Ako si vybrať prácu s ohľadom na rodinu?
Ahojte, po RD sa mi naskytli 2 práce a neviem si vybrať, mám 2 deti. Deti nemá kto strážiť, len ja a muž na OCR.
1. Práca 7-16 pondelok-piatok.
2. Práca 6-18, 18-6, aj vikendy, sviatky, ale len 2-3x do týždňa.
Ďakujem ❤️
Kazdy kto dokaze fungovat pri nocnych s detmi, by si zasluzil medailu 🥰 manzel ako pracuje?
Zatial pre mna jednoznacne c.1.
@doriiis aj ja nad tým uvažujem, mala by som viac času. Predtým som pracovala denne/nočné, ale 4-5 dní do tyzdna, vyhovovalo mi to, ale nemala som deti. Nikdy som nepracovala iba ranné, ráno vstávať 5:30 a domov prísť o 17 celý týždeň 😄 to je celý deň zabity v práci
Autorka....nikdy v živote som nepracovala 8 micky.Vzdy iba 12 tky.Neviem si predstaviť chodiť každý deň do práce a mat na život iba pár hodín denne.Odmakam si svoje a 5 dni mám voľno
Ja by som brala na tvojom mieste to druhé.
Ta druha možnosť je na aký uvazok? Platovo sa ti to oplatí? Keď tak počítam odrobis 23-34,5h/týždeň a to sa mi akosi nezdá.
Tak nejde len o to voľno, ale ako to dokážeš zladiť s rodinou. Stresy pomimo ti môžu vadit oveľa viac než menej volna.
Pokial muž pracuje, ako píšeš, je to ideal, lebo si môžeš vybrať nezávisle na ňom a odprevádzaní do/zo škôlky/školy.
@tiika to by som mala na skrátený úväzok, ale plat rovnaký ako v 1. Práci. Stres v práci je asi rovnaký v obidvoch možnostiach
Tazko vybrat, lebo pri druhej mas jednoznacne vyssi plat. Ako daleko musis dochadzat?
Aj finančne sa ti oplatí druhá možnosť .
Príplatky za noc,sviatky a víkendy pôjdu ďalšie roky len a len hore.Plus obrovská výhoda 12 tok je,že vieš úplne dokonale vybavovať lekárov,zubárov,atď.Prvu OCR v živote som si zobrala keď mali moje deti 13 a 8 rokov.Dovtedy nebolo treba
Tak potom 2.možnosť, pokial ti nevadia nočné, 12-taký. Za menej prace viac penazi (v prepočte), menej času stráveného chystanim a cestovaním do prace, viac voľného času.
Rozhodnutie je na tebe. Ja vyjadrujem veľký rešpekt ľuďom bez ohľadu na povolanie, ktorí dajú nočné. Ja by som už ani amfiteáter nedala.
@guiseppinka dochádzanie 10 minút autom pri oboch možnostiach
@doriiis veď toto, bojím sa hlavne tých OCR a takto by som ich pekne vykryla.
@tom_i nočné ja zvládam, keď si pred nočnou na 2 hodinky zdriemnem a mám voľnejší deň, ale inak keby robím celý deň v práci alebo doma a mám byť v noci hore, tak to by som určite nedala
Ano,nočné sú ťažké.Ale keď máš týždenne iba jednu- dve a pred sebou potom voľné dni tak sa to zvládnuť da.Dnes ma čaká jedna a potom 5 dni voľna.
Nemáš o čom.Ked to máš 10 min,krásne stíhaš aj ráno,kym muž pôjde do roboty.Idealne.
Ja dochádzam oveľa viac a po 12 tke nočnej ešte šoférujem 40 min.🤷🏻♀️
Určite druhu.Kto raz pracoval na smeny ťažko sa mu zvyká každý deň chodiť do práce.Po 9 r smennosti som išla na 8,5 hod, pokým som prišla domov bolo 17 zabitý celý deň
@luccija toto suhlasim. U mna zase nieco nepredstavitelne robit vikendy... 12tky neviem, ale to by som vedela zvladnut, ale vikend robit🙈
Ja robím 12tky dlhý krátky týždeň. Akurát nie nočné. Pri dieťati (škôlkarovi) mi to vyhovuje. Vieme sa prestriedať s priateľom keď je malý chorý. Nemusím ísť na očr keďže veľa dní mám voľných. Síce dôjdem domov o pol 9 ale to ma už syn čaká najedený, okúpaný posteli.
@guiseppinka áno, robila som tak ako slobodna.Je to nevýhoda všetci sa idú cez víkend kúpať, grilovačky a ty pozeráš na hodinky kedy na nočnú.Ja som sa kúpala cez týždeň cez voľno🙂Ale malo to viac plusov ako mínusov a kolegyňa mala 3 deti druhá 4🙂jedna bola slobodná bezdetná tá zase chcela robiť víkendy my sme si to menili ako komu vyhovovalo.

Určite by som brala tú prvú možnosť.