Rozhodujem sa medzi životom na východe a na západe
Zdravim,chcem sa poradiť...
Bývam na východe okres SB už skoro 1rok..Pochádzam zo západu...Odsťahovala som sa zo západu kvôli priateľovi ktorý pracuje v zahraničí aby nemusel toľko cestovať a aj kvôli mojej sestre lebo má alkoholika priatela ktory mi robil zle(urážky,neustáli krik doma a pod.).Bývame zatial v podnájme ale uvažujeme si tento rok kúpiť dom a založiť si rodinu.
Priatel chce ostať na východe ale ja by som išla aj na západ...Lepšie platy,mám tam kamošky a poznám tam prostredie.Môj priatel nechce ist na západ skrz mojej sestry aby ma nevyužívala-požičiavam jej peniaze.Ked som bývala na západe všetko som skoro robila ja.Čo sa týka domacnosti 🤦♀️.
Čo by ste robili na mojom mieste?Mám 25 rokov a priatel 27r.
Ja sa bojim že sa kvoli tomu rozídeme...
Ďakujem Vám za ,, akékoľvek,, rady...
Buď si vyberieš manžela alebo" sestru" a kamošky
Prepáč za otvorenosť

@babybear no musíte mať s budúcim manželom jednotu. On sa uživiť tam nevie, tak načo ostanete tam, kde ste teraz?
Ty máš tam aké kariérne možnosti? Vieš sa uplatniť? Uživiť?
Ak sa už raz vydas na východ, postavíte dom, ťažko sa z toho dostaneš? On sa odtrepe do zahraničia a ty budeš ako taká chudera sama s deťmi.
@babybear sestra ti aj vrati peniaze ktore jej poziciavas?
@babybear peniaze sestre vies poziciavat aj z vychodu😏
Posielanie peňazí ani práca v domácnosti sa nemení suradnicami bývania ale vami dvoma.
Asi vie, prečo to hovorí, ak ťa využívala.
Ved priateľ je aj tak vždy preč ak chodi do cudzini a TY si tam sama.Tak to je jedno kde budeš bývať. A zapadne Slovensko je široky pojem.Viac miest nemusiš ísť bývať kde býva tvoja sestra.A myslim si že tvoj priateľ ma len reči aby si sa nazad nevracala.Lenže budeš sa musieť podľa mna vždy prispôsobiť. A tam kde si odišla máš nejaku prácu alebo si len doma a poslucháš priateľa čo je v cudzine a rozkazuje len tak ako mu príde.Myslím si že to sú iba vymyslí že mu prekáža tvoja sestra.Myslím že su to iba hluposti.TY si sa prisťahovala za priateľom a ten je v cudzine čo cele dni robiš v jeho meste ked TY si príšla za nim a On je v cudzine.A peniaze tvoja sesta môže od teba žobrať aj keby si bola na druhej starne zemegule.
@babybear ja som nepochopila túto tvoju vetu: Odsťahovala som sa zo západu kvôli priateľovi ktorý pracuje v zahraničí aby nemusel toľko cestovať
on robí na ukrajine alebo v rusku či v inej krajine východne od slovenska? lebo ak robí v AT, Nemecku, Švajčiarsku, Čechách, atď., tak nerozumiem. veď ak by si bývala na západe, z týchto krajín to má k tebe bližšie, než na východ...
a odpoveď? nedá sa žiť "na západe" v inom meste ako tvoja sestra? a ak aj v tom istom meste, nevieš si sestru odpratať zo života?
Pracuje v Nemecku a chodia cez Poľsko do práce...Pracuje z bratmi tak chodia spolu.
Ked je priatel preč,tak niekedy chodi ku mne jeho sestra s deťmi.
Priatel tým myslel aby ma sestra nevyužívala že ked budem od nej byvat 10km tak mk zavolá aby som prišla domov jej urobit toto,alebo hento a ona by sedela na telefone ako to bývalo zvykom.
