icon

Ako zladiť prácu predavačky s nástupom dieťaťa do škôlky?

3. jún 2024

Ahojte potrebovala by som poradiť ak už je tu niekde taká diskusia prosím link...chcem ísť robiť predavačku mám možnosť v tescu alebo v jednote na skrátený úväzok 6 hod ale reálne sa v jednote robia 12ky a v tescu aj keď by som mala 6 hodinový úväzok zostava sa dlhšie ranné a poobedne no neviem kde by to bolo lepšie aj finančne ale teda hľadám novú prácu ,kvôli lepšiemu pracovnému času kvôli deťom ,teda hlavne kvôli tomu najmaldsiemu. Syn nastupuje v septembri do škôlky bude mať 3 roky starší sú už samostatny.neviem sa vôbec rozhodnúť čo by bolo lepšie a výhodnejšie ,ak má prosím niekdo skúsenosti tak by som bola vďačná.

katkaseiner
•
3. jún 2024

neporadim... ale otrasne ti zmenili nazov temy...

sisa_s
•
3. jún 2024

Nepochopila som...budes robit teda 6h, ci 12 naozaj? Alebo 6h na zmluvu a zvysok nacierno? A platove podmienky si hadam prebrala na pohovore, ked pises, ze "mam moznost" ist tam/inam"

autor
•
3. jún 2024

@sisa_s Nie na čierno nie ,ale akože v zmluve máš 6hodinovy skrátený úväzok ale reálne pracuješ v jednom reťazci 12hodin a v druhom na smeny,stým že keď odrobim viac dajú náhradné voľno

ms_green
•
3. jún 2024

Tomuto celkom nerozumiem. Raz keď mám zmluvu na skrátený 6h úväzok tak nemôžem robiť 12tky. To čo je pre boha za zmluvu?

januska12323
•
3. jún 2024

Nemôžeš robiť inak ako máš v zmluve.

luccija
•
3. jún 2024

Tebe ide o to, že chces robiť 6 hodín, ale reálne tam budeš aj tak dlhšie o hodinu, dve?Lebo dokladajú tovar atď ..a majú to ako nadčas a potom náhradné voľno?Poznám pani čo je v Kauflande a pracuje 6 hodín, v DM drogérii sú tiež kratšie úväzky

rozculena
•
3. jún 2024

pre všetkých,čo sa čudujú tomu úväzku:
Zmluva je na 6 hodín.Ale pracuje sa reálne denne viac,s tým že keď si odpracuje svoj fond hodín,tak má odpracované.Žiadne nadčasy.Žiadne na čierno.
Ak má robiť 5 dní po 6 hodín,čiže 30 za týždeň,tak tých 30 hodín odpracuje za 4 dni....
takto je to v Tescu.
Nedoporučujem ti to,lebo oni ti pri nástupe povedia,že 6 hodín denne,ale možno prvý mesiac....potom ti budú dávať 7-9 hodinové smeny.
nehovoriac o tom,že takto odrbávajú ľudí o stravenky.

autor
•
4. jún 2024

@rozculena áno presne tak toto je stým uvazkom ako si napísala ...aj stým 12 hod uvazkom je to tak ,že si odpracujes tých 30hod v 12hodinovych smenach ,nič na čierno samozrejme
Ďakujem pekne za odpoveď 😉 presne preto som sa pýtala na skúsenosti reálne... Lebo ja sa musím rozhodnúť ,tak aby sme si vedeli zariadiť nejako škôlku ...