icon

Aj vy sa tak tešíte na výplatu?

29. dec 2025

Aj vy sa tak vždy tešíte na výplatu? Si počítam koľko to vyjde každý mesiac. Oslobodím sa niekedy od toho?

pr85
29. dec 2025

Ja si ani neuvedomim, že už je tu dátum výplaty, len keď mi príde na email vyplatená paska. Skôr sa teší z každého mesiaca, ktorý pre firmu môžem odrobiť, lebo sa u nás každý rok brutálne prepúšťa.

zmrzlinka2021
29. dec 2025

@anonym_autor

Ak robis pol roka, tvoje pocity su uplne OK a nic nie je na nich zvlastne. Proste nikdy si sa k takym peniazom nedostala a zrazu vidis ako ti peniaze na ucte pekne rastu 🙂

Nezabudni investovat

palmero
Odpoveď bola odstránená
anonym_14f60b
29. dec 2025

Pracujes len polroka a byvas u rodicov. Ked sa osamostatnis, tak sa budes tesit, ked uvidis kolko ostalo po odpocitani vsetkych povinnych platieb. Teraz si to uzi, zatial sa to len zbiera, nie je to nic nenormalne … len este si nepreskocil z dospievajuceho na samostatne dospeleho. Radost „zaciatocnika“ si nenechaj pokazit … ano prejde ta to, ked budes mat aj ine starosti

anonym_683117
29. dec 2025

@anonym_autor ja som si tiež väčšinou počítala koľko mám dostať na výplatu, nie vždy bola rovnaká pohyboval sa rozdiel 100-200€. Zrejme pracuješ na dohodu, všetky peniaze na ruku. Ja som to mala tiež tak v gastre. Zarobila som dobre ale na pásku takmer nic priznané. Počítala som výplatu lebo zamestnávateľ občas urobil chybu pri počítaní a nevyplatil dobre, stalo sa to aj pri mne alebo pri kolegoch pár krát. Ale tak isto som si viedla evidenciu o príjmoch a aj o výdavkoch, chcela som mať prehľad koľko a kde minam, celkom má to bavilo 😂 na konci roka zistenie že som minula 12000€ za rok tak celkom dosť 😂 a to nájom som neplatila, len stravu a bežne výdavky (paušál, poistka, pôžička..) a občas sa podarilo dosť minúť. Občas som si aj dopriala niečo drahšie a preto take výdavky.. ale pri tom plate som síce neušetrila toľko mesačne čo ty ale podarilo sa mi ušetriť dosť ročne.

zmrzlinka2021
29. dec 2025
@palmero
Odpoveď bola zmazaná

@palmero Toto su podla teba milionarky? Uplne vazne?

autor
29. dec 2025
@nikoletta1712

@anonym_autor Ja sa tiež teším na výplatu, lebo si chcem kúpiť novú kabelku;)…

@nikoletta1712 akuuu?😍

anonym_4b874a
29. dec 2025

@anonym_autor od kedy neriesim kazde Euro,tak neratam kedy vyplata pride,zivot plynie bez prepocitavania. Chvala Bohu. Ale viem o com pises a bolo to na nervy a obmedzujuce

anonym_0887c5
29. dec 2025
@anonym_71d401

@anonym_autor takze im neprispievas? No fuj, hanba! 😅

@anonym_71d401 Ja som napr.neprispievala, dohoda bola, ze si budem odkladat a prispejem, len ak bude nutne. Aj tak som prvy rok mala velmi biednu vyplatu, potom som ale zmenila zamestnanie..
Ale tak ako @autorka som to nikdy nemala. Ano, potesila ma vyplata, zvlast mesiace, kedy sme mavali odmeny. Ale nepocitala som to.

Teraz neusetrim nic, ani cent.. dve deti v puberte, stale volaco treba.. V sucasnej situacii vyskakovat nemozeme.

autor
29. dec 2025

No len my máme k základu myslím 3 variabilné zložky, dajú sa počas mesiaca sledovať a mám pocit že aj kolegyne ktoré sú tam dlho si to sledujú, no dúfam že ma to raz prestane zaujímať a “baviť”

milanemila
Autor odpoveď zmazal
autor
29. dec 2025
@milanemila
Odpoveď bola zmazaná

@milanemila achjaj 😀 o to nejde

senta_sofia
29. dec 2025

@anonym_autor netesime. A neviem, co si si prisla dokazovat tymto prispevkom. Byvas u rodicov, neplatis ucty a riesis, ze si dokazes odlozit 1500 eur. Su ludia, co tolko nemaju vyplatu a na rozdiel od teba ucty platia.

autor
29. dec 2025
@senta_sofia

@anonym_autor netesime. A neviem, co si si prisla dokazovat tymto prispevkom. Byvas u rodicov, neplatis ucty a riesis, ze si dokazes odlozit 1500 eur. Su ludia, co tolko nemaju vyplatu a na rozdiel od teba ucty platia.

