Život v chudobe
Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.
Ano,su aj taki ludia a potom nevedia vyzit z vyplaty,lebo kopu vratia a to im zase chyba a takto je to kazdy mesiac,kolotoc.Ale koho je to chyba???Stacilo by sa z toho uskromnit,uz nikdy nic si nepozicat a uz by boli z toho kolotoca von,ziadne dlhy,ziadne vracanie ale uz by vyzili.
@unbeholfen mnohi zijeme z vyplaty do vyplaty. zial.
Žiaľ, bude ešte horšie, po novom roku ďalšia konsolidácia a zdieranie ľudu pokračuje 😢. Musíme dúfať, že sa stane dáky zázrak a táto mafiánska banda skončí.
Pokial ludia ziju od vyplaty k vyplate,je to este dobre.Horsi je tento pripad chudoby ako napisal,tam je to taky zacarovany kruh.Ale chapem,ze aj takym od vyplaty k vyplate,mozu vyskocit nepredpokladane vysoke vydavky,ze si musia poziciat a potom to uz opet ako pisal.
Žiaľ, bude ešte horšie, po novom roku ďalšia konsolidácia a zdieranie ľudu pokračuje 😢. Musíme dúfať, že sa stane dáky zázrak a táto mafiánska banda skončí.
@anonym_652304 V konsolidácii bude pokračovať aj každá nová vláda.
@unbeholfen nám dnes šéf oznámil že od januara.mame všetci prejsť na živnosť ak chceme mať robotu ..
@unbeholfen Áno je dosť chudobných. Dobre sa majú len taký čo dvaja pracujú a majú dobre platené práce. Ale taký čo má nejaký hendikep (zdravotný,sociálny...) akékoľvek znevýhodnenie tak naozaj žijú od výplaty do výplaty,ak nie aj horšie. A niektorí si môžu zato aj sami.
Mnoho ľudí čo nemá pomoc v rodine to má naozaj ťažké .
Doba je šialene rýchla, očakávajú sa v práci šialené výkony.Naozaj vyhraté má len flexibilný jedinec.
A žiaľ bude to už len horšie a horšie na Slovensku
@anonym_652304 V konsolidácii bude pokračovať aj každá nová vláda.
@petronelag to je možné, ale žiadna iná vláda nebude kradnúť ako táto. Toto sú už zohratí zlodeji
Ľudia, nekŕmte ho príspevkami! Je to trol. Na Porade zamoril celú diskusiu, čim viac mu budete písať, tým viac sa bude sťažovať, ako je zle, ako si nevie udržať prácu, lebo nevie tak rýchlo pracovať, ako od neho vyžadujú, ako nemá na účte peniaze, ako zbierať staré železo, aby si zarobil, ako sa mu nedarí schudnúť, ....
Proste len sa bude sťažovať a lamentovať. Na Porade sme muž zablokovali všetky témy, ktoré pootváral. Robí to na rôznych fórach, zdá sa, že teraz má v periskope MK.
@unbeholfen
hovoreu sem ti, abys touko nepeu chvape
@petronelag to je možné, ale žiadna iná vláda nebude kradnúť ako táto. Toto sú už zohratí zlodeji
@anonym_652304 to si len myslis a vdufas vtom.Bude kazda kradnut,kazda bude mat ,,svojich spravnych kamosov,,,co im taku a taku statnu zakazku prihraju.Nerobme si iluzie,ze to tu bude ine.Ved aj Matovic dal svojim kamosom zarobit,a ako bojoval proti Ficovi a robil to iste.Neklame samych seba.
Ale skor sa pripravme,ze kludne moze byt uz cela konsolidacia ako navrhol odor.
Par mesiacov materska,rodicak uz nebude,pridavky aj danovy vratia na min.Ak vobec nejake budu,podpora tiez min.dph 25 ako chcel odor.Toto vsetko nas caka v najblizsich rokoch,bude horsie a horsie.
Ak si s ním chcete vypisovať, tak si najprv prečítajte túto diskusiu:
https://www.porada.sk/t338794-ako-by-mohol-prez...
aby ste videli, do čoho idete.
@anonym_652304 to si len myslis a vdufas vtom.Bude kazda kradnut,kazda bude mat ,,svojich spravnych kamosov,,,co im taku a taku statnu zakazku prihraju.Nerobme si iluzie,ze to tu bude ine.Ved aj Matovic dal svojim kamosom zarobit,a ako bojoval proti Ficovi a robil to iste.Neklame samych seba.
Par mesiacov materska,rodicak uz nebude,pridavky aj danovy vratia na min.Ak vobec nejake budu,podpora tiez min.dph 25 ako chcel odor.Toto vsetko nas caka v najblizsich rokoch,bude horsie a horsie.
@anonym_b77a4a s hocijakou inou vládou sa budeme mať lepšie. A nie, všetci nekradnú, je veľa štátov, kde to funguje ako má, tak aj tu je tá šanca, no najskôr sa musíme zbaviť tejto postkomunistickej havede
@unbeholfen ten 300€ invalidný dôchodok čo si si silou mocou pretlačil cez fingované diagnózy za koľko dní prežereš, že sa v kuse sťažuješ na chudobu? Však toto už nie je normálne s tebou. Už ani nikde nepracuješ?
