Zmysel života bezdetných ľudí
Co myslite, co je zmyslom života bezdetnych ludi? Vzdy som túžila po veľkej rodine, nevyšlo to, som stara a nemám nikoho. Moj zivot je len práca a spánok. Nic ma nebaví. Stále rozmýšľam, na čo taky zivot. Premárnený, zbytočný zivot. Rozmýšľam, ze ak je Boh, naco ma sem poslal? Za trest? Ako s tym naložiť?
@anonym_autor
Mať zmysel života v inej osobe?
To nie je veľmi dobre.
Mám kamarátku ktorá má 47 rokov, jej manžel 50.
Hoci sa snažili , nevyšlo to. Iné varianty ako prirodzené počatie riešiť nechceli.
Našli si iný zmysel života ako deti. Veľa cestujú, majú apartmány na prenájom v 3 krajinách.
@anonym_autor jedna kamoška plytvá životom presne ako ty, druhá si život užíva ako keby mala o týždeň umrieť. Za mňa vyber je na tebe.
Úprimne, mám deti 2 a ani jedno z nich nie je môj zmysel života, hoci ich ľúbim najviac, oni raz budú žiť svoj vlastný život a tak sa k tomu staviam. Zmysel života treba nájsť v maličkostiach všedných dní 🙂
Začni cvičiť ťažký silový tréning, budeš mať iné myšlienky.
A tiež si myslím, že svoj život upnúť na to, či mám nemám deti je hlúposť.
Pekný život , plnohodnotný sa dá prežiť aj bez toho aby človek mal deti.
Len sa neusedieť doma. Mnohé z toho majú frustrácie a to vidieť potom aj tu v komentároch.Nervózne, večne štekajúce ženy.
Turistika, cestovanie, sport, dobrovolnictvo, zvierata a urcite mnoho dalsich cinnosti moze cloveka naplnat a davat mu zmysel zivota. Boh neposiela zeny na svet, aby len rodili a vychovavali deti. Aj zeny bez deti vedia byt velkym darom pre inych.
Nemyslím si, že je premárnený či zbytočný. Pre každého je zmyslom života niečo iné. A možno o tom ani netušíš, že pre niekoho si to možno ty. Možno vdaka tebe má niekto krajší deň. Možno pre niekoho si tým najväčším darom. Už len preto, že si.
Nemám ani neplánujem deti. Zbožňujem tento život. Mám množstvo času na šport, vedľajšiu prácu, štúdium, čas strávený s rodinou a zvieratami, dobrú knihu či film, kávičku v kaviarni, nakupovanie, dovolenky a výlety či na obyčajný oddych a nič nerobenie … nikam sa neponáhľam a doprajem si po čom len túžim, ak sa dá samozrejme 🙂 všetko ma svoje pre a proti, musíš hľadať krásu a čaro vo všetkom..
Ja ti rozumiem. Síce deti mám, ale občas rozmýšľam, čo by som robila, kebyže ich nemám. Pre koho by som to všetko robila. Nebavilo ma tak žiť, že nie je pre koho.
leňošiť a uživať si život 😉 teraz nemyslím v zmysle disko a taketo nejake ožran party ale taký kludnejší životný mód .Ja som si to takto vybrala dobrovolne.A rodinky s deťmi akože pozriem sa na nich rada na foto tam to ale hasne.Veď ked si pozrieš kolko žien je práveže na liekoch lebo nezvláda deti a rodinu a aj tu diskusie a stena plna sťažnosti akonáhle sa začal nový šk rok.Ja by som tak žiť nechcela a niekto by zase nechcel môj život.Ale iné je ak niekto deti nemôže mať a velmi chce to je zas iná kapitola.Ja žijem pre svoju polovičku a rodinu celkovo našu a to mi stačí.Tým myslím aj okruh bratrancov,sesternic atd a to mi bohate stači.Navyše máme plno deti v rodine a to je teda mordor len pár hodin to strážiť a nie že doma to mať nonstop
@anonym_autor Tak ak potrebuješ niekoho kúp si psa alebo mačku. Keby aj dieťa máš nemusíš byť spokojná. Lebo čo ak by sa v 16tich rozhodlo že ide študovať do USA a už by tam ostalo navždy? By si ako teraz nemala zmysel života alebo by si dieťa zavrela doma do pivnice aby nikam nešlo a bolo pri tebe?
