icon

Ako obísť zákaz privyrobenia si?

9. máj 2025

Robím v zdravotníctve a nezarabam veľa peňazí. Suma je cca 800 euro. Ako zdravotak si viem niekde ešte privirobit lenže v zmluve som našla,že nemôžem robiť v práci ktorá má rovnaký charakter ako tá v ktorej teraz som. Neviete mi poradiť ako to obísť? Lebo fakt potrebujem peniaze a toto ma obmedzuje keďže inde si neviem nič nájsť. Všade chcú len študentov alebo sa neozvu vobec.

martinmmartin
•
9. máj 2025

Daj si to schvalit HR a podaj im to tak ze to nema nic spolocne s nicim co tam teraz robis ( nebude sa ovplyvnovat)

doriiis
•
9. máj 2025

Alebo si nájdi lepšie platenú hlavnú prácu

anjelicek26
•
9. máj 2025

Treba sa opytat na personalnom, vedia ti dat pisomne vynimku. Ak to nepojde, hladaj lepsie platenu pracu. Proste ucty platit musis.

autor
•
9. máj 2025
@doriiis

Alebo si nájdi lepšie platenú hlavnú prácu

@doriiis hľadám len tú kde som mám 2 mesačnú výpovednú dobu

klarrris
•
9. máj 2025

Tak vypovednu dobu mas pomaly vsade. Nemyslim si, ze toto by bol nejaky problem. Vsetko je to o komunikacii aj v starej aj v novej praci.

done
•
9. máj 2025

Opatrovateľka v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, tam si zarobíš oveľa viac a budeš tam mať aj nárok na dôchodok.

autor
•
9. máj 2025
@done

Opatrovateľka v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, tam si zarobíš oveľa viac a budeš tam mať aj nárok na dôchodok.

@done tam nemôžem ísť. Neviem jazyk a mám aj diétne obmedzenia

kavasmliekom
•
9. máj 2025

A nemôžeš ísť len upratovať?

alickapusinka
•
9. máj 2025

Jasom teiž chora a teraz som bola na 2 týždňe namiesto kamáratky. A 2 členovia rodiny uplne rozparavali plynule Slovenský takže dalšia výhovorka.

mogaa
•
9. máj 2025

no ak chceš v rovnako odvetví ako pracuješ, tam jedine schválenie od zamestnávateľa alebo práca v inom odvetví napr.obchod....alebo teda celková zmena práce...

tiika
•
9. máj 2025

To obmedzenie neznamena, že v inej takej firme nemôžeš vôbec pracovať. Akurát je potrebné sa na tom so zamestnávateľom dohodnúť.

cacianka
•
9. máj 2025

Diétne jedlá v zahraničí nepoznajú ?