Ako nájsť zamestnanie po materskej dovolenke?
Ja už nevladzem ☹️
Máte to niekto rovnako ?
Som z Východného slovenska a najbližšie väčšie mesto vziadlwne 30 km
Nemám žiadne vysokoškolské vzdelenaie iba náturu
Nájsť pravú je nemožne a keď už niečo tak ako náhle poviem ze mám škôlkara (4r) poďakuju a pošlú prečo
Prečo sa na nás mamičky ktoré mame deti pozerá ako keby sme mali nakazlivu chorobu ? 😢
Pritom by som bola vďačná aj za akúkoľvek pa j upratovacka chyžná čokoľvek
@anonym_96bba9 čo má s tým písomný prejav na fóre. Každý kto si hľadá prácu tak predsa vypracuje životopis a motivačný list a skontroluje si to v dnešnej dobe použiješ umelú inteligenciu a ona ti to vypracuje takmer bezchybne. Ja osobne poznám kopec ľudí čo nedodržiavajú gramatiku v bežnej komunikácii lebo sa im proste nechce ale sú to zdatný odborníci v svojom odbore.
@martina369369 pani je tiez zjavne odbormikom vo svojom obore. Ak si si nevsimla tak na verejnom fore som jej napisala svoj nazor a radu rovnalo ako ty. Co ti na tom prekaza?
@anonym_96bba9 čo má s tým písomný prejav na fóre. Každý kto si hľadá prácu tak predsa vypracuje životopis a motivačný list a skontroluje si to v dnešnej dobe použiješ umelú inteligenciu a ona ti to vypracuje takmer bezchybne. Ja osobne poznám kopec ľudí čo nedodržiavajú gramatiku v bežnej komunikácii lebo sa im proste nechce ale sú to zdatný odborníci v svojom odbore.
@martina369369
poznám kopec ľudí čo nedodržiavajú gramatiku v bežnej komunikácii lebo sa im proste nechce
Čo? Ak ovládam gramatiku, tak písať gramatiky správne nie je chcení či nechcení. Ak gramatiku ovládam, používam ju správne automaticky. Ja žasnem, ako si ženy na MK neustále hľadajú výhovorky na neznalosť gramatiky.
@martina369369
poznám kopec ľudí čo nedodržiavajú gramatiku v bežnej komunikácii lebo sa im proste nechce
Čo? Ak ovládam gramatiku, tak písať gramatiky správne nie je chcení či nechcení. Ak gramatiku ovládam, používam ju správne automaticky. Ja žasnem, ako si ženy na MK neustále hľadajú výhovorky na neznalosť gramatiky.
@melanta ja som zase dojatá z ľudí ktorí nič iné okrem tej gramatiky nevidia. Tu si ľudia chodia po radu, keď majú nejaký problém a chcú počuť názor iných. Poprípade čakajú nejakú inšpiráciu alebo povzbudenie. Ale vy ODBORNÍCI na gramatiku len to vidíte. Som zvedavá či by ste šli k doktorovi ktorý je vychýrený vo svojom pravopisu ale odborné znalosti nemá a nevie vás vyliečiť.
@anonym_autor prečo vy, mamičky,nepíšete na úrady, ministerstvo....keby ste sa spojili , vyjadrili problém tam, možno by to pomohlo....a nie na MK
@ivicatolic ako konkrétne? Štát už teraz platí matkám RP do 3 rokov, rodinné prídavky. Štátne MŠ kde platíš fakt málo. Rôzne tehotenské príspevky,pomoc s hypotékou a podobne.
Legislatíva dáva rodičom možnosť OCR a podobne.
V ktorom štáte na svete to tak majú? Skús napísať.
Tvoj písomný prejav hovorí za teba veľa, neviem potom aký máš ten ústny... A neviem ani aké máš pracovné zručnosti, ale prečo im hovoríš, že máš dieťa ? Lebo to je niečo, čo je pre nich odrazdujuci faktor na tvoje prijatie a ani ich ty ako osoba nezaujímaš. V pracovnej sfére je každý človek len produkt na trhu, ktorý sa predáva, predávaš svoje zručnosti a vedomosti.
@ivicatolic ako konkrétne? Štát už teraz platí matkám RP do 3 rokov, rodinné prídavky. Štátne MŠ kde platíš fakt málo. Rôzne tehotenské príspevky,pomoc s hypotékou a podobne.
Legislatíva dáva rodičom možnosť OCR a podobne.
V ktorom štáte na svete to tak majú? Skús napísať.
