Ako si mám nájsť prácu?
Ahojte chcela by som sa spýtať ako si nájsť prácu ? Skúšam všetko, profesia, jooble a podobné stránky, obvolavam agentúry ako napríklad noslus alebo proplusco a podobne, reagujem na ponuky, posielam životopis a nič, prácu si neviem nájsť už dlhodobo a nebaví ma to už... Nerozumiem prečo to tak je... Som rómskeho pôvodu, mám rómske priezvisko neznášam za to svoju rasu... Ľudia majú predsudky už len keď počujú moje priezvisko... Do toho nie som modelka, som pribratejšia poviem na rovinu, vždy mali ľudia voči takýmto ľuďom predsudky... Neviem možno len ja si myslím že toto sú tie dôvody, ale fakt neviem už... Mám základné vzdelanie a nedokončenú strednú, hlásim sa na pozície kde berú zo základným vzdelaním, upratovanie nie je nič pre mňa ale prijala by som hocijakú prácu, napríklad kľudne aj za pokladňou v tescu lenže nikde sa mi neozyvaju, nechápem čo robím zle...keď telefonujem pôsobím slušne, keď idem na pohovor čo aj to ma zoberú málo kedy iba na pohovor nie že ešte do zamestnania, tak vždy sa slušne oblečiem a som slušná, akurát sa nič nepýtam keď sa ma spýtajú na pohovore na konci že či sa ich chcem niečo spýtať tak vzdy poviem nie ďakujem, lebo všetko už povedali čo ma zaujímalo...prepáčte že sa tak rozpisujem ale fakt už neviem ako ďalej...
@anonym_48cc9f robila som, bolo mi povedané skrz hmotnú zodpovednosť, že ak by som nemala maturitu tak ma nevezmú 🤷
@melanta píšem vlastnú skúsenosť..
@casavina tak zalezi aky obchod to bol. ci to bol supermarmet ako lidl, tesco, kaufland alebo skor menšie obchody ako jednota atd. alebo ci to boli vobec potraviny. kadzy to ma inak
@casavina ale ak píšeš o vlastnej skúsenosti, mala si napísať, že tebe bolo u jedného zamestnávateľa povedané, že oni do pokladne berú iba ľudí s maturitou. Ty si však napísala, že "za pokladňou musíš mať maturitu" a to vyznie ako všeobecný fakt, čo ale nie je, pretože je ďalších X zamestnávateľov, kde do pokladne maturita nie je vyžadovaná.
@melanta ok
@anonym_913cf4 toto je blbosť. Ja som študovala externe a súčasne bola na ÚP.
@anonym_1a3a03 to je možné ale študovala si zrejme už ďalšie štúdium, predtym si už jednu maturitu mala.
@anonym_a4581b aby mohla byť sanitár, musí mať stredoškolské vzdelanie (stačí aj bez maturity) a buď si urobiť ročný program na strednej zdravotníckej škole alebo akreditovaný kurz. Ona má iba základnú školu, takže jej chýba minimálne učňovské vzdelanie. Teoreticky ju môžu vziať aj bez absolvovania programu pre sanitára, ale iba so ZŠ vzdelaním asi ťažko, dnes sú v zdravotníctve normy na každú pozíciu.
@melanta Panebože tak pomocný personal v zdravotnictve a robi to iste ako samitarka...sme radi, že to niekto vôbec robí nepotrebuje mať ani školu.
@melanta Panebože tak pomocný personal v zdravotnictve a robi to iste ako samitarka...sme radi, že to niekto vôbec robí nepotrebuje mať ani školu.
@anonym_a4581b Aha a co robi ten pomocny personal v nemocnici? 🙄
@nellysa neskusala si gastro? Pomocná sila a pod? Pozri aj FB skupiny...
@anonym_a4581b saniterku? Keď už tak sanitárku. A tam je tiež potrebné si dorobiť školu.
@domka222 Trochu zle vidím aj kvôli tomu sem už nepíšem a píšem anonymne....pomocný personál v zdravotníctve robí to iste ako samitar so školou ktora trva jeden rok a kludne si ju može kvoli platu dorobiť, ale zbytočne by si robila školu lebo asi pri takejto praci nezostane. Ver mi väčšina ma ZŠ....Ja ako sestra s VŠ vozím pacientov na vyšetrenia potom mi stoji robota okolo pacientov...nema kto kŕmiť,prebalovať vyliať moč a na JIS mam plno odbornej práce preto sme radi za akukoľvek pomoc....
