Ako ďalej s prácou?
Ženičky poradte,ak viete. Momentalne som na MD este mesiac. Musim oznamiť zamestnavatelovi či idem na RD alebo do práce. Lenze ako to je? Ak pojdem do prace teraz= ta ista prac pozicia. No ako to je po RD musi mi dat tu istu poziciu alebo aj inu? Ide totiz o to, ze jeho dcera skoncila bc.na vysokej a chce si dat rok pauzu. No su take šumy, že na moje miesto . Takze ak nastupim po MD o par dni mi da vypoved = urad prace. No budem nat narok na d?avky zuradu ak skoncim poRD?
@zuzinka888 no zmluva ti skončí cca mesiac po návrate z RD , takže je jedno na akú pozíciu ťa dá na ten cca 1mesiac....a to či chceš/môžeš nastúpiť hneď po MD, to musíš vedieť ty.....
@zuzinka888 oprava zmluva konci 12/25. Teda rok potom ako mi skonci RD. Nevsimla som si .
@zuzinka888 neviem ci je mozny subeh RD a podpory,sa mi zda ze nie. a ak by si nastupila a dala/dostala vypoved tak podporu mozes vycerpat iba do 2r od skoncenia prac pomeru cize po RD by si uz nemala narok ak das teraz po MD vypoved. ak ma niekto opravi kto sa vyzna viac
@zuzinka888 tak toto ti nikto neporadí, či ísť do práce po skončení MD alebo až po RD. Ty musíš vedieť, či chceš odísť od polročného dieťaťa do práce. Ak na tvoje miesto prijmú niekoho iného, tak má dostať pracovnú zmluvu ako zástup na MD/RD a teda na dobu určitú do tvojho návratu. Ale to ti nikto nepovie, či tvoja pozícia ostane k dispozícii do budúcnosti. Ak by si skončila pracovný pomer až po skončení RD (teraz nemáš dôvod dávať výpoveď), budeš mať nárok na podporu. Ak by po skončení RD nemali k dispozícii tvoje pôvodné miesto, musia ti dať výpoveď s odstupným, alebo ti ponúknuť inú pozíciu, ktorú ak neprijmeš, tak ti musia dať výpoveď s odstupným. Čiže ty výpoveď určite neplánuj dávať. Ak by si ju dala teraz, musíš ju vyčerpať do 2 rokov a nemôžeš poberať podporu aj RP (buď jedno alebo druhé). Čiže nechaj si výpoveď až po skončení RD.
Baby dakujem. Musim si to cele nechat odlezat a popremyslat- bola ma pozriet kolog.a priniesla mi tieto novinky je to tam teraz cele na1💩 sefuje im tam teraz sefov syn= vsade bol vsetko vie= namysleny arogantny. Sme v stave ze potrebujeme kazde€. Pred rokom sme odlozili stavbu koli tehotenstvu- bolo rizikove(predtym 2 potraty). Medzi tym stupol material do zavratnych vysok(nastastie na hrubu stavbu material mame) ale nam majstri odstupili aj cena prace sla hore tak sme presli na plan B. Ja po materskej do prace manzel na matetsku a svojpomocne stavat manzel sa vyzna+ otec, svokor svagor a moji bratia by to dali aspon hrubu stavbu.
@zuzinka888 keď to viete takto spraviť, že manžel môže zostať doma, tak chod teraz do prace, manžel bude poberať materskú a potom sa vrátiš na RD alebo kto sa bude starať o dieťa? Či manžel potiahne potom po materskej aj RD? Záleží kto ma vyssi plat, jeden plat bude v rodine stále chýbať. Ale iba kvôli šumom čo povedala kolegyňa by som do prace nešla.

@zuzinka888 zmluvu mam len do konca 1/25 rodicovsky mi konci12/24