icon

Zápasím s neskutočnou samotou

29. nov 2025

Prisla som si sem tak trosku vyliat srdiecko. POPROSIM ZDRZAT SA HEJTOV!
Neviem ci sa tu niekto citil, popripade citi rovnako ako ja posledne tyzdne, ale posledne obdobie zapasim s neskutocnou samotou, niekedy az z toho vyplyvajucimi depresivnymi stavmi. Pravdou je, ze som nikdy daako extra nezapadala do kolektivu, neviem preco. Mam 36, zijem sama, surodencov nemam ani ziadnu rodinu, okrem mamy, otca. Priatel ma opustil po 2 rokoch, tohto roku som prisla o dobru pracu, vraj znizovanie stavov.... Z "kamaratok" sa vykluli falosne osoby. Nechcem aby ma tu niekto lutoval, skor aby ma konecne niekto vypocul, poradil. Cely zivot som bola ja ta, ktora by kazdemu pomohla, vybavila, poradila, nasla znamost, pomaly dala to posledne, ale akonahle ja som potrebovala akukolvek, hoc maalinku pomoc, takmer kazdy same vyhovorky, toto sa mi neda, hento nevyhovuje, teraz nemozem, otocili sa mi chrbtom. "Kamaratky" ze nemaju cas alebo stretko polhodinu pred dohodnutym uskutocnenim zrusia. Ja nevladzem takto dalej. Kde robim chybu, opakuje sa mi to dokola. Kazdy clovek potrebuje niekoho, komu sa moze obcas "vyplakat" na pleci. Sam so sebou byt je take upokojujuce, ale nie nadlho. Svoje zaluby mam ale chyba mi spolocnost. Na muzov som zanevrela po extremne zlych skusenostiach z minulosti. Uzavrela som sa do seba. Nikomu nedokazem doverovat. Neni som si vedoma toho, zeby som robila nieco zle, mozno mam iba smolu na zlych ludi. Nerozumiem tomu. Je tu niekto s podobnym osudom? Ako si sprijemnujete taky zivot, dakujem!

Strana
z3
stelly652
29. nov 2025

Ahoj pekne si to rozpísala no ja ti len s hrubá popíšem o mne ja mam už tiež vyši vek a čoho sa najviac obávam je sam seba nemám nikoho žijem ešte s rodičmi ale bojím sa ak sa rodičia po míniu a ja už zostanem úplne sam toho sa najviac obávam,čo sa týka spoločnosti chodím sam do mesta trošku medzi ľudí ale stále sa mi chodia myšlienky o tom to...Ja od kedy som skončil školu od vtedy som zostal sam bez kamarátov..asi tak to malo biť

tinka3435
29. nov 2025

@anonym_autor niekedy to človek hneď nepochopí ale potom si uvedomí že sa také veci museli stat aby sa určitý ľudia vytriedili s tvojho života aby prišli nový .

domkakvet
29. nov 2025

@anonym_autor este sa moze vsetko uplne zmenit.

vorkola
29. nov 2025
@stelly652

Ahoj pekne si to rozpísala no ja ti len s hrubá popíšem o mne ja mam už tiež vyši vek a čoho sa najviac obávam je sam seba nemám nikoho žijem ešte s rodičmi ale bojím sa ak sa rodičia po míniu a ja už zostanem úplne sam toho sa najviac obávam,čo sa týka spoločnosti chodím sam do mesta trošku medzi ľudí ale stále sa mi chodia myšlienky o tom to...Ja od kedy som skončil školu od vtedy som zostal sam bez kamarátov..asi tak to malo biť

@stelly652 No ty zrejme budes chlap, co tak pokec s autorkou po nazvom OSAMELOST

martinmmartin
29. nov 2025

Si people pleaser - mas v hlave nastavenie ze inu hodnotu pre cudzich nemas iba ak im plnis ich potreby (bez vyzvania). Mas v hlave ze bez toho by sa nikomu ani neoplatilo sa s tebou zapodievat. Podakuj rodicom
Iny ta vdaka tomu vidia ako spinavu handru bez charakteru ktora tam "ajtak vzdy bude" takze nic vynimocne

vorkola
29. nov 2025
@martinmmartin

Si people pleaser - mas v hlave nastavenie ze inu hodnotu pre cudzich nemas iba ak im plnis ich potreby (bez vyzvania). Mas v hlave ze bez toho by sa nikomu ani neoplatilo sa s tebou zapodievat. Podakuj rodicom
Iny ta vdaka tomu vidia ako spinavu handru bez charakteru ktora tam "ajtak vzdy bude" takze nic vynimocne