@anonym_autor Poznám dve nevydaté ženy, sú veriace. Viem, že jedna sa veľmi túžila vydať, ale nenašla toho pravého. Obe okrem práce chodia každý deň do kostola, pomáhajú tam aj upratovať, majú svoje spoločenstvo, kam rady chodia, navštevujú svojich príbuzných a oni zasa ich. Nevyzerajú na to, že by ich život bol nenaplnený, aj keď im nevyšli ich plány. Všade, kam prídu, rozdávajú radosť a tá sa im zasa vracia od druhých.
Ber život tak ako je a teš sa aj z maličkostí. Byť maminou nie je zaručený recept na zmysel života. Ty môžeš ten svoj nájsť v niečom inom. Pomáhaj iným, ži pre seba a svojich blízkych, priateľov. Osudy ľudí sú rôzne a ver že sú aj horšie,strata zdravia, mobility atď. Hovorí sa,kým sa hýbeš, žiješ. Práca nie je to jediné, čo nás drží pri živote, niektorých naopak,stresuje, drží niekde,kde ani nechce byť. Si mladý človek,počítam, že aj zdravý, mobilný,bez hypoték, bezdetná,tak nájdi svoj zmysel života v tom čo ťa môže tešiť. Pomoc iným, cestovať, zdokonaľovať sa v tom,čo ťa baví. Nájsť zmysel života nemusí nájsť každý,ale to čo ťa robí šťastnou.
A čo majú za zmysel života rodičia s deťmi? Kotiť deti?
@anonym_autor no mozno prave nejaky bezdetny, alebo aj detny muz hlada prave teba, skusas takeho najst? Sledujes alebo si na nejakych zoznamkach? Mas nejake zaluby? Pri nich sa obcas zadari najst svoju spriaznenu dusu. Mozes si dovolit poznavat, cesrovat? Kludne aj poznavacky cez cestovky, tam byvaju aj nezadani ludia.
Mozno skusit najst kamaratku/kamarata aspon na nejaku zalubu, volnocasove aktivity, kulturu, turistiku, bicykel...
Nie vsetci mozeme mat vsetko, po com sme tuzili/tuzime. To neznamena, ze nemozeme skusit najst ine, alebo ze nas zivot je bez zmyslu.
Turistika, cestovanie, sport, dobrovolnictvo, zvierata a urcite mnoho dalsich cinnosti moze cloveka naplnat a davat mu zmysel zivota. Boh neposiela zeny na svet, aby len rodili a vychovavali deti. Aj zeny bez deti vedia byt velkym darom pre inych.
@zuzanaete Amen!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 🥰🥰🥰
No ja poznam skor tych childfree a maju Hlavne take aktivity, ze dieta tam nepasuje, napr galeristi, umelci, to tazko tam prides na vernisaz s dietatom a okrem uprimnej sustrasti tam mozes vies co. Potom napr ludia v bdsm, tiez vacsina nema deti, nakolko by nemohli viest taky zivot, kde 50 shades zijes real. Niektori chodia po dovcach, potapaju. Ako kazde tehu je take, ze sa na dva roky odpises. Ostatni idu a ta tehotna nemoze. Cize nie kazdy je na toto. Poznam aj ludi, co napr chovaju vystavne zvieratka, sukulenty, no bars co. Su v pohode a deti neriesia
Čo tak pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú? Ľuďom bez domova, teraným ženám, alebo zvieratám? To človeku určite dá pocit, že je užitočným a potrebným
Aj my sme mali jednu dcérku a zomrela tiež prázdny dom.Musíme sa s tým zmieriť aj ked sa to nedá. Sú aj manželstva kde deti majú a aj napriek tomu že žili v úplnej rodine deti sa nepodarili.Koľko máš rodin deti brali drogy, alkoholici.To že by si si vychovala vlastne dieťa z vlastnej krvi neznamena že sa o teba na starobu postara a poteši ťa. Vieš koľko je takých čo deti maju vlastne a kašľu v starobe na rodičov len rataju s majetkom.Takže to že deti nemáš neznamene že máš pokazení a že si žila zlí život.Každy ma zmysel v niečom inom.Vlastne deti ti nezaručuju že sa budu s tebou stretavať.Aj tu určite na MK sú rodičia s ktorými vlastne deti prerušili v dospelosti kontakt. Alebo opačne. Možno sa niekto nájde kto ti napíše svoj príbeh.
