icon

Ako dať výpoveď v práci, keď som ešte na rodičovskej?

maria.vinea
6. feb 2017

som na rodicovskej dovolenke a konci mi v nauguste, mam novu pracu a chcem dat vypoved.ako na to?

bambulka712
•
6. feb 2017

@maria.vinea Ja som to riešila výpoveďou dohodou ku dňu kedy mi končila rodičovská. No najprv sa treba dohodnúť so zamestnávateľom, či tako takto akceptuje.

liz_lemon
•
6. feb 2017

@maria.vinea v com je problem? napis vypoved, posli postou a je vybavene

maria.vinea
autor
•
6. feb 2017

rodicovska mi konci v auguste a prijali ma do novej prace of pondelka.zaujima ma ci mi neprepadne dovolenka ktora je tam, 35 dni mam

majusqa77
•
6. feb 2017

@maria.vinea ja by som PP nekoncila, nechala to ako rezervu. nastup do prace a ak sa ti bude pacit, tak v juni/juli daj vypoved

maria.vinea
autor
•
6. feb 2017

ale je to riaadna pracovna azmluva, ziadna dohoda

majusqa77
•
6. feb 2017

@maria.vinea o to lepsie 🙂

eeffka
•
6. feb 2017

@maria.vinea mozes mat normalnych zmluv kolko uznas za vhodne. @majusqa77 ti dobre radi, nastup do novej prace a ked sa ti bude pozdavat a budes po skusobnej daj vypoved, bud klasicku s 2m vypovednou alebo dohodou, dovolenka ti neprepadne ak ny nu mas narok ale tu by som bola opatrna s tymi 35dnami, nevravim ze to nie je mozne ( ja som tak mala) ale velmi zalezi od presnych datumov nastupu na MD a RD a povacsine je potrebne ja nastupit do prace takze to cislo sa mi zda podozrivo vysoke na to ze za RD narok na dovolenku nevznika

maria.vinea
autor
•
6. feb 2017

podla vyplatnych pasok mam Tolko dovolenky, som uz piatym rokom na materskej. dve zasebou. takze mozem naozaj mat TPP tam I tam? v oboch pracach ide o polovicny uvezok

maria.vinea
autor
•
6. feb 2017

kazdopadne staremu zamestnavatelovi to musim oznamit?

eeffka
•
6. feb 2017

@maria.vinea na pasku by som sa nespoliehala, systemy velakrat nezohladnuju RD a potom sa to rucne prepocitava a ano mozes mat naraz 2 uvazky

maria.vinea
autor
•
6. feb 2017

to som nevedela, a pokial ide o odvody, kto ich bude platit?

eeffka
•
6. feb 2017

@maria.vinea nie nemusis.

eeffka
•
6. feb 2017

@maria.vinea no ved zamstnavatel. Pocuj davas velmi zvlastne otazky ... si si ista ze sa jedna o regulernu pracovnu zmluvu na ciastocny uvazok?

majusqa77
•
6. feb 2017

@maria.vinea nie, nemusis to zamestnavatelovi oznamit

maria.vinea
autor
•
6. feb 2017

ano pracovna zmvuva na 20 hodin tyzdenne, tri mesiace skusobna doma a potom zmluva na rok. tak mi I povedali ze ziadna dohoda, ta je obmedzena odpracovanymi hodinami

jurojuro
•
7. feb 2017

@maria.vinea Ak to neviete vyriešiť dohodou o skončení prac. pomeru napíšte výpoveď a zašlite zamestnávateľovi doporučene, prípadne najlepšie zaneste osobne. Ak nastúpite do novej práce do 8 dní nezabudnite podať odhlásenie v Sociálnej poisťovni z dôchodkového poistenia. Ak podáte výpoveď v starej práci Vám plynie dvojmesačná výpovedná doba, v praxi to znamená, že do starej práce nemusíte chodiť vykonávať práce, ale len to, že oficiálne ten pracovný pomer zanikne až za dva mesiace a oni Vám pošlú dokumentáciu k zániku toho prac. pomeru, spolu s preplatením dovolenky ak Vám na to vznikol nárok. V podstate budete v jednej chvíli zamestnaná u dvoch zamestnávateľov.

maria.vinea
autor
•
7. feb 2017

Dakujem za rady