Ste so sebou spokojné vo všetkých oblastiach života?
Ste so sebou spokojne po každej stránke? S tým, čo ste v živote v štúdiu, práci, bývaní, vzťahoch a celkovo dosiahli? Ste spokojne so svojim odrazom v zrkadle? Máte dosť sebalasky? Alebo máte vnútorného kritika? Ako ste to mali s kritikou a chvalenim od rodičov? Ako vás vníma vás životný partner? A ja za seba nie som spokojná takmer s ničím a chvalenie som od rodičov nezažila
@anonym_autor so vo veku, keď ma podobné otázky pomaly ani nenapadajú. Mohla som v štúdiu, v kariére dosiahnuť viac, ale že by ma to nejako štvalo, to ani náhodou. A či som spokojná so svojím odrazom v zrkadle? Neriešim to, snažím sa o seba starať, byť upeavená, ale že by ma napadlo riešiť plastickú chirurgiu, to ani náhodou. Máš pocit, že každá krásna herečka je aj šťastná?
@anonym_autor niektore veci som mala urobit v zivote inak, ale bolo to moje rozhodnutie, tak som s tym vyrovnana.
V niečom som úplne spokojná, v niečom nie som spokojná vôbec. Niekedy u mňa prevyšuje sebaláska a niekedy to prekričí vnútorný kritik. Rodičia ma vždy chválili.
Ano som na seba pysna a hrda a to iste aj moj muz je na mna pysny aj hrdy a tak isto aj ja na neho.Som spokojna zo svojim zivotom a dakujem Bohu za neho a za vsetko,co mame,co sme prezili a co este prezijeme.
Starnem s graciou,a milujem svoje sediny.Botoxy a ine nepotrebujem,nemam potrebu si davat umeliny do tvare,a mimika v prdke,a viac a viac vrasok z toho.Aj s pracou som spokojna.
Ale za stastie,ktore mam naozaj dakujem Bohu a vela krat sa zamyslam,cim som si to zasluzila.Dakujem mu za vsetko.
ako ivan. keď sa viiiidim v zrkadle…
povedzme že nie som nespokojná. občas ma zamrzí moja kariéra, ale potom si pripomeniem všetkých tých blbcov čo sa okolo mňa v práci premleli a kolegyne, ktoré išli karierne hore a teraz doma plačú od stresu, vtedy si poviem nech neblbnem a o pár sekúnd sú tie myšlienky preč… môj partner moju kariéru nerieši, vie aká som a akú mám povahu…
som spokojná so sebou ako s človekom, vždy sa dá byť samozrejme lepší, ale nie som zlý človek a ľudia ma majú všeobecne radi, akurát včera večer keď som chystala posteľ na spanie som si pomyslela, že všetko ostatné je márnosť, bo vianoce plné brucho, vlasy strapaté, ale potom že čo, zomriem rovnako ako tie krajšie aj ako tie škaredšie - aspoň život si urobím pekný bez stresov a hádok…
ako dieťa som bola podporovaná vo všetkom, bola som otcova pusa a vyrastala som v láske…
@anonym_autor pracovný život 90%
Osobný život 110%
Vzhľad 85% - na tomto pracujem
Mám v sebe dosť sebalásky ale aj vnútorného kritika, ktorý ma posúva v mojom živote, aby som nestagnovala v pohodlnosti.
V detstvo som mala kadejaké - ťažký rozvod rodičov, často bol kladený dôraz na výkon ale v úplne nezmyselných veciach - mám ADHD, takže všetko bolo pre mňa ťažšie aj bez toho. Občas som dostala nepochopenie ale aj lásku. S rodinou sú vzťahy skôr vlažné až žiadne.
@anonym_autor Nikdy som nepatrila k ambicioznym. Snaziva som,ale nemala som ambicie,ze by som si nieco vysnivala a isla za tym. Preto som asi spokojna s tym,co mam. Celkovo som so sebou spokojna,ale na tom som musela pracovat. Od rodicov som sa nikdy nedockala pochvaly ani povzbudenia. Skor sme ako deti pocuvali ako sa nic neda,aki sme nemozni a podobne. Cize cesta k zdravemu sebavedomiu bola u mna dlha.
nenávidím sa. všetko o sebe nenávidím. taká je pravda bohužiaľ.
