Zmysel života bezdetných ľudí
Co myslite, co je zmyslom života bezdetnych ludi? Vzdy som túžila po veľkej rodine, nevyšlo to, som stara a nemám nikoho. Moj zivot je len práca a spánok. Nic ma nebaví. Stále rozmýšľam, na čo taky zivot. Premárnený, zbytočný zivot. Rozmýšľam, ze ak je Boh, naco ma sem poslal? Za trest? Ako s tym naložiť?
@anonym_autor dobrovoľníctvo je fajn. Útulok ak máš rada zvieratá - venčenie. Detský domov ak máš rada deti - zistiť si, či sa nedá nejak pomôcť (nemám šajnu v tejto oblasti). U nás jedna chodí čítať do škôlky detičkám pred spaním rozprávky na dobrú noc, ale to už je seniorka vo vyššom veku, každopádne, keď jej zomrel manžel, zrazu na ňu doľahlo také prázdno a aktívne hľadala a našla toto. Baví ju to a dáva jej to zmysel a zároveň to zvláda vo svojom veku. Treba aktívne hľadať a skúšať, čo by ti vedelo dať zmysel. My to tu asi za teba nevyriešime, musíš ty v sebe nájsť to, čo dá tebe zmysel... Môže to byť pokojne aj cestovanie, možno nejaký kurz maľovania, keramiky, možno sa rozhodneš navštevovať psychoterapeuta, aby ti pomohol upratať si v tom, čo ťa vlastne urobí spokojnou so svojím životom, možno sa rozhodneš pre nejaké workshopy, ktoré ťa zaujímajú, možno univerzita tretieho veku?.... 🤷. A hlavne to bude dlhý proces, určite sa to nevykryštalizuje zajtra... Držím ti veľmi palce ❤️❤️❤️.
@malinkajozka ... Na Slovensku nie je surogacia dovolena
Mam deti a teda podla mna nie su zmyslom života, nezijes svoj zivot pre inych, ale s inymi. Ludia su doplnok k tvojmu bytiu alebo ako to nazvať.. riesis s nimi dobre aj zle.. ak mas deti, oblast zaujmu sa akurát mení a podla veku riesis ine veci. Ak su dospelí, zase to je ine.. aj ked mas deti, stale si na prvom ty, teda mala by si byt.. deti pridu a odidu, niektore teda aj ostanu, ale to je o inom
@anonym_autor
Mať zmysel života v inej osobe?
To nie je veľmi dobre.
@zmrzlinka2021 ak je tou inou osobou dieťa, to nie je veľmi dobre alebo je? Ťažko povedať. Iná osoba je iná osoba. Zmysel života má každý podľa seba.
@anonym_autor pestunstvo? zvieratko? cestovat? plnit si tie sny, na ktore s rodinou napriklad mozes zabudnut? skus si dat na papier, co stradas ako bezdetna... a skus si dat na papier , co detne nemozu...
@anonym_autor možno ťa sem Boh poslal preto, aby si si našla zmysel v živote aj bez deti. Deti predsa nie sú meritkom kvality života ženy. Pred tým, ako si chcela deti tvoj život nemal zmysel? Určite mal. Podľa mňa je to taká rozmaznanost, v zmysle, ja chcem deti a hotovo, akoby to isté ako ja chcem toho a toho chlapa a keď ho nemám som nešťastná, alebo chcem toto auto, alebo chcem žiť práve v tomto byte a pod. Keď to ľudia dosiahnu, tak ich túžba po zmysle sa presunie inam. Možno aj keby si mala deti, tak by si nenašla v nich zmysel svojho života.
@alchemilkazltozelena prečo by ju to nebavilo. Nie každý sa vidí v deťoch. A nie je záruka, že deti budú s tebou sedieť pri peci. Kopa mojich známich má deti v zahraničí a domov prídu raz do roka. Niektorí ani to nie.
