Ako nájsť zamestnanie s nízkou kvalifikáciou a bez skúseností?
Uz som v koncoch. Som momentalne na UP uz 10 mesiacov a stale sa snazim si nieco najst. Na vyber vela nemam lebo som sa vyucila len 3 rocny odbor, no nikdy som v nom nepracovala a uz mam niekolko rokov po skole. S rekvalifikacnimi kurzami je to tiez mizerne. Byvam v malom meste a navrhli mi len krajcirstvo no o to zaujem nemam. Najhorsie na tom je ze ani neviem v com som dobra. Ak nieco v com som dobra vobec existuje. Alebo co by som chcela robit. Urcite mi poviete ze si mam spravit maturitu. Samozrejme ale pracu stale potrebujem. Ani len v Kauflande ma nechcu. Ako sa odrazit ked jedina odpoved co dostanete je "uprednostnili sme ineho kandidata". Mam dni kedy sa mam chut sa zbalit a ist do BA, prenajat si izbu a najst si cokolvek, aj ked je to mozno sialeny napad. Alebo rovno do zahranicia. Zavazky aj tak ziadne nemam mozem ist kam chcem. Viem maturita je nutnost no bez prace na to mozem zabudnut.
Lepsie krajcirstvo, ako sediet doma bez prijmu. Ci? Co robis realne cele dni od rana do vecera? 😶
Ak vies jazyk, chod aspon do toho zahranicia. Alebo aj ak nevies. Nejake turnusy, kde ho az tak nepotrebujes. Aspon zarobis a zrovnas si v hlave co dalej - a nemusis doma sediet a nicnerobit.
A nejaká fabrika na okolí nie je? Ja viem, že pracovať za pásom nie je výhra, ale s 3rocakom moc na výber nemáš. A keď budeš mať v životopise aj pár rokov a skúseností, bude to u zamestnávateľa vyzerať lepšie. A čo máš konkrétne za trojrocak?
Prosím, načo je dobrý papier maturita, keď uchádzač o prácu nič nevie robiť, ďakujem za info 👁️👀👁️
@anonym_autor Nehrozilo by ani upratovanie? Ked chces vediet, v com si dobra, mozes sa ist poradit so psychologom, vedia testovat, na co ma clovek predpoklady.
Prosím, načo je dobrý papier maturita, keď uchádzač o prácu nič nevie robiť, ďakujem za info 👁️👀👁️
@ivicatolic Presne. Tieto kvazi maturity usmolene na kolene, na to sa ti aj tak kazdy vyprdne. Skoda casu, namahy a penazi. Z toho si fakt na zadok nikto nesadne.
Lepsie krajcirstvo, ako sediet doma bez prijmu. Ci? Co robis realne cele dni od rana do vecera? 😶
Ak vies jazyk, chod aspon do toho zahranicia. Alebo aj ak nevies. Nejake turnusy, kde ho az tak nepotrebujes. Aspon zarobis a zrovnas si v hlave co dalej - a nemusis doma sediet a nicnerobit.
@anonym_1060c4 Úplne ju chápem. Mňa tiež raz chceli dať na rekvalifikačný a šupnúť do závodu, kde by som robila 12tky. Odmietla som, lebo som to nechcela. Prácu som si hľadala naďalej a nakoniec sa podarilo nájsť, čo som chcela ja.
@autorka Viem, že je to ťažké, ale vytrvaj. Posielaj životopisy všade. Ak nemáš záväzky, tak by som skúsila to, čo spomínaš (hľadať v hlavnom meste, zbaliť si veci a nájsť si zdieľané bývanie). Áno, je to trochu šialené, ale ak máš nejaké úspory, tak by si to mohla aspoň skúsiť. A ak by to vyšlo, maturitu by si vedela dorobiť aj tam.
A nehovor, že nevieš nič robiť. Do obchodov ako Lidl, Tesco, Kaufland v Bratislave berú každého, kto nemá problém kedykoľvek pracovať a byť kedykoľvek k dispozícii. Pekne sa obliecť, zistiť si niečo o firme, pripraviť sa na otázky a povedať, že si kedykoľvek k dispozícií.
@ivicatolic Súhlasím. Poriadny rekval. kurz je lepší, než maturitný papier. Maturita ťa pracovať nenaučí. Skúsenosti ti nedá. Ale ako vidíš, aj ostatní jej tu tlačia tieto kaleráby o nejakom papieri do hlavy.
