ale potom placu ze dostali do dochodku malo. zial.. dostanu tolko, kolko si odviedli.
@anonym_5830ff ano ale potom placu ze dostali do dochodku malo. zial.. dostanu tolko, kolko si odviedli.
@anonym_955b82 no čo poznám v mojom okolí, tak si všetci šetria (aj zamestnanci), lebo vedia, že nedostanú nič, lebo nebude z čoho ich vyplatiť… 😅
@vladuska20 to bude. to veru bude,. a potom tu kazdy den budu otazky, ako ziskat davku v HN
@anonym_955b82 my sme boli tiez taki nevedimi.muz vyse 7r zivnost,odvody platil pravidelne.Ked sme kupili dom na hypo,prijem zo zivnosti.Tak aj tak nemal narok na nic.A este ako bonus som vtedy prisla aj ja o peniaze.Bol celkom tyzden na urade,a ja uz som si rodicak cely komplet musela prehodit na cr stranu,po tyzdni opet naspet ale v sr mi chodil normalne rodicak,no tym prehadzovanim bol uz iny kurz,tym padom mne menej poslali dorovnanie v ceskych korunach.Takze toto bude pre nich riadne prekvapko.
@anonym_955b82 no čo poznám v mojom okolí, tak si všetci šetria (aj zamestnanci), lebo vedia, že nedostanú nič, lebo nebude z čoho ich vyplatiť… 😅
@anonym_5830ff mudro, od statu dostaneme hovno, a to sa bavime o akej vekovej skupine. mne napr. panove vypocitali odchod v 68 roku zivota. to znamena ze mam este ozaj vela pred sebou, ale ked si predstavim ze vobec nemame iste ze daco dostaneme...mam chut odist zo slovenska. vazne. uz teraz vravia ze dostaneme isto menej ako sa ocakavalo. plus klesa rodivost to znamena co, no ze nebude mat kto prispievat do systemu. a toto bude vazny problem. vazny aj so ZP dopadneme zachvilu ako v amerike.
@anonym_autor co dávate papať tomu malému ked ste na tom takto :(
Pracovat obaja a maly do skolky.Co ine.A hladat pracu aktivne.
@anonym_autor co dávate papať tomu malému ked ste na tom takto :(
@anonym_1017b0 mám len kusok chleba
@anonym_autor
môžete sa hanbiť....obaja.
@anonym_autor
môžete sa hanbiť....obaja.
@mondolina podla mna je toto troll…ako netvrdim ze nie su take pripady… ale podobnych tem je tu dnes nejako vela
@anonym_autor prečo nereaguješ na otázky?
@anonym_autor a co ocakavas od tejto diskusie? Ake rady, ked doma nic nemas, rodinu nemas, nikoho nemas?
Zajtra zbehni na mestsky/obecny urad a informuj sa na jednorazovu davku v nudzi. Popripade sa spytaj v charite, na fare, ci nevedia pomoct.
Inac takto bude kopec zivnostnikov prekvapenych,ked po novom roku zrusia zivmost a nic nedostanu.
@vladuska20 prečo by mali byť prekvapení? Veď snáď vedia, či si platili odvody na PvN alebo nie.
To kto ti dal za umývanie okien 10€? Dneska obyčajný trojizbový byt by ma vyšiel aspoň 50..... Hľadajte prácu obaja, už máš veľké dieťa, môže ísť do jaslí, do škôlky.
A ak je situácia taká vážna, zbehni na faru kde bývaš, už hádam každá farnosť má farskú charitu.
muz by sa mal vediet postarat o rodinu, vyhodu mate, ze nie je maly novorodenec, kludne mozte pracu hladat obaja
Koľko bolo okien. Pretože 10 € je žalostne málo. Ved vopred sa dohodni za kolko umyjes tie okna. Ved ak sú napríklad okná tri tak si neboj zapytat 30€. Za menej ani neumyvaj. A hľadaj si prácu. Ved to nie je možné dva zdraví ľudia bez práce a majú iba kúsok chleba.
Neverim, ze je toto pravda
Autorka ,píšeš že už nemáte rodičov. Tak majetok po oboch rodičoch je kde . Však ste museli niečo zdediť. Partner mal ešte mzdu vyplatenú tento mesiac. To nemáte pri dietati žiadne potraviny, žiadnu rezervu.
@sense no museli niekde byvat aspon
@sweet20 možno bývali, kdesi na ubytovni, podnájme. A keď tu čítam iné diskusie, kde sa "vysmievajú" z ľudí, ktorí chcú mať svoju nehnuteľnosť, že načo. A za pár rokov, tu bude epidémia chudoby a bezdomovectva. Ako je to veľký celospoločenský problém, finančná negramotnosť, ľudia sú čoraz ani neviem aké slovo použiť, menej inteligentný? Veľké množstvo detí má poruchy učenia atď. .....
Tak potom neviem.. asi rezervy nemali, kamaratov nemaju? Je tazko radit ked nie je s cim
Stále dookola táto klasika
Sme na mizine, zhodou náhod nemáme ani jeden žiadnu rodinu, žijeme samy vo vesmíre a zhodou náhod nám v tom vesmíre vybuchla aj posledná chladnička s jedlom takže nemáme čo jesť a ani čo piť.
A vlastne v tom vesmíre nie je ani žiadna práca, ani brigáda, takže si nemáme ako finančne prilepšiť a vlastne v tom vesmíre, keby som vyšla z pohodlia domova tak by mi odtrhlo aj ruku, čiže radšej sedím doma a ťukám tými zdravými rúčkami do klávesnice.
@anonym_3f018e no ved ale nechapes, ...napis sem radsej carovnu formulku, zaklinadlo, ktora vsetky tie problemy vyriesi 😛
@anonym_autor odkiaľ si? Mne by sa zišlo poupratovať, mohla by si si privyrobiť...
zase sme zivili trolla. alebo autorke uz dosli data.

@anonym_5830ff na tieto fiktivne si idu posvietit.
@anonym_955b82 veď som ti vysvetlila, keď bude fakturovať na jednu szčo žena aj muž, tak už nemajú šancu dokázať, že sú fiktívna firma 🤷🏼♀️😅. Riešila som to s 2 účtovníkom aj s právnikom, takže veľmi veľa ich bude stále v suchu.