@bosorkabb to sú tie, ktoré by len pýtali viac a viac ale neurobia nič navyše (a v zahraničí boli max na dovolenke). Za mňa je toto práve na škodu. 3 a viac rokov mimo pracovný trh a potom ešte aj pri chorobe dieťaťa môžeš byť s ním doma 2 týždne a dostaneš zaplatené. A väčšina za tie +3r nepohla ani prstom urobiť niečo navyše pre svoju budúcnosť. Potom tu sú veľmi často takéto výlevy.
Ja to mam 15min autom,a aj tak z domu vychadzam o 5tej,o 4 vstavam.A o 6tej mi zacina prac.doba,to iste pred poobednou,nocnou.Vklude si zaparkujem,lebo neskor je to uz tazsie,pomaly sa prezleciem,idem na kavu,cigu,pokecame s kolegami na fajciarke.
Tych 30km neni taka hroza,a o detoch sa nebav,ak by sa pytali tak odpovedz normalne,ale ze to mas vsetko poriesene a ocrky brat nebudes,ze uz chces len pracovat a pracovat az do dochodku.
Preco nechcu zamestnavatelia matky?
1. 90% casovo neflexibilnych - robota od do
2. Dochadzanie - Auto nemam, vodicak nie, busy viac nechodia ako chodia
3. Caste ocr, vela zneuzivanych - prazdniny...
4. Velka konkurencia, kazdy by chcel administrativu
Prvy, druhy a stvrty bod sa netyka len Slovenska. V at je to jazykova bariera. Ocr je tu 5!!! (Slovom PÄŤ) DNI rocne na VSETKYCH, pri detoch do 10 rokov 10 dni rocne. Tu sice su ciastocne uvazky, ale adekvatne k tomu kratene. Skolky zadarmo od 7 do 13, poobedia sa platia, obedy sa platis zvlast (nase skoly, skolky obed cca 8e, poobedie ma stoji necelu stovku). Ked som zistila kolko platia v inych mestach, tak som prestala nadavat.
Velmi dolezite je zaujat motivacnym. Napisat ho inak, nie standardne, co pisu vsetky predlohy, vratane AI.
@bosorkabb to sú tie, ktoré by len pýtali viac a viac ale neurobia nič navyše (a v zahraničí boli max na dovolenke). Za mňa je toto práve na škodu. 3 a viac rokov mimo pracovný trh a potom ešte aj pri chorobe dieťaťa môžeš byť s ním doma 2 týždne a dostaneš zaplatené. A väčšina za tie +3r nepohla ani prstom urobiť niečo navyše pre svoju budúcnosť. Potom tu sú veľmi často takéto výlevy.
@anonym_2d48a1 kiežby to tak bolo ale realita je iná poznám veľa žien snažia sa ale máš deti máš smolu.
@anonym_2d48a1 ja som sa sťahovala bližšie k veľkému mestu a to som už dieťa mala. Mám ich 3.
Ak nerátam prvé dieťa tak som nebola doma 3 roky. S prvým áno mal zdravotné problémy a operáciu srdca. Plus je atypicky autista.
Na OCR chodím výnimočne naposledy keď bola dcéra po operácii.
Momentálne študujem. A mám polovičný úväzok práve preto aby som vedela skĺbiť deti, školu, prácu aspoň kým syn pôjde do ZŠ. Potom sa uvidí.
Hľadám spôsoby ako to pôjde. Ale to som ja. Viem ako to je inde, koľko stoja škôlky a podobne.
@anonym_2d48a1 ja som sa sťahovala bližšie k veľkému mestu a to som už dieťa mala. Mám ich 3.
Ak nerátam prvé dieťa tak som nebola doma 3 roky. S prvým áno mal zdravotné problémy a operáciu srdca. Plus je atypicky autista.
Na OCR chodím výnimočne naposledy keď bola dcéra po operácii.
Momentálne študujem. A mám polovičný úväzok práve preto aby som vedela skĺbiť deti, školu, prácu aspoň kým syn pôjde do ZŠ. Potom sa uvidí.
Hľadám spôsoby ako to pôjde. Ale to som ja. Viem ako to je inde, koľko stoja škôlky a podobne.
@bosorkabb ty si príklad osôb, ktoré hľadajú spôsob, napriek prekážkam. Ale ja si všímam veľa žien, ktoré hľadajú len to, ako sa to nedá. Viď.autorka - mám väčšie mesto 30km 🙈. To je výhovorka za všetky drobné.
V mojom okolí som už počula tiež kadečo, až sa človeku rozum zastaví.
