Ako sa ženy cítia, keď ich živí len muž?
a nič nerobia rozumej Nezamestnane !
Koľko vás je? ako ste sa v zili s pocitom, že Vas živí len muž?
Nemáte výčitky svedomia, ci strach o dôchodok?
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
@mauduska to nie je o tom, kto sa boji alebo či ma dobrého manžela, nie každý vyberá podľa príjmu (rozumej, aby uživil celú rodinu úplne sám), ale o tom, či si to ta rodina najmä finančne vie dovoliť. To, že vy na to máte je v poriadku. Príde mi však zbytočne hrať sa na hrdinku a odsudzovať všetky ostatné ženy, ktoré takého muža nemajú, zároveň však nie sú sebecké a prispejú do spoločnej kasy, keď to rodina potrebuje.
@anonym_autor mne by to nebolo blbe, pokiaľ by s tým partner súhlasil a vedeli by sme sa dohodnúť na tom, čo vzájomne od seba očakávame a sme s tým v pohode. Názory druhych by mi nevadili. Dôležitý by bol skôr môj pocit, že to tak chcem/e obaja, ale súčasťou dohody by muselo byt aj nejaké zabezpečenie či plán v prípade choroby, dôchodku, pripadne rozvodu
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
@mauduska že nedôveruješ školskému systému 😁 pochybujem, že máš adekvátne vzdelanie, aby si dokázala správne metodický učiť...znieš mi tupo už len z toho príspevku
@prosimopomoc predtym nez sa zacnes takto vyjadrovat si daj aspon namahu precitat diskusiu. Zistila by si, ze autorka prispevku, ktory sa ti tak nepaci, je ucitelka. Nemam slov nad tymto tvojim komentarom.
Kiežby som mala také šťastie, že ma živí muž, mohla by som sa venovať sebe, detom. Cítila by som sa famózne 👍👌👌👌👌
@anonym_autor Moja svokra bola doma vyše 20 rokov, nakoľko svokor má peňazí na tri životy. Zastrešovala však kompletne všetko, čo viedlo k tomu, že svokor nemal šajnu, kam deti chodia do školy, dokonca do ktorého ročníka (😮), kde majú lekárov, no ničovaté nič. Vrcholom bolo, keď manžel oslavoval narodeniny a on sa ho spýtal, že koľko to má vlastne rokov 😮 Časom to viedlo k tomu, že si našiel frajerky atď a následne potom svokre svitlo, že treba ísť do práce a aj si prácu našla. Sú doteraz spolu, ale len formálne.
@anonym_b7d0c1 chlap, ktorý nevie ani čo je v škole, taký je aj môj , to bude tým že chodí stále do prace
@anonym_autor ja si myslím, že kto che pre svoje deti to najlepšie a má na to finančné prostriedky a samozrejme patričné vzdelanie, by mal deti vzdelávať doma. Nevidím jeden dôvod na to, aby som dala dieťa do školy, v ktorej ak bude nadpriemerné, bude pol dňa čakať na pomalších, al bude priemerné, bude nonstop makať a na odpoveď na otázku bude čakať 5-10 minút (lebo aj iní majú otázky) a ak bude podpriemerné, bude s vyplazeným jazykom v polovici a zvyšok na doma. Doma vzdelávané deti majú odpoveď na otázky hneď, majú primeranú záťaž, pauzy keď to telesne potrebujú, slobodu pohybu, slobodu cikania, mnoho voľnej hry, chodia na exkurzie, do divadiel, do knižníc, atď. Neverím tomu, že v štátnej škole by mohlo byť mojmu dieťaťu tak dobre, ako doma, a súkromnú platiť nebudem - to mi zhltne celý plat. Domáce vzdelávanie je veľmi stigmatizované, ale zbytočne. Mne je úprimne ľúto detí, ktoré v školskom zariadení trávia viac času, ako s rodinou. Toto pre moje deti nechcem.
@mauduska domáce vzdelávanie je super
@prosimopomoc predtym nez sa zacnes takto vyjadrovat si daj aspon namahu precitat diskusiu. Zistila by si, ze autorka prispevku, ktory sa ti tak nepaci, je ucitelka. Nemam slov nad tymto tvojim komentarom.
