icon

Aký máte plat, kde a ako ste si našli prácu?

dajana40
1. dec 2016

Ahojte, rada by som vedela skúsenosti aj iných ľudí, že koľko máte plat, alebo koľko zarábajú vaši muži? A ako ste sa dostali k terajšej práci? Ste nútení odchádzať do zahraničia, alebo máte dobre školy a pracujete spokojne tu...

jaaadu
2. dec 2016

@bluka2 je to od veku dietata.

pragmaticka
2. dec 2016

@dada200 ak som dobre pochopila ty zijes na svk. a vies ze rakusania prave rokuju o tom ze zatrhnu pridavky detom co ziju mimo AT ako aj rodicak matkam co su mimo? Cudujem sa ze ich to uz davno nenapadlo! Nechat sa takto vyuzivat(rocne odchadza az okolo 200mil euro pre taketo decka).No dufam ze to co najskor schvalia! a s tym rodicovskym nemas uplne pravdu.Vysku si rozhodnes sama podla dlzky obdobia ,kt. chces zostat s dietatom doma. je to od Eur/mesacne 400/600/800 alebo 80%z platu! 😉

bluka2
2. dec 2016

@pragmaticka mas pravdu ohladne rodicaku, ale jej to moze byt jedno ked nepracuje, ako vela inych - daju si najdlhsiu variantu a vybavene...
Som zvedava, ci to s tymi rodinnymi pridavkami vydiskutuju: stale je to dost socialny stat v porovnani s inymi

radusiq
2. dec 2016

@dajana40 my sme odisli do zahranicia, ale nie z platovych dovodov. Odisli sme hlavne kvoli oboru mojho manzela (a mozno tuzbe po dobrodruzstve) - na Slovensku sa projekty daneho druhu robia len male a po par rokoch zacal stagnovat a nebolo sa kam posunut. V UK ma moznost robit na omnoho vacsich projektoch, cim sa aj stale posuva dopredu a je velmi spokojny. Pracu si nasiel tak ze mal zverejneny zivotopis a oni ho oslovili. Ma strednu odbornu skolu a 15 rokov skusenosti vo velmi specifickom obore.
Ja mam gympel a tiez nejake tie skusenosti, popri praci studujem vysku v obore kde pracujem. Pracu som si nasla tak isto - zverejneny zivotopis a oni sa ozvali.

dada200
2. dec 2016

@pragmaticka mne nemusíš vysvetľovať ako to funguje v AT ,manžel tam už robí 15 rokov a ani ohľadne rodičovského a rodinných prídavkov,ovladam to vcelku dobre,kedze dcéra má 9.rokov. No uvidíme či to schvália necháme sa prekvapiť 😉 Nech ale potom schvália aj to,aby môjmu manželovi nestrhavali z hrubej mzdy odvody a dane v AT keď žije na SK,nech ich platí tu a tým pádom nech máme nárok poberať prídavky a rodičak z SK. 😉

dada200
2. dec 2016

@pragmaticka a mudre ste teraz všetky čo ste sa tam prisťahovali. Keď ste žili na SK,tak by ste sa bili za to čo vám patrí a zrazu už naše "decká" Vás " akože rak ušanky" ochudobňujú. 😂

pragmaticka
2. dec 2016

@dada200 noo oni vam ich nechcu uplne zrusit len znizit na vysku pridavkov statu v ktorom ziju tie deti!pride mi to dost rozumne,nemyslis? si zober ze pride sem rumun co ma doma 5 deti a rakusko tam posiela 175x5!Sak si tam z toho ziju ako krali!! A toto ide z mojich dani co tu odvadzam!!Taky isty problem ako je so socialnymi davkami na svk s romami.Takze je nad cim sa rozculovat!

poznam bohuzial ludi ktoru tu aj 30r ziju a nevedia sa po nemecky ani vykoktat!a kedze si pisala ze rodicovsky tu je 400e chcela som tvoje znalosti len poopravit! 😉

Inak vies co nechapem?moj muz keby pracoval v AT 15r,co ty s detmi hladas este na svk??ja by som uz davno bola prinom! Ale asi vam taky vztah na dialku vyhovuje,len skoda deti- podla mna by mali trosku lepsie perspektivy tu ako na SVK.A predsa len aj vy-clovek je stale starsi a starsi a to zdravotnictvo na svk fakt nestoji za nic!! Neuvazovala si odist za nim?Ci pracuje iba v pohranici a dochadza?No aj tak by to stalo za uvazenie

evittam
2. dec 2016

@dada200 Presne ako píšeš - ja neviem vôbec čo dotyčná rieši - to že štát a iný štát platí niečo iné tebe lebo tvoj muž tam odvádza nemalé odvody a dane?! Nech ide do prdele.....Ako keby to išlo z jej peňazí....A to ani ja a ani môj muž nepracujeme v AT. Ale proste toto je stále tá jediná slovenská vlastnosť - závisť - keď nemám ja prečo by si mal mať ty....Ach jááááj....
Môj muž pracuje v DE - vybavili sme rodinné prídavky - veľa ľudí povie "ako vám je dobre, aké máte peniaze" a podobne - ale ostatné už nikto nevidí-škoda reči v tomto prípade....

