Ako riešia vaši zamestnávatelia nútenú dovolenku 8. mája?
Ahojte, ako máte u vás v práci vyriešeny deň 8.5.?
Posledne dni počúvam z každej strany mnohé varianty, ale mnohí donútili svojich zamestnancov ostať doma na úkor čerpania svojej dovolenky.
Ja som v školstve a tam sa to rieši inak, len som zhrozená z toho ako na to doplácajú opäť najviac obyčajní ľudia.
Ako je to u vás? Môžte napísať či ste väčšia firma, súkromná alebo štátna. Ďakujem 🙂
Dôchodcovia nemajú takéto problémy, oni sú dnes v Kauflande… vy hnusní progresívci s malými faganmi
Platene volno, prekazka na strane zamestnavatela.
Nemocnica.
Zdravotna starostlivost bude poskytovana len ako cez vikend/sviatok, tj iba akutne stavy
Nám dala firma normálne platené voľno, t.j. nikto nepríde kvôli tomu o deň dovolenky.
My máme nútenú dovolenku. S dvomi školákmi doma, matka samoživiteľka bez podpory z okolia, mám veľký problém vyskladať voľno tak aby sme pokryli prázdniny. Takže keď takto úplne zbytočne prídem o deň voľna, je to pre mňa veľmi nepríjemné. Bohužiaľ túto zberbu volia dôchodcovia ktorých sa to nedotkne a my čo na nich makáme si to odnesieme 🤬
@anonym_6f2cb7 veľmi sa mýliš! Všetci dôchodcovia túto zgerbu nevolili,a rovnako to neboli IBA dôchodcovia
@anonym_6f2cb7 a keby ti zamestnavatel bezne nariadoval dovolenku tak co by si robila? To ze to doteraz nerobil, neznamena ze nemoze
Chapem ze ludia s detmi rataju kazdy den dovolenky, ale zamestnavatel len vyuzil svoje pravo. Manzelovi tiez zoberie den, tak musim prepocitat leto, jesnenne a vianocne sviatky - tam tiez mavaju nutenu dovolenku co nam nie vzdy vyhovuje …
@stormie Áno, zamestnávateľ môže nariadiť dovolenku, sú zamestnávatelia, ktorí to robia. Je seriózne povedať to na prijímacom pohovore, záujemca sa zariadi. Toto je iný problém, zamestnanec chce a môže ísť do práce, sviatok bol zrušený, tak s tým proste rátal, že bude pracovať. Zamestnávateľ mu však nariadi dovolenku, s čím zamestnanec vopred nerátal. Nariaďuje sa dovolenka, pretože vláda plná odborníkov zmenila jeden zákon, ale zabudla zmeniť druhý. Mnohí zamestnávatelia nemajú jednoducho na príplatky, preto dovolenka. Nie, že by vypínali linky alebo bol vplyv sézonnosti. Kvôli chybe, o ktorej vláda tvrdí, že to takto chcela. Pre ľudí. Aby dostali príplatky.
Z tvojich príspevkov sa dá predpokladať, že voličstvo vládnej koalície je s týmto spokojné, lebo aj doteraz mal právo zamestnávateľ nariadiť dovolenku a čo si čo majú opozičníci škrečkovať dovolenku na leto, tak im treba, nech sedia v robote.
@stormie Áno, zamestnávateľ môže nariadiť dovolenku, sú zamestnávatelia, ktorí to robia. Je seriózne povedať to na prijímacom pohovore, záujemca sa zariadi. Toto je iný problém, zamestnanec chce a môže ísť do práce, sviatok bol zrušený, tak s tým proste rátal, že bude pracovať. Zamestnávateľ mu však nariadi dovolenku, s čím zamestnanec vopred nerátal. Nariaďuje sa dovolenka, pretože vláda plná odborníkov zmenila jeden zákon, ale zabudla zmeniť druhý. Mnohí zamestnávatelia nemajú jednoducho na príplatky, preto dovolenka. Nie, že by vypínali linky alebo bol vplyv sézonnosti. Kvôli chybe, o ktorej vláda tvrdí, že to takto chcela. Pre ľudí. Aby dostali príplatky.
Z tvojich príspevkov sa dá predpokladať, že voličstvo vládnej koalície je s týmto spokojné, lebo aj doteraz mal právo zamestnávateľ nariadiť dovolenku a čo si čo majú opozičníci škrečkovať dovolenku na leto, tak im treba, nech sedia v robote.
@anonym_85efbf sklamem ta, ale aj ja s manzelom “skreckujeme” dovolenku podla skolskych praznin a to ja mam este od zamestnavatela o par dni viac ako urcuje zakon … manzelova nariadena dovolenka nam spravi niekde nejaky skrt na plany, ale nebudem sa koli tomu rucat. Otazka nebola na to co vlada opat raz pototo, ani o priplatkoch ale o nutenom volne - toto ti naozaj nemusi zamestnavatel oznamovat na pohovore
ved sa to berie ako normalny pracovny den, mali by ste pracovat
Môžu mať učitelia riad volno
@martinka13
@anonym_fabe0f
@anonym_autor
@anonym_af9e74 baby ved pravo nariadenia dovolenky zamestnavatelom tu je uz roky, toto nie je naozaj ze “lebo Fico”, akurat teda nedomysleli ten 8.maj ale principalne by to mohol byt hociktory iny den a ludia by sa cudovali ze preco, lebo o tom bud nevedia alebo nie su zvyknuty ze im zamestnavatel nariaduje cerpanie dovolenky
@stormie ale Fico a spol. mozu za tento den nutenej dovolenky. Vzdy bol sviatok=volno.
Nemali ludia minus 1 den dovolenky.
@anonym_1f801c berie aj neberie, lebo to nedomysleli komplet uplne celé, bežny pracovny den to žial nie je
@anonym_1f801c https://www.employment.gov.sk/files/system/menu...
tu čitaj na stranke ministerstva ako to vlastne je nie je atd
dovolenka nad ramec beznej dovolenky, firma cca 150 zamestnancov
@anonym_85efbf sklamem ta, ale aj ja s manzelom “skreckujeme” dovolenku podla skolskych praznin a to ja mam este od zamestnavatela o par dni viac ako urcuje zakon … manzelova nariadena dovolenka nam spravi niekde nejaky skrt na plany, ale nebudem sa koli tomu rucat. Otazka nebola na to co vlada opat raz pototo, ani o priplatkoch ale o nutenom volne - toto ti naozaj nemusi zamestnavatel oznamovat na pohovore
@stormie otazka je prave o tom ako to vlada po💩 a ako sa k tomu zamestnavstelia postavili. Logicky vacsina chce usetrit, cize dovolenka je v tomto pripade pre nich naj riesenie. Setria 2x.
@anonym_1f801c nie neberie

@stormie ak by boli v práci, tak majú príplatok - tak na koho to je prenesenie keď nie na zamestnávateľa?
furt sa oháňaš tým že zamestnávateľ môže nariadiť dovolenku - ale o to ide - ak by nemusel platiť príplatky, dovolenku by nenariaďoval ...