Som vydatá žena a zaľúbila som sa do kolegu
ahojte....idem si sem poradu....alebo sa mozno iba vyrozpravat som dospela vzdelana zena vydata v manzelstve mam deti rodinu...problem je ze sme sa s kolegom (tiež má ženu a dieťa) zalubili jeden do druhého...obaja sme k tomu dospeli keď sme sa v priebehu posledného roka viackrát ocitli sami a mali nekonečné rozhovory, radosti, smiech a zistili sme,že máme na svet podobný pohlad (samozrejme drobnosti sú aj rozdielne)...nikto z nás to nevyhladaval, prišlo to same... obaja sme sa aj o tom otvorené zhovárali že jednoducho nemôžeme rodinám urobiť to,že by sme to vzdali.... žiaľ naozaj sa máme radi po každej stranke... mam ho plnu hlavu a aj on mňa.... pritom si uvedomujeme to racionalne... Keď aj spolu voláme alebo sa rozprávame, hovoríme si čo sme robili,že on si so ženou posedeli pri vinku,pozreli film s ja tak isto jemu tiež poviem ako sme čas trávili..... Keď sme my dvaja kolegovia spolu, čas keď sme spolu neskutočne beží a sa smejeme vždy že keby sa ten čas dal zastaviť. Čudujeme sa obaja že aká je to náhoda že v rovnakom čase sa obaja takto obojstranne do seba zalubime, alebo poblaznime....obaja sme v manželstve s partnermi ktorí boli pre nás prvé vážne vzťahy.... Chcem si skôr tak pokecať s niekým, prosím nesuddte nás....
Autorka, ja viem, ze teraz ti to pripada ako osudova laska, vesmirne spojenie a bla bla bla. Nieje to tak. Clovek nieje evoluciou nastaveny na celozivotnu monogamiu. Toto sa ti za zivot kludne moze stat este 3-4 alebo viac krat. Ludia sa proste stretavaju a obcas je tam chemia. Byt s niekym cely zivot je vedome rozhodnutie, ma to byt tvoj partner, s ktorym sa tahate v zivote hore, pomahate si. Chemia je len na zaciatku a je to stav docasny, potom pominie a mozog si z casu na cas najde iny docasny objekt. Skoda, ze nieco take zrejme nevtlkaju do hlav v predsvadobnej priprave, mozno by nebolo tolko rozvodov.
@minenkaa možno tam má hlúposti. A možno tam má realitu. Už aj mne sa stalo, že som tu ľudí spoznala na základe profilu a to tiež bývam vo veľkom meste, náhoda je blbec. Fakt by som chcela vedieť, koľko žien v tom meste v tom veku má 3 deti s tými menami a v takom veku. Môj odhad je, ze veľa ich nebude.
@anonym_0c891c a možno
No, dočítala som tu predchádzajúci diskusiu. Keďže je pomaly ročná a podľa všetkého si si nevzala k srdcu nič, co ti ženy vtedy písali, tak tipujem, že od decembra je ten moriak už aj dopečený,..
Autorka, ja viem, ze teraz ti to pripada ako osudova laska, vesmirne spojenie a bla bla bla. Nieje to tak. Clovek nieje evoluciou nastaveny na celozivotnu monogamiu. Toto sa ti za zivot kludne moze stat este 3-4 alebo viac krat. Ludia sa proste stretavaju a obcas je tam chemia. Byt s niekym cely zivot je vedome rozhodnutie, ma to byt tvoj partner, s ktorym sa tahate v zivote hore, pomahate si. Chemia je len na zaciatku a je to stav docasny, potom pominie a mozog si z casu na cas najde iny docasny objekt. Skoda, ze nieco take zrejme nevtlkaju do hlav v predsvadobnej priprave, mozno by nebolo tolko rozvodov.
@anonym_d1e239 ano, lenze niekedy takato chemia ti ukaze ze ten predch vztah bol nezrely... nefunkcny
Predpokladám že nemáte až také strašné manželstva, aby sa v nich nedalo vydržať....načo to kaziť. Koľkí ľudia by čo dali za to keby mali svoju rodinku a ten kto to ma, tak sa nevie vpratať do kože. Česť výnimkám, ktoré ťa tu upozorňujú na hlúpe konanie.
Predpokladám že nemáte až také strašné manželstva, aby sa v nich nedalo vydržať....načo to kaziť. Koľkí ľudia by čo dali za to keby mali svoju rodinku a ten kto to ma, tak sa nevie vpratať do kože. Česť výnimkám, ktoré ťa tu upozorňujú na hlúpe konanie.
@arianna25 toto je taky spôsob uvažovania, akože bud rada ze čakáš dieťa aj keď nechceš, lebo iné chcú. To, že niekto iný po rodine túži neznamená, ze tí, čo ich majú sú v nich šťastní a spokojní a svoju situáciu nepotrebujú riešiť . Tu síce autorka a moriak v trúbe je zaujímavá kategória, ale aj ona rieši svoju konkrétnu životnú situáciu. To, že niekto iný by bol s jej mužom šťastný neznamená, že aj ona je.
@arianna25 toto je taky spôsob uvažovania, akože bud rada ze čakáš dieťa aj keď nechceš, lebo iné chcú. To, že niekto iný po rodine túži neznamená, ze tí, čo ich majú sú v nich šťastní a spokojní a svoju situáciu nepotrebujú riešiť . Tu síce autorka a moriak v trúbe je zaujímavá kategória, ale aj ona rieši svoju konkrétnu životnú situáciu. To, že niekto iný by bol s jej mužom šťastný neznamená, že aj ona je.
