icon

Tehotenstvo v tínedžerskom veku: Ako sa s tým vyrovnať?

nikuska155
26. sep 2025

Ahojte mam 16 rokov a som tehotna. Moja matka to nezobrala vôbec dobre a uvedomujem si ma právo byt na mňa nahnevaná ale momentálne potrebujem podporu keďže otec toho dieťaťa odomna odišiel a neviem ho kontaktovať otca nemam takže som na to sama

anonym_fdc884
26. sep 2025

Môj osobný názor - si nezodpovedná, pravdepodobne máš psychické problémy. Nie si spôsobilá mať dieťa. To je môj názor, na základe tém, čo si tu mala v minulosti. Ja som mala priateľa od 15tich rokov. Vieš kedy sme sa reálne spolu vyspali? Keď som mala 18 rokov. A bol to chránený styk, počas neplodných dni, s kondómom a ejakuloval mimo mňa. Tak sa správa zodpovedné mladé dievča.

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_fd98d7

@nikuska155 autorka ak fakt spávaš od 14ky s chlapmi ja by sa bála aj pohlavných chorôb 🙈

@anonym_fd98d7 mňa zaujíma s kadiaľ mate že ja spávam s niekym od 14

anonym_fd98d7
26. sep 2025
@nikuska155

@anonym_fd98d7 mňa zaujíma s kadiaľ mate že ja spávam s niekym od 14

@nikuska155 z MK 🙈

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_fd98d7

@nikuska155 z MK 🙈

@anonym_fd98d7 co?

sajmonka_1216
26. sep 2025

Ja veľmi neporadím, ale chcem ťa povzbudiť. Chodila som na strednú pedagogickú školu, spolužiačka otehotnela v 16 rokoch, 1 rok ostala doma, prerušila štúdium, potom sa vrátila, školu pekne dokončila, išla aj na vysokú školu, našla si normálneho priateľa, vydala sa a má s ním ďalšie bábätko... a nie, nebolo to pred 40 rokmi.. :D ale nedávno.. 🙂 samozrejme bez podpory rodiny by to nezvládla, ale určite never tomu, že je to teraz koniec sveta a už si navždy odpísaná. Držím palce

anonym_fd98d7
Autor odpoveď zmazal
anonym_485a41
26. sep 2025
@nikuska155

@anonym_fd98d7 mam aj iné povinnosti Jak reagovať na vaše správy

@nikuska155 nečítam všetko...máš obidvoch rodičov?Mama ma financie, aby ti pomohla?

slavka1988
26. sep 2025
@anonym_ea3e51

@slavka1988 nikde nemusí urobiť chybu matka (rodičia), ja som sa na začiatku tiež obviňovala, resp. okolie tak divne pozeralo a určite aj ohovárali. Ale ja mám našťastie takú povahu, že ja sa nenechám iba tak zraziť na kolená. A už vôbec ohováraním ľudí, ktorí si tým len mastia ego, že im by sa to staň nemohlo. Vieš čo mohlo, každej jednej rodine by sa to mohlo stať.

@anonym_ea3e51 úplne súhlasím tiez sa bojím o syna a budem sa báť aj o dcéru proste niektoré veci sme aj my mami prikratke a dôležité je ze aj ked to bolo ťažké pomohla si jej ❤️

zmrzlinka2021
26. sep 2025

@nikuska155

Daj dieťatko na adopciu.

simonka1304
26. sep 2025

@nikuska155 ja som mala kolegynu,ktorej syn cakal prírastok so 14 ročnou.Nebola z toho tiez nadšená..kedze bola pod zákonom,mal ešte aj zapis+ opletačky z toho..teraz ma malička dva roky,a je to ich zlaticko.Casom sa s tym určite vyrovná..len potrebuje cas.

anonym_ea3e51
26. sep 2025
@simonka1304

@nikuska155 ja som mala kolegynu,ktorej syn cakal prírastok so 14 ročnou.Nebola z toho tiez nadšená..kedze bola pod zákonom,mal ešte aj zapis+ opletačky z toho..teraz ma malička dva roky,a je to ich zlaticko.Casom sa s tym určite vyrovná..len potrebuje cas.

@simonka1304 zápis? veď za toto je väzenie

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_485a41

@nikuska155 nečítam všetko...máš obidvoch rodičov?Mama ma financie, aby ti pomohla?

