icon

Ako riešia vaši zamestnávatelia nútenú dovolenku 8. mája?

Dnes o 09:17

Ahojte, ako máte u vás v práci vyriešeny deň 8.5.?
Posledne dni počúvam z každej strany mnohé varianty, ale mnohí donútili svojich zamestnancov ostať doma na úkor čerpania svojej dovolenky.
Ja som v školstve a tam sa to rieši inak, len som zhrozená z toho ako na to doplácajú opäť najviac obyčajní ľudia.
Ako je to u vás? Môžte napísať či ste väčšia firma, súkromná alebo štátna. Ďakujem 🙂

Strana
z3
biba_18
Dnes o 12:34

@stormie ak by boli v práci, tak majú príplatok - tak na koho to je prenesenie keď nie na zamestnávateľa?
furt sa oháňaš tým že zamestnávateľ môže nariadiť dovolenku - ale o to ide - ak by nemusel platiť príplatky, dovolenku by nenariaďoval ...

anonym_5db710
Dnes o 12:38

Dôchodcovia nemajú takéto problémy, oni sú dnes v Kauflande… vy hnusní progresívci s malými faganmi

13uzivatelka11
Dnes o 12:44

Platené voľno, prekážka na strane zamestnávateľa, korporat.

anonym_787058
Dnes o 12:45

Platene volno, prekazka na strane zamestnavatela.
Nemocnica.
Zdravotna starostlivost bude poskytovana len ako cez vikend/sviatok, tj iba akutne stavy

vikusjk
Dnes o 12:51

Nám dala firma normálne platené voľno, t.j. nikto nepríde kvôli tomu o deň dovolenky.

biba_18
Dnes o 13:04

@vikusjk hej. normálne firmy to tak robia. ale sú aj nenormálne 😒

anonym_ae2281
Dnes o 13:12
@anonym_6f2cb7

My máme nútenú dovolenku. S dvomi školákmi doma, matka samoživiteľka bez podpory z okolia, mám veľký problém vyskladať voľno tak aby sme pokryli prázdniny. Takže keď takto úplne zbytočne prídem o deň voľna, je to pre mňa veľmi nepríjemné. Bohužiaľ túto zberbu volia dôchodcovia ktorých sa to nedotkne a my čo na nich makáme si to odnesieme 🤬

@anonym_6f2cb7 veľmi sa mýliš! Všetci dôchodcovia túto zgerbu nevolili,a rovnako to neboli IBA dôchodcovia

anonym_85efbf
Dnes o 13:18
@stormie

@anonym_6f2cb7 a keby ti zamestnavatel bezne nariadoval dovolenku tak co by si robila? To ze to doteraz nerobil, neznamena ze nemoze
Chapem ze ludia s detmi rataju kazdy den dovolenky, ale zamestnavatel len vyuzil svoje pravo. Manzelovi tiez zoberie den, tak musim prepocitat leto, jesnenne a vianocne sviatky - tam tiez mavaju nutenu dovolenku co nam nie vzdy vyhovuje …

@stormie Áno, zamestnávateľ môže nariadiť dovolenku, sú zamestnávatelia, ktorí to robia. Je seriózne povedať to na prijímacom pohovore, záujemca sa zariadi. Toto je iný problém, zamestnanec chce a môže ísť do práce, sviatok bol zrušený, tak s tým proste rátal, že bude pracovať. Zamestnávateľ mu však nariadi dovolenku, s čím zamestnanec vopred nerátal. Nariaďuje sa dovolenka, pretože vláda plná odborníkov zmenila jeden zákon, ale zabudla zmeniť druhý. Mnohí zamestnávatelia nemajú jednoducho na príplatky, preto dovolenka. Nie, že by vypínali linky alebo bol vplyv sézonnosti. Kvôli chybe, o ktorej vláda tvrdí, že to takto chcela. Pre ľudí. Aby dostali príplatky.
Z tvojich príspevkov sa dá predpokladať, že voličstvo vládnej koalície je s týmto spokojné, lebo aj doteraz mal právo zamestnávateľ nariadiť dovolenku a čo si čo majú opozičníci škrečkovať dovolenku na leto, tak im treba, nech sedia v robote.

stormie
Dnes o 13:37
@anonym_85efbf

@stormie Áno, zamestnávateľ môže nariadiť dovolenku, sú zamestnávatelia, ktorí to robia. Je seriózne povedať to na prijímacom pohovore, záujemca sa zariadi. Toto je iný problém, zamestnanec chce a môže ísť do práce, sviatok bol zrušený, tak s tým proste rátal, že bude pracovať. Zamestnávateľ mu však nariadi dovolenku, s čím zamestnanec vopred nerátal. Nariaďuje sa dovolenka, pretože vláda plná odborníkov zmenila jeden zákon, ale zabudla zmeniť druhý. Mnohí zamestnávatelia nemajú jednoducho na príplatky, preto dovolenka. Nie, že by vypínali linky alebo bol vplyv sézonnosti. Kvôli chybe, o ktorej vláda tvrdí, že to takto chcela. Pre ľudí. Aby dostali príplatky.
Z tvojich príspevkov sa dá predpokladať, že voličstvo vládnej koalície je s týmto spokojné, lebo aj doteraz mal právo zamestnávateľ nariadiť dovolenku a čo si čo majú opozičníci škrečkovať dovolenku na leto, tak im treba, nech sedia v robote.

@anonym_85efbf sklamem ta, ale aj ja s manzelom “skreckujeme” dovolenku podla skolskych praznin a to ja mam este od zamestnavatela o par dni viac ako urcuje zakon … manzelova nariadena dovolenka nam spravi niekde nejaky skrt na plany, ale nebudem sa koli tomu rucat. Otazka nebola na to co vlada opat raz pototo, ani o priplatkoch ale o nutenom volne - toto ti naozaj nemusi zamestnavatel oznamovat na pohovore

letfenixa
Dnes o 13:42
@anonym_e6e51e

@letfenixa vyššie som dávala link na usmernenie z ministerstva - buď si dovolenku zoberieš sama, alebo ti ju nariadia. 1a - nie sú peniaze, 1b - s týmto snáď nik súhlasiť nebude.

@anonym_e6e51e ja som to usmernenie včera čítala, viem, čo v ňom je.

anonym_1f801c
Dnes o 13:48

ved sa to berie ako normalny pracovny den, mali by ste pracovat

anonym_12fbea
Dnes o 14:02

Môžu mať učitelia riad volno

Strana
z3