icon

Ako to robia ľudia, že chodia do práce až o 10:00?

29. jan 2026

Ahojte, nie tak zriedka tu čítam, ako ľudia chodia do práce o 10.00, popri práci si idú zacvičiť, na nákup, s deťmi apd. Povedzte mi ľudia, ako to robíte. ja som senior manažér pre CZ/SK/HU. Som na pozícii, kde riadim ľudí remotne, ale aj v office na SVK. Áno, určitú flexibilitu mám, že zbehnem ráno k lekárovi, a prídem neskôr, že som dlhšie na obede a odídem o tretej, keď musím. Ale štandardne som v práci medzi 8.00-8.30 /a je to jedno, či som z domu alebo z officu/. Pracujem na korporátnej pozícii, kde mám cally aj ráno o 8.30 hod a aj večer o 16.30 keď treba. Okrem toho manažujem ľudí a som tu pre nich. Ja stále hovorím, že manažér má isť príkladom, čiže nie som ten typ, čo sa objaví od 11.00 do 14.00. Tak na akých pozíciách robíte, že chodíte počas dňa cvičiť a začínate si od 10.00? Inak naše služobné auto má GPS, čiže nie je to úplne tak, že si odídem a prídem kedy zachcem. A hlavne mám úlohy, tasky, meetingy a cally.

Strana
z4
anonym_2cb2ee
30. jan 2026

Ja som softverova inzinierka - ono je to dost kreativna robota a neda sa robit bez sustredenia. Cize ak mi odchadza focus, viem, ze by mi nic nenapadlo, pripadne by to trvalo nasobne dlhsie, tak si urobim pauzu a napriklad si idem zacvicit. Ale to nie je na chvalenie, o to dlhsie mam dni a v dlhodobom meritku je to pre mozog neskutocne skodlive, preto aj realne pracujem na zmene. Bezny 9-5 je omnoho lepsi, to len tak vyzera, ze uuu aka sloboda, ale defacto nemas nikdy padla, zijes pomedzi robotu.

anonym_a5bd2d
30. jan 2026
@anonym_2cb2ee

Ja som softverova inzinierka - ono je to dost kreativna robota a neda sa robit bez sustredenia. Cize ak mi odchadza focus, viem, ze by mi nic nenapadlo, pripadne by to trvalo nasobne dlhsie, tak si urobim pauzu a napriklad si idem zacvicit. Ale to nie je na chvalenie, o to dlhsie mam dni a v dlhodobom meritku je to pre mozog neskutocne skodlive, preto aj realne pracujem na zmene. Bezny 9-5 je omnoho lepsi, to len tak vyzera, ze uuu aka sloboda, ale defacto nemas nikdy padla, zijes pomedzi robotu.

@anonym_2cb2ee Inak presne toto si aj ja hovorim, mam kopu casu ale zarovan pracujem nonstop. Tym, ze nemam pevnu pracovnu dobu som stale plus minus v pohotovosti (hoci nemusim), ale neda mi to. Este jednu drobnost dokoncim, este toto a stale je nieco :D Niekedy si aj hovorim ze ako by som brala mat robotu kde o 5tej zavriem notebook a mam pokoj do dalsieho rana :D

simca06022011
30. jan 2026

@anonym_autor vies co.. ja som pracu 10-18 videla iba v budapesti.. kde fakt do tych officov chodili takto neskoro ale tahali do vecera... inak nie.. my tak chodime, ale mame vlastnu firmu, cize zamestnanec otvara o 8mej.. my kym sa vytmolime, aj tak vybavime rano xy veci firemnych a velakrat za pc do noci riesime aj firemne veci. CIze zalezi velmi na poziicii praci, ale fakt aby napr cela firma zacinala o 10tej nehrozi.. kamoska je "vip bankarka", chodi na 10tu... napriklad.. proste si tak dohaduje stretnutia, nik jej len tak nevola ak ano, rychlo vybavi popri hocicom.. ja mam zase inu flexibilitu rada, radsje budem jeden den robit na 100% 12-14hodin a potom mam volno den - dva, lebosom si veci urobila.. ako chodit do prace na 4-5h...

anonym_5e0788
11. feb 2026
@anonym_autor

@pribinak jasne, že to určiujem. Ale ja mám cally s inými manažérmi, čiže nájdeme si voľné sloty v kalendároch.... a potom máme regular cally a One2one meetingy. Ak máš pod sebou 10 manažérov a s každým máš individuálny call každý týždeň... Mimo ostatných meetingov s klientmi.. a s internými klientmi...

