icon

Ako riešiť časté vymeškávanie opatrovateľky?

3. nov 2023

Vie mi niekto poradiť ako je to pri opatrovaní a častým vymeškávaním opatrovateľky?
Môj rodinný príslušník má schválené opatrovanie na 8-12 hodín denne. Má opatrovateľku, ktorá veľmi často nepríde kvôli rôznym vyšetreniam,inokedy úrady,alebo deti.
.Podotýkam,že nechodí ani na celých 6 hodín.
2 mesiace do schválenia chodila rôzne. Chýbala niekedy aj 2x do týždňa a chodila max.4 hodiny. Viem,že je to o dohode .Ale ona to akosi nerešpektuje. Podotýkam,že keď ju rodina na odporučenie našla nič také nespominala,že má toľko vyšetrení. Pri nástupe dopredu povedala,že 3 dni nepríde,že je objednana na rôzne vyšetrenia. To sme samozrejme pochopiteľne akceptovali ,ale od vtedy chodi pravidelne. Keď boli teraz rôzne sviatky tak pochopiteľne mala voľno ,Ale ona v tom týždni išla zase niekam a tak dookola. Rodina je spokojná s ňou čo sa týka opatery (hlavne vďačná nakoľko v rodine sa nik nenašiel)
!Ale keďže vypadne možno do mesiaca aj 6-7 krát, tak to musia všelijako popri práci riešiť popri ťažkej práci jej dcéra. Dcéra ju opatrovať nemohla kvôli tomu,že je samoživiteľka maloletého dieťaťa.
Vie mi niekto prosím poradiť ako je to zo zákona.
Je cez UP. Takže pochopiteľne ju platí štát,ale je to tak trochu nefér.Príbuzný ktorý jej pomoc potrebuje je odkázaný sám na seba kým je dcéra v práci.
Nie je síce ťažký prípad,ale má problémy pri chodení aj psychické diagnózy pri ktorej treba dohľad.
Ďakujem za každú odpoveď .

Strana
z4
autor
8. mar 2026

A už je všetko v poriadku. Takú čo nehľadá dôvody prečo neprísť, ale chodí pretože chce a berie to ako prácu.

Strana
z4