@anonym_2d48a1 kiežby to tak bolo ale realita je iná poznám veľa žien snažia sa ale máš deti máš smolu.
@anonym_f4fa44 napísala si to, ako keby žiadna matka nepracovala…
@ivicatolic citam a? Daj tipy
@anonym_96bba9 zbytocne sa snazis. Tuto komentujuca ma profil vytvorený v decembri a zdiela na nom prispevok, na ktorom sa zastava Fica, ze jej nevadi, ze z nasich dani sa platia machove steny. Ale tu potom napise, aby stat nieco robil pre mamicky. Uplne smiesna. Skoda komentovať
Toto je tu vecna tema a najlepsie na HO,alebo od 7 do 15tej,nech stihnu dieta vyzdvihnut len oni,lebo dieta otca nema.Alebo ako si privyrobit pocas materskej,rodicaku.Stale dokola,dokolecka.Ja pracujem od roka maleho,teraz zacal chodit do skolky,velmi sa mu tam paci aj v sobotu by tam najradsej isiel.Raz po neho ideme spolu,teraz chodime po obede,rano ja sama,minuly tyzden zase muz sam,potom zase spolu.Maly ma 2rodicov.
@anonym_96bba9 zbytocne sa snazis. Tuto komentujuca ma profil vytvorený v decembri a zdiela na nom prispevok, na ktorom sa zastava Fica, ze jej nevadi, ze z nasich dani sa platia machove steny. Ale tu potom napise, aby stat nieco robil pre mamicky. Uplne smiesna. Skoda komentovať
@eleanor2510 dakujem za objasnenie, uz vo viacerych diskusiach si ju vsimam.
@anonym_f4fa44 napísala si to, ako keby žiadna matka nepracovala…
@anonym_2d48a1 nie tak som to nemyslela ja konkrétne mám aj vzdelanie ale tým že manžel chcel budovať podnikanie tak som bola na deti sama a ešte k tomu som aj jemu pomáhala s podnikaním ale teraz keď mám už deti v škôlke a škole mi žiadny zamestnávateľ ani poriadne nepodpíše lebo vidí že som bola niekoľko rokov doma a teda nemám prax v obore ktorý som vyštudovala zo životopisu mu je zjavné že mám deti takže je to zvláštne najhoršie na Tom je že poznám také ženy ktoré sú presne také celý rodičak preflakali vzdelanie úplné mizerne ale niekto známi im proste vybavil prácu ktorú si ani nehľadali. Nedá sa proste škatuľkovat.
@anonym_2d48a1 nie tak som to nemyslela ja konkrétne mám aj vzdelanie ale tým že manžel chcel budovať podnikanie tak som bola na deti sama a ešte k tomu som aj jemu pomáhala s podnikaním ale teraz keď mám už deti v škôlke a škole mi žiadny zamestnávateľ ani poriadne nepodpíše lebo vidí že som bola niekoľko rokov doma a teda nemám prax v obore ktorý som vyštudovala zo životopisu mu je zjavné že mám deti takže je to zvláštne najhoršie na Tom je že poznám také ženy ktoré sú presne také celý rodičak preflakali vzdelanie úplné mizerne ale niekto známi im proste vybavil prácu ktorú si ani nehľadali. Nedá sa proste škatuľkovat.
@anonym_f4fa44 keď si mu pomáhala si to kľudne hoď do životopisu. Bude to vyzerať lepšie. Ja som mala výhodu. Že som mala deti hneď po strednej a popri som spravila aj bc VŠ a nik sa do toho hlbšie nešpáral. Len aktuálny šéf, ale skrz to, že chcel niekoho, kto má deti.
@anonym_f4fa44 11r som bola vkuse doma s detmi,a nemala som nikdy problem s pracou,ked som aj menila pracu tak vzdy plynule v 1 som skoncila,dalsi den zacala inde.Aj pocas 5teho tehu som mala pracu na tpp,od roka pracujem prave tam,co som chcela roky,rokuce prakt.hned po skole,lebo som tam praxovala ale nemala som dobre znamosti.Az pocas tohto rodicaku som si dala znova ziadost a konecne ma zobrali,ale chvilu predtym sa muz pytal veduceho a az potom o par dni sme sa dozvedeli,ze vdaka nemu nastupujem.To iste bolo zase moj veduci dal super odporucanie na inu poziciu.Teraz som zase inde,na inej pozicii.Raz ked naberiem odvahu,chcem vyuzit aj svoj odbor ekonomicky,co ucili tiez na ich skole.Ale moj prvy ciel je ziskat opät tpp,co sa nebojim,ze by mi ho nedali,ale potom sa mozem posunut dalej.U nas je to takto normalne.
