Som bordelárka?
Caute. Moj partner pracuje tak že dva týždne je v zahraničí a týždeň doma. Neviem to vysvetliť ale keď som sama doma tak kľudne mám doma neporiadok, neumyty riad - že neumyjem hneď ale až ma druhý deň, veci neposkladanw atd. Akonáhle je doma tak upratujem všetko automaticky. Myslite si že som bordelárka ?😀 keď mi to proste nevadí keď som sama
to si ty ak ti to vyhovuje ok 😁 ja som zas asi opak teba.Všetko hneď drhnem aj v chodbe ak vidim šlapaje nervy ma chytaju musim hneď pretierať to potom koho povaha je na porazenie? radšej by som brala tvoju mať na saláme 😄 ja mám rada všade čisto a pekne upratane ,poskladané no za mladi ked som mala tak cca 20 plus zaujimavé že nevadilo mi to ani mierny bordel..čím som staršia by som povedala že som viac na čistotu a disciplinu čo sa tohto týka.A ten riad by som aspoň strčila to umyvačky nech nie je tak na očiach aj keby ho hneď nejdem umyť teda ak máte
@anonym_autor v pohode, kazdy to ma inak. Aj ja upratujem, kedy sa mi chce, na druhý deň ap., neviem, ci som bordelarka, ale nemienim to robiť preto, ze to maju tak iní.
@anonym_autor konečne za mňa niekto normálny. Niektoré ženy majú depresiu keď neumyju riad v sekunde, normálne by asi nezaspali. Za mňa si úplne normalna, urobíš to ale nie hneď. A to je v poriadku. Bordelarka by si za mňa bola keby obal od niečoho vyhodis na zem a hnije si tam neviem ako dlho.
ja asi som bordelarka.. nie som otrokom svojej domácnosti, nepreháňam to, síce upratujem, ale mám dojem, že malokedy je vidno že to robím.. možno mám aj zly systém, nevadí..
nikdy nebudem na úrovni mojej švagrinej, tá má doma vždy super pekne.. nie že by som nechcela, ale nejako to neviem dosiahnuť..
A on keď príde na týždeň nerobí nič?
Nemas vnutornu sebadiciplinu. Vies byt dosledna, ked na nad tebou niekto stoji, teda napr. ta zenie pocit hanby pred partnerom, ze by videl, aka vies byt. Alebo mozno navsteva ta vie rozhybat k uprataniu. Jednoducho vonkajsi faktor. Vonkajsia motivacia.
Ale to ma takto viac ludi.
Ci si uz vazne leniva zalezi od toho, ci nechas tie riady len z vecera do rana, lebo si ospala, ale rano ich umyjes.
Alebo ci su tam tri dni a tebe to vlastne nejak nevadi, pokojne prihodis dalsie.
Mozno nieco umyjes, ked uz nemas jediny cisty tanier. Este horsie, ak radsej teda budes jest priamo z hrnca, ale umytie zas len odlozis.
A cim je kopa vacsia, tym viac citis vnutorne napatie/nechut sa jej chytit a urobit to. Ze je toho vela a tebe sa do toho nechce.
A este ci si davas take neurcite limity na ukludnenie, ze mas aspon "plan", akoze "ochotu".
Napr. naco to budem umyvat dnes, ked v piatok dojem poslednu ryzu, vsak to potom umyjem vsetko spolu.
Teda pre jeden maly hrncek odlozis celu kopu spinavych riadov o dalsich par dni. A citis pritom vnutornu ulavu, ze si oddialila neprijemnu povinnost.
To by uz bolo na vazne zvazenie, ze nie si v poriadku.
Takze zalezi, ake rozmery naberie ten neporiadok, nez citis vnutornu potrebu upratat (uz sa v takom prostredi necitis dobre), a ci je ta potreba motivovana skor iba jeho prichodom (hanbou), alebo tvojim vnutornym nepohodlim z neporiadku (ze by si to urpatala i bez jeho prichodu).