@martinmmartin No tomuto tvojmu komentu vobec nerozumiem, a uz vobec kto si to ma na seba adresovat

autor
29. nov 2025
@martinmmartin

@martinmmartin sakra mozno mas v niecom pravdu, doma to bolo zlozite, to nepopieram

anonym_f2756e
29. nov 2025

@anonym_autor nie si sama, mam to podobne, este aj svokor a svokra su alkoholici.

tyrkysova_lentilka
29. nov 2025

@anonym_autor
Dnešná doba je rýchla a veľa ľudí pôsobí sebecky, niektorí takí aj sú.
Podľa toho čo píšeš, radšej vyhovieš niekomu inému aj na úkor seba. Možno je to výchovou, možno potrebou byť tá dobrá a napomocná, nikto si to ale neváži.
Mysli trošku aj na seba, nič dôležitejšie ako ty pre teba nemôže byť 🙂 váž si sama seba a príde ti do života niekto, kto si ťa tiež bude vážiť, nemá zmysel dávať ľuďom viac ako od nich dostávaš.

anonym_77d9b1
29. nov 2025

@anonym_autor to je zaujímavé. Cítim sa ako váš mužský náprotivok. Pretože vaše skúsenosti sú mojimi skúsenosťami . Tiež tomu nerozumiem. Človek sa stretáva až apsurdnymi situácia mi. Napríklad keď som prišiel do novej práce každé ráno som pozdravil kolegov . Nikdy neodzdravili. Po mesiaci som ich prestal zdraviť aj ja . Po čase sa má kolegyňa spýtala prečo ich nezdravým že je to neslušné 😆 . Alebo že s niekým kým si rozumiem a poznám dva roky sa so dňa na deň zmení a preruší som ňou kontakt bez zjavnej príčiny. A partnerské vzťahy to bola jedná veľká tragédia čim viac som sa snažil tým horšie. Musel som akceptovať že ja a ženy sme ako olej a voda . Teraz už nemam od ľudí žiadne očakávania a ich prípadne zle správanie má nijak nezasiahne lebo mi už na tom nezáleží

anonym_1a8706
30. nov 2025

@anonym_autor Odporúčam prečítať knihu od Hailey Magee: Postav sa za seba. Ako poraziť potebu vyhovieť každému. Nevyrieši to všetky problémy ale podla toho co si napísala pomôže pochopiť tvoje správanie.

autor
30. nov 2025
@anonym_1a8706

@anonym_autor Odporúčam prečítať knihu od Hailey Magee: Postav sa za seba. Ako poraziť potebu vyhovieť každému. Nevyrieši to všetky problémy ale podla toho co si napísala pomôže pochopiť tvoje správanie.

@anonym_1a8706 dakujem za typ

autor
30. nov 2025
@anonym_77d9b1

@anonym_autor to je zaujímavé. Cítim sa ako váš mužský náprotivok. Pretože vaše skúsenosti sú mojimi skúsenosťami . Tiež tomu nerozumiem. Človek sa stretáva až apsurdnymi situácia mi. Napríklad keď som prišiel do novej práce každé ráno som pozdravil kolegov . Nikdy neodzdravili. Po mesiaci som ich prestal zdraviť aj ja . Po čase sa má kolegyňa spýtala prečo ich nezdravým že je to neslušné 😆 . Alebo že s niekým kým si rozumiem a poznám dva roky sa so dňa na deň zmení a preruší som ňou kontakt bez zjavnej príčiny. A partnerské vzťahy to bola jedná veľká tragédia čim viac som sa snažil tým horšie. Musel som akceptovať že ja a ženy sme ako olej a voda . Teraz už nemam od ľudí žiadne očakávania a ich prípadne zle správanie má nijak nezasiahne lebo mi už na tom nezáleží

