icon

Aké sú požiadavky pre vstup do OSSR?

alinck
Dnes o 18:35

Ahojte,

Zvažujem podanie prihlášky do OSSR. Po fyzickej aj psychickej stránke som v poriadku, ale mám niekoľko otázok:

1. Aké náročné sú psychotesty? Na nete som našiel rôzne názory, niektorí tvrdia, že sú pomerne jednoduché a berú takmer každého, iní zas hovoria, že je to dosť náročné. Aká je realita?

2. Ako je to s prístupom k Maďarom počas základného výcviku? So slovenčinou nemám problém (niekedy sa mi popletie jazyk), ale je na mne trochu počuť prízvuk. Poznám aj dvoch Maďarov, ktorí nevedeli po slovensky na vysokej úrovni, a napriek tomu prešli psychotestami aj výcvikom, tak ma zaujíma, aké sú reálne skúsenosti.

3. Aké pracovné pozície sa zvyčajne ponúkajú uchádzačom s takýmto vzdelaním? Mám ukončené vysokoškolské vzdelanie (Mgr.) v odbore aplikovaná informatika. Programovaniu som sa posledné obdobie veľmi nevenoval, takže moje zručnosti sú momentálne dosť slabé, ale nemyslím si, že by bol problém sa do toho opäť dostať.

Budem vďačný za každú radu 🙂

btus
Dnes o 20:01

treba ísť vyskúšať. Ak rozprávaš plynule po slovensky, tak by nemal byť problém so psychotestami. Prízvukom sa netráp, každý máme nejaký. Za vyskúšanie nič nedáš, môžeš len získať, ak Ťa zoberú.