Všade dobre, no na Slovensku najhoršie
Nie je tak? Zobrať veci a isť čo najrychlejšie. Slovensko prinesie len depresie človeku a nie pokojní život.
Ps: Dakujem, že som sa mohol postažovať na Modrom konikovi milujem vás❤️. A negativne komentare od ludi, tí si môžu pobaliť veci a nastahovat k Ficovi. Lebo “Ja milujem Fica, to tam musite povedat,,
@autumn1 Žijem už rok v Portugalsku pri Atlantickom oceane. Keď som prišiel na “dovolenku” tak som si povedal že už nikdy sa nevratim. Ani sa nečudujem prečo ludia odchadzaju. Verim že ta ide pretrhnut po tejto sprave 😘
@anonym_autor pri tom ako pises a co pises,som nesmierne stastna,ze ludia ako ty sa sem nechcu vratit.
@anonym_d252c4 🤣no pomaly to ide, v Londyne stale 30% belochov, takto to ten starmer neovladne s 1 000 kusmi 🚤denne... Frantici tiez liknavi, kde-tu este vidis frantika👽
@anonym_546e06 je to organizovaná invázia. Paradox je, že najviac ich je v členských štátoch NATO, vedú vojny na blízkom východe, ale svoje hranice si nevedia ustrážiť pred nelegálnymi migrantmi.
Samozrejme! Do piatich minút sa sem prišiel Anjeliček pochváliť, že žije v Nemecku. 🤣🤣🤣 Áno @anjelicek26 všetci už vieme, že žiješ v Nemecku. A vieš prečo? Lebo nám to tu často skoro v každej diskusii nezabudneš pripomenúť. Och bože, toto trápne detinské chvastanie. 🤣🤣🤣 A nezabudni mi napísať, že závidím.
@anonym_a9f1ad toto nie je pravda, som tu uz 3-4roky a citam, jej prispevky, vedela som ze zije v zahranici, ale kde konkretne to nie.
Ty musis byt zakladatalka temy, naco sa kazdy chvali luxusnymi dovolenkami.
Ona nieco spomenie a ty hned uz, ze sa chvali.
Tak hranice su otvorene nech sa paci mozes ist aj ty do Nemecka, alebo hocikam inam.
@anjelicek26 kamoška odišla za mužom do Nemecka pred pár rokmi, on tam pracoval,má dve dcéry. Sme skoro v dennom kontakte, vraví, že tiež to tam už nie je ako bývalo, veľa veci sa pokašľalo, no na Slovensko by sa nevrátili ani za nič. Napriek všetkému tam žijú na vyššej úrovni a ten život je vo všetkom lepší..plus viac možností
@anonym_99fcc4 vies co ja co pocuvam od ludi, ano lepsi ziv.standart, ale vacsinou pocujem aj to, ze ta beru ako cloveka.
Nikto ta nesikanuje, kolegyne a sefovia su normalny prejavuju uctu, lekar sa s tebou normalne bavi, ucitelia...nie ako tu, ze niektori ludia bez ohladu na profesiu si tu vybijaju svoje nestastie na inych, lebo ked moze druhemu ublizit tak vtedy je stastny.
Ked povies, ze si bola na dovolenke na Maldivach, tak nehovoria ti za chrbtom, ze sa chvalis...ale jednoducho si navzajom dopraju.
@anonym_99fcc4 vies co ja co pocuvam od ludi, ano lepsi ziv.standart, ale vacsinou pocujem aj to, ze ta beru ako cloveka.
Nikto ta nesikanuje, kolegyne a sefovia su normalny prejavuju uctu, lekar sa s tebou normalne bavi, ucitelia...nie ako tu, ze niektori ludia bez ohladu na profesiu si tu vybijaju svoje nestastie na inych, lebo ked moze druhemu ublizit tak vtedy je stastny.
Ked povies, ze si bola na dovolenke na Maldivach, tak nehovoria ti za chrbtom, ze sa chvalis...ale jednoducho si navzajom dopraju.
@mira0611 presne si to vystihla, ľudia na západe sa správajú k sebe slušne, nepovyšujú sa... je to úplne iná mentalita. Tu si závidia medzi sebou aj súrodenci, nedoprajú si ani v rodinách, preto tento štát tak vyzerá, každý len za seba. Komunizmus nemáme vyše 30 rokov, ale tá mentalita tu zostala.
@mira0611 tak na Západe či Severe sa určite navzájom viac rešpektujú a rešpektujú aj politikov, štátne úrady a ostatné pravidlá - o tom je kultúra, nie o tom, že niekto je herec a kto je viac...
