icon

Ako sa počíta skúšobná doba?

5. jan 2023

Dievčatá ako sa počíta skusobna doba ? Nastúpila som 3.11 , skúšobnú dobu 3 mesiace by mala byt do 3.2 nie?

gemerka17
•
5. jan 2023

Ak máš zmluvu od 3.11 tak áno. Všetko podľa pracovnej zmluvy odkedy platiť

autor
•
5. jan 2023

@gemerka17 od 3.11 som na zmluvu a mám tam písané že skúšobná doba 3mesiace , takze keby som chcela výpoveď môžem v skúšobnej dobe podať hocikedy ?

moonlight1210
•
5. jan 2023

V podstate mozes.

gemerka17
•
5. jan 2023

Áno počas tých 3 mesiacoch môžeš kedykoľvek skončiť, akurát sa to nevolá výpoveď ale skončenie počas skúšobnej doby. Napriklad dnes o 15 stej oznamiš, že v pondelok už neprídeš.

autor
•
5. jan 2023

@gemerka17 takze keď ja chcem musí mi skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe ano ? Nebude robiť nejaké problémy ..

nyusika
•
5. jan 2023

nevola sa to vypoved, ale ukoncenie pomeru v skusobnej dobe - je to iny paragraf.
ano, mlozesd kedykolvek, bez udania dovodu, pocas skusobnej doby

moonlight1210
•
5. jan 2023

V podstate ano, len musis dodrzat vsetky zakonne nalezitosti takeho oznamenia. Inak sa moze stat, ze to bude neplatne skoncenie.

autor
•
5. jan 2023

@moonlight1210 aké všetky náležitosti ?

zavana
•
5. jan 2023

ano, malo by to byt presne do tohto datumu. vsak to mas aj uvedene v papieroch/zmluve si myslim, no nie? ci nemas ani dohodu ani nic?

autor
•
5. jan 2023

@zavana nie , robím zastupkinu v jednote , bola som na dohodu v októbri od novembra mám zmluvu

rony2255
•
5. jan 2023

Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe musíš doručiť zamestnávateľovi písomne najneskôr 3 dni pred dňom, kedy chceš skončiť. Takže 30.1. aby to mali na stole

autor
•
5. jan 2023

@rony2255 ja chcem tak že v pondelok už do prace nenastúpim

moonlight1210
•
5. jan 2023

Musi to byt pisomne. Vzor si dohladas na internete, su ich tam tucty. Daj si to 2x, nech ti jednu kopiu podpisu, ze to prebrali, teda mas doklad o doruceni ukoncenia.
Nemal by to podpisat len tak niekto, ale niekto, kto je povereny preberat za spolocnost doklady, resp. tvoj nadriadeny. Napriklad veduca. Proste nie napriklad ochotna kolegyna zo smeny.
V najhorsom to posli doporucene postou.
Tie tri dni su odporucane, nie uplne povinne. Ale je to mile, ak das sancu mzdovemu ta poodhlasovat, atd.

V 99% ta nechaju ist, aj ked im nedas ziaden papier, iba to povies a viac neprides (aj ked je to totalne proti vsetkym zakonnym nariadeniam, ale kaslu na to.). Ale trafis na niekoho, kto sa rad sudi a mas problem.

rony2255
•
5. jan 2023

Na nete som sa dočítala, že môže to byť aj ústne, ale je lepšie mať to písomne, nech si krytá. Teoreticky im môžeš dnes oznámiť, že v pondelok už neprídeš. Ja osobne som v skúšobnej dobe ešte nekončila.

cacianka
•
7. jan 2023

Oznamujem vám ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe zo strany zamestnanca, k 10.1.2023, ktorý je mojím posledným pracovným dňom, tzn. ze 11.1. už nenastúpim. Žiadam o následne administratívne úkony , ktoré sa týkajú ukončenia.
Nejak tak, vzory nájdeš na nete .
S tými pár dňami vopred sa zachovaj seriózne, aby si mala čas všetko si zbaliť, okom skontrolovať a nech kolegyne stihnú stráviť tvoj odchod .