@pragmaticka Tebe vadí koľké milióny Eur ide z AT rozpočtu na nejaké iné "decká"?! A to koľko miliónov Eur ide z nášho rozpočtu pre darmožráčov v podobe pána Fica to je v poriadku - ktorý to ani nezdania?...

misha4
2. dec 2016

@radusiq mozem sa opytat, kde ste mali zverejneny zivotopis? Dakujem.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
evittam
2. dec 2016

@pragmaticka Inak zase to, že ťa štve, že to ide z tvojich daní ťa chápem....nespravíš nič - aj na SVK ide veľa vecí z našich daní a normálne pracujúci dostane väčšie hovno ako ten cigáň - alebo teda to isté - bohužiaľ. Ale ako som už napísala ak niekto v danej krajine platí dane a odvody a má na niečo nárok tak prečo by to nemal dostať....😉

dada200
2. dec 2016

@pragmaticka aj môj manžel odvádza dane v AT! A len pre tvoju informovanosť, s manželom sme spolu každý deň už okolo 15:00 😊 .

guinevre
2. dec 2016

@evittam Ale to nejde z jej dani, muz @dada200 tiez plati dane v AT - prispieva statu!
@pragmaticka riesi, ze niekto v Rumusku kto ma 5 deti dostava vela penazi a zije si v Rumunsku ako kral. Ja ti poviem zlata, AT pridavky na deti su aj na SK tak akurat, problem je, ze tie Slovenske su nizke, aj ked platim dane mozn oviac ako ty, chapes tomu? Takze, nic sa neboj, nikto si tu z 200 ci 300 eur na dieta nezije ako kral, len skolka je mesacne 400 eur, nemaj ziadne starosti, a radsej sa staraj o to ci tebe staci to co mas, a nie kolko ma iny. @dada200 nikomu nic neukradla, aj ty svoje deti zivis z dani ktore platis nie len ty alebo tvoj muz ale aj jej muz, takze ticho.

pragmaticka
2. dec 2016

@guinevre posledne co by som zavidela je zivot na svk!Mne je tu vyborne a naozaj vam nemam co zavidiet 😂 Len som chcela dadu informovat o tom ze sa rokuje o novych zmenach 😉 ktore velmi dufam ze prejdu😝

radusiq
2. dec 2016

@misha4 reed.co.uk, monster.co.uk, nepamatam ci aj nejake ine uz je to par rokov...plus urcite profil na linkedIn. Dobre CV je zaklad, agentury ked hladaju kandidata vacsinou prehladavaju predchadzajuce skusenosti a kvalifikacie tych ktori maju uploadnute.

dada200
2. dec 2016

@pragmaticka veď nech prejdú som za,ale nech začnú rokovať aj o tom,ze môjmu manželovi budú strhávať odvody v takej istej výške ako sú na SVK a nie v AT ,keďže máme mať nárok na takú istú sumu ako na SVK,tak prečo by mali z jeho daní prosperovať a priživovať sa niekto iný,ked my nemáme mať nárok ! 😝

libawet
2. dec 2016

@dajana40 to sú veľmi chúlostivé otázky, pochybujem, že Ti tu niekto na ne odpovie...čo je tu anonymné?

misha4
2. dec 2016

@radusiq Dakujem pekne 🙂

momoqui
2. dec 2016

@natinka36 okej lebo to vyznelo tak podozrivo 😀😀😉

natalka13
2. dec 2016

@ramzes1980 vela firiem ma ako u nas v CR ci inde v zahranici podpisany zakaz zverejnovat svoj plat tretim osobam. Rata sa to za hrube porusenie discipliny.

natinka36
2. dec 2016

@momoqui 😂😂😂👍🏼

momoqui
2. dec 2016

@ramzes1980 presne tak bohuzial Slovaci su teliatka a ticho a stazuju sa na nespravnych miestach (nie pred vedenin v praci ale doma)...je to mentalita ludi ktoru tazko zmenime...v zmluve ma takmer kazdy ze nesmie o plate hovorit a zrejme maju firmy na to dovod ... presne ako pises lebo zdieraju ludi a takto nadnesene to prezentuju ze si kazdy mysli ze ma najviac 😀

Zakladatelka temy ak chce mat prehlad a teda ak si robi prieskem moze vytvorit "questionnaire" su rozne aj online a dat moznosti. Rozpatie od do, vzdelanie, sektor... a bude mat prehlad 🙂 a tiez radim neporovnat profesiu ako lekar s predavackou v obchode 🙂

zuzka_puska
2. dec 2016

Tiež neviem, čo je dobrá škola 🙂 Ale, otehotnela som ešte počas štúdia VŠ, takže po získaní titulu som bola na materskej. Prácu som si začala hľadať, keď mala dcéra 2 roky. A ako na to? Vyhliadla som si niekoľko miest, kde by sa mi páčilo pracovať. Zúčastnila som sa niekoľkých pohovorov, samozrejme všade brali na základe známostí. Až po cca pol roku som sa zúčastnila pohovoru ktorý dopadol konečne v môj prospech, a prijali ma. Pracujem v odbore, ktorý som študovala a mám prácu ktorá ma baví, a napĺňa. Plat mám priemerný, nič horibilné, ale robím to čo som vždy chcela takže v podstate som spokojná. Bohužiaľ mám zmluvu len na 2 roky, takže neviem čo budem robiť potom, nájsť prácu u nás je pomerne dosť zložité.

