Bonus za pracovné nasadenie a klamstvo od kolegov
Ahojte,dnes sa mi stala v praci jedna neprijemnost.Za nase pracovne nasadenie sme od vedenia firmy ziskali cenu v hodnote 1000,- Eur. Mali sme si vybrat nejaky pobyt kam pojdeme.Je nas 7,takze nam to vyslo cez 140,- Eur na osobu.Dvaja kolegovia odmietli ist. Ja som bola v pondelok na malej operacii.Ostatni si vybrali datum na pobyt od dnes do soboty.Ja sa este necitim fit,tak ist nemozem.No a teraz prichadzam k jadru veci.Ti styria kolegovia si jednoducho objednali pobyt za 250,- Eur na osobu!!! Minu teda aj peniaze nas troch!Staci vam????Je toto podla vas moralne?Ako k tomu prideme?Ako sa mam zachovat?
@tina_telekova co na to vedenie, ktore dalo pokyny ako s danou sumou nakladat? 🙂
nie je to tak, ze ten zvysok planuju zaplatit zo svojho? ak nie, tak mas ,,charakternych,, kolegov
predpokladam ze to je akoby 1odmena pre 1oddelenie, tak? tak potom pri vyuctovani je prakticky jedno ako ste sa podelili ci fer ci nefer :(
dohodni sa s ostatnymi dvoma kolegami, ze vy idete tam a tam na osobu za 140€ 🙂 a oni budu nuteni ten zvysok doplatit 🙂
mate termin, dokedy mozte odmenu cerpat?
@stary_ujco ale žiadne nabudúce už nemusí byť !
@tina_telekova ja by som sa ich slušne spýtala ako bolo a kedy pôjdete na ten spoločný pobyt , kde ste sa vy ostatný nemohli zúčastniť ... nepoviem vždy je ,že niekto v daný termín ísť nemôže ale neinformovať ostatných kedy a kde idú je od nich hnusné ... mňa by to veľmi urazilo , je to odmena všetkých a nielen ich ...
No a sefa mate kde? Ten to mal skorigovat. Preco sa muselo ist na pobyt hned a nemohli na teba pockat.
Je fakt, ze zmyslom teambuildingu je aby sli podla moznosti vsetci spolu. Mnz by to ale tiez nastvalo.
No bohužiaľ asi neurobias nič.pokiaľ to nebolo zadefinované v podmienkach nemáš nárok na kompenzáciu vo forme peňazí,bol tvoj problém že si sa nezúčastnila a bonus je vo väčšine firiem nenarokovatelny.takže zrejme s tým nič neurobis.mali ste sa spolu rozumne dohodnúť.teraz sa o tom mozes s tymi kolegami porozprávať že to nebolo fér ale to je tak všetko si myslím.
Cenu sme dostali za minuly rok,dostali sme ju vo februari.Tento tetmin sme vybrali davnejsie (povodne boli v hre tri terminy).Nie je nikym dane,dokedy sme to mali minut.
Vedenie zatial nevie,ze z povodnych 7 osob isli len 4 vyvoleni. Sef povedal,ze chce,aby sme sli niekam na pobyt.Vsetci!Bohuzial mne do toho prisli neplanovane zdravotne problemy.Ale aj tak.Kym som bola v praci,tak som vzdy dbala na to,aby ti dvaja,co nechceli ist,dostali hotovost.Lenze ja som zrazu bola mimo hry a oni si zorganixovali super luxus v Tatrach.Dnes ma v praci cakalo mile prekvapenie.....
@tina_telekova a ty si ich o tej svojej operacii informovala a aj napriek tomu sli poza tvoj chrbat? ci termin bol dany, len ty si mala neplanovanu operaciu?
moja operacia sa udiala rychlo, vedeli o nej od minuleho tyzdna (ihned ako som sa o nej dozvedela). Ale nejde len o mna, ide o to, ze podviedli vlastne aj tych ostatnych dvoch kolegov. Som z toho znechutena. Toto som od nich necakala. Zobrala by som to, keby povedali, OK, firma nam preplati pobyt v hodnote 1000 Eur. Na ten sme sli. Tak sa teraz my styria poskladame na vas podiel a dali by nam v hotovosti po 140 Eur. Do kelu, ved nehovorime prave o malej sume. Pripravili nas o 3x140,- Eur. Aj my sme tvrdo makali, nielen oni styria. Hneva ma to. Ale asi s tym uz nic viac nezmozem ....
No, povedat im to mozes. A uvidis, ako sa k tomu postavia. Nie s hnevom, ale pekne diplomaticky a zaroven razne. Ze sa Ti to nepaci, ze vas obrali o tych 140 eur a ze tiez si to zasluzite. Urcite sa este ohrad, ked sa vratia. Ja by som im to povedala. A ani si neviem predstavit, ze by mna takto kolegyne "ofajcili."
@tina_telekova nuz ziskali ste odmenu od vedenia... ale predpokladam ze mate este nieco ako stredny manazment a tam by som sa opytala ci je taketo cerpanie podla nich OK, ak ano spravodlivosti sa nedockas, lebo termin bol od februara... ty si nemohla lebo tvoj subjektivny problem..a zvysni2odmietli cize sa toho zriekli... takze z uctovneho hladiska je vsetko OK, morelne... to je uz ina vec, ja osobe kedze mam s ludmi skusenosti by som vam nedala 1000e ale darcekove poukazky nieco ako relaxpassy pre kazdeho 1000/7 a robte si s nimi co chcete podla vlastneho uvazenia
Asi mate pravdu ... pockam kym sa vratia a uvidim, co na nas vymyslia....

A to mali tie peniaze nechať navnivoc prepadnúť? Celkovo mi tá odmena v podobe podmienky, že to máte minút na spoločný pobyt príde dosť divoká a z môjho pohľadu je to od vedenia nevhodný spôsob motivácie. Navrhujem, aby si kolegom taktne, ale jasne nsznacils, že nabudúce pôjdu tí traja, čo neboli teraz...