icon

Ako zvládnuť pracovnú situáciu s nepriateľskými kolegyňami?

23. jan 2026

Baby poraďte. Som pol roka v robote, zo strany kolegýň je šikana, podrazy... Chcela som vydržať do konca zmluvy na dobu neurčitú, ale nezvládam to už. Rozmýšľam dať výpoveď, výpovedná doba je jeden mesiac, čiže do konca februára by som tu musela byť, pochybujem že šéf ma pustí skôr....ako vydržať ten mesiac a nezbláznit sa?

Strana
z2
biba_18
23. jan 2026

my nevieme o akú prácu ide, o akú šikanu a ani aké máš možnosti nájsť si prácu po ...

sara07
23. jan 2026

napísat list email veducemu o aku šikanu ide a čo sa deje na pracovisku, vzopret sa a stopnut im to aj hádkou a ostrejším vystupovanim
najskôr by som skusila toto ak by to nepomohlo dala vypoved
v podstate nemáš čo už stratit,

autor
23. jan 2026
@biba_18

my nevieme o akú prácu ide, o akú šikanu a ani aké máš možnosti nájsť si prácu po ...

@biba_18 no to je jedno, nechcem to tu rozoberať, tiež neviem či si robotu nájdem ale tu už sa to nedá vydržať.

pribinak
23. jan 2026
@anonym_autor

@biba_18 no to je jedno, nechcem to tu rozoberať, tiež neviem či si robotu nájdem ale tu už sa to nedá vydržať.

@anonym_autor daj výpoveď a chod na PN.

anonym_96eaa0
23. jan 2026

Takže otázka je len o tom ako to vydržať
Tabletky, meditácie, odosobniť sa, pnka, hrubé porušenie prac.disc.,dojdes za sefom s plačom, že nech sa dohodne na rýchlej výpovedi,alebo nenechaj sa šikanovať a podrazat alebo začni ty
Toľko možností

autor
23. jan 2026
@pribinak

@anonym_autor daj výpoveď a chod na PN.

@pribinak a čo poviem dr ? Síce už mam aj tlak zvýšený z tých stresov ale aj tak... Nikdy som nebola len tak PN...

pribinak
23. jan 2026
@anonym_autor

@pribinak a čo poviem dr ? Síce už mam aj tlak zvýšený z tých stresov ale aj tak... Nikdy som nebola len tak PN...

@anonym_autor bolesti hlavy, migrény, boli tá chrbtica, trpnu ti ruky, …..x milión veci

anonym_bc90b1
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor hľadala som si súbežne nový flek a keď sa podarilo, dala výpoveď. Nič mi nestálo za tie stresy chodiť takto do roboty.

anonym_bc90b1
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ➡️ dr. a povedať na rovinu, že si vkuse pod stresom z práce a cítiš sa psychicky zle. Že sa potrebuješ dať dokopy.

nela82
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Odísť q ísť na PN.Svojmu kekarovi povedz pravdu.Sama som si tým prešla,poznám to veľmi dobre.

autor
23. jan 2026
@nela82

@anonym_autor Odísť q ísť na PN.Svojmu kekarovi povedz pravdu.Sama som si tým prešla,poznám to veľmi dobre.

@nela82 dala si výpoveď a šla na PN? Našťastie nám len mesačnú výpovednú dobu...

anonym_e12a6d
23. jan 2026

Lekárke povedať môže pravdu, len či lekárka jej aj dá Pnku. Keď sú teraz sprísnené podmienky a aj lekári sú kontrolovaní.
Lekárka nebude riskovať kvôli obyčajnému pacientovi - pre svojho známeho skôr.

anonym_86acf2
23. jan 2026

“ Chcela som vydržať do konca zmluvy na dobu neurčitú”

Prosim?

anonym_15401b
23. jan 2026

@anonym_autor asi si myslela, ze mas zmluvu na dobu určitú. Dokedy mas dobu určitú? Mas možnosť ist aj na úrad práce a uvidíš ako nová robota. Šef ako vníma túto situáciu? Či sa ťa nevie zastať.

zelenykvet
23. jan 2026
@anonym_bc90b1

@anonym_autor hľadala som si súbežne nový flek a keď sa podarilo, dala výpoveď. Nič mi nestálo za tie stresy chodiť takto do roboty.