Dokedy sa nechas vyuzivat sestrou? Ona zivi alkoholika,ty jej davaš svoje peniaze,ktore vlastne beries svojim buducim deťom.Ten chlap ma pravdu,od takej sestry co najdalej.Na vychode plati,ze krv nie je voda a rodina si este stale pomaha.Ta jeho sestra pride k tebe,aby si nebola sama a predpokladam,ze ona peniaze pytať nechodi. Ja radim ostat s nimi na vychode.aspon na zaciatok.
Pracuje v Nemecku a chodia cez Poľsko do práce...Pracuje z bratmi tak chodia spolu.
Ked je priatel preč,tak niekedy chodi ku mne jeho sestra s deťmi.
Priatel tým myslel aby ma sestra nevyužívala že ked budem od nej byvat 10km tak mk zavolá aby som prišla domov jej urobit toto,alebo hento a ona by sedela na telefone ako to bývalo zvykom.
@babybear ale však to je kravina. ak pracuje v Nemecku, je fuk, kade chodí domov. na ďaleký východ to má rovnako "ďaleko" ako na západ pre pána... len ty si uprac sestru. lebo ak ty si nevieš upratať sestru, nečudujem sa mu, že by radšej ostal na východe. no mne by ani nenapadlo takej sestre skákať okolo riti... to sa potom tomu tvojmu ani nečudujem
To je nejaká vtakovina, že do Nemecka je to bližšie z východu
Oni majú firemné auto a všetci chodia spolu domov
Vráť sa na západ. V okrese SB by som nebývala, ani keby mi tam niekto dal vilu zadarmo. Už len kvôli vojne na Ukrajine. Alebo urobte kompromis a choďte bývať niekde na stredné Slovensko.
@babybear veď dokáž proateľovi, že sestre už nepošleš ani cent, prepáč, ale si hlúpa, keď to robíš, vlastne takto živíš toho jej ožrana aj ty. Keby si jej peniaze neposlala, tak by to musela nejako riešiť. Na východ by som nešla, aké tam budeš mať pracovné možnosti? Priateľ bude preč a ty tam sama, prípadne s deťmi.
a keby ste ostali na vychode, ale nejake vacsie mesto? Košice, prešov, poprad...?
SB je Sabinov? tieto mestecka mi pridu velmi ubite, bez perspektivy.
Priatel je asi naviazany na rodinu, na bratov, sestru, a kvoli nim chce ostat.
tvoju sestru ani nekomentujem. uz ti baby k tomu napisali. Cim viac jej davas peniaze, tym ju viac drzis pri tom alkoholikovi, sestra tak nema motivaciu si urobit poriadok vo svojom zivote.
Tiez som riesila podobnu dilemu s priatelom, on, ze chcel ostat na vychode - dovodom bola rodina a velmi silne a kvalitne rodinne vztahy, co som aj uprimne chapala, na zapad nadaval, ale zrejme preto, ze si chcel obhajit, ze chce zit na vychode. Ja som zase z vychodu odisla pre toxicku rodinu, zapad bol pre mna vykupenim, takisto miesto pre ambicioznych ludi ako som bola ja. Na vychode by som take moznosti zdaleka nemala a zila dost mizerne, myslim ze aj on rovnako, na zapade mal slusne platenu pracu, ako aj ja. Jedine co by sme mali na vychode je jeho rodina, pomoc, opora, starostlivost. Aj tu moju primarnu toxic.rodinu by som ako tak zvladla este (ako negativum) ale absenciu financnej istoty nie. My sme sa napokon rozisli..., u vas je (podla mna) dolezite povedat si, ci kazdy z vas ma rovnake prilezitosti na pracu, pretoze aj ked peniaze nie su vsetko, su zakladom pre zabezpecenie rodiny a plnenie zakladnych potrieb, jedlo, saty, lieky, skola. U mna vzdy bolo dolezite mat pracovnu istotu, pretoze bez financii ani laska nestaci, bohuzial taka je doba. Kedysi si rodina nejako pomohla navzajom a zvladli vsetko, koniec koncov, nemali vela moznosti, no dnes vsade treba peniaze, na kazdom kroku. Cize naozaj obaja by ste mali mat istotu prijmu, alebo ak je jeden prijem dostatocny, tak druhy nemusi (tu ale by som sa obavala aby to nesklzlo do roviny, ze budes v cudzom svete na vychode doma zatvorena ako domaca putka, bez sebarealizacie, svojho zivota atd...). Tvoju sestru by som ako dovod nebrala tak vyznamne. Ides zit svoj zivot nie zivot sestry. A aky si ho vytvoris, taky ho budes mat. Rozhoduj sa najma s rozumom a najma vela sa s priatelom rozpravajte, je to dolezita tema, ak mate byt spolu, najdete riesenie 🙂 drzim palce.
