Zmysel života bezdetných ľudí
Co myslite, co je zmyslom života bezdetnych ludi? Vzdy som túžila po veľkej rodine, nevyšlo to, som stara a nemám nikoho. Moj zivot je len práca a spánok. Nic ma nebaví. Stále rozmýšľam, na čo taky zivot. Premárnený, zbytočný zivot. Rozmýšľam, ze ak je Boh, naco ma sem poslal? Za trest? Ako s tym naložiť?
@anonym_autor nemáš žiadnych kamarátov, známych?Práveže ľudia čo nemajú deti sa obklopujú veľa známymi.Ja mám dve kamarátky po 45 tke čo nejakú deti a ani partnera, ale majú toľko krúžkov, chaty, jedna predcvicuje jogu a je obklopena ľuďmi vždy ma ísť s kým von,
do prírody, kina.Ak si dieťa veľmi chcela to prazdno musíš niečím zaplniť.Ja by som bola pestunom nechcela by som byť bez dieťaťa nie je to tvoja cesta?
Chapem ta. Ani pre mna by zivot bez deti a muza nemal zmysel. Clovek moze mat milion konickov,kamaratov ale ked pride domov do prazdneho bytu je to strasne. Tak ist cez Vianoce atd.
@anonym_autor Napr. by si mohla ponúknuť svoju pomoc mamičkám, ktoré to s deťmi nezvládajú a nestíhajú.
@malinkajozka až také ľahké to nie je
Institut náhradního mateřství české právo výslovně neupravuje, ovšem ani nezakazuje.
Předání dítěte náhradní matkou zamýšleným rodičům však není právně vymahatelné a smlouva o náhradním mateřství by byla absolutně neplatná.
Náhradní matce nelze v souvislosti s odnošením, porodem a předáním dítěte poskytnout odměnu, jelikož by šlo o trestný čin svěření dítěte do moci jiného. Tohoto trestného činu se dopustí ten, kdo za odměnu svěří dítě do moci jiného za účelem adopce nebo pro jiný obdobný účel. Pachatel bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.
Za matku dítěte se podle českého práva považuje vždy žena, která dítě porodila, a to i v případě, že dárkyní vajíčka bude jiná žena. Otcovství v případě náhradního mateřství se určuje tak, že se za otce považuje muž, který dal s umělým oplodněním souhlas. V tomto případě se jedná o manžele náhradní matky, nebo případně jiný muž, který tak učinil. Může to být i zamýšlený otec (tj. muž z neplodného páru). Obdobně jako u matky i v případě otcovství nezáleží na tom, kdo byl dárcem spermatu. V případě náhradního mateřství je proto třeba postupovat dle pravidel pro osvojení.
Nemala som deti dlho, do mojej 40.tky.
Pracovala som, cestovala , nasla si vela kamarátov podobného veku a statusu a stretávali sme sa, nemala som sa ani kedy nudiť.
@alchemilkazltozelena a napísať, že neviem o živote nič len kvôli nižšiemu veku. To je nejaká súťaž? Kto toho prežil viac/menej, tazsie/lahsie? Možno mám menej rokov, ale rozumovo som úplne inde ako ty. Dospela a inteligentná žena take niečo nevysloví, ak nepozna danú osobu.