@anonym_a4581b Aha a co robi ten pomocny personal v nemocnici? 🙄
@anonym_d0155c Robí to iste ale za o niečo menši plat, je rozdiel robiť na 8 h alebo na 12 kde sú aj vikendy a sviatky a nemocnica poskytuje ešte aj ubytovanie za smiešnu sumu.
@nellysa kamoška HR odporúča skúsiť Tesco vo veľkých mestách napríklad v BA, tam majú málo zamestnancov. V Lidli som tam tiež videla že naberajú ľudí za pokladne.
@anonym_a4581b Hej, lebo na tento job zoberu prveho z ulice. Toto je taka rada ako radit mamickam na RD robit uctovnictvo🙄
@luccys Pomocny personal v zdravotníctve a sanitar robi to iste ale za iný plat a už to nikto nechce robiť tak beru každého....situácia je kritická...
Ked si z Bratislavy, tak skus aj Vieden, si slobodna, mas cas, dochadzanie Ti neublizi a zarobis slusne. A sice kazdy chodi do Bratislavy, ale aj na okoli je dost prace - Galanta, Dunajska Streda, Trnava, Malacky - naberaju stale aj so zakladnym vzdelanim, len teda no, nemozes byt prieberciva a zobrat aspon na zaciatok co pride. A ten kurz zadarmo cez urad prace je tiez fajn, vyber si nieco k comu mas vztah.
A skúšala si aj iné agentúry? Maxin´s, Pro Personal, Dekra apd? Musíš chápať, že za pokladňu si človeka so základným vzdelaním neposadia. Toto je úplne normálna požiadavka. Ešte sa pozri, kde si videla za pokladňou obézného človeka. Ja málokedy. Musíš chápať, že dnes sú na trhu ľudia, so stredoškolským, vysokoškolským vzdelaním, ovládajúci angličtinu a nevedia sa uplatniť a nájsť si prácu. Poznám ľudí s VŠ čo upratujú, robia vo výrobe, predavačov. Tá konkurencia na trhu práce je vysoká. U teba je problém vzdelanie a nadváha možno v druhom rade. Ja zamestnávam rómov bez problémov, máme ich veľmi veľa. Ale musia mať - aspoň výučný list, čistý register trestov. Práca vo výrobe napríklad je o rýchlosti, ide o prácu v tempe, často v stoji, toto nie je práca je obézneho človeka. Ľudí s bežnou nadváhou máme dosť. Za mňa to nie je o priezvisku - mám zamestnaných Baloghovcov, Lakatošovcov, Plachetkovcov, Bodóvcov, Hangurbažovcov.
@anonym_61a02d neskúšala som tie ale ďakujem za tip, práveže na stránkach kde hľadajú pokladnikov je veľa krát napísané že stačí základné vzdelanie, je pravda že v niektorých obchodoch hľadajú väčšinou s maturitou ale na také ani nereagujem, ja v pokladniach vidím od študentov po dôchodcov a niektorý ľudia vyzerajú aj sa chovajú ako keby mali zťp ( nemyslím to ako urážku ) obéznych ľudí vidím malo kde pracovať to je pravda, ale ako mám dovtedy fungovať? Chudnúť sa snažím, nemám morbídnu obezitu ako napríklad američania že sa neviem hýbať preto tomu nerozumiem... Ale nerozumiem prečo aspoň ľudia nezamestnavaju na skúšku ako voľakedy, a keď nie sú spokojný tak proste ukončia to skúšobné obdobie...
Ja by som rozmyslala aj nad upratovanim, aj ked "to nie je pre teba". Nemam pocit, ze by si si mohla velmi vyberat.
@anonym_d0155c nejde o to že by som nerada upratovala, ja upratujem rada a detailne, mala som pár brigád lenže čo som mala vedúcich tak chceli všetko spraviť hop šup, ani som nedokončila prácu a už ma posielali upratovať niečo iné, všade iba buzerácia... Poslednú prácu som mala upratovanie a boli aj spokojný, síce malé peniaze ale aspoň niečo, lenže tá firma kde som upratovala kancelárie zrušila kontakt s mojím zamestnávateľom dôvod vraj bol že im nevychadzaju peniaze na upratovačku, pritom má v tej kancelárií vychovali ako pekne a čisto upratujem 🤷🏻♀️ no a zamestnávateľ má vyplatil a odvtedy vždy keď som volala či nemá niečo iné povedal že nemá že všetko obsadené 🤷🏻♀️
A chce sa ti vobec pracovat? Nemas vzdelanie, to tak jedine pomocne prace a sama pises, ze napriklad upratovanie nechces. Ale ved mas 25, co si robila doteraz? Ty nemas pevnu volu, ani na pracu, ani na chudnutie. Mas kde byvat, co jest, tak proste zijes. Nemas ziadnu motivaciu. Povedzme si uprimne, zlenivela si.