Vráť sa na západ. V okrese SB by som nebývala, ani keby mi tam niekto dal vilu zadarmo. Už len kvôli vojne na Ukrajine. Alebo urobte kompromis a choďte bývať niekde na stredné Slovensko.
@anonym_360bc0 okres SB je na Ukrajine? Ako existuje asi ďalších tisíc dôvodov prečo nebývat v okrese SB ale vojna na Ukrajine to nie je ani jeden z nich
Rodinu si ludia zakladaju tam kde maju vyhiadky na pracu ktora ich uzivi.
@babybear Ahoj, a co tak kompromis ist na stred SK napriklad? Inak, co sa tvojej sestry tyka, aj pomoc ma svoje hranice. Preco ju stale financne dotujes, ked vies koho dotuje ona? Ona ma moznosti dost- pocnuc rozvodom s tym alkoholikom, cez odbornu psychologicku pomoc, az po osamostatnenie sa a zacat zit normalny zivot bez utrap. Nepoviem kebyze to skonci pri jednorazovej financnej pomoci,ale adekvatnej a nie prehnanej a ze teda ju podporis, ak sa chce postazovat, aby nemala pocit,ze je sama. Autorka vazne, tvoj priatel ma pravdu, je pekne,ze ti na sestre zalezi, ale vsetko ma svoje hranice, aj pomoc. Inak predstav si, ze uz mate deti, ty na materskej a zijete si tak normalne, aj vtedy by si ju dotovala, kebyze vies,ze vam to akurat vychadza,ale ked jej peniaze das, tak uz by ste nevychadzali? Isla by si na ukor deti? Sestre porad moznosti, co moze spravit pre zlepsenie zivota, mozes pri nej stat ako opora, ale financne ju rozhodne nedotuj viac. Radsej si setri, tie peniaze sa vam raz zidu...Otvorene sa porozpravaj s partnerom a dajte si stred SK, alebo kludne aj ten zapad,ale s tym,ze mu slubis,ze sestru financne dotovat nebudes a nebudes skakat akonahle zapiskne. Neviem aky je ten jej manzel alkoholik, ci je aj arogantny/agresivny a nedajboze ta este do niecoho neprijemneho zatiahne...
Prvorade obaja odstrihnite pupočne šnúry. Ty okamžite prestaň posielať peniaze sestre a jej alkoholikovi a on by sa mal tiež osamostatniť od rodiny a nevisiet na nich za každú cenu. A potom sa môžete zamýšľať čo ďalej. Rodina sa zvykne zakladať tam, kde ste schopní ju uživiť. A aj v prípade, že by jeden z vás ostal sám. A východ to asi nevyhrá. Kompromis je stred
Prvorade obaja odstrihnite pupočne šnúry. Ty okamžite prestaň posielať peniaze sestre a jej alkoholikovi a on by sa mal tiež osamostatniť od rodiny a nevisiet na nich za každú cenu. A potom sa môžete zamýšľať čo ďalej. Rodina sa zvykne zakladať tam, kde ste schopní ju uživiť. A aj v prípade, že by jeden z vás ostal sám. A východ to asi nevyhrá. Kompromis je stred
@lucia147852 preco by to nevyhral?
Moj muz chodi do nemecka
Ja som na východe a zarobim viac nech dobre

a on okrem tvojej sestry nemá problém so západom?