@anonym_485a41 obidvoch rodičov nemam ale mama ma financie

anonym_f69261
26. sep 2025
@zmrzlinka2021

@nikuska155

Daj dieťatko na adopciu.

@zmrzlinka2021 Matka autorky by túto 16 ročnú dcéru mala dať buď do reedukacky alebo do decaku do 18ky a tým pádom nebude mať starosti. Pricom keby to nespravila, tak bude mať život o ničom ( akokeby nemala právo žiť svoj život ), hlavne že dcéra s deckom bude spokojne vyživovana od matky čo ju má aj tak pokrk 🤦🤦.

anonym_485a41
26. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155 tak ti mama pomôže.Hlavne dokončí školu.Kam chodíš?

cholitko
26. sep 2025
@anonym_f69261

@cholitko nikto ti nebráni písať komentáre anonymne tiež, tak nezavid.

@anonym_f69261 prečo by som mala písať anonymne? Ja viem ako napísať komentár anonymne, ale nemám dôvod. Ja sa za svoje názory na rozdieľ od teba nehanbím.

lenkasarka
26. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155 mame sa nečudujem. Sama si ešte dieťa.

mirkie
26. sep 2025

ja neviem zeny.. tie reakcie od Vas niektorych... sklamana som. sama som mamou 3 dcer, 6-11rokov. a viem, ze ked sa nieco podobne niektorej prihodi, ze nikdy ju v tom samu nenecham. tak ako sa o nich staram od malinka, ako ich ucim samostatnosti, ako ich pustim s kamaratmi von ale aj dovolim spat pri mne, ked sa niektorej zaziada... budem tu vzdycky pre ne. tehotenstvo nie je tragedia, je to komplikacia, z ktorej ale vzijde to najkrajsie, co zivot prinasa.
@autorka dopraj mamke trochu casu, ona sa s tou informáciou potrebuje stotožnit tiez. nastavajuci otecko sa tiez mozno uvedomi. ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. babatko je malinke, krehke.... cas ukaze 🙂 skola neutecie. ale samozrejme co najviac povinnosti zvladnut este pred porodom. vela zdravicka vam zelam

anonym_20d67d
26. sep 2025
@anonym_fd98d7

@lapersefona nikde nepíšem že bude zlá mama, ale vo februári mala 14, v marci či v apríli 15, teraz ma 16 zajtra bude mať koľko? V každej téme iná problematika, s matkou tiež nie bohvie aký vzťah, možno bude na ulici či ja neviem kde. Samozrejme neprajem jej nič zlé ale riadne si navarila. Ja som v 16ich chodila poslušne na strednú a učila sa na skúšky. Na chlapov som absolútne v tomto veku nemyslela ani na sex ani som nevedela v tomto veku čo sex je. A to vážne. Takže dúfam že to dieťa bude v dobrom vyrastať

@anonym_fd98d7 a čo je na tom zvláštne, že vo februári 2024 mala 14 rokov? to v septembri 2025 nemôže mať 16? mám ti to vysvetliť, ako sa roky rátajú, či to skúsiš ešte raz sama?

enmery
26. sep 2025

Tu prebiehajú debaty o novej ústave a pohlaviach, pritom skutočná hrozba sú ľudia, nie trans, nie gay, nie hetero, len jednoducho zlí a zákerní. Mozog mi neberie, ako žena, dospelá, sa vie odbavovať na žene vo veku 16 rokov. Ďalšia téma so 17ročnou. Chlapi z toho vypadávajú. Vždy je na vine žena/ako pri znasilnení/Mala som v tíme ženy a teda opäť som sa presvedčila, že s mužmi sa vyjsť dá a sú féroví v konfliktoch, ženy sú na seba ako suky. A odbavovať sa na slabšom je fakt problém a nie nejaký trans, ktorý je ľudský a slušný. K takejto nenávisti a výsmech vychovávate deti? Pekne.

anonym_20d67d
26. sep 2025
@anonym_fd98d7

@nikuska155 z MK 🙈

@anonym_fd98d7 ty si riadne mimo, v tej téme, kde sa s ňou rozišiel chlapec (kde mala ona 14 rokov) sama píše, že s ním nespala ešte, ale on už má 15 a on ju podviedol, že sa vyspal s inou/inými....hlavne, že mudruješ a ideš do nej ako osa.

