Sú tu maminky z Považskej Bystrice na pokec a stretko?
Ahojte, najde sa tu mamina/y z PB na kamosenie, stretnutia, pokecanie? Mam 2 synov, jedneho 6 rocneho a druheho 8 mesacneho. Som na materskej. Tak sa ozvite, cakam 🙂
aj ja som tie fotky našla, keď ste o nich písali 🙂 no ja som to tam také zažila, ale zažila som aj druhú stranu ☹ to tam radšej nedali. Ale úspech je aj to a super, ja by som kľudne tam išla rodiť znova. Nehrabala by som sa do Trenčína, ani Ilavy ani nikam inam. Ale to len pre moju skúsenosť s prvým pôrodom, možno niekto má inú skúsenosť.
Zajtra ráno idem ku kaderníčke a musím zobrať malého so sebou, som zvedavá ako to prežijeme, lebo idem aj farbiť, tak čo bude on robiť, fakt netuším. Asi prídem so zelenými vlasmi
myslíš vyvolaná liekmi - hormónmi? Som myslela že to robia len keď nemožeš otehotnieť a ty píšeš, že ani nevieš ako. 🙂
miselin, vidím, že si pri snažilkovaní nenechala nič na náhodu 😀 o tom, že lahnut na brucho som ani ja nepočula. Ja som otehotnela asi mesiac po svadbe, keď som sa vykašľala na počítanie plodných a neplodných dní. 🙂
Zuzka, inak ten Ambrobene dávaj aspoň 7-8 dní, aj keď kašel prestane, aby to malo účinok, tak som dávala aj ja kedysi.
To aj ja chcem vedieť čo je tá vyvolaná ovulácia 😲
Fialka, ževraj sa má potom ešte ležať na bruchu aby to nejako lepšie došlo do cieľa. Ja som o tom tiež pčula prvý krát ale jej to radil nejaký gynekolók a ja aj tak spím najradšej na bruchu takže som to mala v podstate aj za jedno 🙂 hlavne, že mi to vyšlo 😵
mne nakoniec pomohlo meranie bazálnej teploty. Doktor mi dal taký kalendár, kde sa všetko značilo a o 3 mesiace to bolo. A vedel presne na hodinu, kedy sa to stalo. Tak nemali problém potom určiť ani presný dátum pôrodu. No ja som chodila do ČR a nedá sa to porovnať. Ten lekár bol slovák z Trenčína, ale sa tam oženil a otvoril si prax. No myslím, že mi veeeelmi pomohol aj potom v tehotenstve a škoda, že je tak ďaleko, pri druhom by som tam šla znova.
Dadulka ja som taký plánovač, ja keby som si niečo nenaplánovala tak ma asi vystrie 😀 len keby mi tie plány aj vždy višli 😀 Dúfam, že mi to pôjde aj pri druhom tak ľahko ako pri Domči
zuzi: moj gynekolog to nazval vyvolanou ovulaciou .... silny sexualny zazitok ti moze vyvolat ovulku skor 😝 co bol nas pripad, lebo ja som mala vtedy este neplodne dni a ovulka mi posunula plodne skor ... ale mozem vam povedat, ze do tyzdna uz som tusila, ze som tehotna a to mi nemeskala este mrcha a ani ine priznaky som nemala, len ma tak strasne zacali boliet prsia ako este nikdy predtym 😖 😀 nezniesla som ani podprdu na sebe, a dotknut sa ich ani nahodou ... to boli pre manzela tvrde a tazke dni 😀 😝 😀
dadula: diky, idem kuki 😵
no chcel by som nejakú medovú alebo svetlo hnedú. Ja som tiež plánovač, ale už toto nebudem, potom je človek každý mesiac nešťastný.
Na druhé sme ani nepomysleli a stalo sa, ale... 😢
zuzi, neboj, poznám viac takých báb, čo prišli o druhé mimi, a potom sa to už podarilo 🙂
ja viem, ja si teraz už ťažkú hlavu nerobím, akosi je to ľahšie, keď mám Slávka. Keby sa mi to stalo pri prvom, tak som asi na psychiatrii. No a Slávko mal vtedy 9 mesiacov, som ho kojila, bola tehotná, zle mi bolo, unavená, ... možno to to telo nezvládalo, tak sa príroda rozhodla takto...
zuzi: to mi je luto .... asi nebol ten spravny cas a mozno by bolo mimi postihnute alebo chore .... isto sa to stalo len preto, ze sa muselo, nic sa nedeje bez priciny aj ked to boli a na psychike a dusi to zanecha stopy .... ale isto sa netreba bat snazilkovat 😉
tiez mam kamosku, ktora mala MA v cca 9-10 tt a asi o 2-3 mesiace na to otehotnela .... a to cakala prve babatko a aj manzelova sesterka mala druhe MA a teraz ma uz Nelka druhorodena 4 roky 😉
ja jak som bola na kontrole po zákroku, hneď sa ma pýtali, či chceme skúsiť znovu. Vraj je všetko OK a možem, ale je dobré počkať tie 2 - 3 cykly. tak uvidíme 🙂
by som bola už v 8. mesiaci, 4. mája som mala termín. Ale úprimne, neviem ako by som to zvládala dve takto po sebe. Ale zas o také 2 roky by nám bolo sveta žiť 🙂
zuzi: tak to ano ... do mna svokricka hned hustila, ze kedy druhe ... ze pri prvom sa zvezie aj druhe ale nehrozi ... si predstav, ze ona mojho manzela porodila v januari a v decembri toho isteho roka sa jej narodil druhy syn, teda svagor moj .... no ti poviem, ze ja som sa rozhodne "opakovat" nechcela 😀
ty kokso, to mi ktosi hovoril, že pozná 2 bratov narodených jeden rok 😀 Ale pátram kto?
ahojte
nedalo sa mi skôr písať. ako spali asi 10 min katka a 20 miško ☹
vyvolaná ovulácia je to - že sme nemohlimať bábatko tak sme najskôr išli na vyšetrenie ja priefuky,... a Radko mal ísť na spermograf /ale už nebolo treba 🙂 /. po mojich vyšetreniach mi dali tabletky lebo priefuyk nezabrali a mala som ich inak Ok . a dokino hovorí skúsi vyvolať a podporiť ovuláciu - lebo antikoncepcia na niektoré ženy majú po nich problém otehotnieť... a stalo sa čakali sme 3!! tak naše dvojky nám ušetrili 50tis za UO a jedno fučanie do ucha od chlapa 😀 😀
no inak dokino hvooril, čím ďalej tým viac báb po antikoncepcii nemôže ostať tehu a preto je teraz toľko dovjíčiek..

Fialllka, skopírovala som ti sem tú stránku s fotkami z pôrodnice, ktosi ju dal do témy Pôrodnica PB, ja ju mám v záložkách do budúcna. 🙂
http://pagetest.tiramisu-design.sk/fotogaleria.htm