Preco nechcu zamestnavatelia matky?
1. 90% casovo neflexibilnych - robota od do
2. Dochadzanie - Auto nemam, vodicak nie, busy viac nechodia ako chodia
3. Caste ocr, vela zneuzivanych - prazdniny...
4. Velka konkurencia, kazdy by chcel administrativu
Prvy, druhy a stvrty bod sa netyka len Slovenska. V at je to jazykova bariera. Ocr je tu 5!!! (Slovom PÄŤ) DNI rocne na VSETKYCH, pri detoch do 10 rokov 10 dni rocne. Tu sice su ciastocne uvazky, ale adekvatne k tomu kratene. Skolky zadarmo od 7 do 13, poobedia sa platia, obedy sa platis zvlast (nase skoly, skolky obed cca 8e, poobedie ma stoji necelu stovku). Ked som zistila kolko platia v inych mestach, tak som prestala nadavat.
Velmi dolezite je zaujat motivacnym. Napisat ho inak, nie standardne, co pisu vsetky predlohy, vratane AI.
@guiseppinka aj u nás sú skrátené uvazky, ale za to oni predsa robit nebudú. Si myslia, ze za 4 hod.dostanu 2000netto, lebo predsa oni majú deti!
Matky si za to môžu vo veľkom same.
No na obranu ja mám podobný problém a to mám vysokú školu ale keďže som sa rozhodla mám deti tak posledné pracovné skúsenosti mám z brigád popri štúdiu. Po 6 rokoch je to na životopise viac ako zjavné že som bola doma s deťmi hneď po škole. Na moje reakcie čo sa týka pracovných ponúk mám väčšinou automatickú odpoveď. Na pohovor pozveme len vybraných uchádzačov. Paradoxne mám kvalitnú vysokú školu s dobrým menom a čo z toho. Začinam mať pocit že niet nad strednú s výučným listom.
@anonym_f4fa44 treba sa vrátiť tam, kde si bola pred md/rd.
co si urobila pre seba za ten cas, ked si bola doma s dietatom? myslim pre seba, svoje vzdelavanie,
no a co ked nemas VŠ to nie je problem, x pozicii je len pre stredoskolakov. Prepokladam, ze si 3 roky bola doma. nic neriesila ohladom seba. Toto je tvoj problem, kedze treba trochu mysliet aj na svoju pracu.
preco si sa nevratila tam, kde si robila? si teraz na ÚP? ziadne info si nenapisala. To z mas dieta nie je pre normalneho zamestnavatela problem, skor je problem, ako sa prezentujes......
@anonym_f4fa44 treba sa vrátiť tam, kde si bola pred md/rd.
@anonym_60a21e to by sa musela vrátiť do školy
@anonym_60a21e to by sa musela vrátiť do školy
@bomba36 vieš, ono netreba si dieta robiť hneď po škole, a najlepšie 2 a byt 6 rokov doma. To ako by si ani žiadnu VS neštudovala, keďže od vtedy sa všetko zmenilo. Si pre pracovný trh nepouzitelna
@bomba36 vieš, ono netreba si dieta robiť hneď po škole, a najlepšie 2 a byt 6 rokov doma. To ako by si ani žiadnu VS neštudovala, keďže od vtedy sa všetko zmenilo. Si pre pracovný trh nepouzitelna
@anonym_60a21e tu sa kazda druha ohana s VS a realne, nemaju pracovne navyky, skolu sice studovali, ale nikdy v tom odbore nerobili a budme uprimni, mnoho skol je len tak, ze proste preliezli, ale pre pracovny trh nepouzitelne... A potom chcu pracovat bud 8-14 alebo home office a stihnut vsetko doma okolo dietata. Ale realne, nic nevedia, nemaju co ponuknut.
@guiseppinka aj u nás sú skrátené uvazky, ale za to oni predsa robit nebudú. Si myslia, ze za 4 hod.dostanu 2000netto, lebo predsa oni majú deti!
Matky si za to môžu vo veľkom same.
