Všade dobre, no na Slovensku najhoršie
Nie je tak? Zobrať veci a isť čo najrychlejšie. Slovensko prinesie len depresie človeku a nie pokojní život.
Ps: Dakujem, že som sa mohol postažovať na Modrom konikovi milujem vás❤️. A negativne komentare od ludi, tí si môžu pobaliť veci a nastahovat k Ficovi. Lebo “Ja milujem Fica, to tam musite povedat,,
@tykat no neviem…
Vyrobiť nejakú kauzu? Ten pan z Betliara vedel o Levoči niečo? Či tiez sa nezaujíma?
Olizovať zadnicu ruskému agresorovi a kydať na eu je tiez huncuctvo?
@nini1978 kazdy vidi to co vidiet chce. To je ako v tom vtipe ked zena hovori muzovi ze pocuva len same konspiracie, a on jej na to odpoveda, to nemozu byt konspiracie lebo hovoria presne to co si myslim. Dnes uz novinari neinformuju, dnes hovoria a pisu to co chcu ludia pocut. Nieco nafuknu, nieco zataja a toto posunu verejnosti.A verejnost si vyberie co chce pocut. A takto sa polarizuje spolocnost. Preto ja odmietam byt bud "s nimi" alebo "proti nim". Kvoli tomu fakt nezijem.
@lenkakravcova Tak si to pozri lepšie, resp. detailnejšie. To je celkový počet zamestnancov verejnej a štátnej správy dokopy. V tom počte sú nielen úradníci, policajti, učitelia, hasiči, lekári, sestry, kuchárky v škôlkach a ďalší iní, nie je to len kancelárska práca, ako sa to s obľubou poukazuje...
Školstvo: cca 138 667 osôb
Zdravotníctvo: cca 41 600 osôb
Úrady a ďalšie časti verejného sektora: cca 235 733 osôb (ministerstva, úrady, iná byrokracia)
Podľa mňa sú tie počty vysoké. Je potrebných viac učiteľov alebo úradníkov? 😶 Hlavne keď máme zaplatenú automatizáciu.. xy veci sa dá podať online.
Školstvo: cca 138 667 osôb
Zdravotníctvo: cca 41 600 osôb
Úrady a ďalšie časti verejného sektora: cca 235 733 osôb (ministerstva, úrady, iná byrokracia)
Podľa mňa sú tie počty vysoké. Je potrebných viac učiteľov alebo úradníkov? 😶 Hlavne keď máme zaplatenú automatizáciu.. xy veci sa dá podať online.
@lenkakravcova Ministerstvá sú pod štátnou službou. V tom zvyšnom počte sú policajti, hasiči, vojaci, vedci alebo výskum atď. Môj príspevok bol o tom, že v žiadnom prípade nie je 500 tisíc ľudí sediacich na stoličkách, ako sa to prezentuje. To, že aj na úradoch je miestami príliš ľudí, napríklad za mňa zbytočné ministerstvo športu, nepopieram, len dávam na správnu mieru počty.
Autor daj momentku z tvojho Portugalska🙏😅
@anonym_autor Tu je vela Smeraciek, zhejtuju ta. Ale suhlas, uz sa hanbim povedat v zahranici, odkial som. Uz aj v zahranici nas ako krajinu vdaka Ficovi velmi negativne vnimaju
@nini1978 kazdy vidi to co vidiet chce. To je ako v tom vtipe ked zena hovori muzovi ze pocuva len same konspiracie, a on jej na to odpoveda, to nemozu byt konspiracie lebo hovoria presne to co si myslim. Dnes uz novinari neinformuju, dnes hovoria a pisu to co chcu ludia pocut. Nieco nafuknu, nieco zataja a toto posunu verejnosti.A verejnost si vyberie co chce pocut. A takto sa polarizuje spolocnost. Preto ja odmietam byt bud "s nimi" alebo "proti nim". Kvoli tomu fakt nezijem.
Nie,nesúhlasím
“Každý nevidí,čo chce vidieť”
Každý by mal vidieť a vnímať realitu a ta’ je znepokojujúca vďaka ficovi
@anonym_autor tak navštívte severnú koreu napríklad keď sa ti nepáči. Už ma unavuje ako každý nadáva na Slovensko, pritom netrpime hladom, nemáme tu nejaké nebezpečné prírodné katastrofy či zvieratá.