Môžeš robiť profirodiča. Je ich stále nedostatok.
@anonym_autor prečo myslíš že máš premenený život? Deti si chcela alebo sa nezadarilo? Ak si deti chcela a nemáš partnera môžeš byť profi rodič alebo aj zobrat dieťa do pestúnskej starostlivosti. Ak chces viac pokecať kľudne napíš súkromnú správu. Ale určite si život nepremarnila
Stačí si tu prečítať diskusie aké sú frustrované a nervózne ženy z deti,muža, rodinného života,nezdá sa, žeby boli šťastné a koľké z nich by si to s tebou vymenili.Samozrejme, že si to nepriznajú, no z ich reakcii sa dá veľa vyčítať.Veľa ľudí chce to, čo nemá.Raz deti vyletia, niektoré rodiny majú minimálny kontakt s deťmi, či bývajú na druhej strane zemegule, záruku nemáš nikde.Čo tak sa venovať zvieratkam, cestovaniu, dobrovoľníctvu?
tolko moznosti-pomahat druhym, rozne charitativne cinnosti, cestovanie, venovanie sa talentu ak mas,,, studovat a spoznavat veci ,ludi a vsetko okolo... spoznavat slovensko napriklad... zalezi co ta bavi a bavilo? len sa nenaviazat na jednu vec az moc a byt nou posadnuta
Začni sa venovať deťom. Je veľa krásnych reklám, kde deti z detských domovov hľadajú mentorov, ľudí ktorí im vedia venovať čas. Prípadne susedia kamaráti, ktorí majú deti ak vidíš zmysel života len v nich. Či musia byť tvoja krv?
Nemám ani neplánujem deti. Zbožňujem tento život. Mám množstvo času na šport, vedľajšiu prácu, štúdium, čas strávený s rodinou a zvieratami, dobrú knihu či film, kávičku v kaviarni, nakupovanie, dovolenky a výlety či na obyčajný oddych a nič nerobenie … nikam sa neponáhľam a doprajem si po čom len túžim, ak sa dá samozrejme 🙂 všetko ma svoje pre a proti, musíš hľadať krásu a čaro vo všetkom..
@nicoletta98 dlho tá to baviť nebude.. respektíve určite nie navzdy
cestovať , vzdelávať sa, učiť sa nové jazyky, športovať.
ani náhodou sa venovať deťom z detských domovov - to nie je moje hobby.
@alchemilkazltozelena ja to mam presne tak isto ako nikoleta- dobrovolne bezdetna-a viem ze ma to nikdy neprestane bavit
@alchemilkazltozelena prečo by ju to nebavilo. Nie každý sa vidí v deťoch. A nie je záruka, že deti budú s tebou sedieť pri peci. Kopa mojich známich má deti v zahraničí a domov prídu raz do roka. Niektorí ani to nie.

sestra deti nechce ma okolo 40rokov a ani jej partner, oni sa nasli a zmysel ziju jeden pre druheho, cestuju, maju hobby , sestra je v sportovom klube cize aktivne plava 3x tyzdenne, zavodne...proste najdu si iny zmysel ako mat rodinu. Horsie je ked si cely zivot nastavena na rodinu a nevyjde to vtedy sa je asi tazko s tym zmierit