icon

Ako dlho ste vydržali pracovať v školstve?

12. sep 2026

Ako dlho ste vydrzali pracovat v skolstve, alebo este pracujete?
Kludne anonymne a ak chcete mozete napisat aj dovod odchodu.

Strana
z2
anonym_02153d
12. sep 2026

@anonym_autor 1 skolsky rok.

zuzitko74
12. sep 2026

Pracujem v školstve od roku 2002 doteraz, ale mala som tri prestávky na rodičovské dovolenky.

anonym_b0620e
12. sep 2026

31 Hm, zatiaľ vediem 🙂

autor
12. sep 2026
@anonym_02153d

@anonym_autor 1 skolsky rok.

@anonym_02153d preco tak kratko?

autor
12. sep 2026
@anonym_b0620e

31 Hm, zatiaľ vediem 🙂

@anonym_b0620e @zuzitko74 vsetko na jednej skole?

anonym_02153d
12. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Bola som kazdy mesiac chora a navyse som chcela zarabat viac. Co sa mi v tom case aj podarilo a znizila sa aj chorobnost.

anonym_b0620e
12. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Začala som na troch súčasne, potom som zostala už len na jednej z nich.

anonym_6f3f19
12. sep 2026

Od konca augusta 1995. Stále v tej istej škole s 2x3-ročnými MD. ;)

zuzitko74
12. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, kým som nemala deti, tak mi neprekážalo dochádzanie, ale keď už som mala deti, tak som si hľadala zamestnanie čo najbližšie pri našom domove.

abbey1
12. sep 2026

5 rokov. Pocaa materskej nám ochorel a zomrel syn a my sme si upravili priority. Vlastne stále učím, prekladám a tlmočím, ale už mimo školstva.

lukbe
13. sep 2026

Cely život. Robíš štatistiky?

anonym_d4b977
13. sep 2026

Aj ja celý môj pracovný život😊 a dúfam, že ešte dlho budem 🤩 mala som popri tom prídavné zamestnania, aj teraz sem-tam zoberiem niečo, čo je zaujímavé a dobre zaplatené, ale len na pár mesiacov.

lubhomira
13. sep 2026

@anonym_autor od roku 2010, stále tá istá škola 🙂 som veľmi spokojná, odísť sa nechystám 🙂 medzitým jedno dieťa, bola som doma 2,5 roka 👌🙂

martinka17
13. sep 2026

Pol roka, dôvod odchodu - priveľa voľného času, práca bola príliš monotónne, nie je kam sa posunúť vedomosťami. Po pol roku nemali miesto, skončila som v súkromnom sektore (som ekonóm) a to mi sadlo. Stále niečo nové, stále sa je kam posúvať, stále sa učím niečo nové....

anonym_c6a194
13. sep 2026

Aj mne sa zdá že je to súťaž, sesterenka pracuje v školstve od roku 1991, okrem MD, posledné roky ako riaditeľka. Jej muž pracoval tiež dlho ale stal sa obeťou zlučovania sš. Otec ešte viac, pracoval ešte roky popri dôchodku

autor
13. sep 2026
@abbey1

5 rokov. Pocaa materskej nám ochorel a zomrel syn a my sme si upravili priority. Vlastne stále učím, prekladám a tlmočím, ale už mimo školstva.

@abbey1 to mi je luto.

autor
13. sep 2026
@lukbe

Cely život. Robíš štatistiky?

@lukbe nerozumiem tvojej otazke.

lukbe
13. sep 2026
@anonym_autor

@lukbe nerozumiem tvojej otazke.

@anonym_autor no ja nerozumiem, načo ti to je. Ved je jasné, že niekto rok, niekto cely zivot, nieto možno par mesiacov. Je to presne otázka do statistík🙂.

pr85
13. sep 2026

@anonym_autor Presne jeden rok po škole.

autor
13. sep 2026
@pr85

@anonym_autor Presne jeden rok po škole.

@pr85 preco si odisiel?

autor
13. sep 2026
@lukbe

@anonym_autor no ja nerozumiem, načo ti to je. Ved je jasné, že niekto rok, niekto cely zivot, nieto možno par mesiacov. Je to presne otázka do statistík🙂.

@lukbe tak potom robim statistiku pre seba a vies mi aj poskytnut odpoved do mojej statistiky?

autor
13. sep 2026
@martinka17

Pol roka, dôvod odchodu - priveľa voľného času, práca bola príliš monotónne, nie je kam sa posunúť vedomosťami. Po pol roku nemali miesto, skončila som v súkromnom sektore (som ekonóm) a to mi sadlo. Stále niečo nové, stále sa je kam posúvať, stále sa učím niečo nové....

@martinka17 aj v skolstve sa uci stale nieco nove, jedna atestacia, potom druha, teraz je nova reforma a posuvat sa tiez da zastupkyna, riaditelka.

anonym_4c38cb
14. sep 2026
@anonym_autor

@martinka17 aj v skolstve sa uci stale nieco nove, jedna atestacia, potom druha, teraz je nova reforma a posuvat sa tiez da zastupkyna, riaditelka.

@anonym_autor Heh, učíš sa, učíš a platovo si stále na chvoste za ostatnými VŠ vzdelanými ľuďmi. Nehovoriac o peňažných a nepeňažných bonusoch, ktoré sú inde samozrejmosťou a v školstve nesplneným snom. A viac dní voľna to nikdy nevykompenzuje. Odišla som s platom sotva 1500 v čistom s oboma atestáciami a so všetkými príplatkami, bol to tabuľkový strop a v novej práci mi dali hneď takmer o 1000 eur viac ako nováčikovi.

martinka17
14. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to je slabé. Prepáč, ale atestacia je príliš jednoduchá. Ináč stagnuješ, dookola učíš to isté. Tie atestácie - to je tak ako jedna písomka z opakovania učiva na strednej, to nie je výzva, to sa priprava za pol hodiny.
Učenie je pohodlné miesto, pre mňa ale príliš statické, chcela som učiť od 7 rokov, skúsila som to a som rada, že som skočila inde, tam by som sa nudila.

lukbe
14. sep 2026
@anonym_autor

@lukbe tak potom robim statistiku pre seba a vies mi aj poskytnut odpoved do mojej statistiky?

@anonym_autor ved som poskytla.

autor
14. sep 2026
@lukbe

@anonym_autor ved som poskytla.

@lukbe uz vidim, dakujem.

anonym_a53d5e
14. sep 2026

1 rok a sedem mesiacov, práca ma veľmi bavila (pôsobila som ako pedagogický asistent - ZŠ), ale častá chorobnosť. Rozhodla som sa odísť.

pr85
14. sep 2026
@anonym_autor

@pr85 preco si odisiel?

@anonym_autor Lebo som získal omnoho lepšiu prácu mimo školstva.

lulua15
14. sep 2026

@anonym_autor keby ma to nebavi a tie decká nemám rada nie som tam...no dnes sú školy plné pracovníčok ktoré to berú ako dream Job len kôli voľnu a letu deti ich nezaujímajú. Kto to nechce robiť srdcom nech to nerobí lebo to je vidno 😉

zuzana76
14. sep 2026

26 rokov, ale 6,5 roka na materskej a rodicovskej. Odisla som, lebo sa zmenili deti, rodicia, uz ma to nenaplnalo, chcela som vybudovat nieco vlastne.

Strana
z2