Nie,nesúhlasím
“Každý nevidí,čo chce vidieť”
Každý by mal vidieť a vnímať realitu a ta’ je znepokojujúca vďaka ficovi
@nini1978
"Každý by mal vidieť a vnímať realitu a ta’ je znepokojujúca vďaka ficovi"
Ano, to je tvoj nazor, tvoj pohlad. Mas na to pravo. Ak takychto ludi bude vacsina tak vo volbach to ukazu. To je demokracia, ktoru tu zatial stale mame.
@anonym_autor tak navštívte severnú koreu napríklad keď sa ti nepáči. Už ma unavuje ako každý nadáva na Slovensko, pritom netrpime hladom, nemáme tu nejaké nebezpečné prírodné katastrofy či zvieratá.
@anonym_504bf4 ano, vsetko zakladne co potrebujeme k zivotu tu mame a mame aj vela veci naviac. Ale ak povies ze si s tym spokojny tak su ludia ktori ta budu presviedcat ze si len "Jozef Mak, clovek milion ktory prijima svoj osud". To ze ti krikluni okolo hlavne kecaju a vyjadruju svoju nespokojnost beru ze "aspon nie su ticho" aspon ze sa ozvu. OK maju na to pravo. Ale pocuvat ci zucastnovat sa donekonecna narekov a okydavania vsetkeho co je na slovensku mna osobne nebavi. Nie vsetko sa mi paci, s nie vsetkym suhlasim ale zatial ma nic nenuti utekat odtial ci hovorit ze "vsade dobre, no na slovensku najhorsie"
Milujem tieto témy 🤣🤣 áno , aj západné krajiny majú problemy s narastajúcimi nákladmi ,platbami za služby , tiež väčšina migrantov nic moc nepriniesla (minimálne na dôchodky nebude robiť) , ale stačí sa pozrieť na Slovinsko,Rumunsko ,Poľsko a priemerné inteligentnému musí byť jasné ,že niečo nefunguje , či už nase o ničom cesty,služby ,dostupnosť bývania (teda okrem haciend pre našich ľudí) ,nemocnice alebo zdravotníctvo všeobecné katastrofálne(všade už doplácame, pričom aj odvody sa navyšovali) , a riadi to tu ten istý zas a znova , myslím,že už sa dá bilancovať po ďalších 2 rokoch , konsolidácia ,ktorá len všetko navýšila ,ale nič nepriniesla ,lebo to prezrali a rozdali svojim ľuďom a vytvorili x zbytočných jobov pre kamošov a rodinu . V každom rebríčku prepad
A ktoru krajinu by si si vybrala na zivot?
Nemyslim si, ze sa anjelicek chvali zivotom v nemecku ale poukazuje na to, ze nie vsade to je ruzove.
My mame aspon klud a bezpecie. Kazdy sa ma tak, ako si zariadi. Mozno keby si sa lepsie ucila mala by si sa lepsie.
Ja som zila na severe a vsetko fajn aj plat ale co z toho ked si prec a mentalita ludi je uplne ina…
Vela veci tu nefunguje ano, ani niesom stotoznena s touto vladou. Ale co spravis? Protesty? S vladou ci s tou ci hentou len z kaluze do blata.
@anonym_344a35 Inak ty fakt považuješ slovensko za bezpečnú krajinu? 😀 si vôbec žena? a žiješ vôbec na tom istom slovensku na ktorom žijem ja? 😀
@anonym_344a35 Inak ty fakt považuješ slovensko za bezpečnú krajinu? 😀 si vôbec žena? a žiješ vôbec na tom istom slovensku na ktorom žijem ja? 😀
@anonym_47908f ano povazujem. To ze sa tu ludia strielaju medzi sebou je ina vec.. ako to ze sa nemusis bat ist v noci po ulici sama. Niekde by si nevysla z domu.
@anonym_47908f áno, Slovensko je bezpečná krajina oproti západným štátom... asi málo cestuješ a nesleduješ zahraničnú politiku.
@mira0611 byt vďačný je jedna vec
Porovnávať Slovensko,ktoré napredovalo veľmi dobre ,s krajinami ako Irak ,dokonca Sýria …radšej nekomentujem
Ale akceptovať situáciu rozkladu jedného štátu je do neba volajúce
To sa nedá rešpektovať
@nini1978 ja neakceptujem, ale ked budem nad tym rozmyslat a jedovat sa co vsetko je tu zle a aky ludia vedu tento stat, tak najprv budem mat depresiu, a skor ci neskor sa aj obesim.
