Som rada, že končia Vianoce
Ste tu tiez také ? Ešte počkať do januára a zasa bude všetko po starom
@doriiis a co jete?
@gelifil ..dnes dojedame šalát a máme rezne, včera sme jedli kapustnicu u našich ( to ja variť ani neviem) a na štedrý deň sme mali rybie prsty, šalát a hranolky. Ryby nejeme. Zákusky kúpené alebo od mamy. Už ich dojedame. Varila svokra aj to len minimum. Neznášam obžerstvo
@gelifil ..dnes dojedame šalát a máme rezne, včera sme jedli kapustnicu u našich ( to ja variť ani neviem) a na štedrý deň sme mali rybie prsty, šalát a hranolky. Ryby nejeme. Zákusky kúpené alebo od mamy. Už ich dojedame. Varila svokra aj to len minimum. Neznášam obžerstvo
@doriiis ty si gazdina ako lusk😀
@anonym_af58ff ženy a prečo toto robíte? Nikto na svete by ma nedonútil na nútené stretávky, alebo obskakovať niekoho, koho obskakovať nechcem. Nevarím sama, varí aj muž, ak by variť nevedel, tak by ma odbremenil niečím iným, nákup, upratovanie. Nevarím a nepečiem veľa, na čo? Pre mňa je to relax, ak by ma pečenie obťažovalo, objednám. Ak príde návšteva, na ktorú sa teším, ľudia, ktorých mám rada, tak mi predsa nerobí problém položiť pred nich koláče a uvariť kávu či čaj. Pozvanie na obed či večeru som okrem jednej výnimky v roku zrušila už dávno. Presne, ako písal niekto vyššie, kto si ako zariadi, tak má
@anonym_be3cdc lebo moj zivot a moje rozhodnutia ;)
moja rodina, manzelova rodina a stari a chori pribuzni... dufam, ze ked budes v tom veku a v stave tiez, tak sa tak budu k tebe spravat aj tvoji pribuzni
Mna by zaujimalo prečo niektoré trávite Vianoce tak, že ste vyčerpané a samé sa dostávate pod stres? Veď si vytvorte Vianoce tak, aby ste ich mali v pohode. Nepiect 10 druhov koláčov, nekupovať milión darov, uvariť si to čo máte radi a užite si proste len spoločne chvíle. Ja keď vidím ako sa kolegyne stresuju od novembra aby nakúpili všetko, 5kg masla v mraznicke aby bolo na kolace atd, tak mi to hlava neberie. Potom nariekajú aké sú vyčerpané z celých Vianoc. Ja Napr nepečiem nič, lebo aj tak nám rodina natlačí zopár koláčov, ktoré koniec koncov aj tak dám nejakému bezdomovcovi lebo nemáme radi moc vianočné koláče.
Šalátu robíme tolko, že sa zje na štedrý deň a dosť atd 🤷🏻♀️
@brrunetkaa tiež sa nad tým zamýšľam v každej téme o pečení a Vianociach
@doriiis a co jete?
@gelifil ... A keďže deti kašlu, soplia celé prázdniny a ja mám opuchnutú polku tváre, tak prokrastinácia bude pokračovať.
A okrem toho, my nemáme problém ani s tým, že by sme na štedrý deň nemali šalát ani rybu. Kľudne by sme zjedli aj pizzu alebo zapekacky.Nepripisujeme týmto dňom až taký vyznam
@anonym_be3cdc lebo moj zivot a moje rozhodnutia ;)
moja rodina, manzelova rodina a stari a chori pribuzni... dufam, ze ked budes v tom veku a v stave tiez, tak sa tak budu k tebe spravat aj tvoji pribuzni
@anonym_af58ff samozrejme, že tvoje rozhodnutie, ja som sa rozhodla ináč a mimochodom idem o pár rokov do dôchodku, tak neviem, aký vek si myslela 🙂 To nemení nič na tom, aké Vianoce si urobím. Doopatrovali sme mojch aj mužových rodičov, ale boli sme na to dvaja. A nenaháňala som sa len preto, že boli Vianoce. Práve ja som vtedy musela byť zdravá a v pohode.
@anonym_af58ff samozrejme, že tvoje rozhodnutie, ja som sa rozhodla ináč a mimochodom idem o pár rokov do dôchodku, tak neviem, aký vek si myslela 🙂 To nemení nič na tom, aké Vianoce si urobím. Doopatrovali sme mojch aj mužových rodičov, ale boli sme na to dvaja. A nenaháňala som sa len preto, že boli Vianoce. Práve ja som vtedy musela byť zdravá a v pohode.
@anonym_be3cdc tak mozno uz ty toto obdobie mas za sebou, ale u nas v rodine som teraz jedina zenska, ktora ma "sluzby" cez sviatky. A radsej vyvaram, peciem a roznasam po rodine alebo hostujeme my, kym sa mame s kym podelit. Mozno dalsie Vianoce uz budu ine
@doriiis a su take sikovne, co maju aj , aj.....rybie prsty su pre mna podradne minutkove jedlo a hrdit sa tym, ze ani nevies, ako sa kapustnica vari.....