@anonym_77d9b1 ak sa nad to dokazes realne povzniest nie iba predstierat mas to vyhrane, k tomu bodu sa chcem dopracovat aj ja, lebo sa znicim....

mamina7070
30. nov 2025

@anonym_autor toto uz znie ako vzorec opakujuce sa veci
za mna najst si dobreho psychoterapeuta a rieist to s nim postupne a pracovat na sebe lebo toto sa zmeni len ak zmenis seba svoj pohlad svoje fungovanie
malokto z nas mal idealne detstvo vztahy a pod ale sme dospely a uz zodpovedame samy za seba a je to v nasich rukach

autor
30. nov 2025
@mamina7070

@anonym_autor toto uz znie ako vzorec opakujuce sa veci
za mna najst si dobreho psychoterapeuta a rieist to s nim postupne a pracovat na sebe lebo toto sa zmeni len ak zmenis seba svoj pohlad svoje fungovanie
malokto z nas mal idealne detstvo vztahy a pod ale sme dospely a uz zodpovedame samy za seba a je to v nasich rukach

@mamina7070 na psychoterapiu chodim takmer 2 roky, moja psychologicka je empaticka ochotne vypocuje nieco poradi, ale nevidim rozdiely za tu dobu co tam chodim

anonym_5ab835
30. nov 2025

@anonym_autor aké je tvoje hobby? Niečo čo ťa baví. Môže to byť šport, varenie, pečenie, hudba..možno práca...čokoľvek....nie sú podstatni ľudia, ale najprv aktivita a časom pri aktivite možno stretneš rovnako nastavených ľudí. Ale skús si najprv sama pre seba vytvoriť 'komfortnú zónu'. Poznáš, že pomôž si človeče, aj pán Boh ti pomôže.

mamina7070
30. nov 2025
@anonym_autor

@mamina7070 na psychoterapiu chodim takmer 2 roky, moja psychologicka je empaticka ochotne vypocuje nieco poradi, ale nevidim rozdiely za tu dobu co tam chodim

@anonym_autor ale nestaci k nej vhodot treba vyvinut aj usilie sa postupne s tymi vecami vysporiadat pracovat s tym a menit navyky a seba
ani najlepsi psychoterapeut to neurobi za teba

autor
30. nov 2025
@mamina7070

@anonym_autor ale nestaci k nej vhodot treba vyvinut aj usilie sa postupne s tymi vecami vysporiadat pracovat s tym a menit navyky a seba
ani najlepsi psychoterapeut to neurobi za teba

@mamina7070 toho som si vedoma, ze psycholog len nasmeruje, ale ta doba ktoru zijeme je otrasna, ludia su zli neprajni zavistlivi, niekedy tomu tak nebolo....empaticky, citlivejsi clovek proste tazko....z toho som neskutocne unavena

mamina7070
30. nov 2025
@anonym_autor

@mamina7070 toho som si vedoma, ze psycholog len nasmeruje, ale ta doba ktoru zijeme je otrasna, ludia su zli neprajni zavistlivi, niekedy tomu tak nebolo....empaticky, citlivejsi clovek proste tazko....z toho som neskutocne unavena

@anonym_autor zijes s rodicmi alebo mas svoje byvanie atd ?

anonym_f2af61
30. nov 2025

@anonym_autor bohuzial takto ta doma vychovali/vytrenovali...zrejme si musela aj rodicom plnit ich predstavy a na tom co si chcela ty nezalezalo alebo znizovali hodnotu tvojich potrieb....ze su to blbosti.a podobne...a tak ides v programe vychovy cele tie roky. Chce to vela odvahy zmenit to ale da sa to. Robis chybu ze si" prilis"dobra a vzdy k dispozicii...potrebujes najst sebauctu ktoru tvoji rodicia pochovali....mas ju, nikdy si ju nestratila...len ju treba vytiahnut a oprasit...skus motivacne knihy o sebavedomi sebaucte sebahodnote

autor
30. nov 2025
@mamina7070

@anonym_autor zijes s rodicmi alebo mas svoje byvanie atd ?