@nicoletta98 jasne že si sebec - uprednostnujes vlastne pohodlie a zábavu pred materinskou obetou, čiže pozeráš len na seba a to je veľmi sebecké. Nemám sa s tebou o čom ďalej baviť, raz si na to spomenies ale už bude neskoro. Mňa ty netrápis, ja ťa nepoznam, poznám len veľa podobných ako si ty s všetky skončili rovnakom. Rozviedli sa po cca 8 rokoch lebo sa bez deti nudili a ten vzťah nemal nijaký zmysel keďže nemali čo riešiť a chodiť po vyletoch ich po čase omrzelo. Ja nikde nepíšem že dieťa má byť zmysel života a ani mne sa to nepáči v žiadnom prípade to nie je správne keď sa rodič upne na dieťa a je jeho stredobodom vesmíru. To som nikde nenapisala
@nicoletta98 jasne že si sebec - uprednostnujes vlastne pohodlie a zábavu pred materinskou obetou, čiže pozeráš len na seba a to je veľmi sebecké. Nemám sa s tebou o čom ďalej baviť, raz si na to spomenies ale už bude neskoro. Mňa ty netrápis, ja ťa nepoznam, poznám len veľa podobných ako si ty s všetky skončili rovnakom. Rozviedli sa po cca 8 rokoch lebo sa bez deti nudili a ten vzťah nemal nijaký zmysel keďže nemali čo riešiť a chodiť po vyletoch ich po čase omrzelo. Ja nikde nepíšem že dieťa má byť zmysel života a ani mne sa to nepáči v žiadnom prípade to nie je správne keď sa rodič upne na dieťa a je jeho stredobodom vesmíru. To som nikde nenapisala
@alchemilkazltozelena Veru, nemáme sa o čom baviť. Ideš si len svoje, bez toho, aby si počúvala druhu stranu. Pre mňa si jednoduchší človek, ale nech sa ti darí..
@alchemilkazltozelena Veru, nemáme sa o čom baviť. Ideš si len svoje, bez toho, aby si počúvala druhu stranu. Pre mňa si jednoduchší človek, ale nech sa ti darí..
@nicoletta98 až po tebe moja 🤗
@alchemilkazltozelena treba si uvedomit ze nie kazdy ma predpoklady na to stat sa rodicom. kiez by si to pripustilo a priznalo viac ludi. bolo by o miliony nestastnych deti a traumatizovanych dospelych menej.
ja som vdacna kazdemu kto si to prizna, pripusti a drzi sa toho.
a nie vobec to nemusi lutovat. nikdy. kazdy mame ine vnimanie. treba to pochopit, ze nasa optika je nasa ale ini ludia mozu svet vnimat inak.
tato stranka je len mala vzora toho kolko ludi je z nefuncnych rodin, kde rodiacia zlyhali, kolko genracnych traum sa dalej posuva. tu nejde o sebeckost.
uz nie sme v stredoveku kedy bolo nutne sa mnozit. na svete nas je viac ako 8 miliard. to je extremne vela. nie je nutne sa nasilu mnozit.
@alchemilkazltozelena a prosím ťa vysvetlíš mi prečo je podľa teba sebecké nemať dieťa? Nie je skôr sebecké dieťa mať ak je planéta preľudnená a zdroje sú obmedzené?
Problem by pre mna nebol, ze nemam deti ale ze nemam nikoho 🙂. Mame jedno dieta, ak by sme ho nemali, tak by sme vela cestovali, vieme pracovat z domu, takze by sme pokojne aj pol roka mohli zit v zahranici 🙂. Ja mam ale vela priatelov, mame rodinu, takze to by bol moj zmysel zivota, rodina, priatelia, praca, ktoru mam rada, konicky, cestovanie, mozno by som nejaky cas venovala dobrovolnickej praci (robila som pred dietatom).
Skus svoj zivot riesit a najst si v nom zmysel, aj bez dietata so spravnym clovekom vies mat plnohodnotny a pekny zivot.
@anonym_autor treba si nájsť partnera bude život veselší.Alebo kamarátku partacku
@anonym_autor ja som bezdetná, síce dobrovoľné ale som. Partnera tiež nemám a pravdepodobne mať nebudem. Snažím sa nemyslieť na to prečo som tu. Jednoduchosť musí byť niečo čo máš rada a tomu sa venovať. Aspoň mať nejakého psíka alebo iné zvieratko, preňho zbytočná nikdy nebudeš. 🙂
Čo znamená stará? Ak si ešte okolo 40tky, skúsila by som IVF v Maďarsku, tam sa dá aj bez partnera. S vlastným materiálom už možno nie, tak skúsiť aspoň darované embryo. Je kopec známych mamičiek, čo mali dieťa aj okolo 50tky. Ak je to teda pre teba jediný zmysel života. Ja ak by som deti nemala, určite by to bola pre mňa veľká rana osudu, nehovorím že nie, ale po najväčších depkách by som sa snažila nájsť si nejakú inú náplň života, koníčky. Občas závidím bezdetným kamoškám ten bezstarostný život, že nie sú za nikoho zodpovední, nemusia riešiť detské choroby a rozvoz na krúžky, varia len sebe a to čo chcú, chodia si hocikedy hocikam, treba sa na to pozrieť aj z tejto stránky
@anonym_autor Autorka, aký zmysel má založiť diskusiu a nediskutovať?
