icon

Ako sa dostanem na kurz?

zuzana212722
14. sep 2016

Som mama, manželka, žena po materskej vlastne ešte počas nej som začala pracovať.. Ale táto práca má nebaví hlavne ide O to že pracujem s ľuďmi ktorý majú závislosti dnešnej doby.. Táto práca nieje vhodná pre mňa ale keďže niekde robiť musím snažím sa chodiť sem s úsmevom.. Ale môj sen mať salón krásy.. Licit cesat žienky.. Neviem ako sa dostať na kurz nejde ani O čas ale O peniaze máme hypotéku deti nehovorím že trieme biedu ale nemôžem len tak Z vrecka vytiahnuť 500 E na kurz to proste nejde.. Ako si splniť sen?

dominika6
14. sep 2016

@zuzana212722 ak máš skutočný talent,nie len sen,môžeš ho robiť popri zamestnaní,doma...líčiť,česať, kamarátky,známe,susedy...ak budeš úspešná,zarobíš si pomimo aj na ten kurz..tak isto mamičky čo po nociach pečú,háčkujú,vyrábajú..
lebo sa stane,že urobíš kurz,otvoríš obchod a dariť sa nebude...alebo budú nespokojní klienti

zuzana212722
autor
14. sep 2016

@dominika6 to robím licim kamarátky robím nechty.. Ale na to aby som si mohla otvoriť salón musím mať akreditovaný kurz..

dominika6
14. sep 2016

@zuzana212722 tak vravím na ten kurz si odkladaj peniaze k líčenia...hádam to nerobíš pre pekné modré oči..a nemusíš hned otvárať salon ale sa zamestnať v salone..

zooeynka
14. sep 2016

A na otvorenie a prevadzku salonu peniaze mas? Alebo pozicka? Ak ta brzdi len ten kurz, tak hor sa setrit...

sardinka32
14. sep 2016

@zuzana212722 Nasetrit na ten akreditovany kurz...licit a cesat najskor doma a postupne sa Ti ukazu moznosti...aj podla poctu a spokojnosti klientiek. Pripadne mozes robit pre niekoho ineho v jeho salone a casom sa osamostatnit.

zuzana212722
autor
14. sep 2016

@dominika6 samozrejme že áno od nikoho som za to peniaze nepýtala..

zuzana212722
autor
14. sep 2016

@zooeynka tak ďaleko niesom.. Ale otvorenie salónu je ďaleko ešte.. Zatiaľ má brzdí len ten kurz nič viac..

zooeynka
14. sep 2016

@zuzana212722 chapem ze to robis zadara. No ved nebudes od kamaratiek alebo rodiny pytat peniaze. Hrozi ze by sa ti zacali vyhybat ak by si im uctovala poplatky...No, ako ti tu radila zienka predomnou-nasetrit, urobit kurz a zamestnat sa v nejakom salone(na zivnost)a uvidis ako to pojde.

jankalukasova
14. sep 2016

@zuzana212722 no tak povedz, že za to berieš "dobrovoľný príspevok"
Inak teda za seba.. mňa tiež česala a líčila sesternica a vždy som jej nejaké peniažky dala... minimálne na ten matriál... veď ani tie laky, sponky a líčidlá nie sú zdarma....
A neviem odkiaľ si a či to ešte funguje, ale svoho času bolo možné dostať príspevok na podnikanie.. teda na ten štart. Manželová mama si takto zriadila maserský salón a pekne jej to ide.

mysga
14. sep 2016

Ber to tak, ze to sa neda tak, že chcem salon,tak ho buduci mesiac otvorim. Ak nie si nejako "za vodou" finančne. 🙂 sprav si nejaký plán boja. Šetri z výplaty tam pár eur, líč na svadby, oslavy atď za peniaze (na čierno), to si odkladaj... vieš, treba plán, sprav si akreditáciu, daj si živnosť, začni v nejakom salóne pracovať, zožeň klientelu, šetri,zober pôžičku a otvor si vlastný salón. 🙂