@anonym_autor Vieš čo je fakt zle? Ktokoľvek by bol vo vláde, tak lepšie nebude.
@qrstxyz a dalsia vec... nie je to aj v cieloch EU a EK? Zriadit povinnu skolsku dochadzku od 3r? To si asi sucasna vlada len tak nevymyslela.
@tykat to veru neviem, ale môže byť, lebo aj psychopat Macron už pred mnohými rokmi zaviedol povinné predškolské vzdelávanie pre deti od troch rokov. Iné krajiny aj v rámci EÚ majú často povinný nástup do škôlky vo veku štyroch rokov. Je mi ale jedno, či s tým návrhom prišli súdruhovia z EU alebo naši vlastní. Nikto nemá právo takto cvičiť s rodičmi a ich deťmi. Najhoršie je, že keď im prejde tento výmysel, budú chcieť zájsť ešte ďalej, ideálne zveriť do rúk štátu párdňových novorodencov. Nehovorím, že to nastane hneď, ale ak sa toto ujme, určite po niekoľkých rokoch budú aj takéto snahy. Nepíšem to preto, aby som strašila, ale aby ľudia boli viac pozorní voči motiváciam politikov.
@anonym_d252c4 🤣no pomaly to ide, v Londyne stale 30% belochov, takto to ten starmer neovladne s 1 000 kusmi 🚤denne... Frantici tiez liknavi, kde-tu este vidis frantika👽
@anonym_546e06 aby sme nedopadli rovnako s Uzbekmi, čo nám chce Fico navláčiť. Inak Indov tu stretávam tiež dosť často 🫤
@anonym_546e06 aby sme nedopadli rovnako s Uzbekmi, čo nám chce Fico navláčiť. Inak Indov tu stretávam tiež dosť často 🫤
@qrstxyz ale Indovia su pracovití nie hlučni a rodinné založení
@lapersefoname mne je to jedno, ja ich tu nechcem. Sú len lacná pracovná sila, keď niekto zamestná Inda, ktorému stačí menej, tak nemusí zamestnávať Slovákov, ktorí následne musia častokrát odísť zo Slovenska hľadať prácu v zahraničí
Nemysli si, že len ficovoličom je tu “dobre”. Ja som maximalny odporca fica a spol. a žije sa mi tu dobre. Veľa vecí nefunguje ale nemyslime si že zahraničie je prechádzka ružovou záhradou. Ja si napríklad vážim, že môžem na dedine vypustiť staršie deti na ihrisko alebo samé do školy a nemusím sa báť o ne, toto nie je všade samozrejmosť. 3 roky môžem byť doma s dieťaťom a nedostávam málo peňazí. Vieš ako by mi srdce trhalo keby musím ísť od pár mesačného do práce? V zahraničí bežná vec.
Veď sa odsťahuj, ale keď sa všetci odstahujeme a budeme na Slovensko kašlať tak to tu bude akože lepšie?
@anonym_93120e velmi ti prajem dalej spokojny zivot, ale je tu xy ludi, ktori doplacaju na nefunkcnost systemu. napr. nedostanu sa ku kvalitnej zdravot.starostlivosti vcas . alebo nevymozitelnost prava...atd, atd.mozno raz sa ta to bude tykat a zrazu to nebude vsetko ok
@anonym_93120e velmi ti prajem dalej spokojny zivot, ale je tu xy ludi, ktori doplacaju na nefunkcnost systemu. napr. nedostanu sa ku kvalitnej zdravot.starostlivosti vcas . alebo nevymozitelnost prava...atd, atd.mozno raz sa ta to bude tykat a zrazu to nebude vsetko ok
@anonym_6e8093 ale ja som si vedomá týchto nevýhod. Zažila som zdravotnú starostlivosť aj v západných krajinách ktoré tak moc ospevujeme a hrôza, možno pekné nemocnice, milí lekári ale odbornosť neskutočne zlá.
Nemysli si, ja mám zdravotné problémy, po lekároch chodím, tiež ma veľa nefunkčných vecí štve a že dosť. Ale som si vedomá toho že nie všade všetko funguje na 100%. Len som to mala potrebu napísať lebo vyslovene nadpis je že tu je nahoršie, s čím rozhodne nesúhlasím.
A ktoru krajinu by si si vybrala na zivot?
Nemyslim si, ze sa anjelicek chvali zivotom v nemecku ale poukazuje na to, ze nie vsade to je ruzove.
My mame aspon klud a bezpecie. Kazdy sa ma tak, ako si zariadi. Mozno keby si sa lepsie ucila mala by si sa lepsie.
