Šoférovanie v 45-ke: Ako prekonať strach?
Išli by ste do toho? Papiere mám od 20-tky. Vtedy som šoférovala, až kým som nezastavila pri smrteľnej nehode, dvaja mŕtvi a ja testy na HIV, čo bolo treba poskytnúť pomoc. Bývam v dedine odkiaľ sa bez auta ťažko pohnem. Ak sadnem ta volant roztrasená... Nespím predtým. Potrebujem nájsť prácu, neviem ako. Nenávidím šoférovanie. Proste sa bojím.
@anonym_77a0b7 uplne chápem. Lenže ja už musím. Fakticky z donútenia (práca). Neviem, či to dám. Aj sa mi sníva 🙈Mám pocit, že skolabujem.
@anonym_autor keď máš pocit, že skolabuješ, už len z predstavy, že si za volantom, tak si sprav opačnú vizualizáciu. Ľahni si (alebo pred spaním, keď si už v posteli) a predstavuj si, že šoféruješ, ide ti to, radiaca páka ide úplne ľahučko, volant otáčaš ako skúsený profík, zastavuješ, ako potrebuješ, a znova sa plynulo rozbiehaš… a keď dojdeš v tej predstave do práce, tak si naplno precíť ten pocit, aká si šťastná, že si to zvládla a že ti to ide. Úplne sa rochni v tom pocite blaha a radosti.
Alebo to sprav ako ja, doma si porev, poľutuj sa, vydepti sa, nejedz, nepi, vynerváč sa, vyskáč, vytras sa… a potom s kľudom nasadni a odšoféruj to ako zenový majster. Je to síce na hlavu, ale mne to funguje, keď pustím ten stres predom…
Ach,... šoférujem, ked je to nevyhnutné, ale tie nervy, čo ma to stojí. Zostarnem o niekoľko rokov 😔Celé zle. Asi som divná a nejdem s dobou
@anonym_autor neskúšala si automat?
@sissy27 ak si zaplatím kondičné jazdy, je to len ako opakovanie, hej? Tam nie je možnosť neúspechu? Asi hlúpa otázka, som stará a asi ešte staršia škola 🙈
@anonym_autor och, to kde si nabrala, že si v 45 stará? Neblázni, si kočka v najlepších rokoch, auto sa ti zíde ako soľ, určite to vyskúšaj. V aute si kľudne nahlas rozprávaj čo ideš robiť, kto má prednosť...., mne to na začiatku pomohlo. Budeš sebestacnejsia, nakúpis do kufra v obchode a nemusíš vláčiť v rukách, odbehnes kedy a kam potrebuješ. Chápem aj tvoj stres, ale ver si, že to zvládneš. Držím ti palceky 👍
@anonym_autor prax,prax a prax,najprv musíš veľa jazdiť,skús si niekoho nájsť kto bude s tebou chodiť čo i len po parkoviskach,aby si vedela čo to auto dokáže.Ja som tiež dlho nesoferovala a potom som si kúpila auto až z BA a musela som ho doniesť domov čo je cca 300km.Musela som to zvládnuť.Niekedy je lepšie keď človeka hodia rovno do vody.Jednoducho si musí poradiť ale ak máš šťavy z tej autonehody tak ti nič nepomôže.

@anonym_77a0b7 uplne chápem. Lenže ja už musím. Fakticky z donútenia (práca). Neviem, či to dám. Aj sa mi sníva 🙈Mám pocit, že skolabujem.
@anonym_autor Držím palce, určite to zvládneš 🙏🙏 Len si musíš veriť. Ja som občas aj viac ako občas nadávala ma seba, že sa nato nedám.Ale chvalabohu moj muž nikdy neprotestoval a vždy ma zobral kde som potrebovala a nešťitim sa ani MHD a vždy sa ktosi našiel. A prácu mám chvalabohu pár metrov. A roky som chodila s manželom na aute mimo okres.