icon

Výhrada vo svedomí

30. okt 2025

Skusim opisat situlaciu. Ste bezny clovek z davu a uznavate ludi v dave, ich myslienky, ich nazor ci postoj. Ale dostanete neodolatelnu ponuku od tej druhej strany, od ludi co tvoria zlo . Ponuka je extra neodolatelna, a viete ze dozivotne mate vystarane. Urobili by ste to? sli by ste proti svojim presvedceniam? Vedeli by ste ze vykonate svoju pracu povedzme rok dva a potom nik sa nebude pytat na ktorej strane ste boli.

Neviem ci to chapete, tak to prevediem na priklad politiky ktorej sa rozumeju vsetci. Paci sa vam vsetko na pravo od stredu, ale lava strana potrebuje s nieim pomoct a vela tym ziskaju.. no vy stale chcete sediet v pravo.

Ako by ste sa zachovali?

Strana
z2
madeincssr
30. okt 2025

@anonym_autor ludia zvacsa pre peniaze (ci ine pozitky) urobia takmer cokolvek. Zalezi len na vyske sumy (hodnote pozitku). Bohuzial.

anonym_e1dcce
30. okt 2025

@anonym_autor kauzy sa väčšinou prevalia.Nie moje morálne zásady by som neporušila, jedine nie vedome..Následky sú nakoniec dlhodobé, bez spánku, žiť v strese , čakať na to ktoma z čoho obviní, kto prehovorí.. ak si bez chrtovej kosti tak nebudeš mať problém, ale nikdy nevieš čo ťa zlomí

amdornik
30. okt 2025

nie. neurobila by som nič proti vlastnému svedomiu. ak by nešlo o môj život alebo život člena rodiny.

aalt
30. okt 2025

PIses v inotajoch ... ak je to legalne a nikomu tym neublizim a nebude to zneuzite na ani len na propagaciu niecoho s cim nesuhlasim ... tak mi je asi jedno kto mi zaplati. Tym legalne myslim aj zaplatene legalnymi peniazmi a podobne, cize nie ze robim pre niekoho, zmluvu mam s inym (a na nieco uplne ine) a zaplati to tretieho sestra peniazmi z krabice od sampanskeho ...

autor
30. okt 2025
@anonym_e1dcce

@anonym_autor kauzy sa väčšinou prevalia.Nie moje morálne zásady by som neporušila, jedine nie vedome..Následky sú nakoniec dlhodobé, bez spánku, žiť v strese , čakať na to ktoma z čoho obviní, kto prehovorí.. ak si bez chrtovej kosti tak nebudeš mať problém, ale nikdy nevieš čo ťa zlomí

@aalt
@anonym_e1dcce jedna sa o legalnu vec ktora sa robi uplne bezne, dokonca na tychto strankach sa s tym clovek streta skoro denne. Skusim to trochu upresnit.. Dokazes "presviedcat davy".

anonym_2b2000
30. okt 2025
@anonym_autor

@aalt
@anonym_e1dcce jedna sa o legalnu vec ktora sa robi uplne bezne, dokonca na tychto strankach sa s tym clovek streta skoro denne. Skusim to trochu upresnit.. Dokazes "presviedcat davy".

@anonym_autor by som rada vedela, keď píšeš, že sa to "skoro denne" deje tu ...

tiezjedna
30. okt 2025

@anonym_autor keby "to" niečo nevyžadovalo zmenu môjho vnútorného postoja, tak prečo nie... Je to len práca, treba sa odosobniť.

januska12323
30. okt 2025

Čiže si influencer a za reklamu dostaneš zaplatené? To už je na tebe, ja by som nemohla propagovať niečo úplne iné ako je moje presvedčenie.

miskajerry
30. okt 2025

ak by som vedela, že je to klamstvo alebo niečo proti môjmu svedomiu, tak nie

la_dolce_vita
30. okt 2025

Spominas zlo... co to konkretne znamena? Zaroven pises, ze je to legalne. Pre mna je neakceptovatelne niekomu vedome ublizit alebo porusovat zakony. Vela ludi s tym ale problem nema ziadny. Sme rozni a je to na tebe, aky postoj zaujmes. Mat ciste svedomie a kludny spanok je na nezaplatenie, ale tazko sa vyjadrit bez blizsieho info.

biba_18
30. okt 2025

ja by som do toho nešla. nemám žiadnu dilemu v tomto - zlo nepodporujem v akejkoľvek forme, proste sa s ním nestýkam. mne by ani neprišlo nad tým mudrovať…

anonym_271716
30. okt 2025

Ja neviem, co ti niekto ponúkol robit prostitutku v Dubaji alebo co?