Som so sebou spokojna aj ked je este vela veci, na ktorych by sa dalo popracovat. Bez tej nespokojnosti clovek nenapreduje, ale mal by vediet, ze sa svojim uspechom, malym aj velkym stoji predovsetkym on sam, takze mal by mal byt na seba hrdy
@anonym_autor som na seba pyšná, čo som v živote dokázala, a mám ešte veľa plánov , túžob ktoré chcem dosiahnuť 🙂
@anonym_autor ja som spokojná, asi so všetkým. Ale naši nás veľmi nechválili, akože za dobre známky áno, ale skôr nám podsúvali svoje ‘pravdy’ a keď sme sa pre niečo rozhodli, vždy nás podceňovali, ako to nemá zmysel ani začínať… ale to beriem tak, že boli jednoduchí ľudia, nič nezažili, svet nevideli. Možno sa o nás len báli… akokoľvek, nenechala som sa odradit a teraz sú na mňa dúfam pyšní.
Rodic by mal byt schopny dieta konstruktivne pochvalit. Mna nikdy nechvalili, skor naopak, tak sa u mna rozvinula akasi forma OCD (a z toho prameniaci ideal nedosiahnutelnej dokonalosti). Aj moja mama ma malo sebavedomia a preniesla to bohuzial aj mna a nasla si vzdy nieco, za co ma zdeptat. Aj z toho dovodu nebudem so sebou nikdy spokojna :( ale pracujem na sebe, hlavne po intelektualnej stranke, fyzicku musim opat doladit aspon na uroven, kde som bola pred otehotnenim.
nie som spokojna s nicim, casto rozmyslam ze mi asi pride do zivota nejaka tazka choroba, ma prefackat poriadne. Ja som ale od rodicov nikdy nic pekne nepocula, raz ma mamina znama pochvalila ze som pekne dievcatko, mama povedala ze keby som schudla tak hej (nikdy som tucna nebola!). Vzdy mal kazdy v nasom okoli lepsie, sikovnejsie, krajsie deti, atd. Takze viem ze to ide z detstva, ze ma to ovplyvnuje, uvedomujem si, ale nedokazem s tym nic urobit 🙂 Parada
@anonym_575ee0 určite dokážeš, ale treba na tom pracovať, aj keď to stojí veľa úsilia ...
Ďakujem všetkým za odpovede… mám otca despotu a alkoholika…mamu vecne nervóznu zo svojho života, ona pre svoju matku nikdy nebola dosť dobrá…ja som ju vždy vnímala ako veľmi hrubú , skoro bezcitnu… vraj rodičia dajú len ti, čo dostali…no ja neverím, ja som prejavy lásky nezažila a vybozkávam psa, mačku aj na ulici..nikoho zo zvierat by som neudrela…deti nemám len od súrodencov
nie som spokojna s nicim, casto rozmyslam ze mi asi pride do zivota nejaka tazka choroba, ma prefackat poriadne. Ja som ale od rodicov nikdy nic pekne nepocula, raz ma mamina znama pochvalila ze som pekne dievcatko, mama povedala ze keby som schudla tak hej (nikdy som tucna nebola!). Vzdy mal kazdy v nasom okoli lepsie, sikovnejsie, krajsie deti, atd. Takze viem ze to ide z detstva, ze ma to ovplyvnuje, uvedomujem si, ale nedokazem s tym nic urobit 🙂 Parada
@anonym_575ee0 mám to podobne.., toto je tak hrozne…ti ľudia si zaobstarali deti ako nábytok… na zarobí čakajú potom podporu…je mi z nich zle

@anonym_autor mozno tak na 85% som spokojna. Nikdy nič nie je 100% tné. O dokonalosť sa nesnažím. Viem že aj tie slabšie stránky k nám, ako ľuďom, patria. Nie sme stroje.