@malinkajozka Alebo sa aspoň zapoja také, čo sa doma nudia. 🙂 Btw. Boh vie, prečo sa veci dejú. Aj keď sa to nám zdá nepochopiteľné. Sme slobodní ľudia. A naše rozhodnutia a skutky majú svoje následky. Niekedy tie následky zasiahnu iných ľudí, niekedy aj tie malé deti. Žiaľ. Myslime na to. Ale väčšinou žijeme podľa hesla: Po mne potopa.
@malinkajozka to ze niecomu nerozumies neznamena ze to nema svoju pricinu alebo dovod. naco tieto priklady a tomu podobne furt dokola vytahovat. nieco kreativnejsie by sa nenaslo?
@malinkajozka čo sú toto za reči ..milujem keď sa ide diskutovať o Bohu a ľudia si myslia že je to nejaký jukebox. Že ja poviem čo chcem a Boh to urobí.Alebo že Boh má urobiť niečo tak ako si ja myslím že by malo byť. Ty si myslíš že vieš veci lepšie ako Boh? Že by si svet lepšie zmanazovala? Lebo za veľa veci ľudia obvinuju Boha ale môžu si za to sami.
@malinkajozka Vidíš, máš takéto drzé reči a potom budeš nadávať, ako trpia tvoje deti a vnúčatá. Tak si najprv rozmysli, čo vypustíš z úst a čo napíšeš, aby si sa nemusela neskôr sťažovať. To ti povedia aj inde, že karma je zdarma. Podstata je tá istá. za všetko platíš. Máš slobodu. Môžeš pľuť aj smerom hore, ale potom sa nečuduj, keď to na teba spadne. 🙂 To nie Boh na teba bude pľuť, to ty sama.
@malinkajozka každý plán ktorý má Boh je dobrý a áno je drzosť od Teba hovoriť čo by BOH mal robiť a čo by nemal lebo TY to tak chces
@malinkajozka vies co daj si vino.
nevies si predstavit co vsetko som vo svojom zivote videla na vlastne oci. mne tu tieto dristy hovorit nemusis a emocionalne vydierat. ako pisem nevies. nevieme ... nevieme preco to je. nie neprajem to nikomu, tiez by som bola za jednorozce lenze stale tvrdim ze nevies. nevieme ci nemame viac zivotov a nedostihla nas "karma", nevieme, ci sa tym nevykupili pred niecim omnoho horsim, nevieme co by bolo keby ....
zbytocne to tahas do tejto temy. casom si privodis zdravotne problemy. prehod vyhybku (aj tuto radu asi nepochopis teraz ale az omnoho neskor, a mozno ani nestihnes ak neprehodis skor)
@anonym_autor Autorka, aký zmysel má založiť diskusiu a nediskutovať?
@loliki ja si to čítam, diskutovať nemám o com.

@anonym_651b62 takých som veľa poznala, teraz majú po 40 a ľutujú že tie deti nemali.. a že už niet cesty späť
@anonym_675e58 ale vedia že tie deti niekde majú..
@alchemilkazltozelena a napísať, že neviem o živote nič len kvôli nižšiemu veku. To je nejaká súťaž? Kto toho prežil viac/menej, tazsie/lahsie? Možno mám menej rokov, ale rozumovo som úplne inde ako ty. Dospela a inteligentná žena take niečo nevysloví, ak nepozna danú osobu.