@unbeholfen nám dnes šéf oznámil že od januara.mame všetci prejsť na živnosť ak chceme mať robotu ..
@anonym_753811 a možno, že prejdete na živnosť a rovno povie, že robota nie je. Zamestnanci zostanú z dlhým nosom, bez odstupného atď. A to nehovorím, že od 1.1.2026 sa sprísnili podmienky na "schwarz systém"
@unbeholfen mne je ťa miestami ľúto. Miestami mám na teba neuveriteľnú zlosť za to tvoje neustále fnukanie a nadavanie na všetko a všetkých. Nechcem porovnávať situácie,ale zober si takú slobodnú matku niekde v podnájme čo všetko musí zvládať sama. Ty žiješ v byte u rodiny,máš rodičov ktorí ti pomozu vždy,len ty si vecne nespokojný so všetkým. Ja naozaj chapem,že si chorý,ale to tvoje večne fnukanie to už je naozaj iritujuce. Dávnejšie si v nejakej diskusii písal,že hladuješ dokonca som sa tá pýtala odkiaľ si lebo mám polku garáže zapratanu plastovými fľašami a a dala by som ti ich. No ale buďme k sebe úprimní,keď sa pozriem na tvoju fotku vôbec nevyzeras žeby si nemal čo jesť. Povedala by som
,že si až dobre živený. Mat chlapa čo toľko plače,fnuka a sťažuje sa na všetko a všetkých tak ho asi aj z balkóna vyhodim.
Ak si s ním chcete vypisovať, tak si najprv prečítajte túto diskusiu:
https://www.porada.sk/t338794-ako-by-mohol-prez...
aby ste videli, do čoho idete.
@chrobak7 on nie je trol, je skutočný. Len prežere všetky peniaze, lenivý je a tlstý, neochotný sa učiť nové vecí a preto nikde nič nestíha a preto z každej firmy ho vyhodia do dvoch týždňov.
Jemu nemá zmysel už ani nadávať, nieto mu dávať nejaké rady, on len chce publikum aby sa mal komu posťažovať.
My sa mame dobre, nič nám nechýba.. na účtoch mame dostatok peňazí (na slovenské pomery), kúpim si čo potrebujem. Ešte sa mi nestalo žeby som si musela požičiavať peniaze (mimo hypotéky). Popravde celé moje okolie sa ma dobre. Poznam v podstate jediný par ktorý ma finančne ťažkosti, ale z časti si zato môžu sami, z časti im to spôsobila rodina. Inak majú všetci dobré autá, chodia na dovolenky, kupujú si pekne veci…
@unbeholfen chlapec, tu si na zlej adrese, tu skoro každá zarába 3k a ich manželia aj dvojnásobok
@unbeholfen chlapec, tu si na zlej adrese, tu skoro každá zarába 3k a ich manželia aj dvojnásobok
@anonym_d4bb55 prezentujú sa tak, ale neverím tomu úplne …
Tu na vychode to vôbec nie je ružové.O niektoré rodiny v okoli sa celkom bojim,ze ako to budu zvladať.Konsolidovat musi kazda vlada,ale ked vidim tuto a aktialne kolko eur v odmenach dostavaju za nicnerobenie ,len preto,že ti najvyšši mafiani si takto chcu podplatit " našich ľudi" tak mi je na vracanie.
@anonym_652304 a ta dalsia banda co potom pride, nebude musiet konsolidovat??
@anonym_d4bb55 prezentujú sa tak, ale neverím tomu úplne …
@andaluzia12 to ani ja, ale...
..... osoby čo vyťahujú zo smetí zalohové plechovky, si z tých peňazí nekupujú chlieb ale chľast či energeťák.
@anonym_b77a4a sa zakop, ficovolicka 🙈
@anonym_b77a4a sa zakop, ficovolicka 🙈
@anonym_2bae87 ja sa na to tesim,tesim sa na dalsiu konsolidaciu aj inych vlad,konecne tu mozno,mozno bude poriadok.Ale ci s tym ludia budu spokojni,ked uz teraz frflu,no neviem,neviem.
@chrobak7 on nie je trol, je skutočný. Len prežere všetky peniaze, lenivý je a tlstý, neochotný sa učiť nové vecí a preto nikde nič nestíha a preto z každej firmy ho vyhodia do dvoch týždňov.
Jemu nemá zmysel už ani nadávať, nieto mu dávať nejaké rady, on len chce publikum aby sa mal komu posťažovať.
@sevrin Však to som chcel povedať - že je zbytočné mu písať, lebo tým len kŕmime jeho nekonečnú pseudo - agóniu.
@anonym_d8a04a Podľa avataru, profilu aj chromozomov - áno. Legálny, v súlade s ústavou.
@chrobak7 ❤

Áno máš pravdu ,ale nie všetci 😌veľa ľudí sa má dobre až vyborne …