@gelifil ... No neviem, keďže u nás kapustnica nikdy nebola štedrovečerné menu. U nás to bola vždy šošovicová polievka, treska a šalát. Aj to nie ten typický majonézovy. Kapustnicu začala mama variť až posledné 2- 3 roky kvôli otcovi. Ja to normálne nejem. Ani cez rok
@gelifil ... No neviem, keďže u nás kapustnica nikdy nebola štedrovečerné menu. U nás to bola vždy šošovicová polievka, treska a šalát. Aj to nie ten typický majonézovy. Kapustnicu začala mama variť až posledné 2- 3 roky kvôli otcovi. Ja to normálne nejem. Ani cez rok
@doriiis aha, tak ja ju milujem...ale viem, ze aj ine sa varia- sosovica, hribova...a otec tak v starobe zmenil chute?
@doriiis aha, tak ja ju milujem...ale viem, ze aj ine sa varia- sosovica, hribova...a otec tak v starobe zmenil chute?
@gelifil ... Otec sa v starobe zmenil celý. 😀Taký uhundrany starý dedo sa z neho stal. 😃
Pre teba sú rybie prsty možno podradné, ale my ryby nejeme. A nebudem nikoho nútiť jesť to, čo nechce, len preto, že sú Vianoce.
Ľudia z tohto sviatku spravili sviatky chaosu, prezratosti a stresu.
@anonym_be3cdc tak mozno uz ty toto obdobie mas za sebou, ale u nas v rodine som teraz jedina zenska, ktora ma "sluzby" cez sviatky. A radsej vyvaram, peciem a roznasam po rodine alebo hostujeme my, kym sa mame s kym podelit. Mozno dalsie Vianoce uz budu ine
@anonym_af58ff ja ti rozumiem, ale ja som to vtedy zredukovala, ako sa zredukovať dalo. Veľký hrniec kapustnice navaril muž, v podstate sa to varí samé, ja som urobila šaláť a rybu, upiekla pupáky,z toho istého cesta štedrák, pupáky dorobil muž, pobalil, rozviezol syn. Ak už bolo zle, večerali u nás, odpadlo balenie a vozenie. V podstate som urobila naviac len pár porcií šalátu a ryby. Ostatné koláče som objednala, aj keď pečiem rada. Ale aj ja som si chcela oddýchnuť, tiež som bola vtedy jediná ženská v rodine, ale vždy som sa k práci postavila tak, aby aj iní mali miesto. Variť vie aj muž, aj syn
@anonym_af58ff ja som na tom roky podobne,už dlho musím robiť Vianoce pre ostatných....teraz už iba pre našu mini rodinu.....stresujem intenzívne týždeň pred,aby som stihla po večer po práci popiect....kolace,čo máme radi,upratať ,vyzdobiť....nespím poriadne ....a neviem prečo,ale ...nikdy si neberiem aspoň deň voľna a vždy sa na to hnevám😁
❤️stojí mi to za to...som šťastná,že si potom spoločne užívame vianočný čas....a teším sa,že vytváram (manžel výdatne pomáha) rodinnú pohodu....špeciálne sviatočnú.
Aby raz deti mali krásne spomienky,aké som mala ja na detstvo....keď ešte máte ku komu sa najesť,užiť Vianoce,...buďte vďační....keď niektorí hundrete na koláče a rezne...a čo ja viem čo ešte,buďte radi...lebo vám niekto to všetko ešte zabezpečuje.
Rozumiem....nie každý sa v tom nájde...niekoho to vôbec nebaví....ale nič krajšie ako vidieť šťastnú rodinu nie je.
A že to stojí trošku úsilia?nevadí....raz budem stará,chorá,nebudem vládať....tak bude ako bude.
@anonym_autor Mna to tiez nebavi. Balenie darcekov, pecenie, vyvaranie. Rozbalovanie darcekov, vyhadzovanie obalov z darcekov. Kolacov som uz prejedena. A nerozumiem ludom co dokazu jest aj 3 tyzdne kolace. Lebo snad od 1 decembra uz pecu niektore zeny. My sme jedli tyzden a staci nam.
Konecne je po sviatkoch. My dnes uz normalne jedlo mame. Aj salat zemiakovy nam staci 2 dni jest. Tiez nechapem ako to niekto dokaze jest aj 5 dni a o chvilu tu budu otazky ci aj 6 den je este salat dobry a da sa jest.
@anonym_a365c3 najlepší 7 dňový.. urobia za vaňicku šalátu a cpu sa tým týždeň..