@anonym_bc90b1 presne tak. Od teraz sa odosobni, nenechaj sa vnutorne nicit. Svoju energiu, ktoru davas do utrpenia obrat do nadeje a zameraj ju na hladanie novej prace. Len treba byt kludny a verit sebe a svojej hodnote. Ziadne pizdy ti nemaju pravo nicit psychiku aj telesne zdravie. Drzim palce💓

autor
23. jan 2026
@zelenykvet

@anonym_bc90b1 presne tak. Od teraz sa odosobni, nenechaj sa vnutorne nicit. Svoju energiu, ktoru davas do utrpenia obrat do nadeje a zameraj ju na hladanie novej prace. Len treba byt kludny a verit sebe a svojej hodnote. Ziadne pizdy ti nemaju pravo nicit psychiku aj telesne zdravie. Drzim palce💓

@zelenykvet ďakujem, idem cez víkend rozposlat životopisy

autor
23. jan 2026
@anonym_15401b

@anonym_autor asi si myslela, ze mas zmluvu na dobu určitú. Dokedy mas dobu určitú? Mas možnosť ist aj na úrad práce a uvidíš ako nová robota. Šef ako vníma túto situáciu? Či sa ťa nevie zastať.

@anonym_15401b áno, na určitú... Som sa pomýlila. Do konca mája. No veď práve o to ide, že sa sťažovali na mňa šéfovi, takže už zazera po mne aj on. Pritom som nič neurobila. Sú to intriganky. Už baby predo mnou odtiaľto vystvali. Neviem či to nechať tak a hľadať novú robotu alebo sa porozprávať do šéfom, že čo sa vlastne stalo, nech sa môžem brániť, ale aj tak sa nič nezmení, kedze som s nimi v kancelárii... Do mája je ďaleko a zas bez práve sa bojím ostať. Som v pascí proste

anonym_bc90b1
23. jan 2026
@zelenykvet

@zelenykvet veď už pracujem 5 mesiacov inde. Ale poviem ti, ze este nie som úplne ok z toho zla, ktoré som zažívala na pôvodnom pracovisku. Šikana ako vyšitá.

anonym_bc90b1
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_15401b áno, na určitú... Som sa pomýlila. Do konca mája. No veď práve o to ide, že sa sťažovali na mňa šéfovi, takže už zazera po mne aj on. Pritom som nič neurobila. Sú to intriganky. Už baby predo mnou odtiaľto vystvali. Neviem či to nechať tak a hľadať novú robotu alebo sa porozprávať do šéfom, že čo sa vlastne stalo, nech sa môžem brániť, ale aj tak sa nič nezmení, kedze som s nimi v kancelárii... Do mája je ďaleko a zas bez práve sa bojím ostať. Som v pascí proste

@anonym_autor záleží od toho, aký vzťah majú tie kolegyne so sefom. Ak ho maju omotaneho, tak sa mozes aj na hlavu postaviť. Ja by som si nepomohla takýmto otvorenym rozhovorom s riaditeľkou, pretoze je zlízana s tými dvomi a vsetko im verila a aj veri.

autor
23. jan 2026
@anonym_bc90b1

@anonym_autor záleží od toho, aký vzťah majú tie kolegyne so sefom. Ak ho maju omotaneho, tak sa mozes aj na hlavu postaviť. Ja by som si nepomohla takýmto otvorenym rozhovorom s riaditeľkou, pretoze je zlízana s tými dvomi a vsetko im verila a aj veri.

@anonym_bc90b1 tiež im verí, oni sú tu dlho. Vlastne neviem ani poriadne čo sa stalo, iba zazera po mne aj šéf. Ani si ma nezavolal, aby počul druhú stranu.

anonym_bc90b1
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_bc90b1 tiež im verí, oni sú tu dlho. Vlastne neviem ani poriadne čo sa stalo, iba zazera po mne aj šéf. Ani si ma nezavolal, aby počul druhú stranu.

@anonym_autor presne viem ako sa cítiš, zazivala som to. Druhá šéfka o ničom nevedela a keď som odchadzala, tak s ľútosťou skonstatovala, že šikana ako z ucebnice. Obeť odchadza a agresor ostáva.

autor
23. jan 2026
@anonym_bc90b1

@anonym_autor presne viem ako sa cítiš, zazivala som to. Druhá šéfka o ničom nevedela a keď som odchadzala, tak s ľútosťou skonstatovala, že šikana ako z ucebnice. Obeť odchadza a agresor ostáva.