@senta_sofia nenapísala som že neplatím účty 🙂 iba že nemám výdavky 3 deti a domácnosť, rodičom platím energie a jedlo 🙂

senta_sofia
29. dec 2025
@anonym_autor

@senta_sofia nenapísala som že neplatím účty 🙂 iba že nemám výdavky 3 deti a domácnosť, rodičom platím energie a jedlo 🙂

@anonym_autor pod tym ucty myslim vseobecne vsetko, keby si nemala mamahotel

autor
29. dec 2025
@senta_sofia

@anonym_autor pod tym ucty myslim vseobecne vsetko, keby si nemala mamahotel

@senta_sofia a čo ešte platí mama? Áno preto som napísala že toľko ušetrím lebo bývam u mamy, ktorej platím všetko čo ju stojím 🙂áno viem že nikomu nesplácam jeho hypotéku

senta_sofia
29. dec 2025
@anonym_autor

@senta_sofia a čo ešte platí mama? Áno preto som napísala že toľko ušetrím lebo bývam u mamy, ktorej platím všetko čo ju stojím 🙂áno viem že nikomu nesplácam jeho hypotéku

@anonym_autor to by si mala vediet ty, ak tam zijete len vy dve, kolko ju co stoji a akym podielom uhradzas naklady na domacnost.

autor
29. dec 2025
@senta_sofia

@anonym_autor to by si mala vediet ty, ak tam zijete len vy dve, kolko ju co stoji a akym podielom uhradzas naklady na domacnost.

@senta_sofia veď som napísala že platím za jedlo a energie svoju časť 🙂 áno viem že ten byt musela kúpiť pred sto rokmi, viem že keby bývam v nájme zaplatím viac, ale nemám mama hotel, akurát mi mama pomohla; že neplatím cudzím ľudom ich hypotéku

majlo1234
29. dec 2025
@anonym_461503

Po 20 rokoch čo som počítala každý cent, prvý krát mi je jedno kedy pípne výplata, keďže som úplne nečakane vyhrala v decembri peniaze na tipovaní. Stále sa z toho spamätávam 🎄💫

@anonym_461503 ty si urcote vyhrala za vsetky nase vianocne zreby. Ani 50 centov sme nwvyhrali🤣 gratulujem /)

senta_sofia
29. dec 2025
@anonym_autor

@senta_sofia veď som napísala že platím za jedlo a energie svoju časť 🙂 áno viem že ten byt musela kúpiť pred sto rokmi, viem že keby bývam v nájme zaplatím viac, ale nemám mama hotel, akurát mi mama pomohla; že neplatím cudzím ľudom ich hypotéku

@anonym_autor platis jedlo, co si sama kupis? Ci preplacas mame naklady na to, co ona nakupi a z toho navari. Lebo aj to je rozdiel, do tej chladnicky to nenaskace same.

zorienka28
29. dec 2025

Ano, a tesim sa nie preto, lebo do vyplaty ratam kazde euro, ale preto, lebo viem, ze si zase podla planu pekne odlozim peniazky do investicneho portfolia a paci sa mi sledovat, ako rastie. Mam dlhodoby plan, ze tam chcem mat o 40 rokov k dochodku 2 miliony €.

autor
29. dec 2025
@senta_sofia

@anonym_autor platis jedlo, co si sama kupis? Ci preplacas mame naklady na to, co ona nakupi a z toho navari. Lebo aj to je rozdiel, do tej chladnicky to nenaskace same.

@senta_sofia mama platí nákup keď ideme, ja jej posielam peniaze, ktoré ona určila, striedame sa vo varení

autor
29. dec 2025
@zorienka28

Ano, a tesim sa nie preto, lebo do vyplaty ratam kazde euro, ale preto, lebo viem, ze si zase podla planu pekne odlozim peniazky do investicneho portfolia a paci sa mi sledovat, ako rastie. Mam dlhodoby plan, ze tam chcem mat o 40 rokov k dochodku 2 miliony €.

@zorienka28 áno aj ja si šetrím na bývanie 😊teda základ hypo

zorienka28
29. dec 2025
@anonym_autor

@zorienka28 áno aj ja si šetrím na bývanie 😊teda základ hypo

@anonym_autor To je uplne validny dovod. Kazdy mesiac si blizsie ku svojmu cielku (u teba byt, u mna portfolio, a nech si iny setri kludne aj na ponika so stajnou), a preto sa tesis. Peniaze su strasna tema tu na MK. Tak na jednej strane ma kazda s manzelom kombinovany prijem minimalne 10.000€ mesacne netto, na druhej strane skus povedat, ze mas nejake peniaze, akekolvek, a uz je cirkus.

autor
29. dec 2025

Áno ja som predsa nepísala koľko zarábam 🙂 iba že to nie je preto že som negramotná a odpocitavam dni aby som prežila k výplate

autor
29. dec 2025

Vôbec tu nešlo o to sa chváliť 😂

anonym_828fc4
29. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nenechaj si pokazit este tu detsku radost,si mladucka,mama ti dala moznost setrit,aby si raz si mohla kupit nieco svoje.
Tu je len hrozna zavist,lebo mnohe aj s vyskou sa nepohli roky s platom ani len nad tou 1000ckou mesacne,dotoho blb chlap,a ked tu citaju ako este dieta si pekne odklada ide ich porazit od jedu.
Len si pekne odkladaj aj nadalej a tes sa z kazdeho odlozeneho eurka.Takto pomozem aj ja synovi,ked mi o 2r skonci skolu.
Tesim sa s tebou.

hildeberta
Odpoveď bola odstránená
zorienka28
29. dec 2025
@hildeberta
Odpoveď bola zmazaná

@hildeberta Vies len kym mi vesmir a medziludske vztahy nezaplatia hypoteku, nenakupia potraviny, nenatankuju auto, a neuhradia faktury, budem musiet lipnut na svetskych statkoch. Nech si prajem ako prajem, milion na ucte zatial nemam, asi daco robim zle 🤷‍♀️

rozculena
29. dec 2025
@hildeberta
Odpoveď bola zmazaná

@hildeberta "Ak wi nieco velmi prajes, cely vesmir sa spoji aby sa ti to splnilo🥰"
toto je taká somarina....😂