a0
30. okt 2025

Nie, neprerazila by som morálne dno kvôli žiadnej sume, ak by mi na konci dňa zo seba prišlo zle alebo ak by to bolo s vedomím, že to niekomu môže ublížiť (napr propagácia hazardných hier)…

lukbe
30. okt 2025

Dosť ťažko pochopiteľné, ze legálna vec, ale zároveň zlo. Nechápem, so zlom by som nesla.

autor
30. okt 2025
@lukbe

Dosť ťažko pochopiteľné, ze legálna vec, ale zároveň zlo. Nechápem, so zlom by som nesla.

@lukbe premostim opat k politike, Zlo nam tu vladne i dnes a napriek tomu si stvrt slovenska mysli opak.

biba_18
30. okt 2025

proste niektoré by to urobili, niektoré nie. asi sa nič iné nedozvieš 🤷‍♀️ môj súkromný názor je že ty veľmi chceš…

bomba36
30. okt 2025
@anonym_autor

@lukbe premostim opat k politike, Zlo nam tu vladne i dnes a napriek tomu si stvrt slovenska mysli opak.

@anonym_autor tak ideš do politiky lebo môžeš legálne škodiť obyvateľom, alebo ideš robiť finančného sprostredkovateľa a klamať aké sú tvoje poistky super? Nedávaj tu hádanky a hovor na rovinu

derdia
30. okt 2025

@anonym_autor porozmyslaj za co sa zapredas.
Ja by som sa na stranu zla nepriklonila... Napr niekto by ma chcel priradit na poziciu sestry ktora chysta matky na iterupciu. Nie nesla by som ani keby mi davala 20000 ani nic. Proste nie. Ale ja som veriaca. A nezapredam svoju dusu za nic... A urcite nie za peniaze. Mne totiz pokoj prinasa moj Boh. Nic ine mi ho nevie dat.

strawberry0797
30. okt 2025

@anonym_autor ja by som v zivote nesla proti svojmu svedomiu. Ak keby som mala skapat od hladu.

madeincssr
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor problem je, ze roky sa tu velmi neukazuje ta dobra (nie neustale hasteriaca sa) alternativa. Minimum slusnych ludi sa da "naverbovat" do (ano, casto spinavej) politiky. A nerobme si iluzie o zahranici... Ludia, co s tym? Mozno system politickych stran by mal byt nejako vyvazovany "aspon polovicnym" systemom slusnych osobnosti, moralnych a odbornych autorit?

biba_18
30. okt 2025

@madeincssr otázka je - pracoval by si pre smerákov aj keď akože tá dobrá alternatíva pre teba tu nie je?

madeincssr
30. okt 2025
@biba_18

@madeincssr otázka je - pracoval by si pre smerákov aj keď akože tá dobrá alternatíva pre teba tu nie je?

@biba_18 nie.

anonym_03f1d3
30. okt 2025
@biba_18

@biba_18 co prave nechapem, ze alternativy su, tak fakt nechapem aky dement musi niekto byt, aby volil smer. Ved si sam sebe skodi ten clovek.

lukbe
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor netreba premostiť, treba narovinu napísať, o čom ide, ak je to legálne. Veď si anonym.

biba_18
30. okt 2025

@anonym_03f1d3 čo ti poviem. mám kamošku smeráčku. u nej to je už o tom že prijala rozhodnutie a meniť ho nebude. všetky možné argumenty proste vytesnila zo života…

kiki68
30. okt 2025

Nie, mala som podobnu moznost a nie. Mam to svedomie. Nebudem si nicit karmu skrz par penazi. A zial uviest ludi do mozneho omylu s ohrozenim ich zdravia je pre mna neakceptovalne.

dora281
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
30. okt 2025

Pracovat pre smerakov v zmysle robit im sofera/asistenta za dobre prachy? Kludne. Volit ich/vstupit do ich strany? Nie

anonym_e02ec1
30. okt 2025

Rozlišujem prácu a môj osobný život. Som proti dvom stranám, nebudem ich menovať. Moje služby si objednal predstaviteľ jednej z tejto strán. Bola to moja práca, prácu som urobila, službu som dodala, vyfakturovala. Oddeľujem svoje súkromné názory od businessu. Do strany by som nevstúpila, ani by som ju nevolila.

dora281
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2