@anonym_autor tiez ma toto zaujima
Ja zas vidim matky pred skolou o 15 hod a nerozumiem ako to stihaju. Chapem ze ked ma niekto HO tak si obcas vie odbehnut. Ale nie ze kazd den 🤷🏻‍♀️ mne sa to malokedy podari, lebo ako pises, su tam meetingy/ caĺls/ deadlines
Ja na HO stihnes oprat alebo vyvaeit pradlo, ale nic viac.
Ano obcas vybavim lekara ale to vie nadriadeny. Aj kamoska bezne chodila na kavicku cez HO a dobiesla si Pc a obcas tukla 🤦‍♀️ asi zalezi od typu pozicie

anonym_22081f
11. feb 2026

Ja pracujem krátky/dlhy týždeň, takže v krátkom odpracujem len stredu a štvrtok 😎

anonym_aa8f49
11. feb 2026

To celé Slovensko má na programe len cally? Meetingy? Kde sú obyčajný ľudia? 🙄

anonym_eb7388
11. feb 2026
@anonym_aa8f49

@anonym_aa8f49 Obycajni ludia. Pridavne mena v mnoznom cisle v 1. pade sa pisu s makkym i. A tu mas mozno aj vysvetlenie, ze nie vsetci maju schopnosti vykonavat pracu s vyssou pridanou hodnotou, kedze nepochopia ani jednoduche pravidla z prveho stupna ZS. To vsak neznamena, ze aj ti s callmi a meetingami nie su obycajni ludia, ako ty.

anonym_d14795
11. feb 2026

2 týždne mám úplne voľno,samozrejme zaplatené.A potom 2 týždne som v práci nonstop,platia mi aj za to,že tam spím.😁😇
A nie,nepracujem na majáku ani na vrtnej plošine.A ešte stíham aj na koňa písať.😉

anonym_22081f
11. feb 2026
@anonym_eb7388

@anonym_aa8f49 Obycajni ludia. Pridavne mena v mnoznom cisle v 1. pade sa pisu s makkym i. A tu mas mozno aj vysvetlenie, ze nie vsetci maju schopnosti vykonavat pracu s vyssou pridanou hodnotou, kedze nepochopia ani jednoduche pravidla z prveho stupna ZS. To vsak neznamena, ze aj ti s callmi a meetingami nie su obycajni ludia, ako ty.

@anonym_eb7388 Hlavne, že si si kopla.

jaond19
11. feb 2026

@anonym_autor chodila som do prace 9:30 (menuckova restika), teraz chodim vacsinou na 19:00 na smenu cez noc (soc.sluzby), predtym som mala pracu home office 17:00-7:00 zakaznicka podpora (od vecera do rana)

anonym_6dd8a1
11. feb 2026
@anonym_autor

@simona20201309 učiteľky chodia o 10.00? Tieto autorky, ktoré ráno idú do gymu a potom od 10.00 sú na HO nie sú ani predavačky, ani nezamestnané, ani zdravotníčky a barmanky.

@anonym_autor ano, som ucitelka, ucim od 11.-14.

banalu
11. feb 2026

Autorka ty si manazer na pohladanie, radost pod tebou robit. Ked takto jednas s ludmi ako komentujes.
To, ze u vas v korporate to tak je, neznamena, ze je to tak vsade. Ja som v outsource, korporaty, a co zakaznik to ine pravidla. Momentalne mame jedneho kde mame developerov na site a maju ciastocnu flexibilitu - musia tam byt 10-14:00 a zvysok casu si mozu manazovat oni + mame seniorov, ktory ani nemusia byt na site a maju plnu flexibilitu.
Mame team kde musia robit US hrs a musia robit z officu, mame team na US hrs fully remote a tiez mame EMEA team s ciastocnou flexibilitiu, no aj s pevnym 9-17:30 casom. Pritom rovnaky zakaznik, ale jednoducho ine poziadavky.
Len tak zo zaujimavosti, robila si aj niekde inde ci si xy rokov v tej istej firme?
Ja ako manazer, ak mam nieco dolezite kde musim ist tak si slot v kaledari predsa booknem appointmentom. Takze ak by som chcela, mozem si ist aj zacvicit aj na nakup pocas dna, jednoducho naplanujem dopredu, vyplnim slot, aby mi tam nikto nedal meeting a vybavene. Ale mozem si to dovolit, kedze mam ciastocnu flexibilitu. Mojich ludi k tomu tiez vediem, ak potrebuju, nech sa paci odbehni si, komunikuj a praca musi byt spravena. Nie su to male deti, vedia co ano a co nie. Mame niekedy viac a niekedy menej prace a ked od nich ocakavam nadcasy, ked je toho vela, tak oni sa mozu spolahnut, ze si mozu odbehnut, ked to potrebuju.

natalka13
11. feb 2026
@anonym_autor

@kavasmliekom ako hovorím, nie je to o ľuďoch na zmeny. Dnes tu jedna písala, že ide ráno do gymu, alebo plávať a potom domov, dá si sprchu a pracuje od 10.00.