@mamina7070 byvam sama

autor
30. nov 2025
@anonym_f2af61

@anonym_autor bohuzial takto ta doma vychovali/vytrenovali...zrejme si musela aj rodicom plnit ich predstavy a na tom co si chcela ty nezalezalo alebo znizovali hodnotu tvojich potrieb....ze su to blbosti.a podobne...a tak ides v programe vychovy cele tie roky. Chce to vela odvahy zmenit to ale da sa to. Robis chybu ze si" prilis"dobra a vzdy k dispozicii...potrebujes najst sebauctu ktoru tvoji rodicia pochovali....mas ju, nikdy si ju nestratila...len ju treba vytiahnut a oprasit...skus motivacne knihy o sebavedomi sebaucte sebahodnote

@anonym_f2af61 daj mi konkretne typy, lebo nemam prehlad, dakujem

sevrin
30. nov 2025

@anonym_autor cítiš sa byť sama, ale nie si sama. Je veľa takých ako ty.

autor
30. nov 2025
@sevrin

@anonym_autor cítiš sa byť sama, ale nie si sama. Je veľa takých ako ty.

@sevrin ja realne uvazujem o vysetreni u psychiatra, lenze som sa docitala ze ti objednavaju tak 3 mesiace dopredu, co je desne....

anonym_6063b6
30. nov 2025

odkial si?

sevrin
30. nov 2025
@anonym_autor

@sevrin ja realne uvazujem o vysetreni u psychiatra, lenze som sa docitala ze ti objednavaju tak 3 mesiace dopredu, co je desne....

@anonym_autor prečo hneď psychiater? Nemáš šťastie len na tých správnych ľudí. Svet nie je ideálny, ale to neznamená, že to tak bude navždy. Treba len chodiť medzi ľudí. Je to síce tak trochu klišé takáto rada, ale funguje to. Sama doma sa nestretneš s nikým.

slovakboy
30. nov 2025

@anonym_autor skús zmeniť sortu ľudí s ktorými sa stretávaš. Ja sa niekedy cítim podobne v určitej skupine ľudí. Aj v práci. Ale mám vždy okolo seba aj iných ľudí, ktorým nemusím vždy vyhovieť s len vtedy ma prijímajú. Priateľstvá nie sú rovnako intenzívne dlhy čas. To je úplne vporiadku. Ty si asi ale čakala viac. Keď sa vrátiš do spomienok, boli okolo teba aj ľudia ktorými si sa cítila prijímaná? Možno lipneš na opätovaní tvojej snahy a nevšímaš si, keď ti ju opätujú ale viac si všímaš keď nie. Ani môj najlepši kamarát nemá na mňa vždy čas a aj moja manželka ma má niekedy na háku. Ale nesústrediť sa na tú chvíľu ale na tú dobrú. Nie som si vôbec istý či ti radím dobre ale možno je to jedna z možností.

autor
30. nov 2025
@anonym_6063b6

odkial si?

@anonym_6063b6 chcem ostat v anonymite....

autor
30. nov 2025
@sevrin

@anonym_autor prečo hneď psychiater? Nemáš šťastie len na tých správnych ľudí. Svet nie je ideálny, ale to neznamená, že to tak bude navždy. Treba len chodiť medzi ľudí. Je to síce tak trochu klišé takáto rada, ale funguje to. Sama doma sa nestretneš s nikým.

@sevrin ale ved s kym mam chodit ked na mna nemaju cas ked to potrebujem stale same vyhovorky alebo ked je nieco dohodnute tak to zrusia, mam tak 2 chalanov s ktorymi niekedy zajdeme do prirody, to je tak vsetko....

anonym_b72d5f
30. nov 2025

tiež som sám, nemám žiadnu rodinu, venujem sa rekonštrukcii domu, učím sa rôzne stavebné remeslá, varím, pečiem, kosím záhradu. A to som pár rokov dozadu pracoval s ľuďmi, no osud to takto zariadil.

Strana
z3