@anonym_651b62 takých som veľa poznala, teraz majú po 40 a ľutujú že tie deti nemali.. a že už niet cesty späť
@anonym_675e58 ale vedia že tie deti niekde majú..
@nicoletta98 dlho tá to baviť nebude.. respektíve určite nie navzdy
@alchemilkazltozelena 🤣 baví ma to stále viac a viac. Písala som, že všetko ma svoje výhody a nevýhody, ja nehánim zivot s deťmi. Jediná, ktorú to už dlho nebavi si podľa mojho názoru ty, ak máš potrebu písať takýto koment
@anonym_651b62 takých som veľa poznala, teraz majú po 40 a ľutujú že tie deti nemali.. a že už niet cesty späť
@alchemilkazltozelena to neznamená, že keď ty takých ľudí nepoznáš, tak neexistujú.
@alchemilkazltozelena 🤣 baví ma to stále viac a viac. Písala som, že všetko ma svoje výhody a nevýhody, ja nehánim zivot s deťmi. Jediná, ktorú to už dlho nebavi si podľa mojho názoru ty, ak máš potrebu písať takýto koment
@nicoletta98 si úplne mimo, nevadí, aj takých ľudí nosí 🌍 dosť ubohe sa chváliť že si sebec.. podľa nicku rátam že máš 27 rokov, nevies o živote absolútne nič. Teraz si užívaš a v 40 zistis že nemáš pre koho žiť, ze si žila zbytočne a nic po tebe neostane.. nebudeš prvá ani posledná, je ich mnoho
Keby som nemala vlastne deti, ale rovnako po nich tuzila, tak by som sa stala profi rodičom aspoň jedného opusteného dieťaťa.. je veľmi veľa detí ktoré potrebujú lásku..
@anonym_autor chápem ťa, napriek tomu že mám veľa koníčkov a s manželom aj dosť cestujeme tak sa veľmi z detí/ vnúčat teším a užívam si chvíle s nimi, mám aj psíka a tomu venujem dosť pozornosti, ak môžeš tak si zaobstaraj psíka je to úžasný spoločník pri ňom sa nudiť nebudeš, spoznáš nových ľudí a žiadny život nie je premárnený
@anonym_autor myslím, že tak to ma byt a tak je to dobre. Pri deťoch by si bola zdeptana ešte viac. Ak by si mala deti, aký život by si im chcela ponúknuť? Ako by si ich naučila milovať život? Toto nie je o deťoch ale o tebe. Denne tu píšu rovnaké príspevky matky deti.
Mimochodom, kúp si psa.
niektore dievcata ti tu napisali pekne. zmysel zivota nie je v inych ludoch.
sprevadzame ich, oni nas ale nie su zmyslom zivota.
treba byt flexibilny. nevyjde jedno treba hladat ine.
tiez nemam v zivote vsetko co som chcela. ale tak to chodi.
mas asi depresiu. to ti clovek tazko bude menovat co vsetko naplna ludi okolo. ides si svoje. zacyklila si sa v tom. ak mas naozaj depresiu na to pekne reci nepomozu. chce to lieky.