Ja som zila na severe a vsetko fajn aj plat ale co z toho ked si prec a mentalita ludi je uplne ina…
Vela veci tu nefunguje ano, ani niesom stotoznena s touto vladou. Ale co spravis? Protesty? S vladou ci s tou ci hentou len z kaluze do blata.
@anonym_344a35 Vnuk žije vo Švédsku už jedenásť rokov. Rozhodol sa počas štúdia a po promócii odišiel.Kvalifikovany elektroinzinier s prácou (popri štúdiu pracoval) a prácu si hľadal jeden a pol roka. Minul všetko s čím tam prišiel, podporovali sme ho ako sa dalo. Dnes je jedným z troch akcionárov vo vlastnej a s., ale vyskakovať veľmi nemôže. Dane odvody, splátky na byť, na auto.
Ale najviac mu vadí, že je sám, priatelia Slováci s deťmi, iné záujmy s so Svedmi a Svedkami sa veľmi priateliť nedá.
Napriek tomu tvrdí, že domov sa nevráti.
Nuž, stále platí: všade má chlieb dve kôrky....
@lapersefona Ty si v Indii nebola, že? Indov tu už zopár storočí máme a pracovitosť a nehlučnosť ich rozhodne necharakterizuje.
Takto sa robí politika. Nepohodlní ľudia sa odstránia, ak sa nedajú podplatiť, alebo zastrašiť, aby mohli nelegálni migranti ničiť a drancovať civilizovanú Európu.
@lapersefona Ty si v Indii nebola, že? Indov tu už zopár storočí máme a pracovitosť a nehlučnosť ich rozhodne necharakterizuje.
@anonym_adc718 nebola ale sú aj slušní napr poznám indických vedcov a sú to veľmi pracovití a inteligentní ľudia. Nemôžeme vsetkych hádzať do vreca
@anonym_autor na margo toho, jeden známy sa vrátil po 10 rokoch z USA do Nemecka nakoľko v USA to išlo dole vodou. On je slovák ona nemka. Obaja vysokoškolskí profesori a vedeckí výskumníci. Takže platovo obaja nad 10k $ mesačne avšak čo sa týka iných veci a kvality života to nebolo bohvie čo a bezpečnosť detto.
Sestra žije vo Švajčiarsku, je tam vydatá ale žijú od výplaty do výplaty a keď odložia, tak aj minú ako naposledy na neočakavaný servis auta za 8000 frankov, tu by stal ten servis tak 800€.
Ja teda žijem na Slovensku a necítim,že by som sa mal horšie či lepšie. Je jedno, kto je pri moci. Ja z toho koryta neberiem, tak sa mám stále rovnako. Avšak ak by som si mal vybrať, beriem Fica, síce som ho nevolil ale ok že je tam on, ostatní sú pre mňa šašovia. Kradne každý kto je pri koryte. Akurát Fico mám aspoň o nieco viac inteligencie ako zvyšok bandy. Takže neočakávam , že sa niečo zlepší po nástupe niekoho iného vo vláde. Neočakávam pomoc štátu. Chodím do práce a úprimne, trápia ma iné veci ako svine u koryta.
@anonym_autor Prosim neraď nikomu ze si mozu zbalit veci a kde sa mozu odstahovat. Ani Ty ani nikto nema pravo niekoho niekam vyhanat. Ci uz je to na zapad,alebo na vychod. Kazdy nech sa rozhodne sam co chce a kam chce patrit. Na slovensku mame demokraciu,mame slobodne volby a mozme sa slobodne rozhodnut co chceme. Mame politikov presne takych akych sme si zvolili a akych si zasluzime. Je to nasa volba. Nezvolili nam ich ani cesi ani americania ani rusi. Mali sme sancu,mali sme na vyber,robili sme co sme mohli- menej sa uz fakt nedalo. Tak namiesto nadavania,osocovania,hladania vinnika zo zahranicia by sme mali sklonit hlavy a makat sami na sebe. Sme mala krajina s nevela obyvatelmi. Mohli sme sa mat uz davno lepsie ako vacsina europanov,ale my sme ako ciganska osada....len pindame,nestarame sa co bude zajtra,uz prekazame uz aj najblizsim susedom a len natrcame ruky k unii nech nam plati a popritom im nadavame. Ale nebojte,bude aj ovela horsie. Tak len pekne vsetci ostanme doma. Vyvazame auta do celeho sveta,nemusime aj debilitu.
@anonym_autor
A kde je zakladateľ témy? Vôbec sa nevyjadruje. Takže ďalšia provokačná diskusia. Všade je niečo zlé a niečo dobré. Ale to vieme všetci. Kašlite na diskusiu a užívajte si pekný vecer.
