Akceptujú vám v práci dovolenku bez problémov?
Ahojte, u nás síce oficiálne platí, že si ju môžeme čerpať podľa potreby, ale v praxi mám pocit, že je okolo toho vždy kopec rečí. Niekedy sa tvária, že je problém už aj pár dní voľna, inokedy treba termín konzultovať s polovicou oddelenia.
Ak si chcete zobrať dovolenku, berie to šéf ako samozrejmosť, alebo musíte mať naozaj dobrý dôvod a dúfať, že vám ju schvália? Popritom práca na mňa počká, nikto ju za mňa nespraví :-/
nie je problém nahlásiť dovolenku deň vopred, prípadne aj v ten deň, či dlhšiu, či kratšiu, čo si uvedomujem, že nie je samozrejmosť, a je to jeden z dôvodov, prečo mám rada svoju prácu :D
@anonym_autor v lete ratam ze vsetci chcu ist, tak sa dohodnu aby bola zastupitelnost, 1-2dni nemam problem aj zo dna na den. Vianoce su boj 😁
absolutne kedykolvek si viem dovcu vybrat, aj kludne dnes rano by som mohla zahlasit, ale kedze je uzavierka, musela by som mat dohodnuty backup ktory zvladne vsetko za mna... narocky to teda nerobim, ale bolo uz ze som velmi potrebovala v den uzavierky volno a len jednu pracu bolo treba spravit a bola som v kontakte s kolegom ktory ma nahradzal.
Sef nema problem s tym kedy a ako si dovolenku berieme, hlavne dba na to aby nam neostavalo zbytocne vela dovolenky na druhy polrok. 5 dni si vieme preniest do dalsieho roka. Vzdy som mala inak take prace ze s dovolenkou nebol problem. V case uzavierky ale pracujem vzdy, to nechcem nikomu vesat extra pracu na nos.
možno ako sama uvádzaš, je to len tvoj "pocit" z ich prístupu, ktorý ťa zaťažuje. ak ti ja na konci dňa schvália, tak sa skús nad tým tak veľmi netrápiť. ak ťa však táto atmosféra dlhodobo a neprijateľne veľmi obmedzuje alebo demotivuje, možno je čas zvážiť, či by ti nebolo lepšie v prostredí, kde je čerpanie dovolenky prirodzenou súčasťou firemnej kultúry a nie predmetom diskusie - nemusí to takto fungovať všade
Uplne bez problemov, este sa mi v aktualnej praci nestalo, ze by mal niekto reci kvoli tomu, ze chcem dovolenku. Samozrejme, ak viem, ze kolegyna, s ktorou by sme sa mali zastupovat (zastupujeme sa len v pripadoch, ze vyskoci naozaj nieco velmi akutne a ta druha tam nie je), ma tyzden volna, tak vtedy si ja tyzden dovolenky nedam. Inak cele letne prazdniny v office ani nebyvam, idem tam iba ak je nieco fakt zle.
mna otravovalo, ze som musela dovolenku hlasit uz koncom decembra na dalsi rok v lete, aj to ma vzdy davala do stresu veduca, lebo co ked kolegyna bude chciet presne ten datum 😵💫 predtým som mala kolegynu s ktorou sme sa vzdy vedeli dohodnut, raz jedna vypadla na cele leto na pn a ze ked nezrusi pn nepojdem nikde, pri tom som nemala byt jej prvý zastup, uplne mimo mojej agendy, tak som isla za vyssim vedenim, ze mam uz toho po krk, najlepsie rozhodnutie bolo odist a teraz si mozem robit co chcem a kedy chcem 🍾🎉
tak ide o povahu prace, ak je na tebe zavislych dalsich x ludi tak sa necudujem ze to treba mat dohodnute dosť dlho dopredu. Ak mas agendu ktoru vies osefovat sama tak nevidim zmysel ked management vymysla s dovolenkou.
Aktualne mam pracu kde na mesacnej baze spracujem agendu. Mam sice deadliny ale viem že na mne su zavisli dalsi ludia, tak si nezoberiem dovolenku a den pred deadlinom nenahadzem na sharepoint doklady ktore som tam mala davat priebezne, lebo viem ze aj ti ludia co cakaju na moje doklady ich potrebuju spracovat priebezne.
Dovolenky na cely rok si planujeme zaciatkom roka a striktne sa to dodrziava. Sice potom uz nic neriesim, ale flexibilne to nie je, musim si dobre premysliet kedy volno.
Nie, nemaju problem ani s tym, ked rano napisem/zavolam, ze si beriem den volno. Dlhsie dovolenky tak isto nemaju problem schvalit, ale letne/dlhsie dovolenky riesime vopred, najma kvoli zastupu
konecne mam pracu, kde este sefovia podporuju aby sme si tu dovolenku brali. Ale musim poznamenat ze ani v predchadzajucich pracach som nemala problem, len niekedy mali blbu poznamku. Toto je konecne praca, kde sa to zaobide bez poznamok. Ale inac vzdy som si brala dovolenku, kedy to vyhovuje mne a nie zamestnavatelovi. Ale to je asi povahou mojej prace a ze mame zastupitelnost. Niektori kolegovia si beru aj mesacne dovolenky, tym ze cely rok nikde a potom mesiac v kuse cestovanie napriklad Azia,
Keďže nemusím nosiť žiadne očrky, pnky a iné blbosti, tak šéf ani nevie, kedy mám voľno. Dopredu mu oznamujem len dlhšiu dovolenku v lete, lebo asi by mu už vadilo, že mu 2t nedám o sebe vedieť 🤣.
Letný jeden týždeň ohlásim dopredu, tak isto si musím prácu a termíny zorganizovať, nemôžem úplne hocikedy sa vybrať, keďže všetka práca je len na mne, neexistuje človek čo ma zastúpi, a počas roka si beriem max 1-2 dni za sebou, lebo potom nestíham absolútne
niekedy v marci si naplanujeme dovolenku na cely rok, s tym, ze sa treba dohodnut s kolegami hlavne tie dlhsie dovolenky, aby vzdy niekto bol praci, ale take 1-2 dnove su bez problemov, plan sa nemusi na 100% dodrzat, je to flexibilne, ak treba
@anonym_autor ja sa dohodnem vždy len s kolegom, s ktorým sa vzájomne zastupujeme… šéfovi je to jedno, vie, že my dvaja sa dohodneme a všetko bude šlapať počas neprítomnosti jedného z nás.
co to je dovolenka?? :DD ale nie, k teme.. nahlasia mi ludia, napisu listok.. vybavene. Zvacsa skor riesime to, ze "dohodni sa s kolegom" ale v zmysle, aby ste si nebrali vsetci naraz dovolenku, z urcitych osob vzdy jedna musi tam ostat :D A to vacsinou prave pri tych 1-2 dnovych dovolenkach, ktore u nas sa beru tak "zrazu". Planovane dovolenky, tyzdnova a viac, riesime interne lne kvoli zaskakovaniu. Ale teda u nas nie je problem vacsinou nic :D ocr, lekar.. nic :D ludia mi to ale nezneuzivaju, a dieta som chore mavala aj ja.pamatam sa.
@anonym_autor akceptuju, ale su vytazene obdobia, kedy vieme, ze si ju brat nemozeme. V pripade nudze vsak sef vie urobit vynimku - klucove slovo "nudza".

Ja hlasim dovolenku velmi,velmi dopredu.Takze neni problem.