icon

Ako riešia vaši zamestnávatelia nútenú dovolenku 8. mája?

Dnes o 09:17

Ahojte, ako máte u vás v práci vyriešeny deň 8.5.?
Posledne dni počúvam z každej strany mnohé varianty, ale mnohí donútili svojich zamestnancov ostať doma na úkor čerpania svojej dovolenky.
Ja som v školstve a tam sa to rieši inak, len som zhrozená z toho ako na to doplácajú opäť najviac obyčajní ľudia.
Ako je to u vás? Môžte napísať či ste väčšia firma, súkromná alebo štátna. Ďakujem 🙂

Strana
z3
martinka13
Dnes o 09:18

Zamestnávateľ má právo nariadiť zamestnancovi dovolenku. Nech sa poďakujú vláde. Sú aj firmy, ktoré to vyriešia bonusovou dovolenkou.

anonym_fabe0f
Dnes o 09:19

Čo sme si zvolili, to máme.

bursika
Dnes o 09:19

Tak ešte je možnosť OČR.

autor
Dnes o 09:20
@martinka13

Zamestnávateľ má právo nariadiť zamestnancovi dovolenku. Nech sa poďakujú vláde. Sú aj firmy, ktoré to vyriešia bonusovou dovolenkou.

@martinka13 To samozrejme myslím každý pracujúci vie. A aj, že na vine je vláda.😀 Skôr ma zaujímalo či to vymysleli niekde aj inak, či napríklad sú ochotní zaplatiť ľuďom navyše v ten deň, alebo nie.
Žiaľ obávam sa, že voličov koalície to neprebudí.

anonym_af9e74

zamestnavatel má nárok ti nariadit dovolenku ak ju ohlasi do 30.4 , podakuj sa vláde , ktorá neviem povedat no tak zmrvili sme to ,stáva sa, každy robíme chyby ,však fico napisal že to bol zámer ...

stormie

Podla zakonnika prace ma zamestnavatel pravo narabat/nariadit dovolenku - toto nie je novinka, len vela ludi na to nie je zvyknutych a s celym dovolenkovym fondom si narabaju poda seba, tak teraz su z toho nemilo prekvapeni.
Nam dal zamestnavatel den volna navyse, manzelovi nariadil cerpat, skola bude zavreta

martinka13
@anonym_autor

@martinka13 To samozrejme myslím každý pracujúci vie. A aj, že na vine je vláda.😀 Skôr ma zaujímalo či to vymysleli niekde aj inak, či napríklad sú ochotní zaplatiť ľuďom navyše v ten deň, alebo nie.

@anonym_autor no je tam možnosť tej dodatkovej dovolenky

maca1984
Dnes o 09:21

Manžel ( korporát It) prekážka v práci zo strany zamestnávateľa.

sara07
Dnes o 09:22
@anonym_autor

@anonym_autor včera som čítala na Denniku N - prieskum robili
niekde idu platit priplatky - hlavne obchody
niekde len nevyhnutné ide pracovat , zvyšok hlavne administrativa dovolenka
niekde prekažka zo strany zamestnavatela a našli sa čo dali aj platené volno
a niekde všetci dovolenka

rachel36a
Dnes o 09:23

U nas deti idu nastastie do skoly, my rodicia do roboty...

stormie
Dnes o 09:25
@anonym_af9e74

zamestnavatel má nárok ti nariadit dovolenku ak ju ohlasi do 30.4 , podakuj sa vláde , ktorá neviem povedat no tak zmrvili sme to ,stáva sa, každy robíme chyby ,však fico napisal že to bol zámer ...