Ak mozem niečo napísať
Ja mam túto krajinu naozaj rada a je mi z toho smutno ako sa tu začínajú ľudia k sebe chovať
Este stale mame veľa pitnej vody (s ktorou aj splachujeme ),co uz v mnohych krajinách a aj co su v EU nemajú, musia si pitnu vodu kupovať vo fľašiach a tých veľkých umelých nádobách.Preto me vzacni pre iné krajiny !!!
Este stale tu máme relatívne bezpecno (ale aj to sa uz pomali vytráca, bezpecie)
Ano poznam veľa rodin co sa majú naozaj zle a su radi ,že výžiju z vyplaty do vyplaty
Ale povedzme si na rovinu pravdu ,každý sa chce mat lepšie, dovoliť si vlastne bývanie ,dovolenky auto(ktoré dnes dosť ľudia potrebujú nakolko veľa ludi cestuje za prácou aj viac km)
Ale ja som vďačná aj za to vsetko co mam ,mam z coho platiť účty zatiaľ a aj jest mam co
Úprimne ale som rada ze mam uz dospelé deti ale nezávidím mladým, pretože sa tu musia riadne obracať aby dosiahli niečo
A mozem porovnať jednu vec ,sestra mi uz 27 rokov žije v nemeckú a ano sem tam sa sťažuje co majú dane a pod.veci ale ma muža Nemca a uz je na dôchodku a majú sa aj tak lepšie naozaj
A brat bol roky v nemecku a strašne sa chcel vrátiť na Slovensko a aj sa vrátil a viete čo ?po 2 rokoch je zas v zahraničí ale teraz v Rakúsku a povedal sám ze je to naozaj cítiť, potraviny mame drahe a ano uz aj nehnuteľnosti take drahe ako v zahraničí a aj najmy bytov tak isto vo vetsich mestách a platy veľmi biedne
A som zo 6 deti a viem to porovnať nakolko aj švagor robi roky rokuce v zahranici kamiónistu vo švajčiarsku
A veľa ludi by sa radi vrátilo a žilo tu ale naozaj sa tu tazko žije ,skor preživa
Nech si idu mladý zarobiť preč aby sem ked prídu mali si začo kúpiť bývanie (co je hlavný dôvod preco ľudia chodia robit do zahraničia ale robit sa musi vsade)
Súhlasím s tebou......všetko tu ide dole vodou a bude horšie. Kto môže, nech uteka,tu nikoho nečaká nič dobré.
@anonym_99fcc4 a kam budeš utekať jedine do Afriky
@anonym_99fcc4 a kam budeš utekať jedine do Afriky
@vlado19822 aj v susedných Čechách je život lepší a na vyššej úrovni ako tu. Takže ďaleko ísť netreba
@anonym_6e8093 ale ja som si vedomá týchto nevýhod. Zažila som zdravotnú starostlivosť aj v západných krajinách ktoré tak moc ospevujeme a hrôza, možno pekné nemocnice, milí lekári ale odbornosť neskutočne zlá.
Nemysli si, ja mám zdravotné problémy, po lekároch chodím, tiež ma veľa nefunkčných vecí štve a že dosť. Ale som si vedomá toho že nie všade všetko funguje na 100%. Len som to mala potrebu napísať lebo vyslovene nadpis je že tu je nahoršie, s čím rozhodne nesúhlasím.
@anonym_93120e neviem v akych krajinach si sa to teda liecila a u koho,ale vo vseobecnosti je urcite uroven a odbornost lepsia ci uz ČR,Nemecko,Rakusko atd. Asi si len mala smolu,no.
Ak mozem niečo napísať
Ja mam túto krajinu naozaj rada a je mi z toho smutno ako sa tu začínajú ľudia k sebe chovať
Este stale mame veľa pitnej vody (s ktorou aj splachujeme ),co uz v mnohych krajinách a aj co su v EU nemajú, musia si pitnu vodu kupovať vo fľašiach a tých veľkých umelých nádobách.Preto me vzacni pre iné krajiny !!!