evittam
14. sep 2016

@zuzana212722 No tak potom ak si aj otvoríš salón budeš robiť "zadarmo"?! Veď nehovorím, že máš pýtať nejaké veľké sumy ako v salónoch ale nehnevaj sa, takto si nikdy na svoj sen nenašetríš - ako sa hovorí "za dobrotu - na žobrotu". Aj tie nechty, líčidlá a všetko okolo niečo stojí....Tak si pýtam aspoň symbolicky niečo - a byť na mieste tvojich kamarátok, rodiny a známych tak by mi to bolo aj trápne nič ti nedať - či si myslia, že tie veci, ktoré k tomu potrebuješ máš zadarmo? Ale ber to ako môj názor a radu. Je to len tvoja vec... 😉
Moja kamarátka sa pred pomaly 20timi rokmi tiež začala venovať líčeniu a kaderníctvu a postupne sa vypracovala na jednu z najlepších vizážistiek na SVK - a najskôr pracovala doma a vypýtala si nejakú tú korunu a vôbec to nebolo trápne.... 😉

moni244
14. sep 2016

@zuzana212722 ake su to zavislosti dnesnej doby? Je pekne mat sen, ale druha vec je aj nieco pre to urobit.

dominika6
14. sep 2016

@zuzana212722 jaj a ked ti prídú kamarátky do salonu,tak tiež nebudeš pýtať peniaze? moja kamoška pečie fantastické torty a ja sama som jej povedala,že naúčtuj mi normálne ako máš viem že sa s tým 3 dni po nociach trápi popri deťoch a práci...tak by som bola bez chrbbtovej kosti nedať jej nič..tiež si mínaš šminky,aj laky na nechty...čiže ked budeš aj v salone robiť za vatikánsku menu,radšej rob prácu čo ťa nebaví

sono2
14. sep 2016

@zuzana212722 a na salon máš peniaze? Veď tam bude treba vrazit tisíce nie 500 euro.

martina_l_l
14. sep 2016

möj znamy urobil tak. Zamestnal sa v jednej IT firme, urobil si tam meno u zakaznikov, po case sa osamostatnil, zakaznikov pritiahol k sebe a nezije si teraz zle 🙂 Drzim prsty

jankalukasova
14. sep 2016

@zuzana212722 tak ako to teda je?? píšeš, že otvorenie salónu je ešte ďaleko ale brzdí Ťa len ten kurz, to je všetko... takže keby si mala kurz, tak si hneď vieš zariadiť salón? Hmm... tak potom nechápem, že je problém 500€ na kurz.. lebo otvorenie salónu je omnoho viac... sorry, ale sama si protirečíš.

radusiq
14. sep 2016

A co tak na zaciatok skusit si dat inzerat do lokalnych obchodov, novin, stranku na fb a pod. ze prides domov ucesat/nalicit na stuzkovu, ples, oslavu a pod. Tiez mozes ponukat sluzby napr. ze robis program na narodeninove party pre dievcatka, ze ich namalujes, nalakujes nechty - male paradnice take radi 🙂 pripadne pre mensie deti malovanie na tvar.

Myslim ze do urciteho prijmu to nemusis ani hlasit, resp. mozno sa da zalozit zivnost az ked by si mala nejake vaznejsie prijmy - s tymto ale mozno lepsie poradi niekto iny...

evittam
14. sep 2016

@radusiq A ako to zdaní ak nebude mať živnosť alebo zamestnanie alebo nejakú zmluvu? A niekto ju "natrie" - vieš vždy sa nájde "závistlivý dobrák"....Toto by som určite neriskovala.....A na živnosť v niektorých oblastiach musí mať výučný list alebo aspoň kurz-neviem ako je to pri takýchto službách.

radusiq
14. sep 2016

@evittam nezdanuje sa len ak ide o prijem nad urcitu hranicu? Nemyslim aby to robila nelegalne to urcite nie. Ja nezijem na sk preto som pisala ze snad niekto v tomto poradi (v UK napr staci zivnost nahlasit 3 mesiace od zacatia podnikania)

evittam
14. sep 2016

@radusiq No áno, ale stále musí mať niečo "v rukách" na základe čoho to robí a potom vlastne napríklad ako živnostník musí podať daňové priznanie aj keby zarobila nulu. DP nemusí podávať len občan-fyzická osoba (nepodnikateľ) ak jeho príjem nedosiahol výšky 1901Eur a nejaké drobné.....A čo sa týka tej živnosti ako som už napísala - je možné, že by potrebovala výučný list - nepozerala som to. Napríklad murár ak nemá výučný list tak nemôže založiť živnosť na murárske práce. 😉