Ako riešiť zánik pracovného miesta?
Ahojte, nájde sa niekto kto sa rozumie, venuje problematike okolo Pp?
Potrebujem poradiť - zaniklo pr.miesto, nemajú pre mňa iné miesto, dá sa dohodnúť na ukončení PP, najlepšie právnik ktorý rieši takéto veci.
Konkrétnejšie všetko v sukromnej správe.
Ďakujem.
Napíšte mi sem, ak sa do toho vyznáte, poznáte práva zamestnanca, ideálne aj zákony
@anonym_49f1 aj keď rozhodnutie musí byt písomne, teba oboznámiť zvlášť nemusia. A s tým, že si ho dorobia nič neurobíš.
Neviem, čo ta kolegyňa robila, prečo konci, aký ma s tým celým súvis. Ale už sa mi to ani nechce zisťovať a ťahať z teba informácie.
@anonym_49f1 miesto bolo zrušené, končíte na ňom prakticky obidve - ty aj kolegyňa. Čo by si chcela dokazovať?
@anonym_49f1 miesto bolo zrušené, končíte na ňom prakticky obidve - ty aj kolegyňa. Čo by si chcela dokazovať?
@anonym_ac9407 ze to bolo ucelove?
@anonym_49f1ca samozrejme ze to ma ucel tj znizit stavy lebo zamestnavatel uz tolko ludi na danej pracovnej pozicii nepotrebuje (aktualne)
@anonym_49f1ca nechapem co stale riesis zober odstupne a najdi si inu pracu zbytocne sa v tom pitves
kolko rokov si bola doma?
@anonym_49f1ca prečo to bolo účelové? čo sa stalo?
Ak je to účelové, prečo riešiš niečo iné (písomne rozhodnutie) a nie podstatu?
@anonym_49f1ca to chapem, kolko si u neho odpracovala pred MD ? prepustaju teraz celkovo alebo leb zeny po RD ?
@anonym_49f1ca rozumiem frustrácii, nezávidím ťažkej situácii. Ak však riešiš zánik miesta nie kvôli účelovosti ako tvrdíš, ale v skutočnosti kvôli tomu, že ty tam chceš pracovať, nepomôžes si.
Rovnako zamestnanec ma právo odísť, ako ma aj firma právo zrušiť miesto. Ona sa stará o to, aby bola schopná fungovať, bola konkurencieschopná, dosahovala zisk, nešla do straty kvôli mzdovým nákladom.
@anonym_49f1ca a preco myslis ze to robia ? ze ta tam nechcu ? lebo mne to pride ako pises osobne a ze dovod je v tvojom pristupe a praci
kolko si tam robila pred materskou ? isla si pocas tehotenstva na PN ?
@anonym_49f1ca zrušili miesto, rozdelili tvoju prácu = reálne zrušenie, optimalizácia nákladov.
Iné je, pracovne miesto zostava, len sa premenuje oficiálne inak, prip.miesto sa zruší naoko, no obratom naň príjmu niekoho iného = účelovosť, porušenie zákona.
@anonym_49f1ca nemusia mat ziadnu organizacnu zmenu proste mali 5 miest na pozicii projektovy manazer a jedno miesto zrusili na to nemusi byt organizacna zmena
@anonym_49f1ca takže predtým vás bolo napríklad 6 predavačiek (aj spolu s tebou), teraz ich bude len 5? V tom prípade, áno, je to v poriadku. 1 miesto je zrušené.
Alebo bolo 6 predavačiek, išla si na materskú, namiesto teba prijali niekoho na zastupovanie? Chcela si sa vrátiť, ale dali ti výpoveď? Teda stále zostava 6 predavačiek - áno, vtedy ta majú povinnosť prijať na tvoje miesto po skončení RD.
@anonym_49f1ca a tym ze si datumy vedia dopisat ake chcu, tak so dopisali datumy pred dorucenim mojej ziadosti. Mesiac vo firme nikto netusil, ze sa nejake miesto zrusili.
@anonym_49f1ca pozri realita je taka ze ta tam nechcu, papiere si daju spatne do poriadku za 10minut. Ine vhodne miesto nemaju. Co chces riesit?
Dovodov mozu ma 300. Ze si po rd, ze mas male dieta, ze zostavajuce kolegyne su vykonne, ze su radi osobne ze tam nebudes... zaver nevezmu ta naspat. Co tak zacat hladat nove miesto? Lebo tu si velmi nepomozes.
@anonym_49f1ca ale to je v pohode poslala si oznamenie oni zhodnotili situaciu ze to miesto je nepotrebne lebo zvladaju pracu aj bez teba
aky s tym mamsuvis vymena vedenia ? bola si na riadiacej pozicii ? taketo veci su bud pragmaticke ze ta tam nepotrebuju alebo osobne
stale neodpovedas kolko si tam realne odpracovala ak si nastupila hned otehotnela a sla na PN tak sa potom nemozes cudovat
@anonym_49f1ca a tym ze si datumy vedia dopisat ake chcu, tak so dopisali datumy pred dorucenim mojej ziadosti. Mesiac vo firme nikto netusil, ze sa nejake miesto zrusili.
@anonym_49f1ca ty to stale nechapes datumy kludne mozu mat az po tvojom oznameni aj po tvojom nastupe by to mohli urobit to je ich kompetencia prehodnocovat potrebu pracovnych miest
@anonym_49f1ca nemusia mat ziadnu organizacnu zmenu proste mali 5 miest na pozicii projektovy manazer a jedno miesto zrusili na to nemusi byt organizacna zmena
@anonym_3ad032 ako nemusí? 🤦♀️ podľa zákona musí, nemôžu si bez organizačnej zmeny len tak niekoho prepustiť, dodržiavat zákon ti niečo hovorí?

@anonym_49f1ca tak vidíš, “musí byt prijaté” - nie “musíš byt oboznámená”.
Akú dohodu dali podpísať kolegyni. Ak chceš, napis podrobne, všetko a naraz, nie po malých častiach. Inak žiaľ neporadím, aj keď mám snahu.