icon

Ako riešia vaši zamestnávatelia nútenú dovolenku 8. mája?

Dnes o 09:17

Ahojte, ako máte u vás v práci vyriešeny deň 8.5.?
Posledne dni počúvam z každej strany mnohé varianty, ale mnohí donútili svojich zamestnancov ostať doma na úkor čerpania svojej dovolenky.
Ja som v školstve a tam sa to rieši inak, len som zhrozená z toho ako na to doplácajú opäť najviac obyčajní ľudia.
Ako je to u vás? Môžte napísať či ste väčšia firma, súkromná alebo štátna. Ďakujem 🙂

jaroe
Dnes o 10:41

@anonym_autor platené voľno.

anonym_25766b
Dnes o 10:45

8.5., aj 15.9. mane platene pracovne volno - prekazka na strane zamestnavatela.

elenka.k
Dnes o 10:46
@anonym_5db710

ja milujem Fica , haloo

@anonym_5db710 😕😖😨🤐😢

lubhomira
Dnes o 10:50

@anonym_autor pracujem v školstve a nútená dovolenka, dnes prišlo nariadenie

anonym_09c027
Dnes o 10:55

Musíme si zobrať dovolenku. Neskutočne táto šibnuta vláda s nami vybabrala . Prídeme o deň dovolenky. Veď nech dajú ten den ako bežný pracovný deň. Debilna vláda.

anonym_f00c0f
Dnes o 11:02

my (veľká firma cca 400 ľudí) ideme asi 1/3, ostatní čerpajú dovolenku.

anonym_a18ed0
Dnes o 11:03

Buď HO/alebo riadne v práci. A teda zaplatený deň spolu s príplatkom za sviatok. Ak si niekto na ten den vezme dovolenku, príde o príplatok, bude mať zaplatenú len dofču. Firma do 20 ľudí.

anonym_ee9776
Dnes o 11:09

veľká firma, máme dovolenku, dcéra majú riaditeľské voľno..a reči typu že veď ale zamestnávateľ môže narábať s celou dovolenkou, ok to viem, ale za toto môže Fico, pretože to mali nechať tak ako to bolo, teda ako sviatok (tak ako je aj 1.5.) a mal by to človek zaplatené ako sviatok a nie takto strhnúť dovolenku naviac..už aby išla do kelu celá vláda darmožráčov..

anonym_bb8efb
Dnes o 11:11

A som na rodicku a ani v skole,este nevedia ci bude riaditelske volno,to sa dozvieme tesne alebo par dni pred 8.5.

anonym_c88a0d
Dnes o 11:12

Samospráva, platené voľno (mimo dovolenky), to sa týka aj všetkých škôl (MŠ a ZŠ), kde je zriaďovateľom mesto.

vypliprud
Dnes o 11:17

@anonym_autor som tiez v skolstve, nam to dali ako prekazka v praci na strane zamestnavatela s nahradou mzdy

anonym_6f2cb7
Dnes o 11:19

My máme nútenú dovolenku. S dvomi školákmi doma, matka samoživiteľka bez podpory z okolia, mám veľký problém vyskladať voľno tak aby sme pokryli prázdniny. Takže keď takto úplne zbytočne prídem o deň voľna, je to pre mňa veľmi nepríjemné. Bohužiaľ túto zberbu volia dôchodcovia ktorých sa to nedotkne a my čo na nich makáme si to odnesieme 🤬

anonym_e6e51e
Dnes o 11:22

@anonym_autor čo by si si z týchto ponúknutých možností vybrala ? (Peniaze naviac na prácu vo sviatok nie sú. )
https://www.minedu.sk/data/att/f4c/36242.965f0c...

elenka.k
Dnes o 11:23
@anonym_6f2cb7

My máme nútenú dovolenku. S dvomi školákmi doma, matka samoživiteľka bez podpory z okolia, mám veľký problém vyskladať voľno tak aby sme pokryli prázdniny. Takže keď takto úplne zbytočne prídem o deň voľna, je to pre mňa veľmi nepríjemné. Bohužiaľ túto zberbu volia dôchodcovia ktorých sa to nedotkne a my čo na nich makáme si to odnesieme 🤬

@anonym_6f2cb7 ja ich volám ficovoliči a je mi z nich na ...

ria_sprout
Dnes o 11:24

Pracujem vo veľkej spoločnosti na zmeny, normálne fungujeme s príplatkom. Ja mám dovolenku, pretože mám voľný víkend a tak mame tri dni voľna, pretože deti dostali riaditeľske voľno. Môj muž pracuje tiež s príplatkom.