Este stale tu máme relatívne bezpecno (ale aj to sa uz pomali vytráca, bezpecie)
Ano poznam veľa rodin co sa majú naozaj zle a su radi ,že výžiju z vyplaty do vyplaty
Ale povedzme si na rovinu pravdu ,každý sa chce mat lepšie, dovoliť si vlastne bývanie ,dovolenky auto(ktoré dnes dosť ľudia potrebujú nakolko veľa ludi cestuje za prácou aj viac km)
Ale ja som vďačná aj za to vsetko co mam ,mam z coho platiť účty zatiaľ a aj jest mam co
Úprimne ale som rada ze mam uz dospelé deti ale nezávidím mladým, pretože sa tu musia riadne obracať aby dosiahli niečo
A mozem porovnať jednu vec ,sestra mi uz 27 rokov žije v nemeckú a ano sem tam sa sťažuje co majú dane a pod.veci ale ma muža Nemca a uz je na dôchodku a majú sa aj tak lepšie naozaj
A brat bol roky v nemecku a strašne sa chcel vrátiť na Slovensko a aj sa vrátil a viete čo ?po 2 rokoch je zas v zahraničí ale teraz v Rakúsku a povedal sám ze je to naozaj cítiť, potraviny mame drahe a ano uz aj nehnuteľnosti take drahe ako v zahraničí a aj najmy bytov tak isto vo vetsich mestách a platy veľmi biedne
A som zo 6 deti a viem to porovnať nakolko aj švagor robi roky rokuce v zahranici kamiónistu vo švajčiarsku
A veľa ludi by sa radi vrátilo a žilo tu ale naozaj sa tu tazko žije ,skor preživa
Nech si idu mladý zarobiť preč aby sem ked prídu mali si začo kúpiť bývanie (co je hlavný dôvod preco ľudia chodia robit do zahraničia ale robit sa musi vsade)
@monika988 "Nech si idu mladý zarobiť preč aby sem ked prídu mali si začo kúpiť bývanie (co je hlavný dôvod preco ľudia chodia robit do zahraničia ale robit sa musi vsade)" - možno toto je tiež dôvod, prečo sú tu ceny bytov neúmerne vysoké k miestnym platom, lebo tí, čo za ne vysolia tie peniaze, často zarobili v zahraničí
Rozumiem, ze to ma byt nejaky romanticky vykrik do tmy, ale v zahranici je to inak? Zijeme v Nemecku a dala by som ti s fleku aspon 20 veci, co tu absolutne nefunguje a mna denno denne vytaca 😂 Mojimi 50% danami s odvodmi s platu zacinajuc a co2 setriacimi opatreniami konciac...
@anjelicek26 specialne pre teba porovnanie odvodov a cistej mzdy na SVK a v DE, aby si nabudúce nemusela (dúfam, ze len z nejakeho nostalgickeho dovodu) obhajovať mafiansku vladu na SVK... Od budúceho roka to ma byt ešte o dosť horsie!
@martinka13 je to trochu sebecké a neúctivé ku krvi preliatej za túto krajinu pre Slovákov... cieľom by malo byť zlepšiť situáciu v krajine, k tomu vychovávať naše deti....
@pako24 Je to sebecke a neuctive ku krvi preliatej za tuto krajinu? Prepac ale ak niekto kto prelial krv za tuto krajinu by videl ako to dopadlo,neprelial by za nu ani pivo z pohara. Za co a koli comu sa oplati za tuto krajinu bojovat a prelievat krv? Za ludi,ktori si nepamätaju dejiny a nevedia a nechcu vidiet co bolo? Za zapredanych politikov,ktori by s radostou odovzdali tuto krajinu inym? Ze napracuju pre ludi,ale pre vlastne vrecka za burliveho potlesku dochodcov,ktorych si kupili trinastymi dochodkami na ktore uz teraz nemame? Alebo snad za krajinu,ktora necha urazat slusnych,vzdelanych ludi,tyych co sa snazia aby bolo lepsie? Ci snad za krajinu,ktora vyhana mladych ludi do zahranicia,lebo im neda ziadnu sancu na slusny zivot? Taku krajinu zrusit a rozdelit medzi tie,ktore si vazia hodnoty a svojich obcanov.
@anjelicek26 specialne pre teba porovnanie odvodov a cistej mzdy na SVK a v DE, aby si nabudúce nemusela (dúfam, ze len z nejakeho nostalgickeho dovodu) obhajovať mafiansku vladu na SVK... Od budúceho roka to ma byt ešte o dosť horsie!
@anonym_0dc019 kedze tu mame rozne danove triedy, rozne odvody, rozne varianty, tak to je taka kalkulacia ako podme na jahody... ze graficek s "tresk"... idem nahodit power point a spravim ti nieco podobne 😂 Som prilis dlho v zahranici, aby som mala prehlad o Slovenskej vlade, len ti vravim, ze nie vsade je vsetko skvele a ruzove a ta naivita, ze vsade je lepsie je neskutocna... skus prijst zit do Berlina v dnesnej dobe...