Považská Bystrica vs Trenčín: Ktorá pôrodnica je lepšia?
Zdravím,
Viem, že tu asi už bolo takýchto diskusii viac. A viem, že 100 ľudí a 100 chuti... :/
No naozaj mam asi najväčšiu dilemu v živote 😄
Bola som už celkom rozhodnutá pre PB, no po otvorení CPA v TN mi to dalo chrobáka do hlavy. Viem, že tam je možnosť ísť pri fyziologickom pôrode (čo zatiaľ tehotenstvo je), len človek nikdy nevie. Tak moja otázka, či to ,,riskovať,, a ísť skúsiť tam, alebo ísť radšej smer Považská. 😏
Nechystám sa robiť nejaký pôrodný plán ani na niečom striktne bazírovať. Ide mi hlavne o to samozrejme aby o bábo bolo čo najlepšie postarané, ale teda človek by bol rád aj za zachovanie nejakej dôstojnosti pri pôrode.
Chcem sa spýtať na skúsenosť pripadne z oboch porodnic, čo sa týka:
- prítomnosti manžela po celú dobu (samozrejme by sme čo najdlhší čas na začiatku chceli byť doma) alebo ho pošlú domov s tým, že ma prísť až sa bude tlačiť😏
- pokiaľ to bude možné (nie za každú cenu a cenu zdravia bábätka) tak bonding s dotepanim pupočníka a vyšetrenia s matkou
- taktiež rooming-in s bábätkom (ak bude voľný nadštandard uvažujeme na ním, ak nie je aj taka možnosť pri zdieľanej izbe?)
To sú asi také ,,požiadavky'', za ktoré by som bola vďačná ale teda ako som spomínala, ak to možné s relevntneho dôvodu nebude, nebudem hysterka 😊
Tak to je asi všetko, čo mi napadlo. Budem rada za odporúčania
@transtuzumab zavolaj si do PB a môžeš sa ísť pozrieť
@transtuzumab mam doma skoro dvojmesačné bábätko a PB chválim všetkými desiatimi 🙂 mala som súkromnú izbu ,vybavenie super,návštevy na izbe ,vlastná kúpeľne,jedlo dokonca vegetariánske a co je najdôležitejšie naozaj vyhovujú ženám super prístup od personálu až po lekárov.
@slavka1988 prosím vás mali ste epidural?vraj to tam veľmi nechcu pichať ďakujem
Ja som sa chcela spýtať neviem ako to je po novom kedy sa treba nahlasovať do pôrodnice lebo som v 37 a doktor mi zatiaľ nič nepovedal
@transtuzumab mam doma skoro dvojmesačné bábätko a PB chválim všetkými desiatimi 🙂 mala som súkromnú izbu ,vybavenie super,návštevy na izbe ,vlastná kúpeľne,jedlo dokonca vegetariánske a co je najdôležitejšie naozaj vyhovujú ženám super prístup od personálu až po lekárov.
@slavka1988 ahoj, chcela by som sa spýtať na to vegetariánske jedlo. Dá sa tam nahlásiť vopred ,že som na vegetariánskej strave a bude to umožnené alebo ako to chodí? Pôrod ma čaká až v decembri , ale toto je jediná vec ktorej sa bojím, že tam budem hladná celé tie dni, teda kým mi z rodiny niekto niečo nedonesie 😄
@slavka1988 ahoj, chcela by som sa spýtať na to vegetariánske jedlo. Dá sa tam nahlásiť vopred ,že som na vegetariánskej strave a bude to umožnené alebo ako to chodí? Pôrod ma čaká až v decembri , ale toto je jediná vec ktorej sa bojím, že tam budem hladná celé tie dni, teda kým mi z rodiny niekto niečo nedonesie 😄
@totka15 áno pri takom pohovoru zo sestričku ona hneď ponúka vegetariánske bezlepkové bezlaktozove a ozaj som sa najedla a v kuchynky je kopec pečiva syrov všeličo keby nemáš peniažky alebo návštevu žena by rozhodne nebola hladná.
@totka15 kľudne sa ozvi do ss a ja ti všetko napíšem🙂 mam za sebou tretí cisársky🙂
V považskej je lepšia pôrodnica

A ešte teda jedna otázka, Viem že do TN sa dá ísť na prehliadku pôrodnice myslím každú stredu to robia, keď sa objednám. Je také niečo aj v PB? ze sa da ísť pozrieť dopredu ako to tam vyzerá? Nedohľadala som sa k takej informácií. 🙃 vďaka