Potrebujes nejako nakopnut. A to, ze si romka, je vyhovorka. To je o povahe, lenivosti, nemas motivaciu. Toto musis zmenit.
@anonym_b09785 ja chcem práveže pracovať,hlásim sa všade dokladanie tovaru/pokladník, rôzna predavačka, pomoc v pracovni, pomocná sila v kuchyni, tak isto aj upratovanie, napísala som že to nie je nič pre mňa ale na ponuky som reagovala aj tak, ze napríklad budem upratovať a odložím si na nejaký kurz a tak... Proste rôzne práce aj napríklad do wurthu triediť škroby alebo dokonca aj do mekaca som išla či kfc, videla som tam aj konkrétne v mekaci obezneho väčšieho chlapa než ja ako robil pri grile, a proste nezobrali ma 🤷🏻♀️ posielam emaily a aj telefonujem na čísla a na 95% mi povedia že už je to obsadené ale ozvú sa mi, čo je podľa mňa blbosť lebo poväčšine reagujem na ponuky napríklad staré dva dni alebo Max týždeň, tak isto aj do bufetov sa hlásim, lahôdok, a nič proste 🤷🏻♀️ ja viem možno mi neveríš ani ja by som neverila keby mi niekto toto povie ale naozaj to tak je 🤷🏻♀️ keď ma aj nejaká firma zoberie na pohovor čo sa malo kedy stáva tak proste na konci pohovoru povedia ďakujeme ozveme sa vám a už po nich ani chýru ani slychu 🤷🏻♀️
Skús firmu Clayens Slovakia, peniaze nič moc, ale zamestnávali aj bez vzdelania. Majstri neboli veľmi milí, ale lepšie ako nič.
@anonym_b09785 ja chcem práveže pracovať,hlásim sa všade dokladanie tovaru/pokladník, rôzna predavačka, pomoc v pracovni, pomocná sila v kuchyni, tak isto aj upratovanie, napísala som že to nie je nič pre mňa ale na ponuky som reagovala aj tak, ze napríklad budem upratovať a odložím si na nejaký kurz a tak... Proste rôzne práce aj napríklad do wurthu triediť škroby alebo dokonca aj do mekaca som išla či kfc, videla som tam aj konkrétne v mekaci obezneho väčšieho chlapa než ja ako robil pri grile, a proste nezobrali ma 🤷🏻♀️ posielam emaily a aj telefonujem na čísla a na 95% mi povedia že už je to obsadené ale ozvú sa mi, čo je podľa mňa blbosť lebo poväčšine reagujem na ponuky napríklad staré dva dni alebo Max týždeň, tak isto aj do bufetov sa hlásim, lahôdok, a nič proste 🤷🏻♀️ ja viem možno mi neveríš ani ja by som neverila keby mi niekto toto povie ale naozaj to tak je 🤷🏻♀️ keď ma aj nejaká firma zoberie na pohovor čo sa malo kedy stáva tak proste na konci pohovoru povedia ďakujeme ozveme sa vám a už po nich ani chýru ani slychu 🤷🏻♀️
@nellysa čo sa týka jedla, to ich chápem. Vieš do kuchyne max ako pomocná sila, ale už ani to nie. Jednoducho do kuchyne ťa nepustia. Možno niekde do malej reštiky, V. cenovej, niekde na periférii mesta.
Ja by som ako zamestnávateľ zbystrila pozornosť nie nad farbou pleti,ktorú stále omieľaš, ale nad tým, že žiadna škola. Už máš 25 a žiadne pracovné návyky. Čiže tam máš okno 8 rokov. A za ten čas nič nerobiť...ja by som skôr rozmýšľala, či sa vôbec chce takému človeku robiť a nebude viac doma ako v práci. A keby som mala na výber, určite by som si vybrala iného.

@anonym_48cc9f robila som, bolo mi povedané skrz hmotnú zodpovednosť, že ak by som nemala maturitu tak ma nevezmú 🤷
@melanta píšem vlastnú skúsenosť..
@casavina ale ak píšeš o vlastnej skúsenosti, mala si napísať, že tebe bolo u jedného zamestnávateľa povedané, že oni do pokladne berú iba ľudí s maturitou. Ty si však napísala, že "za pokladňou musíš mať maturitu" a to vyznie ako všeobecný fakt, čo ale nie je, pretože je ďalších X zamestnávateľov, kde do pokladne maturita nie je vyžadovaná.