@anonym_autor áno chcem, vôbec sme si ich neužili; oddelení od rodiny, chorí, s horúčkou, v zimnici, kašeľ, sople, bolesť hrdla. Sami a bez radosti, zdravia. Dieťa tiež choré, ešte sa len dávame dokopy. Hocijako som sa snažila, nešlo cez chorobu robiť Vianoce. Vypuklo to tesne pred, takže áno chcem aby skončili, aby sme boli zdraví. Ešte niečo? Snáď je ti lepšie, niektorí sú ťažko chorí cez Vianoce, niektorí proste jak naschval ochorejú priamo na Vianoce, niektorí sú v nemocnici. Myslím, že sa máš celkom dobre, netreba sa furt sťažovať.
@doriiis vždy tu každého sekas a mudrujes, ale Vianoce ste mali ako z rýchleho občerstvenia. Rybie prsty a hranolky... Nemôžete sa obžrať, keď nevieš nič poriadne navariť 🙂
@doriiis vždy tu každého sekas a mudrujes, ale Vianoce ste mali ako z rýchleho občerstvenia. Rybie prsty a hranolky... Nemôžete sa obžrať, keď nevieš nič poriadne navariť 🙂
@anonym_b4e90c to tak býva,to máš aj u iných MK rypaliek. Do každej témy,do všetkého vždy rypu, zastaraju sa,na všetko majú názor a sú vždy nad vecou a sem tam sa podarí "fooopaaa" a zistíme,,že je to iba praobycajna lenivosť a mamašpajza,či iné superhrdinstvo.
@anonym_b4e90c .... A teba to štve, pretože?
To, že odmietam na Vianoce otrocit v kuchyni absolútne nič nevypovedá o mojom intelekte. Jednoducho sú ženy a rodiny, ktoré nežijú podľa zaužívaných tradícií
@anonym_b4e90c .... A teba to štve, pretože?
To, že odmietam na Vianoce otrocit v kuchyni absolútne nič nevypovedá o mojom intelekte. Jednoducho sú ženy a rodiny, ktoré nežijú podľa zaužívaných tradícií
@doriiis ty ale z coho myslis, ze su rybie prsty, ked opakujes, ze ryby nejete?
@anonym_b4e90c to tak býva,to máš aj u iných MK rypaliek. Do každej témy,do všetkého vždy rypu, zastaraju sa,na všetko majú názor a sú vždy nad vecou a sem tam sa podarí "fooopaaa" a zistíme,,že je to iba praobycajna lenivosť a mamašpajza,či iné superhrdinstvo.
@anonym_d27fec ... Hej, hej. Sme super lenivi. Lebo sme sa rozhodli oddychovať miesto naháňania. 😃
A ja ze Vianoce koncia az 6.1. 😀😀😀
@anonym_d27fec ... Hej, hej. Sme super lenivi. Lebo sme sa rozhodli oddychovať miesto naháňania. 😃
@doriiis no veď ste.
@terezka1947 Ja som pisala co ma na vianociach nebavi. Tesim sa, ze uz je po sviatkoch. Konecne sa nie je zhon nakup darcekov, pecenie atd.
@anonym_a365c3 coo.ake po sviatkoch?ved prave zacali😀
@anonym_autor Mna to tiez nebavi. Balenie darcekov, pecenie, vyvaranie. Rozbalovanie darcekov, vyhadzovanie obalov z darcekov. Kolacov som uz prejedena. A nerozumiem ludom co dokazu jest aj 3 tyzdne kolace. Lebo snad od 1 decembra uz pecu niektore zeny. My sme jedli tyzden a staci nam.
Konecne je po sviatkoch. My dnes uz normalne jedlo mame. Aj salat zemiakovy nam staci 2 dni jest. Tiez nechapem ako to niekto dokaze jest aj 5 dni a o chvilu tu budu otazky ci aj 6 den je este salat dobry a da sa jest.
@anonym_a365c3 len to si si tak zariadila, to vôbec tak nemusí byť, ja nemám rada jesť jedlo ani na druhý deň nieto ešte viac dní a to pečenie tiež nechápem, my to nejeme, pečiem len vianočný koláč to je všetko, robíme si chuťovky a minivarenie podľa chuti, viac menej aj tak chodíme až do Silvestra na výlety, dnes máme napr. rizoto zeleninové a dubákové
Lebo teraz na všetkých vytvárajú strašný tlak ze všetko musí byť perfektne na vianoce. Normálnu dospelú ženu vianoce baviť ani nemôžu. Vianoce su pre deti

a čo s deťmi ktoré majú diagn. PAS? už sa nevieme dočkať všetci kedy otvoria školy a deti s touto diagn. pôjdu konečne do školy.
Ten čo to nepozná ani nevie aké má životné šťastie. ďakujte Bohu za zdravie detí. V tomto poondiatom štáte sa nedočkáte žiadnej pomoci.
Na koniec sviatkov čakáme už od 20.12.
@anonym_ea3c1f v tomto ptípade vás úplne chápem