Ako zmeniť prácu a nájsť home office pozíciu?
prosím viete mi poradiť ako čo najskôr aspoň do roka Max sa nejako povzdelavat aké si mám kurzy porobiť , aby som si našla prácu homeoffice ? nezvládam už ďalej prácu s ľuďmi 😔
tiež uvítam prácu na HO, ovládam nemčinu C2 a angličtinu C2
Práve som stratila prácu v HO, lebo sa nepredlzil projekt a zas hľadám HO, inú formu si už predstaviť neviem. Kolegov a šéfov som za ten rok nevidela ani raz 🙂. Práca dobrá, dobre platená a flexibilná pracovná doba, no jednoducho sen. Ešte stále som v miernej depke nad stratou takejto práce, ale dufam, že opäť niečo podobne zoženiem.
Ja robím v korporáte. Máme office 3x do mesiaca a z domu je to oveľa väčšia makačka ako keď som v office. Z HO keď robím nemám čas ani na WC alebo obed. Môj byt mi pripadá ako moja práca. Nemám to “súkromie” oddelené od práce. Nemám stôl, dva monitori a podobne .. Moji nadriadení si myslia že mi môžu vyplnit každu polhodinu času nejakým meetingom - veď si doma, nemusíš sa presúvať iba sa “pripojíš” .. Keď som v office idem aspoň na obed, kávu, pokecám na chodbe s kolegami, presúvam sa z domu atd … Hrozná doba toto.
Ja robím v korporáte. Máme office 3x do mesiaca a z domu je to oveľa väčšia makačka ako keď som v office. Z HO keď robím nemám čas ani na WC alebo obed. Môj byt mi pripadá ako moja práca. Nemám to “súkromie” oddelené od práce. Nemám stôl, dva monitori a podobne .. Moji nadriadení si myslia že mi môžu vyplnit každu polhodinu času nejakým meetingom - veď si doma, nemusíš sa presúvať iba sa “pripojíš” .. Keď som v office idem aspoň na obed, kávu, pokecám na chodbe s kolegami, presúvam sa z domu atd … Hrozná doba toto.
@anonym_0e684c To nie je hrozná doba, ale hrozny zamestnavatel. Robila som predtým tiež v korporate takmer 20 rokov. Ako som písala vyššie, mala som super prácu v HO, 4 roky, s prácou v korporate absolútne neporovnateľne, konečne som normálne pracovala a žila.
Dnes si robit kurz grafiky,su vyhodene peniaze. AI ti vyrobi take grafiky za 20e,ze grafika na HO za to nikto platit nebude.
@iwesska nie je pravda. Robim graficku na HO za fakt slusne peniaze. Grafika zdaleka nie je iba "vytvor mi obrazok"
@barbora245 no a čo teda robíš teraz?pretože ak si chces nájsť prácu na home office s tým že pôjdeš do niečoho nového (bez praxe)HO prácu nájdeš ťažko....HO stále i väčšiny zamestnávateľov ide až po zauceni a na obmedzenú dobu
Problém nie je v ľuďoch ale v tebe... Je to robota nemá tá čo deprimovat nájdi si koníčky a na Slovensku si na doma robotu bez ľudí nenájdeš
@missviolet aj mna zaujima, aky je to job
@mirage mala korporatna pobocka, cize administrativne cinnosti, zmluvy, objednavky, fakturacia ...
Problém nie je v ľuďoch ale v tebe... Je to robota nemá tá čo deprimovat nájdi si koníčky a na Slovensku si na doma robotu bez ľudí nenájdeš
@purple_wolf inaj to je pravda ja full.home Office a mám pocit že mám minimálne 5 callov za deň,nehovoriac o hocijakých nečakaných huddloch😂
@barbora245 pozerala si pracovné portály?Cez Vianoce som našla prácu v cestovnej kancelárií z domu, objednávky telefonické pre jeden veľkoobchod pri Ba je dost ponúk z domu nemusí to byť korporat a pod.
@purple_wolf polovica môjho okolia pracujú z domu 2 pre dopravnú firmu vytazovanie vozidiel po SK, ďalšia pre Orange objednávky inštalácii ani jazyk nepotrebuje, ostatné účtovníctvo samozrejme tam už treba vzdelanie, prax
Ak si sikovna, mozes popri praci robit nieco čo ta bavi a bude to v pohode. Ja sa venujem naprikad konicku so zelezom, vyrabam brany a tak si skvele oddychnem...kedze v hlavnej praci robim s ludmi...
@arek00 ty šikovníček jeden....😄👍👍👍
Ahoj, ahoj....som upratovačka, mohla by som aj ja robit to homofis? 💤💤💤💤💤💋💋💋💋💋
@barbora245 pozerala si pracovné portály?Cez Vianoce som našla prácu v cestovnej kancelárií z domu, objednávky telefonické pre jeden veľkoobchod pri Ba je dost ponúk z domu nemusí to byť korporat a pod.
@anonym_1c8a08 áno pozerala , to je je jasné🤣 len ja študujem aj ten jazyk ... a chcela by som bonus si kurzy porobiť ešte tak to som žiadala o radu do čoho by sa oplatilo investovať pretože čo som pozerala sú dosť drahé aj okolo 2000€ jeden kurz 😸 ale ďakujem krásne za odpoveď
@anonym_fb6cda Ano,teraz ju robit mozes,kym je este AI v zaciatkoch. Do buducna je to jedna z prvych oblasti,ktoru AI nahradi.
@iwesska a interiérový dizajn ? 😄
Myslím ze uz vela bolo povedané ale pripojím sa. Pracujem ako recruiter pre firmu kde gro zamestnancov pracuje prevažne na HO (+1-2x do týždňa office).
Bohužiaľ musím súhlasiť ze si to veľa ľudí predstavuje veľmi jednoducho 😀 rukou mi prešli aj ľudia takto "reskillovani" aj absolventi.
Ja by som ti hlavne poradila nepytat sa na internete ale sadnúť si abzvazit si sama co a ako. Možno som prehliadla ale nikde nepíšeš aké máš zručnosti- počítačové, jazykové, čo si študovala a v čom si pracovala. Vždy sa ti najlepšie odrazí od toho co uz si robila .
Ak sa tvoja profesia neda posunúť takým smerom a pôjdeš v niečom od 0 - graphic, IT ... máš veľmi ťažkú a náročnú štartovaciu pozíciu a je treba zhodnotiť ze s tebou na tej pozícii je 10+ ďalších ludi (minimalne), a väčšina z nich má drive, presvedčenie ze chcú danú vec robiť, zapálenie, skúšajú. Takže ak len tapas nevieš tak to budeš mat ťažšie lebo tvoja motivácia a prínos pre firmu nebude nikdy taky výrazný ako pre človeka ktorý začína tiež od nuly ale vie prečo to robí. HO by bohužiaľ nemal byt cieľ len benefit práce. 🙂
P.s. tým som ta vôbec nechcela odradiť len vniest trochu pohľadu človeka z "branze".
Lebo ja ako recruiter , moja práca je hľadať to viac ,hľadať to najlepšie na trhu pre firmu a takto k tomu verím pristupuje väčšina kolegov. 🙂

..no podľa mňa prvé čo ti bude treba na plnom HO je jazyk...na vysokej úrovni...