Ako riešiť zánik pracovného miesta?
Ahojte, nájde sa niekto kto sa rozumie, venuje problematike okolo Pp?
Potrebujem poradiť - zaniklo pr.miesto, nemajú pre mňa iné miesto, dá sa dohodnúť na ukončení PP, najlepšie právnik ktorý rieši takéto veci.
Konkrétnejšie všetko v sukromnej správe.
Ďakujem.
Napíšte mi sem, ak sa do toho vyznáte, poznáte práva zamestnanca, ideálne aj zákony
@anonym_49f1ca a tym ze si datumy vedia dopisat ake chcu, tak so dopisali datumy pred dorucenim mojej ziadosti. Mesiac vo firme nikto netusil, ze sa nejake miesto zrusili.
@anonym_49f1ca Faktom a podstatou zostava, či je to miesto zrušené.
Tvoja frustrácia neznamená nezákonnosť ich postupu. To, kedy to spísali - je irelevantné - skús to dokázať. Stačí, aby to bolo deň pred tým než ti pošlú výpoveď. Nie je dôležité obdobie pred poslaním tvojho oznámenia o ukončení RD.
@anonym_49f1ca ale to je v pohode poslala si oznamenie oni zhodnotili situaciu ze to miesto je nepotrebne lebo zvladaju pracu aj bez teba
aky s tym mamsuvis vymena vedenia ? bola si na riadiacej pozicii ? taketo veci su bud pragmaticke ze ta tam nepotrebuju alebo osobne
stale neodpovedas kolko si tam realne odpracovala ak si nastupila hned otehotnela a sla na PN tak sa potom nemozes cudovat
@anonym_3ad032 zákony a zákonnosť výpovede nemá nič spoločne s tým, ako dlho tam pracovala, či sa niekto čuduje alebo nečuduje
@anonym_3ad032 zákony a zákonnosť výpovede nemá nič spoločne s tým, ako dlho tam pracovala, či sa niekto čuduje alebo nečuduje
@anonym_ac9407 ty co mas za problem ? ja som nepisla k zakonnosti jej vypovede, pisala som jej k dovodom na pozadi preco ju mozno nechcu prijat spat
uz na mna nereaguj 😉
@anonym_ac9407 ved pouzije nadbytocnost ako organizacny dovod presne v zmysle zakonnika prace
ak by rusil cast napr oddelenie, odbor alebo celu poziciu a pod to uz je organizacna zmena
je to ale tu slovickarenie podstatne je ze ma na to pravo
@anonym_3ad032 tak potom nepíš “ nemusia mat ziadnu organizacnu zmenu”. Pretože áno, táto zmena musí byt písomná. Inak by bola výpoveď neplatná. “Par.63 b) sa zamestnanec stane nadbytočný vzhľadom na písomné rozhodnutie zamestnávateľa..”
@anonym_3ad032 tak potom nepíš “ nemusia mat ziadnu organizacnu zmenu”. Pretože áno, táto zmena musí byt písomná. Inak by bola výpoveď neplatná. “Par.63 b) sa zamestnanec stane nadbytočný vzhľadom na písomné rozhodnutie zamestnávateľa..”
@anonym_ac9407 a teda ked to pisomne rozhodnutie nemaju podpisane konatelom?
@anonym_ac9407 ty co mas za problem ? ja som nepisla k zakonnosti jej vypovede, pisala som jej k dovodom na pozadi preco ju mozno nechcu prijat spat
uz na mna nereaguj 😉
@anonym_3ad032 Čítala som tvoje želanie, ale rozhodla som sa teraz reagovať a možno i neskôr. Autorka rieši zákonnosť výpovede. A ty sa vyjadruješ k tomu, čo v tom môže podniknúť, alebo na čo ma právo. Ibaže to spájas s tvojimi či jej pocitmi, dĺžkou zamestnania, čo s tým nijako nesúvisí.
Ako by si písala - si tam krátko, potom si bola na MD/RD = môžu ta prepustiť hocikedy a akokoľvek, aj nezákonne.
A takými príspevkami sa to na MK hemží. Nie je mi to ľahostajne.
@anonym_ac9407 a teda ked to pisomne rozhodnutie nemaju podpisane konatelom?
@anonym_49f1ca ako vieš? zeby si ho v prípade potreby dorobia?? 🤔
@anonym_49f1ca ako vieš? zeby si ho v prípade potreby dorobia?? 🤔
@anonym_ac9407 lebo urcite konatel nebude chciet ist do sporu. To mi povedal aj pravnik, ze v pripade sporu by to podpisal. Je to velke riziko ist s tym na sud. Kedze v ruke nemame nic, okrem par veci ktore nemozno pouzit.
Super, že si napokon sama prišla k záveru
@anonym_49f1ca pravnik sam povedal, ze bezna prax. A potom ze preco sa nerodi viac deti, presne preto.
@anonym_49f1ca hej, chcela som viac informácii, aby som zvážila ďalšie skutočnosti, keďže si písala o “účelovosti”.
A tou nie je ani zrušenie miesta a ani vyhotovenie písomnej organizačnej zmeny (skôr “ľahko odstrániteľný nedostatok”).
@anonym_49f1ca je to iba dokument, nie je tam nic, co by ste vy potrebovali vediet. Vas sa tyka vypoved, ponuka ineho vhodneho miesta apd.
@anonym_49f1ca nie, nie su povinni to ukazat.
@anonym_49f1ca nie, nie su povinni to ukazat.
@anonym_3b7764 tak ako to je?
@anonym_49f1ca mas pravo poziadat. On ho vsak nemusi spristupnit. Je urcene ore interne ucely a kontrolne organy.
@anonym_49f1ca z coho tak dedukujes? Ty jo nepodpisujes, podpisuje ho konatel/statutar.
@anonym_49f1ca mo ved nie su povinni, ty mas pravo poziadat o spristupnenie. Oni ti nemusia vyhoviet. Nie je to ich povinnost.
@anonym_3b7764 tak ako to je?
tebe z personalneho vedali ustne ze to nebolo oficialne podpisane a preto ti to nemozu ti to ukazat ?
@anonym_49f1ca
@anonym_49f1ca ale kolegyna nie je vedenie spolocnosti.
@anonym_49f1ca ale to je absolutne jedno. Bolo vydane rozhodnutie? Bolo. Tyka sa to tvojho miesta. Odchadzas. Nemam problem si na kolene vyhotovit papier a podpisat kedykolvek pre ucely kontroly. Chapes ze nic nezmozes?

@anonym_3ad032 ako nemusí? 🤦♀️ podľa zákona musí, nemôžu si bez organizačnej zmeny len tak niekoho prepustiť, dodržiavat zákon ti niečo hovorí?
@anonym_ac9407 ved pouzije nadbytocnost ako organizacny dovod presne v zmysle zakonnika prace
ak by rusil cast napr oddelenie, odbor alebo celu poziciu a pod to uz je organizacna zmena
je to ale tu slovickarenie podstatne je ze ma na to pravo