@anonym_0c891c Autorka vsak nepise, ze je v manzelstve nestastna...evidentne aj jej amant je v manzelstve spokojny.. ty obhajujes neveru ako riesenie nespokojneho manzelstva? Nie je riesenim rozvod a nasledne riesenie dalsich vztahovych prilezitosti?
@anonym_0c891c Autorka vsak nepise, ze je v manzelstve nestastna...evidentne aj jej amant je v manzelstve spokojny.. ty obhajujes neveru ako riesenie nespokojneho manzelstva? Nie je riesenim rozvod a nasledne riesenie dalsich vztahovych prilezitosti?
@dadis nikde nehovorím ze je to riešenie. Ale zostať v nastavení, že iní by neviem co za to dali... to pre mňa argument nie je na nič. Iní nemajú vysokú školu tak ani ja? Iným stačí jedno dieťa tak musí aj mne? Len o toto mi ide. Samozrejme, že ak je vo vzťahu problém, tak ho riešim tam. Ale svet nie je ideálny a zjavne autorka to rieši inak.ved aj píšem, že autorka a moriak je prosto špecifická. Ona už v tej situácii je a nejako ju riešiť musí, a úprimne, plný koník je tém o tom, že niekto vo vzťahu stretne iného/inú a zrazu zisti, ze v tom pôvodnom predsa len čosi chyba.
@dadis nikde nehovorím ze je to riešenie. Ale zostať v nastavení, že iní by neviem co za to dali... to pre mňa argument nie je na nič. Iní nemajú vysokú školu tak ani ja? Iným stačí jedno dieťa tak musí aj mne? Len o toto mi ide. Samozrejme, že ak je vo vzťahu problém, tak ho riešim tam. Ale svet nie je ideálny a zjavne autorka to rieši inak.ved aj píšem, že autorka a moriak je prosto špecifická. Ona už v tej situácii je a nejako ju riešiť musí, a úprimne, plný koník je tém o tom, že niekto vo vzťahu stretne iného/inú a zrazu zisti, ze v tom pôvodnom predsa len čosi chyba.
@anonym_0c891c Ano, je to tak. Nevera je lakava, len bohuzial rozvracia mnohe vztahy a rodiny. Malokedy sa par dokaze z nevery pozviechat, cest vynimkam. V tomto pripade uz je neskoro radit, milenci sa seba vzdat nechystaju, dalsi krok je prevalenie a nasledne sklamanie ich partnerov a mozno aj rozpad rodin.
@anonym_0c891c Ja ti rozumiem, ako to myslíš, a je aj náročné to udržať, a roky vydržať a ruku na srdce, kto nemal zapochybenie?, len tu nastáva otázka, aký som ja charakter. A za mňa, keď už nič iné (rozumej ak už len samotné sľubované v dobrom aj v zlom nestačí), tak najväčšia stopka by mali byť deti, a to je jedno, na ktorej strane. Rozvrátiť niekomu rodinu a život (či už mojim, alebo milencovým deťom) len preto, lebo ja chcem a neskoro som zistila a láska a bla bla je totálna červená čiara.
Však si to s ním rozdaj, na čo čakáš?
@anonym_0c891c Ja ti rozumiem, ako to myslíš, a je aj náročné to udržať, a roky vydržať a ruku na srdce, kto nemal zapochybenie?, len tu nastáva otázka, aký som ja charakter. A za mňa, keď už nič iné (rozumej ak už len samotné sľubované v dobrom aj v zlom nestačí), tak najväčšia stopka by mali byť deti, a to je jedno, na ktorej strane. Rozvrátiť niekomu rodinu a život (či už mojim, alebo milencovým deťom) len preto, lebo ja chcem a neskoro som zistila a láska a bla bla je totálna červená čiara.
@oblecenie99 rozumiem tvojmu pohľadu. Mala som to šťastie zatiaľ, že som takú vec nemusela riešiť. Tu v okolí veľmi nedávno sa rozpadlo jedno manželstvo, každý z nich už má iný vzťah, ich deti sú v pôvodnom byte a rodicia sa tam striedajú, aby bol pre deti co najmenší diskomfort. Je to aj tak ťažké pre všetkých? Určite. Ale bolo by ľahšie keby zostali v nefunkcnom vzťahu obaja úplne nešťastní? Nemyslím si. Každá situácia je špecifická a neviemci existuje univerzálna rada. Niekdy to páry skúšajú všetkými cestami a nejde to. Samozrejme, to nemusí byť prípad autorky. Toto môže byť len čosi nové, a môže veľmi oľutovať ona a aj veľa ďalších ludi, že to neriešila najprv s manželom.
@anonym_0c891 len ma mrzí, že takto si zbytočne motajú hlavy.

@marca12 tak jasné, rôzne svoje stránky ešte nepoznáme...bavili sme sa spolu a proste keby sme sa stretli v čase niekedy skôr, predtým ako máme záväzky,tak by sme isto boli spolu... Takto ale nemôžeme byť, nemôžeme to deťom urobiť.....
@elem23 neverím, že každá vydatá žena raz za čas nestretne takého kolegu.Ako prišlo tak odíde hlavne s ním nespi