@anonym_bc90b1 vieš čo, ja sa snažím,robím,nie dom lenivec. Už jednu vystvali, ani neviem prečo im vlastne vadila. Ja som tichoa, nekonfliktne, makám a nakoniec nechápem čo netarali šéfom keď som mala dovolenku. Že som dnes videla, že sa so mnou ani jeden nebaví... O nich dvoch ani nevravím, takže to je taká situácia, že som si dnes na wc poplakala...

nela82
23. jan 2026
@anonym_autor

@nela82 dala si výpoveď a šla na PN? Našťastie nám len mesačnú výpovednú dobu...

@anonym_autor ano,nedalo sa tam už vydržať.

autor
23. jan 2026
@nela82

@anonym_autor ano,nedalo sa tam už vydržať.

@nela82 no ja už som tiež na pokraji zrutenia... Lekár s tým nemal problém? Moja mi asi kvôli tomu pn nedá...

anonym_1ad755
23. jan 2026

@anonym_autor A ja by som to hned nevzdavala. Pokial ta praca bavi, si spokojna s platom a nemas za nu nahradu, by som kvoli nejakym zenskym vypoved nedavala. Neviem co je to za pracu a co konkretne zle ti robia, lahsie by sa ti poradilo. Ak sa ti zda, ze sef zazera, tak normalne by som za nim zasla a spytala sa ho, ci nie je s tvojou pracou spokojny, co z jeho pohladu je potrebne zlepsit a uz by si videla a povedala by som svoj nazor. Stratit nemas co, odist je ta posledna moznost.

anonym_32d132
23. jan 2026
@anonym_1ad755

@anonym_autor A ja by som to hned nevzdavala. Pokial ta praca bavi, si spokojna s platom a nemas za nu nahradu, by som kvoli nejakym zenskym vypoved nedavala. Neviem co je to za pracu a co konkretne zle ti robia, lahsie by sa ti poradilo. Ak sa ti zda, ze sef zazera, tak normalne by som za nim zasla a spytala sa ho, ci nie je s tvojou pracou spokojny, co z jeho pohladu je potrebne zlepsit a uz by si videla a povedala by som svoj nazor. Stratit nemas co, odist je ta posledna moznost.

@anonym_1ad755 myslím, že vôbec nechápeš situáciu, čomu sa ani nečudujem, ak si niečo také nezažila. Ja som sa trápila takmer rok. A teraz už viem, že to nemalo žiaden zmysel. Ľutujem, že som neodišla skôr.

nela82
23. jan 2026
@anonym_autor

@nela82 no ja už som tiež na pokraji zrutenia... Lekár s tým nemal problém? Moja mi asi kvôli tomu pn nedá...

@anonym_autor nie,mojej lekárke som rovno povedala a zároveň slušne poprosila,že som dala výpoveď a mam skúšobnú dobu.Radsej by som bola PN...pochopila,poďakovala som atd.

autor
23. jan 2026
@anonym_1ad755

@anonym_1ad755 baví nebaví...je toho veľa, robiť treba všade, ale ničiť sú takto nervy...tiež rozmýšľam sa šéfa opýtať čo sa vlastne stalo...veď uvidím ak dostanem nulové prémie tak to bude jasne

autor
23. jan 2026
@nela82

@anonym_autor nie,mojej lekárke som rovno povedala a zároveň slušne poprosila,že som dala výpoveď a mam skúšobnú dobu.Radsej by som bola PN...pochopila,poďakovala som atd.

@nela82 ďakujem.

autor
23. jan 2026
@anonym_32d132

@anonym_1ad755 myslím, že vôbec nechápeš situáciu, čomu sa ani nečudujem, ak si niečo také nezažila. Ja som sa trápila takmer rok. A teraz už viem, že to nemalo žiaden zmysel. Ľutujem, že som neodišla skôr.

@anonym_32d132 fúha to tá obdivujem... Mňa už boli celé telo,úplne som ako nevlastná, keď ráno vstanem a mám tam ísť...

Strana
z2