@anonym_autor Boha do toho netahaj..on má s každým ten najlepší plán a je možné že napríklad o rok.bude tvoj život vyzerať úplne inak...nepodliehaj zúfalstvu a nespekuluj čo by bolo.keby ..tes sa zo života lebo kým špekulujes nad tým aké by to bolo, keby to bolo iné, nevážis si zdravie, prácu, bývanie, jedlo, šaty, a iné veci ktoré milióny ľudí nemajú....nebuď nevďačná
@anonym_autor nie vždy su deti zmyslom.zivota.Mohla si cestovať spoznávať nemať žiadne obmedzenia ...adoptovať zvieratko je veľa možností. Ber to tak ze to tak malo byt a hľadaj v tom výhody🙂
@nicoletta98 si úplne mimo, nevadí, aj takých ľudí nosí 🌍 dosť ubohe sa chváliť že si sebec.. podľa nicku rátam že máš 27 rokov, nevies o živote absolútne nič. Teraz si užívaš a v 40 zistis že nemáš pre koho žiť, ze si žila zbytočne a nic po tebe neostane.. nebudeš prvá ani posledná, je ich mnoho
@alchemilkazltozelena Ja sa pridávam k nicoletta98…Ako keby o mne písala, milujem môj bezstarostný život🙏🏼…
@nikoletta1712 a ja, tiez Nika, do partie sa k vam pridavam 🙂 👋🏻👋🏻👋🏻
@nicoletta98
(Matky vsak nehanim, ale obdivujem, kazdy si nalozi, kolko zvladne, ja by som materstvo nedala, priznavam. Preto klobuk dolu pred kazdou babou, ktora vynosila, porodila, vychovala, uzivila dieta. 💪🏻💪🏻💪🏻)
Nemám ani neplánujem deti. Zbožňujem tento život. Mám množstvo času na šport, vedľajšiu prácu, štúdium, čas strávený s rodinou a zvieratami, dobrú knihu či film, kávičku v kaviarni, nakupovanie, dovolenky a výlety či na obyčajný oddych a nič nerobenie … nikam sa neponáhľam a doprajem si po čom len túžim, ak sa dá samozrejme 🙂 všetko ma svoje pre a proti, musíš hľadať krásu a čaro vo všetkom..
@nicoletta98 To všetko sa dá robiť aj s deťmi. Či podľa teba narodením dieťaťa končí život a už nikdy nepôjdeš na kávu do kaviarne alebo si neprečítaš knihu? 😀 Na všetko čo si vymenovala mám aj ja dostatok času a to mám deti tri. Keby som bola autorka tohto príspevku, toto by ma absolútne nepresvedčilo.
@alchemilkazltozelena po 40ke sa stale da adoptovat alebo poriesit IVF + surogacy.
radsej lutovat, ze deti nemam, nez lutovat, ze ich mam a uz sa to neda zvratit, nie?
@nikoletta1712 a ja, tiez Nika, do partie sa k vam pridavam 🙂 👋🏻👋🏻👋🏻
@nicoletta98
(Matky vsak nehanim, ale obdivujem, kazdy si nalozi, kolko zvladne, ja by som materstvo nedala, priznavam. Preto klobuk dolu pred kazdou babou, ktora vynosila, porodila, vychovala, uzivila dieta. 💪🏻💪🏻💪🏻)
@heidi4 Vitaj medzi nami🙂
@anonym_3b8eff super, si šikovná keď to stíhaš.. ja to preferujem bez deti 🙂
@alchemilkazltozelena ja som sebec? Netúžim byt matkou a tak ňou ani nebudem, to je najmenej sebecké, čo môžem spraviť. Ci lepšie by bolo mat dieta lebo spoločnosť káže a trapit seba aj dieta? Ty aj čítaš po sebe, čo píšeš či len tak tukas do klávesnice? Ja mám xy zmyslov zivota a ani jedno z toho nie je dieťa. Tak dufam, že sa s tým zmieriš lebo viac to trápi teba, ako mňa a je to celkom otázne, že prečo 😁
@anonym_autor si vyspatá, máš prácu a asi aj prachy keďže ti ich nemal kto minúť.
Hneď by som cestovala, mala milión krúžkov a kurzov. Rozvíjala sa ako osoba.
Vieš aj ľudia s deťmi sa pýtajú aký to má zmysel. Celé noci prebdené, cez deň s deťmi potom práca a večer ledva trafíš do postele aby si zas prebdel ďalšiu noc. Ak si myslíš, že cítiš nejaké veľké zadosťučinenie, že to ribíš pre ďalšiu ľudskú bytosť tak si počkaj na pubertu, keď začneš byť pre to dieťa čo si odchoval a celý čas bdel pri ňom, totálny trapko, čo netuší o čom je život 🤦♀️
Každý štýl života so sebou prináša myšlienky načo som tu a odpoveď nie je v nikom inom než v tebe samej.