Nie si, len si zijes podla seba. A vies kedy sa budes citit uplne najlepsie? Ked si budes zit podla seba aj pred druhymi 🙂
A to ze niekto hned musi vsetko drhnut, to je podla mna horsie, to musi byt hnusne stresovo nervny zivot nevediet sa uvolnit pri malom neporiadku, ktory je normalny popri zivote
@anonym_autor hlásim sa do teamu bordelárov 😀 akože tiež sa mi nechce umývať riad okamžite ako niečo dojem, kľudne to počká do ďalšieho dňa. A mne je ešte aj srdečne jedno, kto to uvidí - ak sa to niekomu nepáči, môže to miesto pindania umyť sám a vybavené.
@anonym_autor Každý tp mame inak a ak to vyhovuje Tebe aj partnerovi ok.Za mňa bordelárka vyzerá insk.
Mňa život ak roky naučili, že nie som otrokom svojej domácnosti. Práca na dvanástky +nočné. Pracovať 6 dní v týždni a doslova makať mi veľmi zmenili priority .
Kedysi som upratovala stále, riad večer nechať neohrozilo.Prádlo som vešala aj o polnoci.
Chodili sne veľa po výletoch a všetko som doháňala po nociach. Dávno to nerobím. Ani nevládzem ani mi to netrhá už žily. Radšej cez voľno niekam vybehnene,alebo idem aj sama. Domácnosť počká.Ale. zato varim každý deň ak sa dá.
nemyslim si že si , ked moja mama chodila na turnusy do práce , doma som vždy upratala deň predtým ako prišla , proste sa mi nechcelo
ale ked bola doma tak vkuse upratané
nerieš to bude ti lepšie
Si bordelarka a pred nim sa hras na chutnu poriadkumilovnu.
Asi trochu si. Ja sa snažím čo môžem a trvá to chvíľku spraviť hneď.
Ráno si upracem posteľ hneď keď vstávam. Riad dávam do umývačky, nie ako členovia našej rodiny ktorý ho kladú na umývačku. Keď sa doumýva hneď ho vyberiem, keď dosuší sušička prádlo hneď ukladám....
Snažím sa pondelok - štvrtok upratovať, a piatok až nedeľa mám voľno.
Ja z duše neznášam upratovanie, to je taká nudná činnosť ale mám rada poriadok, takže ozaj nešťastná kombinácia. Takže sa v tom snažím mať svoj systém nech nemám bordel.
Mna by skor zaujimalo, ci sa s nim citis komfortne, ked menis svoj zivotny styl
Doplním pre vysvetlenie. Samozrejme že tu nežijem vyslovene v špine a napr v kopach riadku a s odpadkami na zemi. Len proste napríklad sa naveceriam a idem do sprchy a tanier a panvicu umyjem ráno. Proste pracujem od 7 do 17 a mám veľa koníčkov po práci cez týždeň a niekedy sa pridem domov len vyspať a nejako ma neirituje keď mám neposkladane veci prehodené cez gauč azd. Cez víkend robím kompletne upratovanie či som sama či nie. Len sa tak zamýšľam že či to je ok keď mi vôbec nevadí aj taký neporiadok. Niekedy je to pravdepodobne z pohodlnosti alebo že mi to neni priorita
Doplním pre vysvetlenie. Samozrejme že tu nežijem vyslovene v špine a napr v kopach riadku a s odpadkami na zemi. Len proste napríklad sa naveceriam a idem do sprchy a tanier a panvicu umyjem ráno. Proste pracujem od 7 do 17 a mám veľa koníčkov po práci cez týždeň a niekedy sa pridem domov len vyspať a nejako ma neirituje keď mám neposkladane veci prehodené cez gauč azd. Cez víkend robím kompletne upratovanie či som sama či nie. Len sa tak zamýšľam že či to je ok keď mi vôbec nevadí aj taký neporiadok. Niekedy je to pravdepodobne z pohodlnosti alebo že mi to neni priorita
@anonym_autor podla mna umyt riady rano je pomerne normalna vec v tejto geografickej dlzke. Niekde na juhu by som to nepraktizovala 😀 tu nevidim problem a ani ked je frajer u teba
@anonym_autor a načo to potrebuješ vedieť?Ja som včera zabudla, že mám v práčke prádlo dala som ho znova prať dala do sušičky a dnes poobede som zistila, že som nevybrala sušičku😆
Lebo moja mama je presný opak mňa, väčšina žien v rodine, bola som vedená tak, že ešte dobre že nie počas jedenia sa umyval riad a keď sa niekde ponahlas a nestihas a vymenis si veci tak aj tak ich hneď poskladať 🥹😁
@anonym_autor preco tu panvicu neumyjes az rano ked je u teba frajer?