Ked vidim, ake mam odvody zo mzdy a co za tie odvody dostanem, tak idem vybuchnut.
Viac ako 700 euro mam odvody svoje aj za zamestnavatela a ked potrebujem vysetrenie a rychlo tak si musim zaplatit vysetrenie na sukr.klinike.
Chceli sme tu pana Fica mame ho, ked niekto upozorni z opozicie, ze naco sme dali ukrajine 500mil.euro ked mame konsolidaciu, alebo dozivotne renty a zvysovali si ajtak dost vysoke platy, tak ho idu ludia roztrhnut, ze vsak toto je kvoli matovicovi a fico je nevynni, on sa len snazi zachranit to co matovic dokaslal.
To, ze fico bol 12 rokov a len si vrecka napchaval sebe a kamaratom, to nikoho nezaujima.
Kazdemu odporucam pocuvat program Brana Zavodskeho a tak kazdy porozmysla nas tym, ci je to naozaj tak ako to pan premier hovori.
Rozumiem, ze to ma byt nejaky romanticky vykrik do tmy, ale v zahranici je to inak? Zijeme v Nemecku a dala by som ti s fleku aspon 20 veci, co tu absolutne nefunguje a mna denno denne vytaca 😂 Mojimi 50% danami s odvodmi s platu zacinajuc a co2 setriacimi opatreniami konciac...
@anjelicek26 ako..ja zijem v Nemecku uz cez 10 rokov a teda nemyslim si, ze zivotny standard tu mozno porovnat so Slovenskom. Ano, platim drahu skolku, vysoke dane…No mam za ne pekne cesty, ciste autobusy, kvalitne zdravotnictvo, dieta v skolke nenutia spat a nemuselo byt pomaly v dvoch rokoch odplienkovane. Mam moznost skrateneho uvazku, moznost vyberu fotky rodicovskej, vela vybavim online a nevlacim sa po uradoch, ked mi treba menej podstatne potvrdenie…Nedavno som bola v nemocnici s babatkom a teda nemusela som sem trepat ani pribor, ani toaletak a obed bol jedly, personal mily. Ja si este velmi dobre pamatam, ako to bolo na Slovensku a myslim, ze sa to neda porovnat.
@anonym_autor predstav si, že vôbec Ficovi nefandím, nikdy som ho nevolila ani nijakým iným spôsobom nepodporovala. S jeho vládou som nesmierne nespokojná, najviac ma vytáča zvýšená DPH a celkovo všetky jeho konsolidačné opatrenia, zatiaľ čo za jeho vlády vznikli dve nové ministerstvá, schválil si doživotnú rentu a celkovo mrhajú peniazmi a nás čoraz viac zdierajú. No a ten komunistický nápad s povinnou školskou dochádzkou od troch je len čerešnička na torte. Je mi smutno, keď vidím, že napriek tomu väčšina len ponadáva, ale eventuálne sklopí uši.
Avšak tvrdiť, že Slovensko je najhoršia krajina na svete je totálne scestné. Choď do Indie, Afganistanu, Bangladéšu alebo Nigérie a ešte horko zaplačeš za Slovenskom 🤦 dokonca ani západné krajiny už nie sú, čo bývali. UK viac pripomína Pakistan, keď ťa napadne zaúdený votrelec, tak teba budú trestne stíhať za obranu, tak ako to teraz robia s tou 12-ročnou zo Škótska. Skrátka situácia sa zhoršuje na celom svete a keď sa tomu nepostavíme, nebude kam utekať.
@anonym_autor predstav si, že vôbec Ficovi nefandím, nikdy som ho nevolila ani nijakým iným spôsobom nepodporovala. S jeho vládou som nesmierne nespokojná, najviac ma vytáča zvýšená DPH a celkovo všetky jeho konsolidačné opatrenia, zatiaľ čo za jeho vlády vznikli dve nové ministerstvá, schválil si doživotnú rentu a celkovo mrhajú peniazmi a nás čoraz viac zdierajú. No a ten komunistický nápad s povinnou školskou dochádzkou od troch je len čerešnička na torte. Je mi smutno, keď vidím, že napriek tomu väčšina len ponadáva, ale eventuálne sklopí uši.
Avšak tvrdiť, že Slovensko je najhoršia krajina na svete je totálne scestné. Choď do Indie, Afganistanu, Bangladéšu alebo Nigérie a ešte horko zaplačeš za Slovenskom 🤦 dokonca ani západné krajiny už nie sú, čo bývali. UK viac pripomína Pakistan, keď ťa napadne zaúdený votrelec, tak teba budú trestne stíhať za obranu, tak ako to teraz robia s tou 12-ročnou zo Škótska. Skrátka situácia sa zhoršuje na celom svete a keď sa tomu nepostavíme, nebude kam utekať.