@martinka13
@anonym_fabe0f
@anonym_autor
@anonym_af9e74 baby ved pravo nariadenia dovolenky zamestnavatelom tu je uz roky, toto nie je naozaj ze “lebo Fico”, akurat teda nedomysleli ten 8.maj ale principalne by to mohol byt hociktory iny den a ludia by sa cudovali ze preco, lebo o tom bud nevedia alebo nie su zvyknuty ze im zamestnavatel nariaduje cerpanie dovolenky

simsalabim
Dnes o 09:25

Povodne nam dal zamestnavatel homeoffice, ale vcera prisiel mail, ze si mame do dochadzky dat "prekazku na strane zamestnavatela" a ostat doma 🙂

katkazatka
Dnes o 09:27

@anonym_autor najviac na to doplácajú nie ľudia, ale zamestnávatelia.

anonym_5b7d43
Dnes o 09:29

U nas to bola velka tema, pracujem v medzinarodnej firme. Pracujeme standardne ako ine dni s priplatkom 100 % ako je to v zakone.

anonym_af9e74
Dnes o 09:32
@stormie

@martinka13
@anonym_fabe0f
@anonym_autor
@anonym_af9e74 baby ved pravo nariadenia dovolenky zamestnavatelom tu je uz roky, toto nie je naozaj ze “lebo Fico”, akurat teda nedomysleli ten 8.maj ale principalne by to mohol byt hociktory iny den a ludia by sa cudovali ze preco, lebo o tom bud nevedia alebo nie su zvyknuty ze im zamestnavatel nariaduje cerpanie dovolenky

@stormie však píšem
ale tu ide o to že človek má malo dovolenky , pre deti ked chodia do škôlky / školy ... v podstate zbytočne minutý den, takže ano štve ma to riadne

anonym_96a0b8
Dnes o 09:34

Univerzita, študenti dekanské voľno a zamestnanci platené volno kvôli prekážke na strane zamestnávateľa, príplatky by nás stáli skoro 90k

autor
Dnes o 09:39
@anonym_af9e74

@stormie
@anonym_af9e74
Baby jasne, ze to nie je novinka, ale veľa ľuďom to komplikuje situácie.
Ja som v štátnej sfére, ale u nás ešte nie je rozhodnuté. Skôr vravím o bežných ľuďoch.
Tak som bola zvedavá ako sa rozhodli zamestnávatelia u vás 🙂

biba_18
Dnes o 09:41

@stormie principiálne hociktorý iný deň nemáš príplatky za prácu vo sviatok - tak to nemá prečo zamestnávateľ riešiť ...

biba_18
Dnes o 09:42

u nás ešte nevieme, naše vedenie sa zobudí asi 30-teho. syn má prekážky na strane zamestnávateľa a mužovi je to jedno, majú tam holubník 😂

anonym_72f749
Dnes o 09:43
@anonym_96a0b8

Univerzita, študenti dekanské voľno a zamestnanci platené volno kvôli prekážke na strane zamestnávateľa, príplatky by nás stáli skoro 90k

@anonym_96a0b8 aj u nás je to tak isto.

anonym_5db710
Dnes o 09:53

ja milujem Fica , haloo

anonym_bb8efb
Dnes o 09:54

Idem do prace,u nas s tymto pocitali uz minuly rok,pre nas ziadne prekvapko to nie je.

alex49
Dnes o 10:06

Ja som tiež zvedavá co spravia. Akurát dnes sme sa o tom s kolegami bavili

anonym_ac0ddb
Dnes o 10:12

My máme nariadené čerpanie dovolenky (malá firma do 20 ľudí). Dieťa ide do školy (zatiaľ).

bomba36
Dnes o 10:16

Máme voľno, platené ako keby bol sviatok. To isté 15.9.

pinkgirl
Dnes o 10:18

Máme riaditeľské voľno, sme veľká firma.

doriiis
Dnes o 10:29

Normálne pracujeme

majusqa77
Dnes o 10:32

dostali sme platene volno

anonym_3ecdb4
Dnes o 10:33

@anonym_autor mám možnosť čerpať OČR. Ale zamestnávateľ nám ponúkol 2 možnosti. Buď prídeme do officu a dostaneme 100% príplatok, alebo môžeme ostať doma ako na platenej dovolenke - voľno na úkor zamestnávateľa, nie z mojej dovolenky.

andreadca
Dnes o 10:35

čo bude u nás ešte neviem, ale dcéra aj MM majú nariadenú dovolenku

Strana
z3