@carduelis o to je to zarážajúce, neuviedla koľko rokov má praxe, možno učila rok, možno vôbec. Každá učiteľka vie ako to v škole chodí a pravdepodobne svoju neschopnosť učiť premieta na ostatné učiteľky. V škole to už dávno nie je také ako kedysi, deti majú full servis, nie je sa čoho obávať.
@anonym_b7d0c1 chlap, ktorý nevie ani čo je v škole, taký je aj môj , to bude tým že chodí stále do prace
@mooonika1975 Normálny chlap, ktorý sa o deti zaujíma vie čo je v škole.
@anonym_autor nuž môžeme sa na to pozrieť aj z druhej strany, nemá ich muž výčitky, že sa doma stará žena o všetko a on ani nevie ako vyzerá ich lekárka alebo učiteľka, nevie kedy idú k zubárovi,...? Ak nie, tak nemusí mať výčitky ani žena v domácnosti.
@a0 ved to robíme aj keď pracujeme... lekár, zubar, nákup, upratovanie....niekto to zvladne aj s prácou ine ženy nie????? Lenivosť u mňa a hlupost manželov..
@a0 ved to robíme aj keď pracujeme... lekár, zubar, nákup, upratovanie....niekto to zvladne aj s prácou ine ženy nie????? Lenivosť u mňa a hlupost manželov..
@kristian33 skôr hlúposť žien, ktoré všetko robia samé aj popri práci , u nás sa podieľame obaja na týchto aktivitách s manželom, keďže obaja pracujeme. 🙂
Pracovala som,no po tejto rd uz nebudem.Odislo mi zdravie,som rada,ze vladzem to co vladzem,nastasie mam dobreho manzela,ktory to vidi aj sam.Mam 43 a namakala som sa tak,ze do smrti uz budem v bolestiach a nepomohli ani dve operacie.
@anonym_autor Raz sa osud naserie a tak ju prefacká,že zabudne aj čia je. Poznám osobne.
@anonym_abd45b skrátený úväzok..?
@anonym_abd45b skrátený úväzok..?
@anonym_a70ee3 nie,to sa neoplati🙂
@carduelis o to je to zarážajúce, neuviedla koľko rokov má praxe, možno učila rok, možno vôbec. Každá učiteľka vie ako to v škole chodí a pravdepodobne svoju neschopnosť učiť premieta na ostatné učiteľky. V škole to už dávno nie je také ako kedysi, deti majú full servis, nie je sa čoho obávať.
@prosimopomoc prepáč, neuvedomila som si, že na to, aby bolo moje vzdelanie považované za adekvátne, musím na anonymnom fóre uvádzať roky praxe 🤦♀️ ale keď chceš vedieť, tak 3 roky, z toho rok v súkromnej škole. A nie, nie som neschopná učiteľka, nerobila som veci podľa komunistických štandardov.. ale mala som kolegyne, ktoré áno. Nie všetci učitelia majú chuť robiť veci inak. Vyžaduje to nasadenie, viac času na prípravy, trpezlivosť a aj sebavedomie, keď ťa za tvoj “moderný” prístup napadne nejaký rodič alebo predmetová komisia. Vieš o mne veľké nič a na základe toho, že som sem napísala pár viet usudzuješ, aký som človek, aký som učiteľ, aký som odborník. Neuveriteľné. Aby si vedela, školu mám skončenú na červený diplom, moji žiaci ma milovali a ja ich tiež. Chodili za mnou sa vyplakať a vyžalovať na iných učiteľov. Bola som na náčuvoch rôznym učiteľom, takže fakt viem, že sú učitelia, a nanešťastie ich nie je málo, ktorí si prípravy nerobia, na všetko dlabú, písomky opravujú s mesačným meškaním, na hodine môžeš akurát tak čušať, nevedia sa s deťmi baviť s láskou a rešpektom.
Plus keď učíš v štátnej/cirkevnej škole, vidíš to financovanie škôl, vidíš nedostatok pomôcok, máš obmedzený počet kópií čo si môžeš spraviť, atď.. (nie všade samozrejme). Súkromné školy sú väčšinou dobre vybavené, aj prístup býva láskavejší, ale aj tak pomer žiak:učiteľ je príšerný, osobný prístup je takmer nemožný a poplatky sú obrovské.