@anonym_60a21e ale v ovela mensej miere. V at chcu praveze nejako donutit zeny, aby robili na plne uvazky. Lenze ponuky na 85% skratene. Tu je skor problem najst plny (obchod, upratovanie, kuchyne). To ak nahodou niekto ma plny, tak uz je veduci (ak nema aj on na 34 35 hod). Samozrejme, ze plat je bieda, bezne to spravi okolo 1000e v cistom. Teraz sa uz zrusila "brigada", co bolo 550 mesacne. Jedna moja klientka este moze do juna robit, sa tesila, ze si bude moct dovolit dcere zaplatit obedy v skole plus druzinu
co si urobila pre seba za ten cas, ked si bola doma s dietatom? myslim pre seba, svoje vzdelavanie,
no a co ked nemas VŠ to nie je problem, x pozicii je len pre stredoskolakov. Prepokladam, ze si 3 roky bola doma. nic neriesila ohladom seba. Toto je tvoj problem, kedze treba trochu mysliet aj na svoju pracu.
preco si sa nevratila tam, kde si robila? si teraz na ÚP? ziadne info si nenapisala. To z mas dieta nie je pre normalneho zamestnavatela problem, skor je problem, ako sa prezentujes......
@lucik194 no áno veď to každej žene dôjde že 80 percent vysokých škôl sú úplne zbytočne. Lenže veľa sa tu ohanalo že mala si počas toho čo si bola doma niečo pre to spraviť a akože čo veď školu mám. A keď si hľadám prácu nehľadám si len také ktoré sú pre tých s titulom ale aj úplne obyčajné. Lenže ani na pohovor má nevolajú. Životopis prerábam podľa každej ponuky. V mojom okolí má 90 percent žien prácu cez známeho. Zvyšnych 10 vyštudovali zdravotnú alebo učiteľstvo. Áno ľutujem že som si ja nespravila zdravotnú. Tento problém by som nemala nakoľko poznám kopec žien čo šli po 10 rokoch do práce užívali si deti a pretože majú zdravotnú prácu si našli hneď. A nemuseli zo seba robiť superhrdinky že popri deťoch som robila toto všetko aby som mohla potom pracovať .
@anonym_60a21e tu sa kazda druha ohana s VS a realne, nemaju pracovne navyky, skolu sice studovali, ale nikdy v tom odbore nerobili a budme uprimni, mnoho skol je len tak, ze proste preliezli, ale pre pracovny trh nepouzitelne... A potom chcu pracovat bud 8-14 alebo home office a stihnut vsetko doma okolo dietata. Ale realne, nic nevedia, nemaju co ponuknut.
@anonym_6f59d6 @melanta to tu píše stále dokola.
Fakt sa snaží pomáhať. Ale keď tu niekto napíše, nič neviem ponúknuť, ale chcem HO, lebo deti, tak co na to rozumne napísať. Jednoducho, doba sa mení, treba si zvyknúť. A zase si tu nebudeme klamat, veľká väčšina žien dáva dobrovolne výpovede, s vidinou triku s maximálnou podporou. To, ze potom si už prácu nájdu veľmi ťažko, im v tom momente jednoducho nedochadza, im bliká pred očami 1500€ mesacne na pol roka za nič. Zamestnavatel je rád, že sa ich zbaví, co si budeme hovoriť, lebo na SK dieta nema otca, keďže iba matka môže ho vodiť do a zo škôlky, len ona OCR a lekári atď atď. A nie, nezávidím, sama som mala tiez možnosť trik s podporou, ale vybrala som si radšej prácu. A s 2 malými deťmi. Takže všetko sa dá, keď sa chce. Ale vyplakavat je proste jednoduchšie
@anonym_6f59d6 @melanta to tu píše stále dokola.
Fakt sa snaží pomáhať. Ale keď tu niekto napíše, nič neviem ponúknuť, ale chcem HO, lebo deti, tak co na to rozumne napísať. Jednoducho, doba sa mení, treba si zvyknúť. A zase si tu nebudeme klamat, veľká väčšina žien dáva dobrovolne výpovede, s vidinou triku s maximálnou podporou. To, ze potom si už prácu nájdu veľmi ťažko, im v tom momente jednoducho nedochadza, im bliká pred očami 1500€ mesacne na pol roka za nič. Zamestnavatel je rád, že sa ich zbaví, co si budeme hovoriť, lebo na SK dieta nema otca, keďže iba matka môže ho vodiť do a zo škôlky, len ona OCR a lekári atď atď. A nie, nezávidím, sama som mala tiez možnosť trik s podporou, ale vybrala som si radšej prácu. A s 2 malými deťmi. Takže všetko sa dá, keď sa chce. Ale vyplakavat je proste jednoduchšie
@lienka.7 presne si to vystihla.

Lebo aj tvoj pisomny prejav je na urovni osobitnej skoly, nemyslim to v zlom, ale ak sa takto prezentujes, tak si pracu nenajdes ani ako chyzna. Precitaj si po sebe ak nieco odosielas do sveta.