Kolegyňa si vždy berie dovolenku na Vianoce. Ako to riešite vo vašej práci?
Pekný deň, v práci máme kolegyňu, bezdetnú, starú dievku, a každoročne jej šéfka dovolí čerpať dovolenku počas vianoc dva týždne. Ja potom ťahám celé sviatky sama, nemám voľno ani 24 ani 25 ani 26. Aj keď si požiadam o dovolenku aj ja, vždy sa schváli dovolenka jej, pretože inak ide v tomto termíne na PN s chrbticou a nemá potom kto robiť 😐. Tento rok som očakávala, že konečne budem môcť Vianoce tráviť s deťmi lebo maródovala celé leto, ale nie. Dnes šéfka oznámila, že má opäť dovolenku Alenka. Už som úprimne nahnevaná, mala som aj rozhovor so šéfkou, ale tá mi povedala len toľko, že mám pochopiť aj ja, nemôžeme byť obe doma, a že sa ona hodí PN je viac menej istota. Ani neviem či som viac smutná alebo nahnevaná. Máte niekto takýchto ignorantov v práci tiež ?
OCRka. Cau lasko
@anonym_autor tak sa daj na PN ty a vybavene
@anonym_ebe7a9 a kde vezmem diagnózu? Ja som mladý zdravý človek a deti tiež nebývajú choré na požiadanie.
po pravde ja by som zmenila prácu, s takýmto prístupom nech robí šéfka
@anonym_ebe7a9 a kde vezmem diagnózu? Ja som mladý zdravý človek a deti tiež nebývajú choré na požiadanie.
@anonym_autor bože, nevieš trochu zaklamať keď evidentne máš retardované vedenie a kolegyňu? Tak drž ako hluchá dvere
@anonym_autor problem je sefka ktora toto umoznuje. Kto dostane dovolenku na sviatky by malo byt striedane a uplne nezavisle od toho ci je dotycny pracovnik bezdetny, s detmi atd
Dovtedy sa chodí s krcahom... Tiež som mala kolegu, ktorý rád špekuloval s PN...Ostal prekvapený, keď ho už ako dôchodcu nechceli ďalej zamestnávať
ja viem že sa nechceš hádať ale .... musíš myslieť aj na seba a tvoje deti tiež chcú byť s tebou na vianoce . by som povedala šéfke že si berieš dovolenku ty, a keď sa "mladá pani" hodí na pn , pošleš jej tam kontrolu ... alebo sa hoď ty , normálne povieš doktorovi že psychicky nevládzeš a potrebuješ si oddychnuť. amen
A ty ticho sklopis uši a odcupitas preč ?
Tak trochu bojuj za seba! Išla by som za šéfkou šéfky, ak neexistuje, tak tejto by som povedala, že to je nespravodlivé q nebudeš na sviatky v práci. Vopred jej to oznamujes a nech sa podľa toho zariadi
Normálne chod na PN a hotovo
@anonym_autor kde vezmeš diagnozu? Seklo tá v chrbte, trosku ohnutá k doktorke prídeš. Máš hroznú migrénu, zvracias a je xxxx diagnóz.
@anonym_autor otvor okno, celý kôň je plný toho ako učiteľky otvárajú okná a potom sú deti choré
@anonym_autor ozaj nechcem rýpať ale do kedy budeš tíško šúchať nohami niekde v rohu?
Nie v žiadnej práci to nebolo vždy sa striedalo a ja by sim šla na PN ,určite ta boli,chrbát,koleno,rit
@anonym_autor toto ja by som nenechala len tak, vieš, možno jedny Vianoce pochopím, ale ak sa toto deje opakovane a šéfka, takto umyla ruky nad tým. Buď rázny rozhovor a keď nie, smer lekár a bude PN, či OČR.... ja sama nerada mám takéto zneužívanie, ale proste inak nejde, lebo chápem aj iné - možno si nemôžeš hľadať novú prácu...
Pridelovanie dovolenky robi zamestnavatel, cize stazuj si tam. Dokonca ti moze nariadit cerpanie na presny termin, to vyuzivaju vyrobne zavody pri celozavodnej.
Nefunguje to stylom : poziadam a dostanem.
Prečo ju vôbec zamestnávajú keď sa vyhráža penkou?
Prečo ju vôbec zamestnávajú keď sa vyhráža penkou?
možno je to milenka šéfa/šéfky, že jej vždy výjde v ústrety 🙂
@anonym_dcc959
Pridelovanie dovolenky robi zamestnavatel, cize stazuj si tam. Dokonca ti moze nariadit cerpanie na presny termin, to vyuzivaju vyrobne zavody pri celozavodnej.
Nefunguje to stylom : poziadam a dostanem.
@patrike tu je jedno ale, ak sú napríklad v obchode dve predavačky má byť zamestnávateľ spravodlivý. Nie len jedna bude stále, každý rok doma na sviatky.
Ja pokiaľ som bola sama s dcérou, kolegyňa vždy ochotne brala za mňa sviatky a ja som bola cez prázdniny v práci ( ona má manžela učiteľa a tak nevedeli ísť inokedy na dovolenky).
Nech urobí firma celozávodnú dovolenku a zavriete pracovisko, ušetria na elektrine a kúrení.
Alebo nech ide šéfka do práce miesto teba.
S takymto jednanim by som sla tiez na PN, mysli aj na seba, toto si ma vyriesit sef a nie aby si ty na to doplacala kazde vianoce. Kolegynu by som neslusne poslala do peknych krajin.
Uz teraz by som sefke medzi 4 ocami povedala,ze cez sviatky ťa sekne v krížoch. A bez mihnutia oka by som si vybavila PN.
@anonym_autor dala by som im okúsiť rovnakú medicínku, ako radia žienky vyššie PNku, nech šéfka ťahá sama služby cez sviatky...
Zavolaj doktorke že máš chrípku, myslím si že vidieť ťa nebude chcieť. Nie že by som tiež robila takéto veci, vážim si keď sme zdraví a choroby si nevymýšľam, ale toto čo si napísala ma nahnevalo aj za teba a po rokoch poctivého chodenia do práce by som to urobila, keď ťa takto využívajú.
@anonym_autor prezrad kde sa robi 24, 25 aj 26 v kuse?
@markusrasford napr nemocnica, labaky, polícia, dispečing, operačné, plynárne, ….

@anonym_autor tak sa daj na PN ty a vybavene