Tiež nechám niekedy riady do 2.dňa a netrápi ma to.
@anonym_autor ked budes lezat na smrteľnej, budes mysliet na to, ze si neupratala? Isto nie.
@anonym_autor úplne normálne , ja spratavam kuchyňu zasadne vždy ráno čiže večer ma ani nehne a upratujem až vtedy keď treba konečne v tom nie som sama
@anonym_autor vôbec sa tým nezaťažuj, je to ľudské, si človek, tvoja mama nebola prachovka a otec vysavač...🙂
ja som skor leniva ako pracovita, na druhej strane ma bordel irituje, takze sa to snazim spravit cim skor, ked je toho malo. Nie, ze by u nas nikdy nestal spinavy riad do rana, ale potom ked rano vojdem do kuchyne som nasrata na cely svet, ze ten bordel tam je. Takze celkom casto buzerujem zvysok rodiny aby po sebe upratali. A nie je to len o riadoch
@anonym_autor Mne jediné, čo vadí, je neumytý riad a kuchyňa, to by som nedala 😂 Večer musí byť u nás kuchyňa tip top, lebo ráno by ma ten bordel hneď vytočil 😂 tiež pozostatky z detstva 😁 ostatné mi až tak nevadí.
Podľa tvojho opisu som bordelarka. Inak si to o sebe nemyslím. Nie som otrokom domácnosti
@anonym_autor je to v poriadku. kedysi som bola "monk", ale isté životné udalosti ma úplne pribrzdili. umyjem? umyjem. neumyjem celý deň, ale až zajtra ráno? svet sa nezrúti. prach? nechce a mi? kašlem naň. urobím zajtra-pozajtra, keď budem mať chuť a energiu. a to ja sa považujem za poriadkumilovného človeka, ale som skrátka spomalila.
ja ti v podstate závidím, že ťa to netankuje, lebo ja som sa musela tomuto doslova učiť. ako tu ktosi písal, bola som otrokom svojej domácnosti, lebo som takto vyrastala a bola vychovávaná. ešte aj to upratovanie bolo naplánované vždy na sobotu dopoludnia. celé moje detstvo som sobotu dopoludnia upratovala celý byt, pralo sa, vešalo, večer žehlilo.... čistá katastrofa. ostalo mi to dlho, predlho po odchode z detstva a domu. dnes tomu neprikladám až takú vážnosť, hoci poriadok mám rada a v čistom sa cítim výborne. ale hold, stane sa a už to beriem tak, že mávnem rukou. však robota neutečie 😀
@anonym_autor Za mna ok... Ved mne sa tiež nie vzdy chce vylozit umyvacku..tak riady su po linke ( neznasam, ked je nieco v dreze 😅). Spravi sa to potom. My sme ale 4. A ked sa to neraci spravit nikomu inemu, tak to spravim vtedy, kedy chcem ja.

@anonym_autor myslim ,ze nemas system ... nemozes sa vlnit , raz tip top a raz chodia riady pomaly same... ale zase, pokial je to pre teba ok , udrziavat poriadok, len ked je niekym videny... tak tiez fajn ...