@qrstxyz "No a ten komunistický nápad s povinnou školskou dochádzkou od troch je len čerešnička na torte"
Mam uz deti dospele tak to nejako nesledujem, ale co je problem pri povinnej sk.dochadzke od 3r? Ja to beriem tak ze budu vzdelanostne podchytene vsetky deti, hlavne tie zo soc.slabych rodin. A budu lepsie pripravene na skolu. Tipnem ze na to naviazu aj system davok a prispevkov. Plus po rodicovskej dieta automaticky zoberu do skolky a mamicky mozu do prace. A zachytila som ze dieta moze byt vzdelavane aj doma. Alebo to ma aj nejake nevyhody ktore nevidim?
@qrstxyz "No a ten komunistický nápad s povinnou školskou dochádzkou od troch je len čerešnička na torte"
Mam uz deti dospele tak to nejako nesledujem, ale co je problem pri povinnej sk.dochadzke od 3r? Ja to beriem tak ze budu vzdelanostne podchytene vsetky deti, hlavne tie zo soc.slabych rodin. A budu lepsie pripravene na skolu. Tipnem ze na to naviazu aj system davok a prispevkov. Plus po rodicovskej dieta automaticky zoberu do skolky a mamicky mozu do prace. A zachytila som ze dieta moze byt vzdelavane aj doma. Alebo to ma aj nejake nevyhody ktore nevidim?
@tykat na vzdelávanie doma treba garanta, čo je do istej miery komplikácia, lebo si ho treba nájsť. Okrem toho "vzdelávať" doma môžu len rodičia, čo majú maturitu, čiže ak je niekto učňovkár, tak smola. Je ale inak smiešne vôbec sa v tomto kontexte baviť o vzdelávaní, lebo v takomto veku dieťa ešte len spoznáva svet, nejde o klasické učenie a nevidím dôvod, prečo by to podľa našich súdruhov mal zvládnuť len niekto s pedagogickým vzdelaním. Celé je to zámienka na to, aby deti čím skôr zaradili do systému a vychovali z nich poslušných otrokov.
@anonym_autor Tu je vela Smeraciek, zhejtuju ta. Ale suhlas, uz sa hanbim povedat v zahranici, odkial som. Uz aj v zahranici nas ako krajinu vdaka Ficovi velmi negativne vnimaju
@mircalla 😂SK je pod rozlisovaciu schopnost portugalca😅spaniela, nemca a novonemeca skoda reci. Smeracky su v tvojom ponimani urcite tie, co neznasaju simecku s jeho traslavkou😂
@mircalla 😂SK je pod rozlisovaciu schopnost portugalca😅spaniela, nemca a novonemeca skoda reci. Smeracky su v tvojom ponimani urcite tie, co neznasaju simecku s jeho traslavkou😂
@anonym_546e06 Smeracky su tu tie, ktore sa priznavaju k tomu, ze Smer volia. Viem presne, ktore. Potom niektore sa sice nepriznavaju, ale otvorene podporuju vladnu mafiu svojimi prispevkami. Zbytocne sa tu snazis, anonym. Nie som fanusik PS, maj aspon gule pisat pod svojim nickom.
@anonym_546e06 Smeracky su tu tie, ktore sa priznavaju k tomu, ze Smer volia. Viem presne, ktore. Potom niektore sa sice nepriznavaju, ale otvorene podporuju vladnu mafiu svojimi prispevkami. Zbytocne sa tu snazis, anonym. Nie som fanusik PS, maj aspon gule pisat pod svojim nickom.
@mircalla ľudia, ktorí píšu ako anonym si neprajú, aby ich hejtovali presne takí, ako si ty. Nenavistni, zmanipulovani propagandisti s dokonale vymasirovanymi mozgami 🤟
@anjelicek26 ako..ja zijem v Nemecku uz cez 10 rokov a teda nemyslim si, ze zivotny standard tu mozno porovnat so Slovenskom. Ano, platim drahu skolku, vysoke dane…No mam za ne pekne cesty, ciste autobusy, kvalitne zdravotnictvo, dieta v skolke nenutia spat a nemuselo byt pomaly v dvoch rokoch odplienkovane. Mam moznost skrateneho uvazku, moznost vyberu fotky rodicovskej, vela vybavim online a nevlacim sa po uradoch, ked mi treba menej podstatne potvrdenie…Nedavno som bola v nemocnici s babatkom a teda nemusela som sem trepat ani pribor, ani toaletak a obed bol jedly, personal mily. Ja si este velmi dobre pamatam, ako to bolo na Slovensku a myslim, ze sa to neda porovnat.