@anonym_autor čo tak niekde ako pomocná sila do kuchyne, do cukrárske výroby ako pomocná sila šľahať, miešať, umývať riad, či upratovať do školy, škôlky, reštiky, stanici, firmy... Možno ako odkladacia tovaru v Tescu, na to maturitu tiež nepotrebuješ. Aj v čínskych obchodoch vždy zháňajú ľudí na odkladanie tovaru. Pokiaľ ovládas cudzí jazyk, kľudne choď aj do zahraničia. Možno aj do penziónu upratovať, do domova seniorov, detského domova upratovať.... Rozhodli žiadosti všade, snáď sa zadarí, držím ti palce 👍.
@anonym_autor čo tak niekde ako pomocná sila do kuchyne, do cukrárske výroby ako pomocná sila šľahať, miešať, umývať riad, či upratovať do školy, škôlky, reštiky, stanici, firmy... Možno ako odkladacia tovaru v Tescu, na to maturitu tiež nepotrebuješ. Aj v čínskych obchodoch vždy zháňajú ľudí na odkladanie tovaru. Pokiaľ ovládas cudzí jazyk, kľudne choď aj do zahraničia. Možno aj do penziónu upratovať, do domova seniorov, detského domova upratovať.... Rozhodli žiadosti všade, snáď sa zadarí, držím ti palce 👍.
@anonym_929aa6 Pokojne môže aj za pokladníčku (aj keď tam aj tak robíš všetko). Tam tiež uvádzajú, že maturitu netreba.
@anonym_autor Choď pracovať do Rakúska za chyžnú. Veľa hotelov ponúka ubytovanie v ich ubytovni - a vôbec to nie sú zle izby - za malý peniaz, ktorý ti strhnú z výplaty (výplata bola pred 4 rokmi porovnateľná s výplatou učiteľa na Slovensku, neviem, ako je to teraz). Nemčinu vedieť nemusíš, na takýchto pozíciách aj tak pracujú hlavne Maďarky a ženy z južnej/východnej Európy. Len si nájdi agentúru, ktorá ťa tam dostane.
Ak mozes odist, chod do vacsieho mesta. Viac pracovnych prilezitosti. Tam ziskas prax aj skusenosti, lebo kvoli nedostatku ludi zoberu sikovnych aj s nizsim vzdelanim.
Že psychológ poradí, v čom si dobrá.....😆😆😆.... môže, ale prácu tí nedá a ty si ďalej ži vo vysnívanej bubline.... To kde chodíte na tie nápady?.... máte reálnu predstavu ako funguje trh a čo je na ponuke....👎👎👎
Ja mám pocit, že čím nižšie vzdelanie, tým skôr si dnes žena nájde prácu. Len z okolia ženy po RD - v školskej jedálni, v McDonald's, predavačky, chyžná v hoteli, SBS v Tescu... Žiadne externé maturity z pofidernych škôl im nepomohli, len ochota robiť. Načo reálne ti tá maturita bude, keď aj tak s ňou nič nebudeš vedieť? Daj si žiadosť, choď osobne po firmách a pýtaj sa.
Ty si mozes kurz najst aj sama, nemusis vziat len ten, co Ti ponukali na urade prace. Najdi si co Ta bavi (manikura, masaze, cukrarka, opatrovatelka,... ?). Daj si schvalit kurz uradu prace , nech Ti ho preplatia. A ak si v hladovej doline, kde nic nepomoze, tak potom bohuzial, budes musiet fakt sa zbalit a ist do BA/do zahranicia. Vyhodu mas, ze Ta nic doma neviaze.
Ja mám pocit, že čím nižšie vzdelanie, tým skôr si dnes žena nájde prácu. Len z okolia ženy po RD - v školskej jedálni, v McDonald's, predavačky, chyžná v hoteli, SBS v Tescu... Žiadne externé maturity z pofidernych škôl im nepomohli, len ochota robiť. Načo reálne ti tá maturita bude, keď aj tak s ňou nič nebudeš vedieť? Daj si žiadosť, choď osobne po firmách a pýtaj sa.
@anonym_462ad7 to isté som chcela napísať.
Poznám aj baby ktoré majú len ZŠ a pracujú.
Lebo papier je super ale vo všeobecnosti nanič.
Ja len drobný komentár k maturite - to je dnes potvrdenie, že dotyčný vie čítať a písať, a trochu počítať (s kalkulačkou). Nič viac, nič menej!
@anonym_autor si myslis ze v ba nieco nájdeš? Sak vyskusaj, uvidis mozno vyjde,

Jazyk vieš, keď chces ísť do zahraničia? Mala si zobrať to krajcitstvo, začať zarábať a medzitým rozmýšľať, hľadať niečo iné a zlepšovať sa. A dorabat maturitu.
V zahraničí chces bez školy čo? Umývať riady a bývať na ubytovni?