icon

Šoférovanie v 45-ke: Ako prekonať strach?

6. okt 2025

Išli by ste do toho? Papiere mám od 20-tky. Vtedy som šoférovala, až kým som nezastavila pri smrteľnej nehode, dvaja mŕtvi a ja testy na HIV, čo bolo treba poskytnúť pomoc. Bývam v dedine odkiaľ sa bez auta ťažko pohnem. Ak sadnem ta volant roztrasená... Nespím predtým. Potrebujem nájsť prácu, neviem ako. Nenávidím šoférovanie. Proste sa bojím.

Strana
z3
anonym_77a0b7
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_77a0b7 uplne chápem. Lenže ja už musím. Fakticky z donútenia (práca). Neviem, či to dám. Aj sa mi sníva 🙈Mám pocit, že skolabujem.

@anonym_autor Držím palce, určite to zvládneš 🙏🙏 Len si musíš veriť. Ja som občas aj viac ako občas nadávala ma seba, že sa nato nedám.Ale chvalabohu moj muž nikdy neprotestoval a vždy ma zobral kde som potrebovala a nešťitim sa ani MHD a vždy sa ktosi našiel. A prácu mám chvalabohu pár metrov. A roky som chodila s manželom na aute mimo okres.

deninka233
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_77a0b7 uplne chápem. Lenže ja už musím. Fakticky z donútenia (práca). Neviem, či to dám. Aj sa mi sníva 🙈Mám pocit, že skolabujem.

@anonym_autor keď máš pocit, že skolabuješ, už len z predstavy, že si za volantom, tak si sprav opačnú vizualizáciu. Ľahni si (alebo pred spaním, keď si už v posteli) a predstavuj si, že šoféruješ, ide ti to, radiaca páka ide úplne ľahučko, volant otáčaš ako skúsený profík, zastavuješ, ako potrebuješ, a znova sa plynulo rozbiehaš… a keď dojdeš v tej predstave do práce, tak si naplno precíť ten pocit, aká si šťastná, že si to zvládla a že ti to ide. Úplne sa rochni v tom pocite blaha a radosti.
Alebo to sprav ako ja, doma si porev, poľutuj sa, vydepti sa, nejedz, nepi, vynerváč sa, vyskáč, vytras sa… a potom s kľudom nasadni a odšoféruj to ako zenový majster. Je to síce na hlavu, ale mne to funguje, keď pustím ten stres predom…

fiafia
7. okt 2025
@anonym_autor

Ach,... šoférujem, ked je to nevyhnutné, ale tie nervy, čo ma to stojí. Zostarnem o niekoľko rokov 😔Celé zle. Asi som divná a nejdem s dobou

@anonym_autor neskúšala si automat?

jennky13
7. okt 2025
@nevenka

@jennky13 prosim Ta, napises mi o tom viac?

@nevenka napis mi na mail, co ta zaujima

margotka17
7. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27 ak si zaplatím kondičné jazdy, je to len ako opakovanie, hej? Tam nie je možnosť neúspechu? Asi hlúpa otázka, som stará a asi ešte staršia škola 🙈

@anonym_autor och, to kde si nabrala, že si v 45 stará? Neblázni, si kočka v najlepších rokoch, auto sa ti zíde ako soľ, určite to vyskúšaj. V aute si kľudne nahlas rozprávaj čo ideš robiť, kto má prednosť...., mne to na začiatku pomohlo. Budeš sebestacnejsia, nakúpis do kufra v obchode a nemusíš vláčiť v rukách, odbehnes kedy a kam potrebuješ. Chápem aj tvoj stres, ale ver si, že to zvládneš. Držím ti palceky 👍

tokio22
12. okt 2025

@anonym_autor prax,prax a prax,najprv musíš veľa jazdiť,skús si niekoho nájsť kto bude s tebou chodiť čo i len po parkoviskach,aby si vedela čo to auto dokáže.Ja som tiež dlho nesoferovala a potom som si kúpila auto až z BA a musela som ho doniesť domov čo je cca 300km.Musela som to zvládnuť.Niekedy je lepšie keď človeka hodia rovno do vody.Jednoducho si musí poradiť ale ak máš šťavy z tej autonehody tak ti nič nepomôže.

Strana
z3