Na tomto sviatku len vidno akych amatérov máme vo vláde a je to akurát tak na výsmech, celá konsolidácia ktorá nas zaťažuje a zvyšuje dlh.

euka210
Dnes o 11:26

@anonym_autor sme mala firma, mame nutenu dovolenku. Vlada urobila taky chaos, aky len mohla tymito hlupostami.
Kolegyna dufa, ze deti pojdu do skoly a ona si v klude porobi doma a v zahradke, lebo u nas tazko dostat dovolenku len tak.

anonym_4d5ea4
Dnes o 11:32

@anonym_autor Nám dali dovolenku - automobilka, a deti zatiaľ neviem či pôjdu do školy alebo budú doma.

martinka13
Dnes o 11:37
@stormie

@martinka13
@anonym_fabe0f
@anonym_autor
@anonym_af9e74 baby ved pravo nariadenia dovolenky zamestnavatelom tu je uz roky, toto nie je naozaj ze “lebo Fico”, akurat teda nedomysleli ten 8.maj ale principalne by to mohol byt hociktory iny den a ludia by sa cudovali ze preco, lebo o tom bud nevedia alebo nie su zvyknuty ze im zamestnavatel nariaduje cerpanie dovolenky

@stormie nie, nie je to normálne. Opäť preniesol výdavky na zamestnávateľa. To nie je o nariadení čerpania dovolenky. Ide o princíp.

letfenixa
Dnes o 11:38
@lubhomira

@anonym_autor pracujem v školstve a nútená dovolenka, dnes prišlo nariadenie

@lubhomira ale asi nie z ministerstva školstva, lebo v tom nič také nebolo.

anonym_f502ba
Dnes o 11:39

@anonym_autor ano, mozu nariadit celozavodne volno

anonym_af9e74
Dnes o 11:40
@anonym_09c027

Musíme si zobrať dovolenku. Neskutočne táto šibnuta vláda s nami vybabrala . Prídeme o deň dovolenky. Veď nech dajú ten den ako bežný pracovný deň. Debilna vláda.

@anonym_09c027 presne nech nás proste nechaju makat , takto je to len paškvil , lenže to asi nemôžu kedže je to Den vitazstva nad fašizmom a naš pam priemier ide do Moskvy na oslavy , pritom nás neoslobodzovali len a iba rusi .. ked už tak

lubhomira
Dnes o 11:42
@letfenixa

@letfenixa nie, od zriaďovateľa

anonym_e6e51e
Dnes o 11:49
@letfenixa

@letfenixa vyššie som dávala link na usmernenie z ministerstva - buď si dovolenku zoberieš sama, alebo ti ju nariadia. 1a - nie sú peniaze, 1b - s týmto snáď nik súhlasiť nebude.

anonym_c80898
Dnes o 12:12

sš, zš, doma.
Manžel automobilka - pracuje. Vraj budú mať príplatok.
kto chce dovolenku - môže si zobrať.

mishka81
Dnes o 12:20

Sme doma - prekazka na strane zamestnavatela.

anickaaa6aaa
Dnes o 12:23

tiež sme doma. prekážka na strane zamestnávateľa platená 65% z priemeru...

zuzuky
Dnes o 12:25

@anonym_autor Som v školstve a ideme do práce aj s príplatkom.

stormie
Dnes o 12:25
@martinka13

@stormie nie, nie je to normálne. Opäť preniesol výdavky na zamestnávateľa. To nie je o nariadení čerpania dovolenky. Ide o princíp.

@martinka13 otazka je ohladom nutenej dovolenky, nie ohladom vydavkov zamestnavatela a zakon o prave zamestnavatela nariadit dovolenku je tu uz davno, takze ano je to normlane, len vela ludi o tom nevie lebo bezne im zametnavatel dovolenku nenariaduje

viktoriaandrascik
Dnes o 12:29

Ja pracujem v korporáte, 8.5 aj 15.9 nám dali platené voľno- prekážka na strane zamestnávateľa

stormie
Dnes o 12:29
@anonym_6f2cb7

@anonym_6f2cb7 a keby ti zamestnavatel bezne nariadoval dovolenku tak co by si robila? To ze to doteraz nerobil, neznamena ze nemoze
Chapem ze ludia s detmi rataju kazdy den dovolenky, ale zamestnavatel len vyuzil svoje pravo. Manzelovi tiez zoberie den, tak musim prepocitat leto, jesnenne a vianocne sviatky - tam tiez mavaju nutenu dovolenku co nam nie vzdy vyhovuje …