@anonym_autor a? bud je sama sebe sefom, alebo jej to sefinovia povoluju a dorobi si robotu.
ja robim aj pocas dovoleniek, ak sa da nosim si NB.
Su prace kde sa to da a prace kde sa to neda.

autor
11. feb 2026

Preboha, toto je diskusia spred 2 týždňov, ja už to dávno nesledujem. Vy si tu idete ešte svojím životom? No tak kľudne. Ale bezo mňa. Čaute.

anonym_aa8f49
11. feb 2026
@anonym_eb7388

@anonym_eb7388 na to že som madarka píšem veľmi dobre 😆😆

anonym_aa8f49
11. feb 2026
@anonym_autor

Preboha, toto je diskusia spred 2 týždňov, ja už to dávno nesledujem. Vy si tu idete ešte svojím životom? No tak kľudne. Ale bezo mňa. Čaute.

@anonym_autor veď iba dva týždne.. píšeš ako keby to bola diskusia stará niekoľko rokov 😆🤣

soldi
11. feb 2026

@anonym_autor ja tiez zacinam casto krat az o desiatej. Som HO a robim pre anglicku firmu. Oni zacinaju o deviatej, co je u nas o desiatej.

anonym_65dd80
11. feb 2026
@anonym_autor

@kavasmliekom ako hovorím, nie je to o ľuďoch na zmeny. Dnes tu jedna písala, že ide ráno do gymu, alebo plávať a potom domov, dá si sprchu a pracuje od 10.00.

@anonym_autor nechápem, prečo ťa to tak vyjedovalo.
Ja ráno do 10 napríklad nikoho nezoženiem. Väčšinou sa mi neoplatí ráno skoro začať robiť. Ale za to potom robím dlho do večera a aj víkendy. U mňa je jedno kedy vec urobím, či o polnoci alebo tretej poobede. Mám termín, do ktorého to urobím, ostatné nikoho nezaujíma.
Vybrala si si svoju prácu, aj čas, v ktorom pracuješ, nechápem, čo sa rozčuľuješ. Môžeš to zmeniť, nie? Keď chceš ísť ráno do fitka, tak choď a potom pracuj do večera.
Si všimni aj administratívne budovy, svieti sa tam v tých kanceláriách aj o ôsmej večer a to sú tí ľudia, čo si boli ráno zaplávať, zacvičiť alebo spali.
Každý máme iný rytmus a chvalabohu za možnosť výberu

anonym_65dd80
11. feb 2026

Fuha autorka, podľa tvojich reakcií si riadna raketa, teba tvoji kolegovia a podriadení určite milujú

zuzubb007
11. feb 2026

Veď nemusíš zavidieť mega plno je pozícii, kde sa chodí kadiako, napríklad obchodné centrá v obchodoch sa predavačky striedajú jedna príde na 9 tu, druhá na 12, tretia o 15 tej normálna vec, tak isto je to v obchodoch a tak isto je to na zmenkách robíš buď od 6, 14, 18, 22 hej, áno robia ľudia rôzne, ak ti vadí tvoja pracovná doba zmeň prácu, všetko sa dá len treba chciet

ria_sprout
11. feb 2026

Mňa cez deň uvidíš fungovať mimo klasického času, pretože robím casto nočné. Takže samozrejme keď si trocha zdriemnem tak môžem ísť aj o 10tej do obchodu, či cvičiť. Neviem či mi je čo závidieť že v noci som hore a keď mám dennú, vstávam o 4 😜

anonym_a63967
11. feb 2026
@anonym_aa8f49

@anonym_aa8f49 ja tiež len pozerám, samý meeting, call…už som alergická na tieto slová. Strašne povýšenecky to znie. Kde sú zdravotníci, učitelia, úradníci, sociálni pracovníci, predavačky…? Fabriky sú plné operátoriek…tým sa o meetingoch a calloch ani nesníva.

michaela329
11. feb 2026

A čo je na tom na HO nezvyčajné? Môj muž je HO, ak chce ísť niekam o 10:00, tak od šiestej robí administratívne veci, o desiatej si dá ten program a popoludní je opäť v práci. Na telefóne je nonstop - aj počas dovolenky. Ja som v ŠKD, začínam o desiatej a končím o piatej - ak mám rannú, tak som v práci od 6:20. V súčasnosti je flexibilný pracovný čas celkom častý. A keď som robila 12tky, tak si ma mohla vidieť vonku ak celé dni - dlhý, krátky týždeň.

hefo
11. feb 2026

Úplne normálne. Do desiatej spím.

Strana
z4