Ako je to s príplatkami za sviatok 8. mája?
Ahojte viete vysvetliť ako je to so sviatkom 8.mája?
Je to sviatok , ale nie deň pracovného pokoja.
Aké máme príplatky ak pracujeme po-pia 8 hod.denne?
Precitajte si od Mihala vyjadrenie k tomuto, vraj idealne ked si clovek vezme dovolenku, pretoze sa to berie nejako specialne a dovolenka sa za ten den teda neodrata, cize nebudes pracovat a den dovolenky ti zostane tiez. A ked zamestnavatel dovolenku nariadi, rovnako sa ti neodrata. Vysvetluje to tam cele, treba pozriet, detaily neviem.
Ak nám zamestnávateľ dá voľno mame nárok na 100% priemeru.
Precitajte si od Mihala vyjadrenie k tomuto, vraj idealne ked si clovek vezme dovolenku, pretoze sa to berie nejako specialne a dovolenka sa za ten den teda neodrata, cize nebudes pracovat a den dovolenky ti zostane tiez. A ked zamestnavatel dovolenku nariadi, rovnako sa ti neodrata. Vysvetluje to tam cele, treba pozriet, detaily neviem.
@anonym_e88bb4 chcem to vedieť detailne, nerozumiem tomu vobec
@anonym_e88bb4 chcem to vedieť detailne, nerozumiem tomu vobec
@anonym_autor pozri si na FB profil Daňovéa odvodové tipy Jozef Mihál. Je to tam podrobne vysvetlené
@anonym_e88bb4 dovolenka sa odráta, ked je nariadená. Ty hovoríš o prekážkach v práci a to je iná vec. Kopec zamestnávateľov bude nariaďovať čerpanie dovoleniek na ten deň.
@anonym_e88bb4 dovolenka sa odráta, ked je nariadená. Ty hovoríš o prekážkach v práci a to je iná vec. Kopec zamestnávateľov bude nariaďovať čerpanie dovoleniek na ten deň.
@billy_jean nie, hovorim o nariadenej dovolenke, pozri si Danove a odvodove tipy Jozefa Mihala na fb, tam to presne vysvetluje
@billy_jean nie, hovorim o nariadenej dovolenke, pozri si Danove a odvodove tipy Jozefa Mihala na fb, tam to presne vysvetluje
@anonym_e88bb4 všetci veríme, že počas aprílovej schôdze schvália novelu ZP a upravia tento nonsens.
@anonym_e88bb4 všetci veríme, že počas aprílovej schôdze schvália novelu ZP a upravia tento nonsens.
@billy_jean my sa tu ale bavime o aktualnom stave, ked schvalia nieco ine, mozes informovat, zatial plati to, co som napisala. A ak aj schvalia, mozu to zase totalne pobabrat, takze treba sa vzdy riadit AKTUALNYM stavom a nedomyslat si co mozno schvalia…
ak ides do prace, mas priplatok, ak mas nariadenu dovolenku, nestrhava sa z dovolenky. vyhoda pre zamestnancov, nevyhoda pre zamestnavatelov..
ak ides do prace, mas priplatok, ak mas nariadenu dovolenku, nestrhava sa z dovolenky. vyhoda pre zamestnancov, nevyhoda pre zamestnavatelov..
@babushkaem toto som chcela vedieť, ak nariadi dovolenku - zaplati 100% , ale nestrhne dovolenku
@anonym_autor pozri si na FB profil Daňovéa odvodové tipy Jozef Mihál. Je to tam podrobne vysvetlené
@janocka nemám fc
@anonym_autor davam teda screenshoty z FB stranky p. Mihala
@janocka nejak mi unika vyhodnost nariadenej dovolwnky ale nestrhnutej, nebudem robit, v dochadzke mam D ktore mi 100% zaplatia ale neodrataju, nasledne si tu neodratanu D vyberiem iny datum tiez mi ju zaplatia 100% a odrataju z naroku . 100+100=200% rovnako akoby som robila so 100% priatkom za sviatok a este aj podam pracovny vykon. Co mi unika?
@babushkaem toto som chcela vedieť, ak nariadi dovolenku - zaplati 100% , ale nestrhne dovolenku
@anonym_autor ak nariadi dovolenku na ten jeden deň 8.5., tak sa strhne z nároku na dovolenku, bude to zaplatené ako náhrada za dovolenku. Iba v prípade, že počas dovolenky (rozumej dva a viac dní) pripadne sviatok na niektorý deň z dovolenky, je tento deň zaplatený ako sviatok (tj náhrada za sviatok) a neodpocita sa z dovolenkového nároku. Nie je to žiadna novinka, takto to funguje už dávno pri nepretržitej prevádzke kedy majú aj sviatok ako pracovný deň, ak im vtedy vyjde smena.

Ak ten deň pôjdeš do práce, máš nárok na príplatok 100% za prácu vo sviatok. Pokiaľ to nezrušia na schôdzi 16.4. A pokiaľ vám zamestnávateľ nenariadi dovolenku.