@rivini 🤣len si nechaj zadne vratka na SK
@tykat na vzdelávanie doma treba garanta, čo je do istej miery komplikácia, lebo si ho treba nájsť. Okrem toho "vzdelávať" doma môžu len rodičia, čo majú maturitu, čiže ak je niekto učňovkár, tak smola. Je ale inak smiešne vôbec sa v tomto kontexte baviť o vzdelávaní, lebo v takomto veku dieťa ešte len spoznáva svet, nejde o klasické učenie a nevidím dôvod, prečo by to podľa našich súdruhov mal zvládnuť len niekto s pedagogickým vzdelaním. Celé je to zámienka na to, aby deti čím skôr zaradili do systému a vychovali z nich poslušných otrokov.
@qrstxyz uff, tak takto to vobec nevidim. Mojich deti sa to uz netyka. Ale mala som pocit ze idu riesit hlavne deti z malopodnetneho prostredia, aby pri nastupe do skoly neboli znevyhodnene (hygienicke navyky, jazyk, motorika, samoobsluzne cinnosti, socialne vazby, a aj pravidelnu stravu...) a aby ich mali pod kontrolou (na dochadzku naviazat socialne davky).
Na druhej strane aj to ze bude skolka povinna prenesie povinnost prijat 3r dieta do skolky, tj.mamicky budu mat moznost ist do prace.
Nemam prehlad kolko ludi dnes nema maturitu ale urcite ovela menej ako pred 35r ked som maturovala ja. V dnesnej dobe uz potrebuje maturitu hadam 99% profesii. Takze sa to zase bude tykat hlavne socialne slabsich skupin.
A ideologia, beriem ze kazda doba ma svoje "ideologie" ktore sa dostavaju do vzdelavacich institucii. Mne sa napr. nepacilo zavedenie nabozenstva a k tonu ako alternativy etiky. Neviem preco by mal stat aj takto (okrem financovania-co sa mi tiez nepaci) podporovat cirkev a jej ideologiu, ale mame to tu, ok. Takze ideologie vo vzdelavani mame aj teraz.
@qrstxyz a dalsia vec... nie je to aj v cieloch EU a EK? Zriadit povinnu skolsku dochadzku od 3r? To si asi sucasna vlada len tak nevymyslela.
@mircalla ľudia, ktorí píšu ako anonym si neprajú, aby ich hejtovali presne takí, ako si ty. Nenavistni, zmanipulovani propagandisti s dokonale vymasirovanymi mozgami 🤟
@anonym_a34223 Tak pokial som si vsimla, najvacsi hejter si tu ty. Moj prispevok bol vecny, ze je tu vela smeracok. Ty mas tlak na 180 a zlce na rozdavanie. A pod anonymom pises prave preto, aby si mohla agresivne ludom nadavat.
@anonym_a34223 A ja si zase neprajem, aby na mna nereagoval prosrusky, anonymny troll, capiche? Takze si setri svoju propagandu a la Simkovicova ci Blaha pre podobne zmyslajucich a neobtazuj ma
@qrstxyz udivuje ma, ako môže niekomu vadiť aj to, keď sa vytvára systém, kde budú mať deti miesto v škôlke od ukončenia rodičovskej dovolenky, čím sa umožní rodičom vrátiť k ich práci a deťom zlepšiť ich sociálne zručnosti a pripraviť ich na školskú výučbu. Lebo doteraz sa pretriasal problém, že v škôlkach nie je dosť miesta a súkromné stoja nemalé peniaze. Asi jediným dôvodom je, že to robia "oni", tak to treba hejtovať.
@rivini 🤣len si nechaj zadne vratka na SK
@anonym_546e06 že by sa začal plniť Kalergi plan ? Genocída bielej rasy v Európe ?

@anonym_0dc019 minule som pozerala že máme takmer 500.000 úradníkov. Šialené čísla. To všetko musí bežný občan živiť 😶
@lenkakravcova https://www.mfsr.sk/sk/financie/hodnota-za-peni...
Páči sa 😉