gondyo
26. sep 2025

Mamina alebo ty by si mala v prvom rade kontaktovať rodičov toho mladíka, ak sa mladý stratil, snáď aspoň jeho priezvisko vieš, poznáš jeho partiu, školu ktorú navštevuje..niekoho, kto ho dobre pozná...

anonym_05e5e1
26. sep 2025

@nikuska155 ty si to dieťa naozaj chceš nechať? Máš toľko financií,? nemáš ani šajnu co koľko stojí, ved si ešte dieťa. Z čoho ho budeš vychovávať? A mamu do toho nezatahuj, ona dieťa nechcela, chceš ho ty. Len som zvedavá z čoho ho chceš uživiť. To ti naozaj k niečomu pomôžu tieto blbé komentáre, že ti držia palce, gratuluju ti, a ze to zvládneš..... No iste, cez internet sa dobre mudruje. Ľudia, nemáte rozum?

anonym_fd98d7
26. sep 2025
@anonym_20d67d

@anonym_fd98d7 a čo je na tom zvláštne, že vo februári 2024 mala 14 rokov? to v septembri 2025 nemôže mať 16? mám ti to vysvetliť, ako sa roky rátajú, či to skúsiš ešte raz sama?

@anonym_20d67d čo si navarila to zje 🤷‍♀️

nikha2809
26. sep 2025
@anonym_f69261

@nikola1234n výživné od otca dieťaťa nedostane, keď načisto odišiel z jej života. Nemôže vymáhať výživné od niekoho, kto nebude v rodnom liste.

@anonym_f69261 netrep, da to na súd a ten nariadi testy otcovstva, ked sa to potvrdí bude musieť platiť vyzivne

blaazi
26. sep 2025
@anonym_05e5e1

@nikuska155 ty si to dieťa naozaj chceš nechať? Máš toľko financií,? nemáš ani šajnu co koľko stojí, ved si ešte dieťa. Z čoho ho budeš vychovávať? A mamu do toho nezatahuj, ona dieťa nechcela, chceš ho ty. Len som zvedavá z čoho ho chceš uživiť. To ti naozaj k niečomu pomôžu tieto blbé komentáre, že ti držia palce, gratuluju ti, a ze to zvládneš..... No iste, cez internet sa dobre mudruje. Ľudia, nemáte rozum?

@anonym_05e5e1 a ma si radsej posrat zivot umelym potratom? Ved rozmyslajte ludia.

anonym_1c8282
26. sep 2025

Ty sa tu neobhajuj, ze si sikovna, zodpovedna a neviem co este. Ty sa urychlene snaz dospiet a urobit spolu s mamou jedno suhlasne rozhodnutie a to bud interrupcia alebo si dieta nechat, ale s tym, ze matka bude riesit sudy a kuratelu.. a dieta bude musiet zivit tiez ona. Ty si jej aktualne len zavarila, aj ked to znie nepekne, je to tak. Vsade v mediach posledne dni citame, ze si budeme utahovat opasky, tvoja mama je podla vsetkeho samozivitelka a pribudne jej dalsi hladny krk… Ty jej ruky, nohy bozkavaj, ak bude suhlasit s tym dietatom, ale uprimne chap aj to, ak to bude cez jej sily a nebude schopna a ochotna ti pomoct.

anonym_074868
Odpoveď bola odstránená
anonym_fd98d7
26. sep 2025
@anonym_074868
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_074868 samozrejme že to moje dieťa nie decko neurobí a jasné že som dokonalá matka 😉

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_fd98d7

@anonym_074868 samozrejme že to moje dieťa nie decko neurobí a jasné že som dokonalá matka 😉

@anonym_fd98d7 no už len podľa toho ako sa vyjadrujete vidím že dokonala matka nieste nikto neni dokonalý

anonym_074868
26. sep 2025
@anonym_f69261

@zmrzlinka2021 Matka autorky by túto 16 ročnú dcéru mala dať buď do reedukacky alebo do decaku do 18ky a tým pádom nebude mať starosti. Pricom keby to nespravila, tak bude mať život o ničom ( akokeby nemala právo žiť svoj život ), hlavne že dcéra s deckom bude spokojne vyživovana od matky čo ju má aj tak pokrk 🤦🤦.

@anonym_f69261 teba mali dať do decaku a ty tvoje decká tiež lebo takéto ženy s týmto názorom nech sa ani nemnozia