icon

Brigáda na víkendy pre 17 ročnú

2. sep 2021

Dcéra by chcela po letnej brigáde brigádovať cez školský rok aspoň cez víkendy, prípade maximálne 3 hodiny 2,3-krat v týždni. V akej oblasti býva takýto pracovný čas? Našli sme zatiaľ upratovanie kancelárií cez týždeň na dve hodiny denne, ale bohužiaľ to nestíha kvôli vyucovaniu

mauduska
•
2. sep 2021

ja som cez gympel upratovala spoločné priestory v bytovke.. trvalo mi to asi hodinu a pol / týždeň a za mesiac som dostala 40 eur. Takže úplne super. Popozerajte tieto firmy 🙂

katarinka2290
•
3. sep 2021

Skuste kaufland,tesco,...dokladanie tovaru,pripadne pokladna.tam daju termin,kedy je brigada a brigadnik sa prihlasi kedy moze robit.ja som robila na pokladni cca 5r ako brigadnicka popri strednej v tescu.

negymama
•
3. sep 2021

@katarinka2290 do pokladne nevezmu ked nema 18 rokov, hmotna zodpovednost za peniaze

simona1998
•
3. sep 2021

@negymama ale Ano vezmú , Tesco ma zobralo keď som mala 17 do kasy a aj teraz sú tam mladé baby

negymama
•
3. sep 2021

@simona1998 toto som nasla v zakonoch.

3) Zamestnanec môže uzatvoriť dohodu o hmotnej zodpovednosti najskôr v deň, keď dovŕši 18 rokov veku. Moja odpoveď smerovala práve z tohto §11 ZP.
Z neho teda vyplýva, že ak ju aj dá pracovať s ERP, za prípadné rozdiely nemôže byť takáto mladistvá osoba zodpovedná. Takže je na zvážení, či áno, alebo nie.

Ide o to , ze nemoze mladsia osoba ako 18 rokov mat dohodu o hmotnej zodpovednosti, takze zamestnavatel napr. pri manku nemoze zosobnit rozdiel v pokladni, takze mozno teba pred x rokmi zamestnali aj do 18r v pokladni, ale v praxi sa tomu zamestnavatel ak moze, vyhne. Rozhodne uprednostni starsiu osobu. Ja mam cerstvu 17 stku a nikde ju do pokladne vziat nechceli.

katarinka2290
•
3. sep 2021

@negymama ja som tam sla v 18robit ale pracovali v pokladni aj mladsi odo mna,a jasne vsetci podpisuju hmotnu zodpovednost ked sa pracuje s peniazmi

bucko555
•
3. sep 2021

Robím v jednote a na brigádu sme.mphli vziať len človeka nad 18 rokov kvôli hmotnej zodpovednosti,...ale viem že.kaufland berie aj mladších

negymama
•
3. sep 2021

@katarinka2290 ak aj podpisu mladsi hmotnu zodpovednost...aku paku ma na nich zamestnavatel, ak ide o neplnolete osoby? zajde za rodicmi, ze nahradte mi to??

kvetinka75
•
3. sep 2021

moju dcéru tiež nedávali za pokladňu kým nemala 18r. Ani v Zdroji, ani v Jednote a ani v tescu

autor
•
3. sep 2021

@simona1998 to skúšala cez prázdniny a nezobrali ju do pokladne kým nemá 18

katarinka2290
•
3. sep 2021

@negymama ja som vzala raz nejake darcekove poukazky od zakaznika,platil s nimi a ktore sme nebrali v tescu ale to mi nikto nepovedal a musela som im dat za ne hotovost do pokladne a poukazky som minula niekde inde.
Ked mi nahodou chybala vacsia suma v pokladni a striedali sme sa na nej 2ja brigadnici za ten den,tak nam dali iba poucenie ze nam chybalo a podpisali sme sa a vtedy som nic neplatila.stalo sa mi to iba 1 x.a robila som na pokladni 5r. pokladne sa pocitali pri zatvoreni predajne.
V kauflande viem ze ma kazdy svoju kasu,kde si porata na zac.smeny peniaze a na konci tiez.

Ale asi zalezi aj od obchodu,nejdem Vas presviedcat ze ju vezmu ked nema 18 do pokladne.