Ak človek s VŠ robí prácu, ku ktorej VŠ netreba
Ahojte, mám na vás takú netradičnú otázku ... nakoľko niektorí členovia mojej rodiny majú podľa môjho názoru divné zmýšľanie. Po výške som si 2,5r. nemohla nájsť prácu kvôli tomu, že nikde nechceli absolventa ... takže som bola iba na absolventskej praxi a chodila som upratovať alebo som doučovala. Potom som nastúpila na materskú a po materskej sa mi podarilo zamestnať sa. Po necelom roku som zmenila prácu, pretože ma "známa" zavolala pracovať k nim do firmy s prísľubom, že mi po roku predĺži zmluvu a môžem si ísť kľudne na materskú (vedela, že ešte túžim po druhom bábätku) ... No bohužiaľ, podkopla mi nohy a nič mi neoznámila, len mi počas mojej PN poslala list o ukončení PP. Teraz som síce po operácii na PN, no hľadám si opäť novú prácu... Zaujímal by ma názor hlavne od tých, ktoré majú VŠ - pracujete aj bežne v obchode, za kasou, niekde za pásom ? Alebo sedíte len pekne v kancli v teplúčku .. teda máte "čistú prácu" ?? Totižto moja svokra sa v čase, keď švagriná nemala prácu, vyjadrila tak, že ona by ju neposlala robiť takú robotu ... že do obchodu :D Nechápem, veď je to práca ako každá iná ... Či ste tiež toho názoru, že my s VŠ by sme nemali robiť prácu takého to typu ? Príp. nejakého operátora a tak podobne ? Ako sa na to môže pozerať zamestnávateľ ? Že človek s VŠ sa hlási na miesto, kde ani vš netreba ?
Je pravda, že plánujem ešte 2. dieťa, ale kým otehotnejem, nechcem len sedieť doma na zadku a nič nerobiť :(
Ďakujem za názory ! 🙂
@stamara S tým predávaním opatrne. Lebo známa s vysokoškolským vzdelaním istý čas zastupovala za predavačku a popri tom ešte stíhala robiť svoju robotu v kancli. Lenže keď majiteľ zistil ako mu stúpol obrat v čase, keď predávala ona, tak už inú predavačku ani nechcel. Zákazníci si vážia predavačov, ktorí ovládajú tovaroznalectvo a takých je dnes málo.

@almia STU nie je pofiderna😉