icon

Ako je to s príplatkami za sviatok 8. mája?

21. mar 2026

Ahojte viete vysvetliť ako je to so sviatkom 8.mája?
Je to sviatok , ale nie deň pracovného pokoja.
Aké máme príplatky ak pracujeme po-pia 8 hod.denne?

billy_jean
21. mar 2026

Ak ten deň pôjdeš do práce, máš nárok na príplatok 100% za prácu vo sviatok. Pokiaľ to nezrušia na schôdzi 16.4. A pokiaľ vám zamestnávateľ nenariadi dovolenku.

anonym_e88bb4
21. mar 2026

Precitajte si od Mihala vyjadrenie k tomuto, vraj idealne ked si clovek vezme dovolenku, pretoze sa to berie nejako specialne a dovolenka sa za ten den teda neodrata, cize nebudes pracovat a den dovolenky ti zostane tiez. A ked zamestnavatel dovolenku nariadi, rovnako sa ti neodrata. Vysvetluje to tam cele, treba pozriet, detaily neviem.

autor
21. mar 2026

Ak nám zamestnávateľ dá voľno mame nárok na 100% priemeru.

autor
21. mar 2026
@anonym_e88bb4

Precitajte si od Mihala vyjadrenie k tomuto, vraj idealne ked si clovek vezme dovolenku, pretoze sa to berie nejako specialne a dovolenka sa za ten den teda neodrata, cize nebudes pracovat a den dovolenky ti zostane tiez. A ked zamestnavatel dovolenku nariadi, rovnako sa ti neodrata. Vysvetluje to tam cele, treba pozriet, detaily neviem.

@anonym_e88bb4 chcem to vedieť detailne, nerozumiem tomu vobec

janocka
21. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_e88bb4 chcem to vedieť detailne, nerozumiem tomu vobec

@anonym_autor pozri si na FB profil Daňovéa odvodové tipy Jozef Mihál. Je to tam podrobne vysvetlené

billy_jean
22. mar 2026
@anonym_e88bb4

@anonym_e88bb4 dovolenka sa odráta, ked je nariadená. Ty hovoríš o prekážkach v práci a to je iná vec. Kopec zamestnávateľov bude nariaďovať čerpanie dovoleniek na ten deň.

anonym_e88bb4
22. mar 2026
@billy_jean

@anonym_e88bb4 dovolenka sa odráta, ked je nariadená. Ty hovoríš o prekážkach v práci a to je iná vec. Kopec zamestnávateľov bude nariaďovať čerpanie dovoleniek na ten deň.

@billy_jean nie, hovorim o nariadenej dovolenke, pozri si Danove a odvodove tipy Jozefa Mihala na fb, tam to presne vysvetluje

billy_jean
Autor odpoveď zmazal
billy_jean
22. mar 2026
@anonym_e88bb4

@billy_jean nie, hovorim o nariadenej dovolenke, pozri si Danove a odvodove tipy Jozefa Mihala na fb, tam to presne vysvetluje

@anonym_e88bb4 všetci veríme, že počas aprílovej schôdze schvália novelu ZP a upravia tento nonsens.

anonym_e88bb4
22. mar 2026
@billy_jean

@anonym_e88bb4 všetci veríme, že počas aprílovej schôdze schvália novelu ZP a upravia tento nonsens.

@billy_jean my sa tu ale bavime o aktualnom stave, ked schvalia nieco ine, mozes informovat, zatial plati to, co som napisala. A ak aj schvalia, mozu to zase totalne pobabrat, takze treba sa vzdy riadit AKTUALNYM stavom a nedomyslat si co mozno schvalia…

babushkaem
22. mar 2026

ak ides do prace, mas priplatok, ak mas nariadenu dovolenku, nestrhava sa z dovolenky. vyhoda pre zamestnancov, nevyhoda pre zamestnavatelov..

autor
22. mar 2026
@babushkaem

ak ides do prace, mas priplatok, ak mas nariadenu dovolenku, nestrhava sa z dovolenky. vyhoda pre zamestnancov, nevyhoda pre zamestnavatelov..

@babushkaem toto som chcela vedieť, ak nariadi dovolenku - zaplati 100% , ale nestrhne dovolenku

autor
22. mar 2026
@janocka

@anonym_autor pozri si na FB profil Daňovéa odvodové tipy Jozef Mihál. Je to tam podrobne vysvetlené

@janocka nemám fc

janocka
22. mar 2026
@anonym_autor

@janocka nemám fc

@anonym_autor davam teda screenshoty z FB stranky p. Mihala

eeffka
22. mar 2026
@janocka

@anonym_autor davam teda screenshoty z FB stranky p. Mihala

@janocka nejak mi unika vyhodnost nariadenej dovolwnky ale nestrhnutej, nebudem robit, v dochadzke mam D ktore mi 100% zaplatia ale neodrataju, nasledne si tu neodratanu D vyberiem iny datum tiez mi ju zaplatia 100% a odrataju z naroku . 100+100=200% rovnako akoby som robila so 100% priatkom za sviatok a este aj podam pracovny vykon. Co mi unika?

anonym_2b51da
25. mar 2026
@anonym_autor

@babushkaem toto som chcela vedieť, ak nariadi dovolenku - zaplati 100% , ale nestrhne dovolenku

@anonym_autor ak nariadi dovolenku na ten jeden deň 8.5., tak sa strhne z nároku na dovolenku, bude to zaplatené ako náhrada za dovolenku. Iba v prípade, že počas dovolenky (rozumej dva a viac dní) pripadne sviatok na niektorý deň z dovolenky, je tento deň zaplatený ako sviatok (tj náhrada za sviatok) a neodpocita sa z dovolenkového nároku. Nie je to žiadna novinka, takto to funguje už dávno pri nepretržitej prevádzke kedy majú aj sviatok ako pracovný deň, ak im vtedy vyjde smena.