Ak máš ty nejaký konkrétny (nepodložený) problém s domškolákmi, tak skús trochu pogoogliť, skús trochu otvoriť oči. Ak si učiteľka, o to viac. Tvoji žiaci potrebujú osobu, ktorá je otvorená novým nápadom a odlišnostiam, nie zaťatú fúriu.
A ak máš problém len so mnou - ako si sa vyjadrila, že som tupá, tak len toľko, že nech ťa žehná Boh Otec a modlím sa za tvoje srdce, nech nie je také tvrdé. Neviem čím v živote prechádzaš, možno sa potrebuješ vyventilovať. Každopádne veľa šťastia, zdravia a nech sa ti darí.
@mauduska to nie je o tom, kto sa boji alebo či ma dobrého manžela, nie každý vyberá podľa príjmu (rozumej, aby uživil celú rodinu úplne sám), ale o tom, či si to ta rodina najmä finančne vie dovoliť. To, že vy na to máte je v poriadku. Príde mi však zbytočne hrať sa na hrdinku a odsudzovať všetky ostatné ženy, ktoré takého muža nemajú, zároveň však nie sú sebecké a prispejú do spoločnej kasy, keď to rodina potrebuje.
@anonym_a70ee3 niekde medzitým som trošku dovysvetlía moj prvý príliš stručný príspevok - ospravedlňujě sa za nepresnosť vo vyjadrovaní. Ak si ho chceš prečítať je asi na strane 6 alebo 7. Každopádne, do práce sa vrátim okamžite, keď to bude nutné, ale keď už doma nebudem potrebná 🙂
@magdusaaa hanba je napisat hamba. Dufam, ze nie si ucitelka a nechces ucit svoje deti doma. 🙂
Pracovala som,no po tejto rd uz nebudem.Odislo mi zdravie,som rada,ze vladzem to co vladzem,nastasie mam dobreho manzela,ktory to vidi aj sam.Mam 43 a namakala som sa tak,ze do smrti uz budem v bolestiach a nepomohli ani dve operacie.
@anonym_438720 Tak ty si vynimka. Pracovala si, mas odpracovane a mas zdravotne problemy. Nieco ine je, ked zdravi mladi ludia odmietnu pracovat (ved ma muz zivi) a nie je im ani sproste prelezat mladost doma. Muzi su na vzhlad (evolucia) a naslubuju hory dole, kym je baba mlada a pekna. Na lamanie chleba dojde, ked zostarne a motivacia ju zivit spolu po x spolocnych rokoch pride kriza, sa strati... Potom sa moze stat, ze zostane bez byvania, bez uspor, bez manzela a kvoli bolestiam chrbta uz nebude moct po 50tke ani len fyzicky pracovat. Na Soc.poistovni jej povedia, chybaju zdroje, nemate narok na davky, neplatili ste, alebo ste si platili iba minimum, obratte sa na ex manzela, nech vam vyplaca pomernu cast svojho dochodku alebo vysudte od neho uspory. Ak nema ziadne uspory, lebo sa prestalo darit, tak smola, obratte sa na charitu. Potom kazda co bola za mlada frajerka, bude prelievat slzy a preklinat svoju sprostost, aj blbe rady na mk, ked bola mladsia.
@anonym_a70ee3 niekde medzitým som trošku dovysvetlía moj prvý príliš stručný príspevok - ospravedlňujě sa za nepresnosť vo vyjadrovaní. Ak si ho chceš prečítať je asi na strane 6 alebo 7. Každopádne, do práce sa vrátim okamžite, keď to bude nutné, ale keď už doma nebudem potrebná 🙂
@mauduska ja ti doprajem, mne je to úplne jedno, tiež by som radšej učila deti doma alebo mala aspoň prácu na HO. Mierila som na tvoje vyjadrovanie voči ostatným ženám. Každý ma situáciu, akú ma a z toho vychádza. Nebudem sa za to vyvysovat ani ponižovať. Keby si takého muža nemala, co by si robila?
@anonym_a70ee3 nie,to sa neoplati🙂
@anonym_abd45b jasne, že zárobok by bol menší, ale mužov príjem vám stačí, ty nechceš prísť o dobrú prácu, chceš mať viac času pre seba, z toho som vychádzala. Nemusis mať 1/2, stačí 3/4 alebo 7/8, aby si mala viac voľna. Sú viaceré možnosti.

@mauduska prebohaaa