twiggi_veggie
2. dec 2016

Ja mam skoncene gymnazium ale veeela samostudia v IT oblasti 🙂 Pracujem ako Clojure programatorka (no momentalne som na materskej) a ako junior programator som mala plat cez 2000 eur. Koli praci sme nemuseli vycestovat kedze som pracovala z domu avsak pracovala som remote pre zahranicne firmy kedze programovaci jazyk v ktorom programujem je pomerne novy/iny a na slovensku ho firmy povacsinou ani nepoznaju. Avsak vo svete je stale popularnejsi a velka vyhoda je ze sa snazia ziskat coraz viac zien a robia sa rozne free skolenia urcene pre zeny a co je skvele je to, ze zeny programatorky su velmi podporovane a vitane 🙂

evittam
2. dec 2016

@guinevre Ja netvrdím, že ak tam má niekto dávky tak neplatí dane - a je jedno či ich platím ja alebo muž - platí ich a hotovo - a tie prídavky sú pre deti rodiča, ktorý tie dane platí. A kedy mám byť ticho láskavo nechaj na mňa. Ja ti tiež nerozkazujem. 😉 Napísala som svoj názor a hotovo - ako každý tu na fóre - ak sa ti nepáči-môžeš sa vyjadriť - tak ako aj ja. Bodka.🙂

guinevre
2. dec 2016

@pragmaticka Predstav si, ze su aj ludia co nemaju potrebu chodit umyvat niecie WCko v Rakusku, ale maju na viac, a vedia sa uplatnit aj na SK a do zahranicia chodia len na dovolenku a shopping, a ziju si lepsie ako si ty v zivote budes moct dovolit. Nechcela som o tom, ale kedze provokujes, poviem ti, tebe je dobre lebo cuckas AT pridavky a prisla si na MK byt strasne mudra 😀, mne je dobre, preto ze spolu s manzelom mame nad 4tic v cistom, co je pre SK viac ako vyborne, som za to velmi vdacna. Zijeme v dome v centre BA, kazdy mame vlastne auto, nie hociake, ale detaily nemienim rozoberat, na bazen nemusim chodit ako ty na mestske kupalisko vo Viedni, mam ho rovno vnutri v dome, do Rakuska chodim pracovne, nakupovat a na vylety, lyzujem casto v Rakusku, nie Stuhleck, najviac sa nam paci Kitzbuhel, po Europe cestujem aj pracovne, a na dovolenky chodim minimalne do USA. Dufam, ze sa nehnevas, ale ja si na SK zijem kralovsky 😘 🙂 Ale, samozrejme, chapem, preco sa niekto musi trepat do AT, je pravda, ze na priklad casnicka, pokladnicka sa ma lepsie v AT ako na SK, tu predsa nema bohvieaku sancu, navyse tam su pridavky vyssie, treba vyzmykat kazde euro ktore ti niekto da, je to lahsie ako zarobit.

eeffka
2. dec 2016

@guinevre tak a ja ti uprimne poviem ze toto vsetko ti z celeho srdca zavidim 🙂
akurat mne nesmakuje vase mesto ale zvysok by som prijala.

guinevre
2. dec 2016

@evittam "Ticho" sa nevztahovalo na teba, ale na tu najmudrejsiu co tu prisla ponizovat ostatne.

evittam
2. dec 2016

@guinevre A čo ti máme teraz tlieskať?! My sa máme tiež super a nielen preto lebo muž robí kde robí....A aby si bola v obraze (keď už si taká múdra a perfektná) - tu nikto nikoho "nežmýka" - ako náhle na UPSVaR vedia, že jeden z rodičov robí vonku tak ti zamietnu prídavky na SVK s tým, že máš nárok z danej krajiny - bodka.....Čiže prečo by som si nepožiadala o to na čo mám nárok z daní a odvodov, ktoré platí jeden z rodičov v danej krajine - to, že je to inde omnoho viac ako na SVK tak za to ja nemôžem....
No a poserme sa všetky z teba ako sa máš dobre. Ešte sa pochváľ - prosííííím....😂 Lebo všetky ostatné sme strašnéééé chudery len ty si tá čo sa má super - fakt presne o tomto píšem -typická "slovač"......A teraz do mňa....😘

guinevre
2. dec 2016

@evittam Aky mas konkretne problem s tym? Precitaj si komu som odpovedala, a na aku poznamku som odpovedala. Mozno ti bude jasne preco som to vsetko napisala. Alebo ste jedna osoba a pouzivas dve konta a tlieskas si sama sebe?